Jari Tervo

Kaikki blogit puheenaiheesta Ryssä-sana

Venäjän ulkoministeriö varoittaa sanomasta: - Hui, tsuhna ja ryssä!

Venäjän ulkoministeriö jakaa ohjeita Suomeen matkustaville venäläisille. Se kehottaa muun muassa välttämään vanhoja haukkumanimiä tsuhonets ja tsuhna suomalaisista ja suomensukuisista kansoista. Samaten neuvotaan olemaan käyttämättä myös ryssä-sanaa, koska "suomalainen joutuu parhaassa tapauksessa hämilleen, pahimmassa tapauksessa alkaa käyttäyttyä epäkunnioittavasti".

Ryssittelykeskustelu alkoi taas: Venäjä oikeakielisemmin Ryslanti tai Russia


Helsingin Uutiset kertoo tänään, että Ilmatorjuntamuseossa Tuusulassa on syntynyt porua 'ryssittelystä'. On kuulemma pähkäilty ihan säikähtäneenä: ”Entäpä jos kuulijoina olisi ollut venäläisiä?” - Tiedoksi vaan, että ryssä-sana on ihan sovelias esimerkiksi ruotsin kielessä, ja diplomatian äidinkielessä ranskassa, ja englannissa ja saksassa - ja myös venäjässä!  http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/313270-ryssittelysta-poru-museo...

Je suis Svetlana Rönkkö - voiko ryssä olla tshuhna?

Tänään alkoi TV1:ssä Juhani Seppäsen taannoisen Suomi on ruotsalainen -sarjan tyyliin tehty mielenkiintoinen ja aloitusjakson perusteella asiallisen tasapuolinen uusi 10-osainen matka Suomen venäläisyyteen nimellä Suomi on venäläinen http://areena.yle.fi/tv/2235454 - Ja niin kuin arvata saattaa, kättelyssä käsiteltiin käsite "ryssä" niin, että teki mieli väsätä solidaasrisuuskyltti " я рюсся чухна !"
 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä