Jari Tervo

Kuuntele kolumni kirjoittajan itsensä lukemana
YLE Areenasta.

Ay, ay, ay

Paperiliiton puheenjohtajan pallilta seipään nokkaan muutamaksi viikoksi nostettu Jouko Ahonen saa syyttää ahdingostaan itseään.

 

Suomalaisessa systeemissä työntekijäpuolen pomomiesten tehtävänkuva yksinkertainen. Työntekijöille, omalle porukalle, vaaditaan lisää liksaa ja etuuksia. Jos ammattiliiton puheenjohtajalla päätä riittää, näitä vaatimuksia yritetään perustella.

 

Ahosen ja muitten työläisruhtinaitten toimeenkuvaan ei ole kuulunut eikä kuulu herrojen etujen puolustelu. A-studiossa Ahonen kuitenkin edisti työläisen asiaa ärisemällä pomojen jättipalkkojen puolesta. Mihin me enää tarvitsemme herroja, jos ay-jyrät ovat tällaisia?

 

Suomalaisen työeläkelaitoksen johtaminen vaikutti Ahosen kuvailemana toimelta, johon vain maailman ehdottomasti etevimmät ja ahkerimmat ihmiset kykenevät. Meidän tulee olla kiitollisia, että he vaivautuvat puolestamme tähän hommaan.

 

Ahonen ei selostanut työnantajille, mitä mieltä työntekijät olivat palkoista ja työehdoista. Ahonen otti tehtäväkseen kertoa työntekijöille, miksi pomoille on maksettava monikymmenkertaisia palkkoja tavalliseen paperiduunariin verrattuna. Ketä hän oikein kuvittelee edustavansa?

 

Ahosen tilanne vain paheni, kun selvisi, että hän saa Varman hallituksesta vuosittain kokouspalkkioita 22 500 euroa ja sen päälle vielä eläkemaksuja vajaat neljä tonnia. Paperiduunarin näkökulmasta näytti siltä, että heidän puheenjohtajansa oli alkanut laulaa vihollisleirin lauluja.

 

Halki ammattiyhdistysliikkeen historian työntekijäpuoli on kantanut huolta edustajiensa maailmankuvan muuttumattomuudesta. Laimentaako loputon lounastelu ja kupittelu patruunoitten kanssa työntekijöitten edusmiehen sanomaa?

 

Kun paperitehtaan lattiatasolta lähdetään ja solmitaan Helsingin-junassa kravatti kaulaan, niin muuttuuko kravatti viimeistään Pasilassa talutusnuoraksi, jonka komentopäässä askeltaa työnantaja?

 

Työelämä on sadassa vuodessa radikaalisti muuttunut, mutta työntekijäpuolen ongelmat vaikuttavat muuttumattomilta.

 

Puheenjohtaja Jouko Ahosen pölvästely ei olisi voinut sattua demareitten kannalta pahempaan aikaan. Eduskuntavaaleihin ei ole edes viittä kuukautta. Niistä on povattu tärkeimpiä vaaleja vuosikymmeniin.

 

Demarit ja perussuomalaiset taistelevat nimenomaan karvaperseduunareitten äänistä. Nyt Ahonen käyttäytyy juuri niin kuin vain työväestään vieraantunut demariruhtinas voi. Hän ei halua tv-uutisten toimittajalle selitellä lausuntojaan, koska niitten taustoittaminen veisi ainakin puoli tuntia aikaa.

 

Olen kuullut maailmankaikkeuden synnyn selitettävän kolmessa minuutissa. Kai samassa ajassa Paperiliiton puheenjohtaja saa kerrottua kenen joukoissa hän oikein seisoo. Vai seisooko missään?

 

Pois potkitut paperityöläiset eivät voineet erehtyä korkeimman edusmiehensä ylimielisestä sanomasta: Te ette kuulkaa ymmärrä miten hienojen ja vaikeitten asioitten parissa teidän puheenjohtajanne herrojen kanssa päivittäin huseeraa.

 

Vai pitääkö paikkansa sittenkin paikkansa vanha huuli: Joukossa tyhmyys tiivistyy.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (80 kommenttia)

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Ihmettyttää aika kauheasti se kun Suomessa on Akateemisia työttömiä vaikka kuinka ja samaan aikaan paperialan kolme tai neljätuhatta Akavalaista aikoo pysäyttää tuotannot saadakseen *lisää* liksaa.

Siis ei niiden paperin alan akateemisten osaaminen niin erikoista ole etteikö niihin hommiin olisi korvaajia hieman vähemmälläkin.

Vieras (nimimerkki)

Höpö höpö.

Yksikään kone ei tule pysähtymään ylempien toimihenkilön lakkoiluhin. Kysymys on muuten aika pitkälti järjestäytymättömistä työntekijöistä, joten voi arvailla minkä laista halukkuus lakkoiluun on. Toisaalta harva ala ihan sovinnolla kiikuttelee yli vuoden ilman TES:iä.

"Lisää liksaa" ei muuten ole vaatimuslistalla. Päätavoite on ns. "työaika pankki" eli käytännössä siis mahdollisuus saada esim. matkustamiseen vapaa-ajalla käytettyä aikaa takaisin ihan oikana vapaana. Kohtuutonta? Ylitöistähän ei tälle seurakunnalle makseta muutenkaan.

Sen verran turaus oli tuo sinun kommenttisi, että täytyy kysyä tiedätkö asiasta yhtään mitään? Vai tuliko vaan ripuli kirjoittaa jotain? Ainakaan yksikään asia ei pitänyt tekstissäsi paikkaansa.

Eli ihmettelyn sijasta voisi lukea vaikka muutakin kuin 7 päivää...

Käyttäjän JoannaKurki kuva
Joanna Kurki

Seiskaan en ole koskenut edes kaupassa ainakaan kymmeneen vuoteen..

Ehkä siinä onkin se vika, en tiedä mitä pitäisi ajatella että miellyttäisi sen lukijoita :-)

Vakavammin sanoen, tässä Tervon kommentoimassa tapauksessa on pohjimmiltaan kyse johtoportaan vieraantumisesta arjesta. Samaan tapaan kuin mitä on kuultavissa eduskunnassa ja muissa päättävissä elimissä.

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Ei "akateeminen osaaminen" itsessään ole mikään itseisarvo. Erityisesti, jos tämä "akateemisuus" tarkoittaa teoreettista filosofiaa, naistutkimusta tai muuta nollatiedettä.

On suurta typeryyttä niputtaa kaikki akateemisen koulutuksen saaneet samaan nippuun ja valittaa sitten kun maasta ei löydy duunia.

Jos pro gradussa käsittelee aihetta "Polttopuun käyttö Filippiinien maaseudulla. Neljän metsäympäristöltään erilasen kylän vertailu." (* niin ei tämä välttämättä anna kovin hyvää kuvaa kotimaisten työmarkkinoiden ymmärtämisestä.

*) http://www.helsinki.fi/maantiede/pdf/2008.pdf sivu 3

Vieras (nimimerkki)

Naulan kantaan, naps!
Suomen hyvinvoinnin , kilpailukyvyn ja tulevaisuuden ydinkysymys on juuri tuo.
Koulutuspolitiikka on vieraantunut todellisuudesta.
Kaikenmaailman joutavia dosentteja, tohtoreita ja vaarpaanhoitajia koulutetaan ainakin 20 miljoonan ihmisen kansakunnan tarpeisiin.
Tämä maa Suomi on kuitenkin yksi maailman eniten riippuvainen maa viennistä ja sitä kautta teollisuudesta.
Käsittämätön Helsinki-keskeisyys yhdessä pölvästien koulutuspolitiikan kanssa järsii koko ajan Suomen kantokykyä.

Vieras (nimimerkki)

Naulan kantaan, naps!
Suomen hyvinvoinnin , kilpailukyvyn ja tulevaisuuden ydinkysymys on juuri tuo.
Koulutuspolitiikka on vieraantunut todellisuudesta.
Kaikenmaailman joutavia dosentteja, tohtoreita ja vaarpaanhoitajia koulutetaan ainakin 20 miljoonan ihmisen kansakunnan tarpeisiin.
Tämä maa Suomi on kuitenkin yksi maailman eniten riippuvainen maa viennistä ja sitä kautta teollisuudesta.
Käsittämätön Helsinki-keskeisyys yhdessä pölvästien koulutuspolitiikan kanssa järsii koko ajan Suomen kantokykyä.

Vieras (nimimerkki)

"Paperiliiton puheenjohtajan pallilta seipään nokkaan muutamaksi viikoksi nostettu Jouko Ahonen saa syyttää ahdingostaan itseään"

Sama meno se on politiikoillakin.

Suomeen tarvitaan kipeästi uudet päättäjät ja politiikot. Me tarvitaan Perussuomalaisten kaltaisia pyhiä henkilöitä päättäjiksi, he uskaltavat lyödä isännän nyrkkiä pöytään ja asettua vastustamaan näitä kansakuntia vuoronperään työkseen terrorisoivia itsemurhapommittajapankkiireja!

http://www.youtube.com/watch?v=PCRXz5oOQVY

Vain Perussuomalaisilla on poliittista selkärankaa ja selkänojaa tehdä aivan uutta tervettä ja korruptoitumatonta itsekkään tervettä politiikkaa!

Kansakunnat kaipaavat kautta maanosan talouspaholaisten MANAAJIA!

http://i.t.com.com/i/lumiere/2005/10/24/7104-7104-......

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/01/30/article-......

Muuten meidät kertakaikkiaan persseivästetään!! Muuten joka ikinen veronmaksaja voi tuntea kitusissaan saakka miltä se tuntuu kun meidän talous raiskataan näin isolla takausmelalla!! Katsokaa nyt herran tähden minkälaisia pikavippitakauskapseleita ne on meille tunkemassa!!

http://1.bp.blogspot.com/_7Z_f3g5-dI0/S9_0-8bIUnI/......

Ei helvetti! Kaikki tuo ollaan tunkemassa veronmaksajien perseisiin! Itse likainen työ ollaan jätetty MR. KARHU-MARKKINOILLE!

http://www.indianmoney.com/userfiles/image/Bull-or...
http://www.marketoracle.co.uk/images/bear_market.jpg

http://i114.photobucket.com/albums/n254/Masterofde...

Haloo! Ettekö näe että meitä käytetään hyväksi!!
http://www.youtube.com/watch?v=zNUxq8rI6lM

Halutaanko me Suomalaiset edelleen vain tanssia Helsingin herrojen mieliksi?

http://www.youtube.com/watch?v=ZDxRjgeMDn8

Meille ei jää tällä menolla muuta kuin kipeä tuulen huuhtoma paljas perse.

Ettekö te herran tähden tajua miten meille käy JOS Perussuomalaiset eivät pääse korjaamaan asioita!!

Leenukka (nimimerkki)

Nopea vastaus: huonosti käy, jos tyhjinä tynnyreinä kolisevat Perussuomalaiset mennään äänestämään minkäänlaisen päätäntävallan äärelle.

Toistaiseksi Perussuomalaisten ainoat näytöt ovat rasismi, naurettavat esitykset Suomen asioiden korjaamisesta kehitysavun lopettamisella (osaavatko Perussuomalaiset edes numeroita? Kehitysavun kaltaisella pikkusummalla ei monelle mummolle vaippoja ostettaisi - saatika korjattaisi mitään vähääkään suurempaa), Kokoomuksen apupuolueena toimiminen useammassakin kaupunginvaltuustossa (Helsingissä Perussuomalaiset esimerkiksi nostivat kaupungin asuntojen vuokria 11%) sekä viimeisimpänä loistava ehdotus siitä, miten yli 65- vuotiaita eivät enää koskisi työehtosopimukset, vaan nämä saisivat "työnanatajan kanssa sopien" tehdä työtä pienemmällä palkalla, kuitenkin enintään 1500 euron kuukausipalkalla".

Eläkkeen koko muuten määräytyy viimeisen 10 vuoden työhistorian mukaan, eli siinäpä Persuilta hieno osoitus käytännön talousopin hallinnasta: tee ensin puoli-ilmaista orjatyötä ja saa palkaksi astetta paskempi eläke.

Nämä pilipalivennamolaiset ovat jo tuottaneet valtuustoissa tarpeeksi tuhoa. Vaatii melko totaalista idiotismia äänestää heitä valtion raha-arkkujen ääreen.

Vieras (nimimerkki)

Kehitysapu mielestäsi pikkusumma, yli 700 miljoonaa euroa. Ja tuolla summalla voitaisiin saada aikaan todella paljon, esim ikääntyvistä ihmisistä voitaisiin huolehtia. Tuo sattuu olemaan Suomen suurin haaste seuraavina vuosikymmeninä. Aika paljon saadaan tehdä tuottavaa työtä että saadaan tuo summa kokoon jotta kaiken maailman huuhaa järjestöt saavat rahoitusta. Mitä järkeä on konkurssikypsän maan avustaa maita joissa väestönkasvu hillittömällä tasolla ? Maiden nousu pohjautuu aivan muun varaan, kuten kovan työn ja yrittämisen varaan eikä minkään kehitysavun. Ja muut puolueet ovatkin tehneet todella loistavaa työtä viimeiset pari vuosikymmentä.

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

leenukka höpöttää paskaa.

nyt on sitten minun vuoro höpöttää paskaa.Ennen oliko se nyt vuotta -50 syntyneillä lasketaan eläke viimeisen viiden vuoden mukaan.

Mutta muilla koko työurasta. Sitten taisi olla jotain kivaa sellaista, että ennen 23 ikävuotta tehtyjä töitä ei lasketa tähän.

Sitten eläkepomot vaan liksaa nostaa. haistkaa huilu.

Käyttäjän deviationcore kuva
Tuomas Rimppi

VAIN perussuomalaisilla? Mikä saa sinut luulemaan, ettei yksikään muu uusista puolueista, tai yksikään vanhojen puolueiden sisäisistä ryhmittymistä pystyisi siihen? Mustavalkoinen ajattelu haisee.

Jos persuissa jotain hyvää on, niin se on heidän herättämänsä keskustelu. He toimivat mainiona uhkakuvana ja estääkseen Persujen vallan lisääntyminen on suurempien puolueiden alettava kalastelemaan heidän äänestäjiään muokkaamalla omaa politiikkaansa.
Persut ovat kuin yhdysvaltoja viime aikoina piinannut Tea Party liike, tai alaskan senaattorinakin toiminut jeesuspelle Sarah Palin. Molemmilla on kannattajia, ja molemmat toimivat varoittavina esimerkkeinä siitä, millaiset tollot tulevat maata hallitsemaan, mikäli nykyiselle kukkahattutätipolitiikalle ei tehdä jotain.

Vieras (nimimerkki)

Uutisoihan Kauppalehtikin taannoin: Demarijohdolla parhaat palkat

Suomalaisen puoluekentän parasta palkkaa saa demarijohto. Keskisuomalaisen selvityksen mukaan SDP maksaa puoluesihteerilleen Ari Korhoselle 6 900 euroa kuussa. Puolueen puheenjohtajalle Jutta Urpilaiselle maksetaan 1800 euroa kuussa.

Palkkaa nostaa myös pienimmän puolueen Timo Soini, summaa ei kerrota. Katainen saa 1000 euroa: SDP, kokoomus ja perussuomalaiset ovat ainoat puolueet, jotka maksavat puheenjohtajalleen palkkaa tai palkkiota.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusi...

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Kannattaa varmaan tarkistaa uudelleen, koska SDP:n puoluesihteerinä on jonkin aikaa toiminut Mikael Jungner.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Eli on varmaan mutuna heittämällä noussut kun siihen pestiin on saatu pätevä mies yritysmaailman huipulta... suoraan ylestä. ;)

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Eilen oli muutenkin hauska päivä. Rakennusliiton Kyösti Suokas (vas), syytteli aamu-tv:ssä suomalaisia yrittäjiä harmaan talouden harjoittajiksi!

Tuo liero itse käytti Rakennusliiton rahoja vaalikampanjaansa ja istuu eläkeyhtiö Eteran hallituksessa, josta myös sai näpistettyä eläkeyhtiöiden toimintaperiaatteen vastaisesti eläkerahojamme vaalikampanjaansa. Todennäköisesti hänkin nauttii Eterassa muhkeita "harmaita kokouspalkkiota" hyvä-veljien looshikerhossa.

https://www.etera.fi/fi/tietoa_eterasta/uutiset/Si...

OHHOH! Siellähän istuu Kyösti Suokkaan hyvinä veljinä Eteran hallituksessa NCC:n Lemminkäisen ja Beap:n edustajat!

Mikähän lie Rakennusliiton frekvenssi työmaaiskuihin näissä firmoissa?

Odotan Suokkaalle samaa kohtaloa kuin Ahoselle.

Vieras (nimimerkki)

Risto Kuisma meni remonttimiesaikoinaan paljastelemaan ay-tukien suhteita, Suomi pysyy ay-liikkeen otteessa:

1990-luvun puolessa välissä ay-liikkeestä ja sosiaalidemokraattisesta puolueesta nuorsuomalaisiin ja lopulta omaan Remonttiryhmäänsä loikannut Kuisma kertoo nähneensä niin valtavia vaalikampanjoita, etteivät edes porvariehdokkaat pysty moisiin.
”Vasemmistoliitossa tuet keskitetään yksittäisille ehdokkaille. Demareilla ay-rahaa on yhtä paljon, mutta se jakaantuu niin monelle, ettei se näy”, Kuisma arvioi.
”Rahan lisäksi valjastetaan koko ay-koneisto vaalityöhön, sitä ei voi rahassa edes mitata.”

http://www.ylioppilaslehti.fi/2000/03/31/suomi-pys...

Ja Esko Seppänen ay-liikkeen hyvävelisysteemistä:

Siinä, että ay-liike tukee vaaleissa jäseniään, ei ole mitään pahaa. Ongelma on, että rahoitettavat henkilöt valitaan keskitysehdokkaiksi ryhmäkuntaisissa salaseuroissa. Käytännössä liittojen johtajat ja palkolliset valitsevat ne luottamushenkilöt, jotka heitä valvovat.

Demokratian näkökulmasta kestämättömiä ovat myös liittokokousedustajien ns. sopuvaalit. Niissä ay-ryhmäkuntien johtajat valitsevat sopivat kentän edustajat kontrolloimaan itseään.

http://www.eskoseppanen.net/index.php?option=com_c...

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

En olisi huolissani siitä, kuka pääsee ehdokkaaksi, vaan siitä, mitä nämä ay-paskamahat syövät hyvinä veljinä kuormasta eläkerahojamme muiden eläkeyhtiöiden herranperkeleiden kanssa!

Jos vaaditaan lakisääteistä eläkevakuutusmaksua ja eläkeyhtiö uhkailee ulosottomiehellä jos ei heti maksa - ja samaan aikaan Matit, Joukot ja Kyöstit imailevat kaksin sorkin omaan napaansa niitä eläkerahojamma - ja syyttävät harmaasta taloudesta - niin sellaisia sikoja katselisi mielellään hahlosta seisomassa montun reunalla rivissä.

*************************
TYÖELÄKEJÄRJESTELMÄMME ON NÄIDEN SIKOJEN VUOKSI EPÄOIKEUDENMUKAINEN!

Suomessa eläkejärjestelmä vielä toimii jotenkin (TyEL):n osalta, niille joilla on vakituinen ja ikuinen duuni tai ovat virkamiehenperkeleitä, mutta heti kun mennään pätkötöiden, silpun tai yrittäjyyden puolelle niin homma ei toimi muuten kuin maksujen osalta. Eläketurvaa ei tule. Ja minkähän helvetin takia maajusseille eläkevakuutusmaksut maksetaan puoliksi veronmaksajien pussista?

Tässä vielä se, mitä kukin henk. koht. maksaa eläkevakuutusmaksuja bruttotuloistaan!

(TyEL)Palkatun työntekijän tai paksuperse palkkajohtajan itse maksama eläkemaksu 4,5 %
*toimii jos on vakituinen työsuhde.

(MyEL)Maajussukan itse maksama eläkemaksu 10,2 %
*ei toimi, koska maajussukat väittävät olevansa yrittäjiä.

(YEL)yrittäjän maksama eläkemaksu on 22,4 %
*ei toimi. Ei kerry pienemmille yrittäjille minkäänlaista työeläketurvaa.

********************
EHDOTUS KAIKILLE JÄRJESTELMÄÄ TUNTEVILLE:
*yhdistetään MYEL ja YEL siten, että YEL:ssä on jatkossa samat maksusubvetiot kuin MYEL:ssä!

Salon Petri (nimimerkki)

Hyvä vaivaus ja veivaus. Erittäin tärkeästä aiheesta.

Tässä kaikessa pitää nähdä ay-liikkeelle ja demareille uuden mahdollisuuden siemen. Koska yhdessä meille työntekijöille heidän tekemiensä epäkohtien peittely keittää pian uuden vaarallisen liemen.

Siinä saattaa käydä, niin että liike jää, mutta ay ja demarit poistuvat markkinoilta.

Tästä taustoituksiin, jotka päättyvät lopusta löytyvään yhteen tai useampaan virtuaaliseen ruksiin.

Korostan, että kukaan ei saa mennä jutussa olevien tahojen luokse. Ainakaan kiukuissaansa muksiin.

Avoimesti apparatsikkien ahneudesta
Päivitetty 24.11.2010 kello 13,50

Paperiliiton puheenjohtajan Jouko Ahosen saamat nopeat potkut liittyvät osaltaan tämän kokonaisuuden peittelyyn. Uskon valtaosalle Paperiliitonkin jäsenistä näiden seuraavien asioiden tulevan yllätyksenä.

http://suomi2017.wordpress.com/apparatsikkien-ahne...

VierasPartalainen (nimimerkki)

Suomessa ei ole korruptiota, uskokoon ken tahtoo!

Käyttäjän timokontio kuva
Timo Kontio

Demokratia toimi Paperiliitossakin: kun jäsenistö ei ollut enää tyytyväinen puheenjohtajaansa, siirrettiin hänet pois johdosta. Ahosen toiminta oli kyllä heikkoa.

Eliittiä se on ay-eliittikin, yhtälailla kuin kansanedustajat ja muut parlamentaarikot. Valta tuppaa korruptoimaan.

pentti (nimimerkki)

"Demarit ja perussuomalaiset taistelevat nimenomaan karvaperseduunareitten äänistä".

Ja nämä kaikki varmasti ärsyttää tervoa, suurta älykköä.

Vieras (nimimerkki)

Niinpä, melkeinpä sanoisin että mieluummin karvaperseduunari kuin Tervon kaltainen kovasti "älyköksi" pyrkivä kermapersetoimittaja. Ei ne värikkäät silmälasit tai mukahauskat kommentit viihdeohjelmassa vielä tee kenestäkään älykköä.

Vieras (nimimerkki)

Onko aina pakko mennä henkilökohtaisuuksiin? Eikö edes joskus voisi pysytellä arvostelemassa kirjoitusta henkilön sijaan?

Vieras (nimimerkki)

Mun isi on vahvempi ku sun.

Vieras (nimimerkki)

Tervo viljelee erittäin usein sanaa "karvaperseduunari".
Tällä Tervon kaltaiset oikeistodemarit nostavat itsensä korokkeelle, ja haluavat erottautua työntekijöistä.
Miksi vielä ihmetellään, että mm. Uutisvuoto- ohjelman katsojista kohta valtaosa on persuja?
Halveksunnallakin on joku rajansa...

Vieras (nimimerkki)

Tervo viljelee erittäin usein sanaa "karvaperseduunari".
Tällä Tervon kaltaiset oikeistodemarit nostavat itsensä korokkeelle, ja haluavat erottautua työntekijöistä.
Miksi vielä ihmetellään, että mm. Uutisvuoto- ohjelman katsojista kohta valtaosa on persuja?
Halveksunnallakin on joku rajansa...

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Nyt tarvitaan "tervottua" joukkovoimaa, jotta ay-pamputkin saadaan nostetuksi seipään nokkaan. Ihalainen on jo pyrkimässä Eduskuntaan. Reitti pitää miinoittaa ay-johtajilta ja suuryritysten eläkejohtajilta.

Alan olla jo samaa mieltä persujen kanssa, jotta nyt on otettava iso luuta käyttöön valtion johdon siivoamiseksi. Oman edun tavoittelijat ja korporaatioiden suojelijat ulos heti vaalien jälkeen. Palautetaan Suomelle sen aikaisempi korruptiovapaan yhteiskunnan maine. Siihen voi mennä aikaa, mutta se riittää yksinään Suomi-brändiksi.

Tutkivan journalismin ja rikoksia tutkivan poliisin on saatava avuksi tavallisten kansalaisten ilmiantajaverkosto, joka vahtii johtajien tekemisiä. IT-teknologia mahdollistaa nopean toiminnan ja tietojen keruun. Johtajien salaseurat myös jatkuvaan fyysiseen tarkkailuun. Satelliittiseuranta autoihin, jne.

Sama mies? (nimimerkki)

Oliko Ahonen SAK:n tv-mainoksessa viime vaalien alla?

Vieras (nimimerkki)

Ahosta näytteli Lohtander.

Eri mies (nimimerkki)

Oiva suoritus, meni ihan täydestä Joukosta.

Vieras (nimimerkki)

Joo, se lihava ahmatti oli osuvasti SDPn luoma hahmo, projektiivinen identifikaatio SDPstä itsestään.

Vieras (nimimerkki)

Kuka paljastaa ay-pomojen edut, jäsenmaksuilla huvilat meren rannalla?

Vieras (nimimerkki)

Haloo tutkivat journalistit: Maksavatko ay-liitot pomoilleen ylimääräisiä eläkkeitä?

Maalaismummo (nimimerkki)

Tervo taas pääsi ilottelemaan sanoilla ja yhden miehen tekemisillä.

Todellisuudessa taustalla on kokonainen lauma ansiottomia arvonnousuja.
Tutkivat journalistit pöyhimään kaikki vakuutuslaitokset ja muut ansiottomat sivuansiot!

Puhdistetaan koko yhteiskunta, ei vain paria pientä säätiötä!

Peeke (nimimerkki)

Paljastipahan Ahonen kuitenkin yhden mätäpesäkkeen lisää.

Lienee näinollen oikeutettu jatkamaan aikanaan Paperiliitossa jossakin
vähemmän näkyvässä tehtävässä.

Maalaismummo (nimimerkki)

Ahonen pääsee varmasti sairaseläkkeelle kakkostyypin diabeteksen ja sydänriskien perusteella milloin tahansa.
Diagnoosi perustuu yleisesti hyväksyttyyn kehäpäätelmään ulkoisen habituksen ja yleisimpien sairauksien yhteydestä.

Jos kaikki suomen järvet VEDEKSI muuttuisi? (nimimerkki)

Samalla kun itse tienaavat suomen parasta palkkaa.

Millainen on se ryhmä joka valitsee Röhisevän Sian edustamaan itseään?

Vieras (nimimerkki)
Jos kaikki suomen järvet VEDEKSI muuttuisi? (nimimerkki)

tjäna -> tienata -> ansaita ?

ok. eivät ansaitse. saavat.

Esa Olkoniemi (nimimerkki)

Vai on duunarit karvaperseitä, mitähän perseitä sitten ns. sivistöneistö mahtaa olla, johon Tervokin katsoo varmaan kuuluvansa.

Ay-johdon ahneus suuriin palkkoihin yms. etuihin vie uskottavuuden, kenen asialla ne lopultakin ovat.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Karvaperseitä, karvaperseitä... niitä ne duunarit on! Sivistyneistö ajelee ja suorittaa tarvittaessa anuksen vaalennuksen ;D Missä mun Gillette on - onkin jäänyt sheivaamatta ;)

Tuula Hölttä

Jari T. :"Suomalaisen työeläkelaitoksen johtaminen vaikutti Ahosen kuvailemana toimelta, johon vain maailman ehdottomasti etevimmät ja ahkerimmat ihmiset kykenevät. Meidän tulee olla kiitollisia, että he vaivautuvat puolestamme tähän hommaan."

Niinpä niin: "Lähes puolet työeläkevaroista oli vuoden 2008 pankkikriisin aikaan sijoitettu osakkeisiin, ja elämä osoitti, että näitä varoja ei ollut sijoitettu turvaavasti ja tuottavasti. Niiden arvo aleni 22 miljardia euroa, eikä sijoitusvarojen hupenemaa saatu vuonna 2009 täysin korjatuksi pörssikurssien noustessa. Työeläkeyhtiöissä oli tehty kriisin aikana raskaita väärinarvioita tulevan kehityksen suunnasta, laskeskellaan jopa Suomen Kuvalehdessä.

Kriisin aikaan eduskunta sääti poikkeuslain, jolla työeläkeyhtiöt saivat keinottelussa huvenneisiin toimintapääomiinsa eläkeläisten rahaa yli miljardi euroa. Osa näistä tasetukiaista valui eläkemaksujen asiakaspalautuksina suuryhtiöiden kassoihin. Samaan aikaan on eläkeläisiltä otettu toinen miljardi euroa niille suuryhtiöille, jotka ovat lakkauttaneet omat eläkesäätiönsä."
http://www.hymy.fi/seppasen-kolumni/blogi/ay-liike...

Vieras (nimimerkki)

Niinpä niin. Eläke-Kansa meni konkurssiin ja palkansaajat maksoivat kohonneina työttömyysvakuutusmaksuina.

poppisvaari (nimimerkki)

Sen verran täsmennystä, että ei eläkemaksuja anneta edunsaajalle vuosittain vaan ne ovat osa eläkettä, joka tulee maksuun 63 vuoden iässä, jos edunsaaja on silloin vielä hengissä. Jouto Ahosen puolesta en löisi vetoa.

Vieras (nimimerkki)

Ahonen teki Kallit. Perästä kuuluu sano torventekijä.

J. Gagarin

En ole ollut ensimmäisiä taivastelemassa "herrojen palkkoja", kuten kansanedustajie, ministerien tai markkinoilla kilpailevien suuryritysten johtajien.

Mutta Eläkesäätiön kohdalla summat ovat tolkuttoman kohtuuttomia. Mikään ei puhu 700.000 euron vuosipalkan suuruuden puolesta moisella pallilla. Se on tyypillinen virkapalli, jonka haltijalla toki paljon vaalijana tulee olla kohtuullinen palkkio, vaikkapa 100.000 - 150.000 vuodessa. Mutta Ahonen teki kyllä harkitsemattomasti AY-miehen roolissaan puolustellen moista ylilyöntiä.

Tapanainen (nimimerkki)

Paperiliiton valtuuskunnan mukaan hyllytykseen (täysillä eduilla?)liittyi muutakin kuin Varman maksamien tolkuttomien etujen puolustelu.

Yksi syy saattoi olla se, että Varma on yksi Stora-Enson omistajia. Ahonen vaati kovaan ääneen toista vähemmistöomistajaa eli valtiota ja Häkämiestä puuttumaan Kemijärven lakkauttamiseen. Itse ei Varman kokouksissa puhunut asiasta mitään.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi

Kirjailija Tervo ei ole lukenut parasta suomalaista kirjaa Täällä Pohjantähden Alla. Siinähän Akseli Koskela tuo hevosella junalta kuuluisaa agitaattoria kylään puhumaan vaalien alla. Puhuja kysyy Akselilta(Koskela), onko hän torpari vai maatyöläinen. Siihen Akseli vastaa olevansa pappilan torppari. Nehän ne kaikkein pahimpia riistäjiä ovat. Keskustelu jatkuu ja sitten puhuja toteaa, että mehän itseasiassa teemme tällä työllä itsemme tarpeettomiksi. Jos nyt tämä rääsyläisjoukko saa torppansa ja työaikalaki astuu voimaan, niin eihän ne enää äänestä meitä.
Ei ole tarvetta.Kuinka oikeassa Linnan Väiski olikaan kirjaa kirjoittaessaan. Olisikohan Tervosta samaan? Ei tiedä.

Tähän oljenkorteen ne karvaperseduunarit nyt sitten vielä takertuvat, kun sosiasaliratti ei enää ole tarpeen. Paperin palkat ovat paremmat kuin monella akateemisella ja sellaisen palkan ja edut saa moni vain siksi, että palkat ovat pieni kustannuserä koko alalla. Paljon suuremmat kustannukset muodostuvat puutulleista ja energiasta sekä siitä, että asiakkaat ovat Suomesta nähden kaukana. Nyt heittäydytään sitten hurskaasti myös oman liiton johtajan sanomisten tuomitsijaksi. Ahosen aikana on paperitehtaita siirretty muualle enemmän kuin koskaan. Jokainen on varmasti tiennyt, että Ahonen on mukana muussakin kuin karvaperseduunareiden asioissa. Vaalit ovat tulossa ja varmasti demariporukassa arvottiin, että nostetaanko Ahonen tikunnokkaan.Jos ei arvottu, niin tätä asiaa voi sanoa jo typeryydeksi.

Taisi tulla kuitenkin sellainen moka, että pahempaa tuskin saa aikaan tuosta vaan. Nyt moni demari selaa, että ketkä muut toverit saa ja istuu jossain vastaavissa herra ja rouvakerhoissa. Jos he eivät asiaa pengo, niin aivan varmasti media penkoo. Ahosen puheet olivat nykyaikaa ja täyttä totta. Sitä ei vain olisi saanut sanoa. Jokainen vähänkin kiinnostunut sen tietää, mutta se oli viimeinen tikki, kun Ahonen alkoi puolustella kerhon pamppujen palkkioita oikean suuruisiksi. Sitten katosi äly muilta järjestöjyriltä ja sanoista tulikin niin suuri asia, että se vei taas SDP:tä askeleen lähemmäs oppositipenkkejä. Mikähän enää pelastaa toiseltakin jäähyltä. Siinä tehdään suomalaista historiaa demareiden kohdalla. Koskaan enne ei olla istuttu kahta peräkkäistä kautta jäähyllä ja harvoin ollenkaan.

Vieras (nimimerkki)

Taitaa SDP:ssä olla muotilaji sammakoiden päästäminen (merkki todellisuudesta vieraantumisesta)suustaan. Eikös se SDP:n puoluepomokin kerran ilmoittanut julkisuuteen, että käyhyysraja on palkassa 3000 e/kk.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

YLEssä on ilmeisesti saatu hieman sosialistitoimittajia irtisanomisia edeltävissä yt-neuvotteluissa kuriin, kun Tervokin viihdeohjelman jefreitterinä (vai mikä arvo se nyt olikaan) uskaltaa kirjoittaa ay-liikkeestä!

luuserius (nimimerkki)

Mistä me saataisiin lisää halpoja kirjailijoita ?

Minuakin nauratti, kun näin Ahosen haastattelun. Ei asian puhuminen vaan se kuka puhui. Nauratti se, kuinka änkyrät saisivat ähkyn.

Eläkejärjestelmässä on kestävyysvajetta, vallankäyttöä ja poliittisia päätöksiä. Voiko eräs elementti olla johtajan palkan suuruus.

Mistä me saataisiin halpoja johtajia lisää ?

Esim. Fortumiin. Itse kuulun heihin, jotka olemme edelleen tyytyväisiä Liliukseen.

Tyhmyys naurattaa vain tiettyyn pisteeseen asti. Alhon blogissa jo raivosin, jospa ministeriössä olisi enemmän isopalkkaisia ammattijohtajia politiikkoja ohjaamassa. Euroopanlaajuisesti.

Keskuspankkirahalla palkkaisi kaikki maailman johtajat ja vielä rahaa jäisikin.

Petsaus (nimimerkki)

En paljasta kaikkea, mutta Joukosta on kokemusta.
Kun aikoinaan Marja Tiuraa teurastettiin AY liikkeen ansiosta(2004-2005) ja varsinkin paperiliittolaisten puolesta.
Noh laitoin viestin paperiliittolaisille pitkillä paskasanoilla etc.. koska samoin olivat kohdelleet Tiuraa.
Sain puhelun Joukolta jossa hän varmisti, että eihän se soittaja ollut sinä, koska usein soittaja voi olla yrityksessä joku tuntematon.
Sanoin, että olin se minä, mutta firmaani ei saa sekoittaa omaan mielipiteeseeni, koska firmassa on myös muita osakkaita ja vastaan omalla nimelläni omista sanomistani, ja muilla ei tämän asian kanssa ole tekemistä.

Kas kummaa Jouko laittoi yleiseen jakeluun firman nimen ja MAINOSTI että tälläinen yrittäjä sanoo sitä ja tätä sitten vasta se helvetti alkoi.

Paperimies jos toinen alkoi soitella jonkun verran ja siinä ei paljoa sanaa säästelty:

olin kuollut, pohjamuta, särkipaska, herrojennuolija etc...

Soitto ko. firman päälikölle korjasi asian hyvin nopeasti ja tunnusti Ahosen virheen.

Murhasoitot jatkuivat edelleen n. 1-2 kk:tta, ja se oli minulle oikein? koska itse tein siitä asian EI FIRMANI ja muut osakkaat.

PS. lANNATTAA LAITTAA ASIAT YLÖS, KUN UHITELLAAN, MULLA NE ON NAUHALLA, KOVALEVYLLÄ ETC.

Maalaismummo (nimimerkki)

Väärän tiedon levittäminen on niitä pyhitettyjä keinoja.
Erosin kirkosta, kun jouduin sellaisen kohteeksi. En halunnut kuulua joukkoon.

Vieras (nimimerkki)

1970-luvun alussa menin 16-vuotiaana paperitehtaalle kesätöihin. Silloin oli konesalissa tavaton meteli ja työympäristö muutenkin epämieluisa. Vanhemmat työntekijät olivat ainakin osaksi työläiskaupungin kommunisteja ja heidän ideologiaansa inhosin. Yhdessä päivässä totesin, että silloinen työympäristö ei satu omalle vartalolleni. Pehmeä nöösipoika kun olin. Sitten pääsin seurakunnan hautausmaalle kesätöhin ja niissä hommissa vierähti kolme kesää.

Olin oppikoulussa hyvä historiassa ja aineen kirjoittajana. Toimittajan ammatti olisi ollut ihanneammattini. Uuteen Suomeen en päässyt ylioppilaana kesätöihin enkä HS:n toimittajakouluun. Ihanneammatiini opiskelu jäi sitten alkutekijöihinsä.

Lähdimpä ylioppilaaksi päästyäni heti armeijaan. Sille tielle jäin yli 30 vuodeksi, kunnes esimiehet alkoivat työntämään eläkkeelle eikä ollut enää mitään syytä jatkaa palveluksessa pidempään. Esimiehet eivät ilmeisesti pitäneet persoonastani, kun en ollut nöyrä. Kannustavalla asenteella olisin jatkanut isänmaan palveluksessa pidempään.

1970-luvun puolessa välissä koulukaverit väänsivät paskasen naurun, kun tulivat työläiskaupungin kadulla vastaan. Olivat kuulleet silloin epäpopulaarista ammatinvalinnastani armeijassa. Kaikki naurajat eivät varmaan löytäneet itselleen koskaan mitään ammattia.

Toinen akuutti vaihtoehto olisi ollut Suomen posti, jonka tarjoamat mahdollisuuden kouluttautua pikkupäälliköksi jätin väliin ja valitsin kahdesta vaihtoehdosta armeijan. Posti onkin ollut yli pari viimeistä vuosikymmentä aikamoisessa muutosruljanssissa. Mitenkähän niistäkin olisi selvitty. Työvuosiakin olisi vieläki paljon edessä.

Eipä olisi ollut herkkua olla US:ssa toimittajanakaan, kun lehti sitten lakkautettiin ja varmaan kaikki poispotkitut eivät siitä rytäkästä koskaan selvinneet enää työelämään takaisin. Jari Tervon veroista toimittajaa tai muuta toimittajaa huipulla minusta tuskin olisi koskjaan kuitenkaan tullut. Sressiamatti sekin.

Paperityömiesten kovia palkkoja ja pitkiä vapaita tuli sitten myöhemmin vuosikymmenten aikana ihmeteltyä. Varsinkin paperikoneenhoitajilla kerottiin olevan ihan kunnon liksa. Työympäristötkin ovat sitten kokeneet aikamoisen muutoksen parempaan suuntaan. Sitten tuli paperiteollisuuden alamäki ja paperityöläisen polku on osoittautunut epävarmaksi. Monessa perheessä on suru puserossa, kun kaikki perheen työpaikat ovat olleet lakkautettavassa tehtaassa. Eikä ole helppo ikääntyneenä työntekijänä alkaa opettelemaan uutta ammattia.

Kunnia oli kestävän palkka, niin kuin sotakoulun lipussa latinaksi lukee. Enpä päässyt kansakunnan kaapin päälle menestyneenä toimittajana enkä paperimiehenä eikä historian opettajaakaan minusta tullut. Aikamoisia henkilökohtaisia haasteita oli työelämässä matkan varrella, muutta niistä tuli kuitenkin selvittyä. Ylimmät sotilasarvot jäi tosin saavuttamatta, mutta eipä käy kateeksi niissäkään olevia. Suu pitää pitää supussa ettei käy niin kuin nyt Jouko Ahoselle. Yksi lipsahdus riittää sivuraiteelle joutumiseen.

On pitänyt tyytyä vähän julkisesti vaatimattomampaan rooliin sekä uuteen eläkeläisen rooliin jo yli puolenvuosikymmenen ajan. Jouko Ahonen taitaa olla kanssani samaa ikäluokkaa ja Tervo viitisen vuotta nuorempi. Herroilla on työuraa vielä vuosikymmeneksi edessä, jos niin pitkään kestävät.

Elämässä on sattumista paljon kiinni ja huipulla tulee aina. Jos haluaa pysyä pystyssä, niin pitää ajoittain haistella tuulen suuntaa. Kaikkiin myrskyihin ei kannata lähteä mukaan. Viime kädessä on kuitenkin toimittava omien arvojen mukaan. Tällöin on tarvittaessa valittava uusi työnantaja tai lähdettävä eläkkeelle, jos siihen on mahdollisuuksia. Joskus nöyrtyminenkin voi taktisista syistä kannattaa esim. 65 ikävuotta aikaisemman eläkkeensä turvaamiseksi. Valitsi Jouko Ahonen minkä vaihtoehdon tahansa, niin veneen alle hän tuskin joutuu.

Elämää ei pysty suunnittelemaan varmuudella etukäteen. Se on yllätyksiä täynnä.

Janne G Pirinen (nimimerkki)

"Demarit ja perussuomalaiset taistelevat nimenomaan karvaperseduunareitten äänistä"

Ja muut pornoduunareitten? Vai kuuluuko esim. kirjailijoiden toimenkuvaan ajella perskarvansa?

Karvanivustoimihenkilö (nimimerkki)

Hyvä huomio!

Asiaa voi pohtia myös siltä kantilta, että kun on 'paperityöntekijä', 'satamatyöntekijä' jne., niin mitä Tervolla on sitä vastaan, että jotkut ovat karvapersetöissä?

Vai onko vain posliinipyllytyöntekijä se ainoa oikea tekijä? Ja jakaja?

Mihin on kadonnut Tervon suvaitsevaisuus?

Miksi SETA, TP ja muu suvaitsevaisto ei nosta meteliä tästä?

Brazilian (nimimerkki)

Kunnon kermapersekirjailija ottaa vahauksen ja valkaisun ammattilaiselta säännöllisin väliajoin.

Espoo Calls (nimimerkki)

Turha täällä on selitellä sontaa. Persut tulevat jyräämään Suomen historian suurimpaan vaalivoittoon, ja täysin aiheesta.

Niin perseelleen on tätä maata johdettu viimeiset 20 vuotta, että oikeastaan mikä tahansa muu tapa olisi ollut parempi.

Kerrataanpas:

- Suomi menetti oman rahansa, ja valtio joutuu lainaamaan kovalla korolla rahansa yksityisiltä pankkiireilta (euro)

- Suomi aloitti massiivisen lukutaidottomien ja työtävieroksuvien maahanmuuttajien sisäänhengityksen

- Suomi lopetti itsenäisenä valtiona olemisen Lissabonin sopimuksen myötä

TUOTA HUONOMMIN EI VOI ENÄÄN MAATAAN JOHTAA, KANSALLA EI OLE ENÄÄN MITÄÄN VALTAA. KOKOOMUS, SDP, KEPU JA VIHREÄT PÄÄSYYLLISIÄ.

Off topic (nimimerkki)

Suomessa sitä väitellään, että saako homot vihkiä kirkossa. Onneksi tuolla suuressa maailmassa osataan nämäkin pikkuasiat panna oikeaan tärkeysjärjestykseen. Toivottavasti Tervo on nyt tarpeeksi harjoitellut sitä Koraanin heittoa, sillä tekosyitä ei ainakaan tarvitse etsiä..

http://korkman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/53111-yk-s...

http://thenewcivilrightsmovement.com/un-general-as...

Tuomas Taivasaho

Eikös ne ay-porsaat olleet työeläkeyhtiöissä valvomassa työntekijöiden eläkesäästöjä. Suoranaista lahjontaahan se on, jos ottaa vastaan etuuksia valvottavaltaan. Tuohon hommaan kykenee lahjatonkin.

Tervo on huolissaan omasta tuolistaan, joten blogin kaltaisia kirjoitelmia saamme varmasti lisää tulevaisuudessakin.

Janne G Pirinen (nimimerkki)
Tuula Saskia

Ahonen on selkeästi vallankäyttöön tottuneena tullut vauhtisokeaksi. Kankaan paperitehtaan luottamusmiehen ego on paisunut vatsan ohella.

Niin surullista kuin paperisektorin alasajo onkin, voi todeta, että henkilöstö itse , johtajanaan tämä Ahonen, uhitteli tavalla, jota oli inhottavaa katsoa. Ne peruskoulun käyneet duunarit ansaitsivat palkkoja, joista yliopistotutkinnon suorittaneet saattoivat vain haaveilla. Ja mihin se johtikaan?

Mutta emmehän ole tunteneet näitä ammattiliittopomojen eläkeyhtiökytkentöjä.
Ko. pomot ovat ilmeisesti läpikotaisin ketkuja oman etunsa ajajia.Ei ainoastaan Ahonen, vaan kaikki pomot.

Järjestelmä on siis läpikotaisin mätä.

Kuka voi kertoa, mistä aloitamme tämän roskatunkion perkaamisen? Vai rohkeneeko mikään taho tai kukaan henkilö lähteä tehtävään?

Suomiko korruptoimaton maa?

äte (nimimerkki)

Onko Tervo heitä koraani - T-paitoja saatavilla helposti ?

Leenukka (nimimerkki)

Suomalaisten kyky kadehtia mitä tahansa ja ketä tahansa on jotakin sellaista, jota jaksan ihmetellä vuodesta toiseen.

Miksi te kaikki pikku hiirulaiset valitatte paperimiesten palkoista? Miksi jokainen tallukka itkee miten kamalaa on, kun "korkeasti koulutettu" saa huonompaa liksaa ja sairaanhoitajatkin vain sen ja sen verran?

Millä tapaa on paperimiesten vika, että teillä hoitajilla, opettajilla sun muilla valkokauluksisilla on heikot liitot, joita itse ette osaa tai uskalla patistaa tekemään töitään? Hoitajien liitot ja opettajien OAJ esimerkiksi hyväksyvät kiltisti vuosi toisensa perään jokaisen huonon TES:n joka tarjolle tuodaan, vispaten kiitollisina häntäänsä niiden päälle ja vinkuen kiitollisuutta eritoten silloin, kun sille ei ole syytä.

Sitä saa, mitä tilaa. Jos oma johto ei osaa hommiaan, on turha syytellä naapuria siitä että tällä on asiat paremmin.

Tuula Saskia

Haluatko, Leenukka, että normaalit yhteiskuntamme toimintaa kunnioittavat yksilöt ryhtyvät sabotoimaan sitä?

Paperimiehet sen tekivät, ja mikä oli tulos?

Jotkut tahot osaavat kantaa yhteisvastuuta.

Vieras (nimimerkki)

"Suomalaisen työeläkelaitoksen johtaminen vaikutti Ahosen kuvailemana toimelta, johon vain maailman ehdottomasti etevimmät ja ahkerimmat ihmiset kykenevät. Meidän tulee olla kiitollisia, että he vaivautuvat puolestamme tähän hommaan."

Tuo hyvä veto, tehtävä on todella lokoisa ja siihen jopa Tervo itekin pystyisi. Tai joku muu keski-ikäinen paviaaniuros..

Van Helsing (nimimerkki)

SBP (B=bemari) ei tästä enää selviä ilman että muutama pahimmanlaatuinen paskamaha heitetään näyttävästi puolueesta. Ensin pitäisi ilman muuta heittää ulos PaavoLipponen joka vei puolueen tuhontielle. Sitten tusina tällaisia Ahosen tapaisia pienempiä nilkkejä jotka ovat tottuneet imemään verta kansan kaulavaltimosta.

Mutta arvatkaa onko demarihiiristä moiseen. No eipä tietenkään.

Vieras (nimimerkki)

Tänään julkaistu gallup antoi jo viitettä tulevasta. Onkohan lumipallovyöry lähtenyt liikkeelle?

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Mikäs firma se tämä on?
Suomen Kiinteistökehitys SKK Oy

Vieras_vara (nimimerkki)

Jari puhuu asiaa, herroja ei pidä paapoa, varsinkaan jos on AY väen asialla.

Mukava kerrankin lukea työläisten etuja puolustava kirjoitus. Tässä lehdessä kun pääsääntöisesti näyttävät kirjoittavan pikku porvarit, jotka luulevat muutamalla nokia osakkeella olevansa suuriakin sijoittajia.

Työläiset jotka parhaansa mukaan yrittävät tulla toimeen sillä pienellä palkalla, jonka kartanonomistaja (SOL) ranskan linnastaan armosta suostuu maksamaan.

PAM:illa kun on niin surkeat neuvottelijat etteivät osaa jäsentensä etuja ajaa.

Pentti Takola

Jokohan tänään Uutisvuodossa Koraani lentää? Jari Tervo vihaa homoja sortavaa uskonnollista kirjallisuutta.

Janne G Pirinen (nimimerkki)

Kyllä lentää. Jari lupas.

Vieras (nimimerkki)
ansku (nimimerkki)

Huomauttaisin kumminkin, että Ahonen ei toki itse ole saanut tuota 700,000€ palkkaa!
Siinä kuuluisassa mainoksessa ei myöskään ollut Ahonen vaan itse KAPITALISMO!

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Kyseessähän oli sosialistisen tieteenfilosofian alkuvalhe eli teesi. Valhdeltiin että yrittäjät olisivat tuollaisia.

teesi <-> antiteesi -> synteesi,

,on todellisuudessa:

valhe <-> isompi valhe -> emävalhe.

**********************************
Lauri Ihalaisen julkisesti lupaamat lahjarahat Halosen vaalikampanjaan ja vastalahjaksi saatu ministerin arvonimi tulisi saattaa poliisitutkintaan.

Vieras (nimimerkki)

Suomalaisessa systeemissä työntekijäpuolen pomomiesten tehtävänkuva yksinkertainen.

Vai pitääkö paikkansa sittenkin paikkansa vanha huuli:

Nyt Jari ja Jouko olleet samalla konjamiini pullolla.

Vieras (nimimerkki)

Ja kansa arvailee mässäilyn jälkeen, mikä röyhtäisy ja piereskely oli Jarin ja mikä Joukon ?

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

No en tiedä tyhmistiikö sitä Joukossa. Mutta Tervo kulta, sinulla on Soinin kirjallinen tyyli.

Kirjailijan tulee leikkiä tyyleillä. Nyt en puhu sisällöstä, vaan helvetin ärsyttävästä tekstin muodosta. Nyt muoto hakkasi asian. En muista mitä asiaa sinulla oli. Ja uutisvuotikin jäi katsomatta, oliko sinulla sielläkään asiaa?

No, älä vittuile kirjaliljalle. En minäkään osaa kirjoittaa kun lauseen kerrallaan.

Toimituksen poiminnat