Jari Tervo

Kuuntele kolumni kirjoittajan itsensä lukemana
YLE Areenasta.

Litmanen

Ehdotan Jari Litmasen pestaamisesta Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajaksi. Ehdotus herättää väistämättä vastaväitteitä, jotka haluan kumota yksi kerrallaan.

Suositun vastaväitteen mukaan Suomen kaikkien aikojen paras jalkapalloilija Jari Litmanen haluaa vielä harkita aktiiviuran jatkamista. Siksi häntä ei kannata kysyä päävalmentajaksi. Johtopäätös on väärä. Litmanen hakee vain syytä lopettaa. Suomen maajoukkueen valmentaminen olisi kyllin vahva syy. Kun isänmaa kutsuu, Suomen mies noudattaa kutsua.

Myös kuulee maristavan, ettei Litmasella ole päivääkään valmentajakokemusta. Se on totta. Hän on kuitenkin istunut kaksikymmentä vuotta pukukopeissa kuuntelemassa maailman parhaitten valmentajien näkemyksiä. Siinä pakosti oppii kaikenlaista, vaikka suomalaisen jalkapalloilun tuoreimman uhrin Stuart Baxterin äiti poikansa väittämän mukaan ei koskaan oppinutkaan ajamaan autoa, vaikka seurasi vierestä Baxterin isän autolla-ajoa kolmekymmentäviisi vuotta.

Kokemattomuuden voi kääntää myös toisinpäin. Suomen jalkapallomaajoukkueen valmentajana on tähän saakka toiminut miehiä, joilla on vuosien, jopa vuosikymmenten kokemus valmentamisesta. Mitä iloa siitä on Suomelle herunut? Suomi ei ole koskaan päässyt jalkapalloilun arvokisoihin. Seuraava mahdollisuus pelata maailman parhaitten joukossa on Brasilian maailmanmestaruuskisat 2014. Litmasen valinnalla pyrittäisiin pitämään tuo mahdollisuus luonteeltaan muunlaisena kuin teoreettisena.

Suomen jalkapallomaajoukkueen kakkosvalmentajaksi palkattiin tällä viikolla Markku Kanerva. Yksi hänen tehtävistään on perehdyttää tuleva päävalmentaja maajoukkueen toimintaan.

Perehdyttämisen moitteeton suorittaminen ei voi viedä kovin kauan. Suomen jalkapallomaajoukkueen tehtävänä on pelata menestyksellisesti kansainvälistä jalkapalloa. Siinä se tuli. Voisi kuvitella, että tämä tieto ei tule uudellekaan päävalmentajalle yllätyksena, jos hän on joskus jalkapallo-ottelun nähnyt. Pahalta Kanervan tehtävänannossa kajahtaa se, että kuulostaa siltä kuin oltaisiin palkkaamassa kolmannen kerran peräkkäin ulkomaista valmentajaa.

Minulla ei ole mitään ulkomaalaisia vastaan, mutta Suomen jalkapallomaajoukkueen valmentajina he eivät ole onnistuneet. He ovat nimenomaan epäonnistuneet. Heidät palkattiin viemään Suomi arvokisoihin. Niin ei käynyt. Kokeillaan nyt Litmasta.

Jari Litmasen arvovalta Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajana olisi kiistaton. Vaikea on kuvitella pelaajaa, joka hänen valitsemistaan vastustaisi. Myös media olisi tyytyväinen. Sen hetken kun media nyt yleensä on tyytyväinen. Ulkomailla Litmanen olisi hieno käyntikortti. Nykyvalmentajat ovat sitä ikäluokkaan, että he kyllä muistavat Jari Litmasen olleen 1990-luvun parhaita jalkapalloilijoita.

Kun valmentaja-asiaa oikein miettii, tajuaa, ettei tässä ole kenelläkään mitään menetettävää, Litmasta lukuunottamatta.

Ellei Litmanen vie Huuhkajia arvokisoihin, niin ei kukaan. Siinä tapauksessa etteivät arvokisojen ovet aukene meille, voimme lähteä hakemaan syytä Suomen menestymättömyyteeen jostain muualta.

Ainoa hankaluus siinä on se, että muualta sitä on haettu jo aika kauan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Ben Kaergin

Onko Litmaselta itseltään jo kysytty?

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

"Onko Litmaselta itseltään jo kysytty?"

Ei Paavo Lipposeltakaan kysytty, kun työmies Putkonen rupesi tekemään hänestä demarien puheenjohtajaa.

Vee (nimimerkki)
Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Kannattaako nyt tuollaiselle potkupalloviihteelle uhrata blogiaikaa?

Rupusakki viihdyttää rupusakkia: urheilu
Huippu-urheilu on yksi autismin muoto
Ammattiurheilijuus on sairaus
Urheilu-uutiset tilastoviihdettä urheiluviihteestä
Huippu-urheilijat tosikkopellejä viihdesirkuksessa
Löi ratkaisumaalin vain 30 s ennen loppuvihellystä; urheiluporno
Viihdejumalan paksuus 2,54 cm, halkaisija 7,62 cm
Kansakunta, joka pyyhki muistinsa
Maraton on sairaus
Ylen urheiluviihteen markkinointitoimisto lakkautettava
Miksi tärkeää tietää millä minuutilla maali syntyi?

Vieras (nimimerkki)

Ja ilmastouskovaisuus on mielisairaus.

Vieras (nimimerkki)

Eipä Laurilta mitään tuon älykkäämpää olisi voinut odottaakaan.

Vieras (nimimerkki)

Tuonkin keksimiseen ja näpyttelyyn meni varmaan ainakin 10-15 minuuttia. Ihmisellä täytyy olla hyvin paljon ylimääräistä aikaa että jaksaa kommentoida asiaa, josta ei ilmiselvästi ole ylipäätään kiinnostunut ja josta ei vähintään yhtä selvästi ymmärrä yhtään mitään. Käsittämätöntä. Enemmänkin kyse taitaa olla jonkinasteisesta itsensä korostamisesta. Lapsellista ja epäkypsää. No, meitä on niin moneen junaan.

Vieras (nimimerkki)

Ketään ei kiinnosta Laurin kehäpäätelmät

Vieras (nimimerkki)
Vieras (nimimerkki)

Tuhlaathan sinäkin paljon merkkejä nörtti-tumputukseen jossa lähinnä ihmettelet mikseivät kaikki maailman teknologia yritykset jonota sinulta viisautta kysymässä.

Eli miksei uhrata blogia suurten massojen viihteelle, jos sitä kerran uhrataan myös yhden miehen perssoonallisuushäiriön ruokkimiseen? ;)

Jan Virtanen

Minäkin olen aina ihmetellyt tuota urheilun saamaa suhteetonta huomiota, mutta kai siinä on kun ihmisillä on tylsää, pitää olla jotain tekoviihdettä. Itse olen enempi kesäteatteri ihmisiä, mikä on parempaa kuin todella sydämestään aidosti näyttelevät harrastelijanäyttelijät antavat yleisölle kaikkensa ja tauolla kahvia, pullaa, makkaraa tai jopa konjakkinapsu. Lisäksi kesäinen luonto sateen tai paisteen kera, siinä on koko elämän kirjo, joka käy katsojan tunneskaalaa lävitse! Näytelmän jälkeen voi olla uudistunut olotila.

http://www.teatteri.org/teatterit/kesateatterit.html

Vieras (nimimerkki)

Kappas vaan meidän Lauri poikaa, heräs tietämättömyyden tilasta.
No, eipähän tuota parempaa kommenttia "Latelta" olis voinu odottaakkaan.

VierasEki (nimimerkki)

Yksi asia jäi sinulta huomioimatta. Litmasen on myös katsottava se paljonko joukkueeseen otetaan koraani,tai raamattu-miehiä...heh heh..jos suomelle tärkeät karsintapelit sijoittuvat islamilaisten paasto-aikaan...eivät maahanmuutaja islamilaiset varmaankaan silloin ole oikein ns."lyönnissä"

Puupää (nimimerkki)
Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jaa-ri! Jaa-ri! Jaa-ri! Jaa... Jaari? Siis Jari. On pahuksen vaikea huutaa rytmikkäästi ja samalla pitää vokaalit lyhyinä. Ja tämä oli siis kannustusta Litmaselle enemmän kuin Tervolle, koska futisvalmentajaahan nyt vaaditaan esiin.

Se minkä oikeastaan haluaisin nähdä, on äiti-Baxterin autoilu. Asia on noussut niin tärkeäksi, että absoluuttinen totuus olisi saatava julki. Huonoksi väitetty ajotaito saattaa olla vain Stuart-pojan kärsimätöntä ylikriittisyyttä.

Argentiinan supertähti Diego Maradona osoittautui valmentajana oikeastaan vain huutosakin johtajaksi. Kun joukkueen vastus koveni, ei koutsilta löytynyt taktisia keinoja pelin parantamiseksi. Ainakaan tähän mennessä Jari Litmasesta ei ole tullut esiin maradonamaista suurieleisyyttä, eikä muuten suomalaisista pelaajistakaan argentiinalaista huipputaitoa. Maradonan (suhteellista) epäonnistumista valmentajana ei siis sitäkään voi pitää minkäänlaisena ennusteena Jari Litmasta vastaan.

niklas (nimimerkki)

Rytmikäs huuto lyhyillä vokaaleilla toteutuu parhaiten vahventamalla alkukonsonanttia, joka vahvistaa myös alkavan vokaalin. Tämä vokaali tulee sen jälkeen keventää nopeasti miltei kuulumattomiin ennen seuravan tavun ensimmäistä konsonantia, jonka tulee olla likimäärin yhtä vahva kuin edellisen, teoriassa hieman kevyempi. viimeinen vokaali tulee sammuttaa nopeasti rytmikkan selkeäämmän hahmottamisen vuoksi. Sanan aikana äänen korkeus tulee pitää kutakuinkin vakaana, mutta sen voidaan sallia laskevan hiukan. Näin syntyy kuulokuva tai tarkemmin sanahahmo sanasta 'Jari' säilyttäen kuitenkin perinteisen kannustushuudolle ominaisen rytmisyyden. Huomattavaa on, että täysin kuulumattomaksi ei voi ensimmäistä vokaalia päästää, sillä silloin piirtyy huudosta Ja Ri erilleen.

Ja-Ri

Se siitä. Jari Litmanen valmentajana on hyvä ajatus. Meillä on aika hyvä nuorten joukkue, joten sieltä varmaan löytyy potentiaalia rakentaa menestystä tulevina vuosina.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kiitos! Ohjeet vaikuttavat päteviltä. Aion harjoitella - naapurit voivat sen kohta todistaa.

Kupittaalla kasvanut (nimimerkki)

Rytmikäs nimenhuuto katsomoista katosi kun V-P. Ketola, L.Partinen ja H.Riihiranta lopettivat kiekkoilun. Se oli aikaa se, kun sai keuhkojen pohjasta valittavalla ivallisella nuotilla huutaa jäähyaitioon luistelevalle Ketolalle : "Veeellllluuuuuuuuuu, Veeeeelllllluuuuuuu" :)

Tapanainen (nimimerkki)

Ideana hyvä. Litmanen Suomen Maradona! Patsaskin on jo valmiiina.

Lisäksi arvovaltaa Brasiliaan vie Suomen jalkapalloliiton puheenjohtaja ja Tasavallan presidentti nuoren vaimonsa kera.

Vieras (nimimerkki)

Hyvä idea, ei muuta kuin toteuttamaan.

Kuten Tervo totetaa, eihän tässä ole mitään menetettävänä.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Oikeastaan suomen jalkapallomaajoukkue tarvitsee Jari Tervon. Häpeäyliopiston humus kandidatuurillaan hän voi naurattaa vastustajat kumoon. Tai mikä vielä parempaa, kirjoittaa kansakunnalle kirjan jossa Suomi voittaa jalkapallon maailmanmestaruuden. Kun keskiverto jalkapallofani lukee kyseisen teoksen, se on itsessään varmaan yhtä hyvä kuin vuosikymmeniä sitten voitettu maailmanmestaruus. Kunhan vain muistaa lisätä etulehdille tekstin "romaani".

Mutta miettikääpä vähän mitä tapahtuisi, jos Tervon jalkapallofiksaatio toteutuisi. Siis hyvät jalkapallon ystävät. Jalkapallon ja suomalaisen POTKUPALLON ero on siinä että jalkapalloa on kiva katsella. Suomalaista POTKUPALLOA seuratessa vatsaa ei nipistä vaan vääntää. Tuska ei ole oluella huuhdottavaa vaan pysyvää ja siihen liittyy vahva myötä- ja vastahäpeän tunne yhdistettynä voimattomaan raivoon. Voimattoman raivosta tekee tietysti kokoomukseen kiilanneet kommunistit ja vasemmistoliiton änkyrät. Jos suomalaisjoukkue oikeasti menestyisi kisoissa, niin se tarkoittaisi jalkapalloinfrastruktuurin rakentamista tasolla joka vastaa lähinnä Kreikkaan sijoitetun veronmaksajien miljardiomaisuuden määrää.

Jalkapallo ei ole sen mahtimaissa mitään peliä. Se on politiikkaa, väkivaltaa ja vanhimpia heimotunteita mitä kansallisvaltioista on jäljellä. Se on myös uskonnolliseen tasoon nousevaa hurmosta. Sitä on kiva katsoa television välityksellä mutta oikeasti paikanpäällä lystikkään urheilun esirippu putoaa ja tilalla on jotain suorastaan hirvittävän petomaista joka sanelee sen kenestä tulee pääministeri jolla on valtaa ja sen kenestä ei tule. Turisti harvemmin sisäistää jalkapallon kulissien takaisen todellisuuden jossa vuosisataiset heimokaunat yllättäen muuttuvat hyvinkin konkreettisiksi ja päivänpolttaviksi.

Tuli suomen päävalmentajaksi kuka hyvänsä, hänen ainoa tehtävänsä menestyksen mittari on siinä että hän ei valmenna joukkuetta jalkapallon arvokisoihin. Kommunistisen kokoomuksen käteinen ja kepulien löpsälompsa mari on jo tärvännyt kaikki omat ja lainatut rahat euroopassa jalkapalloa hulluna seuraavien kansantalouksien pelastusoperaatioon. Pienenä maana meillä ei ole varaa menestyvään jalkapallojoukkueeseen koska jokaisen menestyvän jalkapallojoukkueen takana on perkeleen köyhä kansa.

Hannu Mäkinen (nimimerkki)

Olipa siviilitarkkailijalla paljon asiaa vaan vähän villoja.Tarkista lääkityksesi.

ERa (nimimerkki)

Jaa, nytkö on kaikki asialliset asiat maailmassa käyty läpi kun pitää kirjoittaa potkupallosta? No olihan se mielenkiintoista, tähän asti.

Fäni (nimimerkki)

Litistähän tulee maajoukkueen valmentaja aikanaan 99 prosentin todennäköisyydellä, muttei varmaan aivan heti. Muodollisen pätevyyden hankkimiseenkin kun menee kai jonkin aikaa sitten, kun pelaajaura päättyy.

Suomen jalkapallomaajoukkue menestyy, kun Kuningas valmentaa ja kentällä on lakananaamoja vain maalissa ja ehkä toppareina...

Ihmetys (nimimerkki)

Mielenkiintoista miten (suomi)jalkapalloaiheinen kirjoitus saa aina aikaan tietyissä ihmisissä suuria vihantunteita ja pätemisen tarvetta (ilmenee mm. "potkupallo" termin korostamisella). Mistähän tämä viha pursuaa?

Tunnetusti Suomi on vihaa ja väkivaltaa täynnä, mutta miksi se kohdistuu niin vahvasti yhtä lajia kohtaan?

sammunut tahti (nimimerkki)

Jari Litmanen valmentajaksi aivan käypä vaihtoehto. Ei ainakaan ole vielä yhtään tappiota valmentajana?

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Jari Tervo näyttää olevan luonnonlahjakkuus myös ampujana? Hänen esityksensä Litmasesta, on napakymppi. Litmanen on paras mahdollinen valmentaja jalkapalloon.
Hän omaa kaikenlisäksi hyvän tunnettavuuden maailmalla. Olisi siis heti maailman tunnetuimpia valmentajia? Kuten Jari Tervo toteaa, kukaan muu ei vie maamme jalkapalloa yhtähyvin eteenpäin. Olen omilla matkoillani ulkomaille, kuullut ylistettävän Litmasta. Eri maissa jopa.
Aikanaan puhuttiin, ja vieläkin kestävyysjuoksumme alennustilasta. Silloin mieleeni tuli Lasse Viren. Hän olisi omalla kokemuksellaan ollut ja on ko. lajin ehdottomasti paras valmentajamme? Samoin perustein kuin Litmanenkin.

Hannu Mäkinen (nimimerkki)

Komppaan täysillä Simo Perttulaa.Nyt poijjaat pystyyn kansanliike:Litmanen päävalmentajaksi.Kansanliikkeen pjk;siPerttulan Simo!Loistava ja hieno ajatus.

MilaF (nimimerkki)

Että potkupalloa tällä kertaa. Tervon kannattaisi nyt ihan suoraan puhua potkuRaamatusta, koska Tervon Usarin lukijoilla lienee Raamattu mielessä aina Tervon nimen täällä puheenvuorossa nähdessään. Ja sen jälkeen luetaan, miten Tervo nyt yrittää ryömiä takaisin suosioon ja vältellä minkäänlaisia tunteita herättäviä aiheita, joiden päätteeksi häneltä kysellään Koraanin viskelyä.

Tervo ei pääse Raamatusta ohi, ellei hän hyväksy tekemäänsä mokaa ja käsittele sitä. Odotellaan siis, että Tervosta kaivautuisi esiin vastuunsa kantaja.

Eric (nimimerkki)

Juuri näin. Kaikki tekevät virheitä, Jari Tervokin. Virheen myöntäminen olisi hieno teko, vaikkakin se tässä tapauksessa haiskahtaisi myöhäiseltä ja epäaidolta. Saattoi olla Tervolle aika kallis teko taloudellisesti. Poliittinen ilmasto on muuttumassa ja Tervon mielipiteille ei ole enää kysyntää.

Minä en tätä unohda. Jos ei Tervo pysty asiaa käsittelemään, kiehukoon liemissään.

ei manipoloitu (nimimerkki)

Taitavat ns. uskovaiset kiehua kaiken aikaa omassa liemesään. "Räsäsläiset" ym. kaltaisensa ovat niin kaukana hyväksi ihmiseksi tulemista, ettei luulisi enää nykyaikana olevan sivistyneitä kansalaisia, jotka asettuvat moisia syrjijöitä ja yksisilmäisiä toisten tuomitsijoitä puolustamaan. Kaippa valveutunut sydämellään tunteva ja ajatteleva suomalainen ymmärtää, ettei jonkun muinaisen kirjan taakse piiloutuminen tee ihmisestä hyvää, vaan sen tekee jokaisen teot muita ihmisiä kohtaan. Uskonnollahan on kautta aikojen pyritty saamaan ihmisistä valta, jota hyväksi käyttäen on alistettu houkutellut palvelemaan valtaa pitävien "uskovaisten" tarpeita. Pelolla ja uhkailulla pidetään avuttomat kansalaiset kirkon piirissä.

Vieras (nimimerkki)

Ajaxin valmentaja kutsui Litmasta "Professoriksi" hänen siirryttyä Ajaxiin, koska hän tiesi jalkapallosta kaiken teorian. Koska Litmanen tietää jalkapallosta kaiken, hän voisi olla huomattavasti parempi valmentaja kuin Maradona. Maradona oli kyllä parempi pelaajana, mutta taktiikoista hän ei ymmärtänyt juuri mitään, kunhan juoksenteli aineet suonissa ja päässä.

Litmasen peli ei ole perustunut koskaan voimaan tai nopeuteen, vaan älyyn, viisauteen ja tekniikkaan.

Koska litmanen tajuaa jalkapallosta maailman eniten, hänet pitäisi valita Suomen mj:n päävalmetajaksi!

Vieras (nimimerkki)

Ajaxin valmentaja kutsui Litmasta "Professoriksi" hänen siirryttyä Ajaxiin, koska hän tiesi jalkapallosta kaiken teorian. Koska Litmanen tietää jalkapallosta kaiken, hän voisi olla huomattavasti parempi valmentaja kuin Maradona. Maradona oli kyllä parempi pelaajana, mutta taktiikoista hän ei ymmärtänyt juuri mitään, kunhan juoksenteli aineet suonissa ja päässä.

Litmasen peli ei ole perustunut koskaan voimaan tai nopeuteen, vaan älyyn, viisauteen ja tekniikkaan.

Koska litmanen tajuaa jalkapallosta maailman eniten, hänet pitäisi valita Suomen mj:n päävalmentajaksi!

Janne G Pirinen (nimimerkki)

Eihän näistä viimeisistä ulkomaanpelleistä (Hodgson ja Baxter) ole mihinkään ollut. Mie olisin kyllä kiinnostunut näkemään mitä Antti Muurinen saisi aikaan jos saisi taas tilaisuuden. Mikseipä vaikka Litti-Muurinen kaksikko? Suomen mahdollisuudet jalkapallon suurkisoihin menevät monesti jo arvonnassa, itse kisoissa voitaisiin sitten kamppailla tasapäisesti aasialaista vastustajaa vastaan.

Karim (nimimerkki)

Jarilta terävä havainto. Olen samaa mieltä jalkapallon ystävänä, tällä toisella Jarilla on Suomen kannalta erinomainen imago- ja PR-arvo maailmalla ja legendaarinen maine pelaajien keskuudessa. On todellakin kuunnellut lukemattomia taktiikkapalavereja maailman ykkösluokan valmentajien tarjoilemana. Kannattaisi kokeilla kotimaista, jos/kun sitä on tarjolla...

Taso nousuun (nimimerkki)

Jari Litmaselle avautuu halutessaan mahdollisuus opiskella valmentamista kenties Euroopan johtavassa valmentajahautomossa, Hollannissa, osana rakennelmaa mikä on tuottanut huippuvalmentajia maan itsensä ja muiden käyttöön. Toinen yhtä systemaattinen jalkapallovalmennusmaa on Saksa ja sielläkin Sami Hyypiä on jo solminut sopimuksen Bayer Leverkusenin valmennustiimissä toimimisesta tulevaisuudessa.

Harva suomalainen on kuitenkaan kyseisissä maissa (Martti Kuusela ja Pasi Rautiainen Saksassa) valmentajaoppinsa saanut, joten tätä tilaisuutta ei sovi hukata. Myös Bosman-sukupolven jättäytyminen pelaajan roolista pois lisännee kansainvälisten suomalaisten valmentajien määrää.

Toinen asia on sitten jatkuva oman maansa myyminen kun keskustelu kääntyy jalkapalloon. Jossei viimeisen sadan vuoden osalta tule mieleen hienoa suomalaista jalkapallohetkeä tai osaa arvostaa kotimaansa osittain ainutlaatuistakin jalkapallokulttuuria niin suosittelen vahvasti perehtymään aiheeseen tarkemmin sillä kokemus on varmasti palkitseva.

Suomalaisen jalkapallon kauneus ei ole vain menestyksessä vaan viiden miljoonan ihmisen sisältämän kansakunnan taipaleessa läpi jalkapallohistoriamme.

Jalkapallon MM-kisojen arvostus syntyy osittain myös siitä, ettei sinne kuin korkeintaan Uusi-Seelanti mene ilman todella kovaa kilpailua karsinnoissa. Olisiko suomalainen jalkapallo samanlainen elämys ilman tätä vielä valloittamatonta haastetta?

Vieras (nimimerkki)

Litmasesta valmentaja! Kyllähän Jarin sanaa kuunnellaan ja kenelläkään ei ole nokan koputtamista. Lisäksi, jos menee tiukaksi niin voi ihan itse heittää nappikset jalkaan ja hiljentää marisijat. Lisäksi tuntee jo valmiiksi parhaiten pelaajat koko maailmassa.

Kuningas valmentajaksi!

Vieras (nimimerkki)

Litmanen.

Isänmaan asialla.

Eh heh heh

Vieras (nimimerkki)

"Koska litmanen tajuaa jalkapallosta maailman eniten"

Siispä hänet valittakoon Universumin joukkueen valmentajaksi ja heidät laitettakoon kilpailumatkalle etsimään vastustajaa Suuren Magellanin pilvestä.

Pentti (nimimerkki)

"Minulla ei ole mitään ulkomaalaisia vastaan, mutta.." taas tätä tyypillistä rasistista Suomi juntin kiermurtelua.

Akkre (nimimerkki)

Maajoukkueen menestyminen lähtee seuratyöstä. Suomessa kaikkien urheilumuotojen seuratyö kärsii rahan puutteesta. Lajiliittojen organisaatio on niin paksu, että kaikki raha meneee herrojen palkkoihin.

Valtionavut seuratasolle ja sponsorirahoilla palkka yhdelle liittojohtajalle ja sihteerille. Loppurahat valmentajakoulutukseen, maajoukkueen leiritykseen ja peleihin.

Tässä on resepti menestykseen maajoukkuetasolla, saa lainata enkä vaadi royalteja. Tämän jälkeen maajoukkuetta voi luotsata vaikka Niinistö ja kakkosena Tervo , silti joukkue menestyy.

Elasin (nimimerkki)

Asiassa on ponttinsa. Rollon kirjailijalle syöttöpiste, vaikka asia ei aivan uusi olekaan.Näkökulma kylläkin.
Litmasen menetettävänä on vain se gloria, minkä hän on jalkapalloijina saanut.
Suomessa jos ei menestystä tule, niin siinä ei paljoa entiset meriitit paina. Ammutaan kerran vielä ojan pohjallakin..ja kohti.

Vieras (nimimerkki)

Monta presidenttiä - yksi Kuningas.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Vahvasti samaa mieltä Litmasesta! Mutta vielä varmempi tapa menestyä on hankkia koko joukkueelle Qatarin passit, leirityksen ja muun rahoitus varmaan järjestyy.

Vieras (nimimerkki)

Kannatetaan! Saman ikäinen Josep Guardiola Barcan perämisessä on tehnyt erittäin hyvää työtä, miksei litti pystyisi samaan?

Vieras (nimimerkki)

Perusteluksi voisi vielä lisätä, että koskaan mm-jalkapallon historiassa ei ulkomaalainen valmentaja ole luotsannut joukkuetta voittoon. Näin kävi nytkin: kärkikolmikolla Espanjalla, Hollanilla ja Saksalla oli kaikilla kotimainen valmentaja. Paljon hehkutettu Englanti pelasi poikkeuksellisen surkeasti Fabio Capellon johdolla.

Tämä tilastollinen tosiseikka ei tietenkään tarkoita sitä, että ulkomaalainen päävalmentaja ei voisi koskaan luotsata voittavaa joukkuetta, mutta veikkasihan se mustekalakin aina oikein;)

Jeppe (nimimerkki)

Koska heität sen toisen pyhän kirjan lattialle? Sitä odottaa kaikki.

Vieras (nimimerkki)

taas tätä tyypillistä rasistista Suomi juntin kiermurtelua.

Huoh mitä porukkaa täällä...
Litmasta parempaa valmentajaa ei huuhkajille voi saada. En perustele, jos et itse tajua miksi niin älä kysy. Pelaa seuraavat 20-vuotta joukkuelajia niin tiedät.

Lampinen (nimimerkki)

Ehkä hieman asian vierestä, mutta itse odottaisin yhä hieman kirjoitusta trendikkäästä ja rohkeasta raamatun heitosta. Kyllä nyt kristityt varmaan pahoittivat kovasti mielensä satukirjan heittelystä.. ensi kerralla varmaan lentää koraani tasapuolisuuden nimissä?

Janne G Pirinen (nimimerkki)

Mä viskasin eilen mormonin kirjan. Tänään lensi krisnalaisten kuusi goswamia. Huomenna arvelin mättää baháulláhin julistusta ja ylihuomenna saa kyytiä dianetiikka. Koraaneja on tullut mätettyä jo niin pirusti että koraanikyynärpää uhkaa.

Veli Mäkinen (nimimerkki)

Kirja lattiaan, vai pallo maaliin. Kannatan jälkimmäistä. Kolminkertainen Hui-huuto Jareille.

Vieras (nimimerkki)

Rahalla ei oo mitään tekemistä huipulle haluavan urheilijan kanssa, paitsi tietenkin seurojen jäsenmaksut jotka fatta hoitaa köyhiltä.
Kaksi asiaa mitä pitää olla on geenit kohallaan ja helvetisti tahtoa.
Esim: Litti,Forssel,Kurri jne. Oliko jätkillä rahaa takana kun olivat
junnuja, työläisperheitten kakaroita jotka halusivat jotakin. Kaverini Miklun naapurista selitti mulle kun en ollut kuullut Miklusta futaajana
vielä mitään (varmaan yli 15 v. sitten)että sen naapurissa asuu aivan
hullu kakara, pomputtelee palloa joka helvetin päivä monta tuntia päivässä vaikka satais kiviä taivaalta. Sit jos tuli helvetin isoja kiviä jätkä siirty rappukäytävään jatkamaan. Onkohan noi etelä-amerikan huippu-
futaajaat miljöönäärien kakaroita tai valtio työntäny heille apurahoja,
että heistä tulisi jotain epäilen.

tarkkailijavm-59 (nimimerkki)

Tervolla ja Soinilla on heikkous - he elävät nuoruuden illuusiossa, jonka mukaan jalkapallo olisi jotenkin "elämää suurempi asia". Samaa ilmiötä on ihmetellyt mm. Timo Vihavainen, kun kulttuuripersoonat hurahtavat moiseen äärikaupalliseen huijauslajiin, jossa pelaajat eivät enää näytä hengästyvän vaikka vetävät 90 minuutin aikana spurtteja kentän päästä päähän. Kari-Pekka Kyrö nauraakin koko ammattilaisjalkapallon "puhtaudelle".

Tervo - yritä jo aikuistua. Ammattilaisjalkapallo on säälittävää kuten ammattilaisurheilu yleensäkin. Sielutonta ja hengetöntä touhua joissa brändi ja muu tuotteistaminen on jo ajat sitten ajanut puhtaan urheilullisuuden ohi. Lopetin ammattilaisjalkapallon kuten muunkin ammattilaisurheilun seuraamisen käytänössä parikymmentä vuotta sitten ja tuskin olen mitään menettänyt.

HeKy (nimimerkki)

Lopettakaa nyt herranjumala, (anteeksi, nyt varmaan salama iskee päähäni ? )tuo "raamatunheitto" höpinä.Mitä sillä on tekemistä ylläolevan kolumnin kanssa joka käsittelee suomalaisen jalkapallon tai oikeammin Suomen jalkapallomaajoukkueen hankalaa jo vuosia jatkunutta alennustilaa,johon useilla valmentajanvaihdoillakaan ei ole saatu ryhtiä.Viisaitahan se Tervo puhui.Litmanen voisi olla todella hyvä valinta uudeksi päävalmentajaksi.Aikaisempi ehdotus Litmanen / Muurinen kaksikkokaan ei ole yhtään hassumpi.
Arvoisat kommentoijat,-pysytään asiassa ja kommentoidaan niitä aiheita joista kolumninpitäjät kirjoittavat tai siirrytään vaikka suomi 24 palstoille lapsellisten hölisiöitten joukkoon jos ainoa tarve on saada nähdä omia "hengentuotteitaan" netissä.

HeKy (nimimerkki)

Lopettakaa nyt herranjumala, (anteeksi, nyt varmaan salama iskee päähäni ? )tuo "raamatunheitto" höpinä.Mitä sillä on tekemistä ylläolevan kolumnin kanssa joka käsittelee suomalaisen jalkapallon tai oikeammin Suomen jalkapallomaajoukkueen hankalaa jo vuosia jatkunutta alennustilaa,johon useilla valmentajanvaihdoillakaan ei ole saatu ryhtiä.Viisaitahan se Tervo puhui.Litmanen voisi olla todella hyvä valinta uudeksi päävalmentajaksi.Aikaisempi ehdotus Litmanen / Muurinen kaksikkokaan ei ole yhtään hassumpi.
Arvoisat kommentoijat,-pysytään asiassa ja kommentoidaan niitä aiheita joista kolumninpitäjät kirjoittavat tai siirrytään vaikka suomi 24 palstoille lapsellisten hölisiöitten joukkoon jos ainoa tarve on saada nähdä omia "hengentuotteitaan" netissä.

pekka toivonen (nimimerkki)

Itsensä kanssa väittelevälle Jari Tervolle sanoisin, etten hänenä kyllä laittaisi kahta sormea raamatulle todistaakseni Jari Litmasen puolesta valittaessa seuraavaa päävalmentajaa jalkapallomaajoukkueellemme.Syy on yksinkertainen. Litmanen on aivan liikaa ulkomaalaisen näköinen.

Pitää myös muistaa, että jalkapallo on peli, jossa Jumalan käsi on ratkaissut jopa maailmanmestaruuksia. Raamatun heittelijöille ei ole sijaa profetoimaan Suomen tulevaisuutta tässä kuningaslajissa.

Vieras (nimimerkki)

Miten tämä meni, haukkuiko Tervo vasta koko maajoukkueen Litmasta myöten, nyt nostaa saman miehen jalustalle, meneekö tämä yhtälö tasan. Litmanen on ansainnut kannuksensa moneen kertaan. aa

off topic (nimimerkki)

"Ellei Litmanen vie Huuhkajia arvokisoihin, niin ei kukaan. Siinä tapauksessa etteivät arvokisojen ovet aukene meille, voimme lähteä hakemaan syytä Suomen menestymättömyyteeen jostain muualta."

Mistäs me pettyneet haemme syytä, kun se koraani ei ole oppinut lentämään vieläkään? Onko syynä kenties harjoittelun puute vai tilaisuuden puute? Noin raavaan miehen kohdalla, joka kaiken lisäksi on kotoisin Lapista, ei oikein pelkuruuttakaan kehtaisi syyksi heittää. Toisaalta nykyinen asuinpaikka kertoo omaa tarinaansa...

Vierastan (nimimerkki)

Voiko joku olla niin pihalla, että jauhaa vieläkin jostakin kirjan heittämisestä lattialle? Jollekulle muulle voi olla tärkeämpi ja pyhempi esine vaikka joku Tervon kirja tai Täällä pohjantähden alla kuin joku pari tuhatta vuotta vanha Lähi-idän paimentolaiskansan satukirja. Pitäisikö jokaisen kirjan tai muun tarinan huonosta kohtelusta nostaa joku kansanliike?

Manny (nimimerkki)

"ei manipoloitu (ei kirjautunut)
Taitavat ns. uskovaiset kiehua kaiken aikaa omassa liemesään. "Räsäsläiset" ym. kaltaisensa ovat niin kaukana hyväksi ihmiseksi tulemista, ettei luulisi enää nykyaikana olevan sivistyneitä kansalaisia, jotka asettuvat moisia syrjijöitä ja yksisilmäisiä toisten tuomitsijoitä puolustamaan. Kaippa valveutunut sydämellään tunteva ja ajatteleva suomalainen ymmärtää, ettei jonkun muinaisen kirjan taakse piiloutuminen tee ihmisestä hyvää, vaan sen tekee jokaisen teot muita ihmisiä kohtaan. Uskonnollahan on kautta aikojen pyritty saamaan ihmisistä valta, jota hyväksi käyttäen on alistettu houkutellut palvelemaan valtaa pitävien "uskovaisten" tarpeita. Pelolla ja uhkailulla pidetään avuttomat kansalaiset kirkon piirissä."

Tismalleen. Ei tässä kukaan muu enää sen kummemmin edes ajattele asiaa paitsi ne kristityt jotka olettavat olevansa etuoikeutettuja siinä mielessä, ettei heihin saa kohdistua minkäänlaista kritiikkiä. Vaikka väitettäisiin, että kirjan heittäminen on eri asia kuin sen sanallinen arvosteleminen, niin eivät he antaisi sijaa sillekään jos voisivat päättää. Sen sellukasan lattialle viskaaminen ei ole läheskään yhtä ikävä juttu kuin sillä lyöminen. ;)

Lampinen (nimimerkki)

Parilta viimeiseltä kommentoijalta on mennyt juttu niin pahasti ohi, että väännetään nyt rautalangasta. Ketään ei haittaa raamatunheitto, koska se edustaa kristinuskoa. Sitä saa pilkata ja siitä ei seuraa mitään sanktiota. Tervo yritti olla rohkea ja hauska, kun heitti raamatun vaikka siinä ei todellisuudessa ole mitään rohkeaa. Siksi odottelemme innolla koraanin heittoa tasapuolisuuden nimissä.

ps. itseäni ei sinänsä kiinnosta tippaakaan vaikka tervo olisi pyyhkinyt raamattuun perseensä, mutta ei löydy miehestä pokkaa heittää sitä toista satukirjaa olkansa yli - ihan vaan tasapuolisuuden nimissä

Manny (nimimerkki)

Lampinen, tajuan kyllä miksi Tervolta huudellaan sitä Koraaniakin heitettäväksi mutta en siitä puhunutkaan kirjoituksessani. Puhuin lähinnä kristittyjen reaktioista siihen Raamatun heittoon, en siitä miksi nyt pyydellään Koraania studion lattialle. En tosin ole aivan varma, huutelevatko nyt vain uskonnottomat muslimien kirjan perään vai onko siellä mukana myös jollain pyhällä raivolla vaahtoavia uskovaisia, jotka nyt haluaisivat nähdä sen "vääräuskoisten" kirjan lentävän ikään kuin jonkinlaisena hyvityksenä Tervon "synnistä". Provoava väite, mutta en yllättyisi jos näinkin on.

Sillä on kuitenkin aika karkeaa yleistystä väittää, ettei se kirjan heittäminen olisi ketään haitannut. Useimmat vakavammin uskossaan olevat nousevat helposti takajaloilleen pienimmästäkin kritiikistä, koska jumalkäsite kuitenkin perustuu irrationaaliselle ajattelulle. Tämä ei tietenkään tarkoita, että omasta mielipiteestä pitäisi luopua koska se loukkaa jonkun toisen uskoa, meillähän on täällä kuitenkin voimassa niinkin mahtava asia kuin uskonnonvapaus. Enkä myöskään usko, että ihan KAIKKI kristitytkään ottaisivat asian niin henkilökohtaisesti kuin mitä netissäkin välillä näkee, eniten vastustusta tulee varmaan herätysliikkeiden suunnalta, tarkoitan vain sitä ettei kiista välttämättä ole niin yhdenmukainen kuin annat ymmärtää.

Minulle on ihan sama mitä Tervo sitten päättääkin tehdä, ehkä hän sitten saa sillä joidenkin silmissä lisää uskottavuuspisteitä jos taipuu vielä Koraaninkin viskaamaan telkkarissa, jos on sitten valmis vielä siitäkin syntyvään ryöpytykseen. Vaikka tietyistä asioista on tärkeä puhua, ei niitä tarvitse jankata tolkuttomasti vaan pitää osata kääntää katse välillä tulevaisuuteen ja ajankohtaisempiin ongelmiin. Tämä on kyllä ristiriidassa tekstieni kanssa, mutta tarkoitukseni ei ole loputtomiin väitellä samasta asiasta. Just adding my two cents. ;) Ehkä olisi enemmän pitänyt kommentoida myös tämän kyseisen blogikirjoituksen aihetta, mutta futis ei pahemmin kiinnosta.

P.S: Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Toimituksen poiminnat