Jari Tervo

Kuuntele kolumni kirjoittajan itsensä lukemana
YLE Areenasta.

Tavallinen mies

Koko syksyn jatkunut metsästys Malmössä päättyi, kun Ruotsin poliisi pidätti ja syyttäjä vangitsi kolmekymmentäkahdeksanvuotiaan sukujuuriltaan suomalaisen miehen. Miestä epäillään kaksikymmentävuotiaaan Trez Persson Westin murhasta ja viidestä murhayrityksestä. Mies kiistää syyllisyytensä. Ennen oikeuden tuomiota hän myös pysyy vain epäiltynä.

Mies näytti valikoivan kohteikseen maahanmuuttajataustaisia ihmisiä. Malmön maahanmuuttajat elivät pelon vallassa vuoden, pidätykseen saakka. Ammuskelijan jäljitys kasvoi kansainväliseksi uutiseksi.

Murhaajaksi epäillyn miehen isä oli luonnollisesti kauhistunut poikansa pidätyksestä. Lehtihaastattelujen mukaan isä ei voi millään uskoa hänen poikansa syyllistyneen näin hirvittäviin rikoksiin. Hän toivoo kaiken olevan erehdystä.

Isän tunteet ovat tietysti ymmärrettäviä, mutta myös murhaajaksi epäillyn 38-vuotiaan naapurit ja työtoverit puhuvat tavallisesta miehestä.

Mies pysytteli omissa oloissaan, mutta erakkona häntä on vaikea pitää. Hän osallistui taloyhtiön kokouksiin ja tarjoutui vapaaehtoiseksi korjaustöihin. Häntä on kuvailtu älykkääksi, taiteelliseksi ja käsistään taitavaksi. Expressenin mukaan miehen entisen taideoppilaitoksen rehtori pitää aivan ennenkuulumattomana, että murhaaja olisi juuri tämä mies.

Ilta-Sanomat haastatteli murhaajaksi epäillyn miehen keski-ikäistä miesnaapuria. Tämän mukaan epäilty on ”tavallinen mies, jossa oli joitakin outoja piirteitä, ainakin nyt jälkikäteen ajateltuna.”

Keski-ikäisen naapurin lausunnon avainkohta on: ”ainakin näin jälkikäteen ajateltuna.” Miehen pidätyksen jälkeen mitä tavallisimmat asiat saavat pahaenteisen hohteen. Kolmekymmentäkahdeksanvuotiaan liikkumisessa epämääräisinä aikoina ja omistautumisessa polkupyöräharrastukselle on nähty jotain outoa.

Mitä nykymaailmassa ylipäätään tarkoittaa liikkuminen epämääräisinä aikoina? Tarkoittaako se esimerkiksi pubien sulkeutumisaikaa? Silloin kymmenettuhannet malmölaiset liikkuvat joka päivä epämääräisinä aikoina. Polkupyöräharrastusta on vaikea pitää missään oloissa epäilyttävänä.

Murhaajaksi epäillyn isän mukaan hänen poikansa oli huolestunut Malmön Rosengårdin maahanmuuttajalähiöstä. Hän oli myös lausahtanut maahanmuuttajien valtaavan Ruotsin. Nämäkään mielipiteet eivät nosta murhaepäiltyä massasta. Ruotsin syyskuisten parlamenttivaalien perusteella sadattuhannet ovat samaa mieltä kuin kolmekymmentäkahdeksanvuotias.

Lehtitietojen perusteella näyttää ilmeiseltä, että murhaepäillyn tyyppisiä miehiä asuu vähintään yksi jokaisessa taloyhtiössä, jokaisella omakotitaloalueelle ja jokaisella työpaikalla. Nyt tarkoitan myös Suomea. Arkijärkeä vastaan tietenkin sotii murhaajan pitäminen tavallisena ihmisenä, mutta pelkään, että silloin on syytä hieman korjata arkijärkeä. Me haluamme rakentaa murhaajista eriskummallisia ihmisiä, koska se suojelee meitä ja meidän ihmiskäsitystämme.

Mihin kykenevät meidän päivittäin tapaamamme ihmiset, joita me pidämme ihan tavallisina?

Mihin tahansa. Aivan mihin tahansa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (120 kommenttia)

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Miten olisi koraaninheiton SM-kilpailu.?.

Janne G Pirinen

Ja jos siinä pärjää, niin pääsee PM-kisoihin, joiden kärkinimet kohtaavat Uruguayssa muiden muassa Irakin ja Pakistanin kivikovat koraaninheittäjäammattilaiset.

Bernie Ecclestone on huolestunut kun uudet huippulajit, koraaninheitto, saunominen ja siestan viettäminen vievät katsojia Formula ykkösiltä.

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

"Ja jos siinä pärjää, niin pääsee PM-kisoihin"

Tanskasta arvelen löytyvän aika kovia Koraanin heittäjiä. - Ethelä-Laphin mhies thulee jäämhään alkhueriin.

Murhaaja (nimimerkki)

Vellihousut eivät uskalla lähteä siihen, pelkäävät joutuvansa piiskatuksi

tavikset tappajina (nimimerkki)

Jarin kuvaama ilmiö toistuu terrorismissa yleisesti. Monet terroristit ovat eläneet normaalin tuntuista elämää jopa keskiluokkaisessa työssä tai opinnoissa. Väkivaltaan tarttuminen on korvien välissä tapahtuva ilmiö.

Ed Göran (nimimerkki)

Olet oikeassa JT, ihminen kykenee uskomattomiin epäinhimillisyyksiin.

lare2 (nimimerkki)

Voisitko tarkentaa käsitettä "epäinhimillisyys"? Jos inhimillisyys tarkoittaa vain ihmisille tyypillistä käyttäytymistä, niin minusta tuon hepun toiminta vaikuttaa erittäinkin inhimilliseltä toiminnalta - vastaavaa pöljäilyä on todennäköisesti vaikeampi löytää muiden eläinlajien parista.

Ed Göran (nimimerkki)

Vaikea täsmentää käsitettä lyhyesti, mutta tiettyä paradoksaalisuutta taitaa olla epäinhimillisessä inhimillisyydessä.

kaapo (nimimerkki)

Kyllä kyllä, mutta koska nakkelet koraania pitkin Uutisvuodon studiota?

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

Valistunut arvaukseni on, että ainakin lähiaikoina suurin osa kirjailija Tervon lukijoista miettii juuri tuota asiaa ja Hirvisaaren "vellihousu" määritelmää hänestä.

Verbaalivirtuoosina hän pystyy asian klaaraamann, jopa kysyjät nolaten. Se vaan ei muuta itse dilemmaa.

A.A. (nimimerkki)

Nyt kun vielä selkiäisi miksi sitä pitäisi heitellä?

Vieras (nimimerkki)

Koska on omituisen taikauskoista, ellei selluloosakasaa saa siirtää miten vaan (vaikka heittämällä) paikasta A (käsi) paikkaan B (maanpinta) jos siihen kasaan lisätty aine (painomuste) on aseteltu muista poiketen joihinkin tiettyihin kasakerroksiin tietyissä kohdissa ja vielä tiettyyn muotoon.

Koska niin on voitava tehdä (heittää), on se jonkun tehtävä. J Tervo taas osoitti asemansa heittäjäksi sosiaalisessa ryhmässä heittämällä yhden vastaavanlaisen kasan - tämä ikäänkuin oli haaste muille uroksille. Nyt tämä ei riittänyt koska teko oli vielä helppo, ja yhteisö alkoi odottaa vahvempaa näyttöä (uutta heittoa). Ellei Tervo sitä tee, hänen heitollaan saavuttamasa arvonnousu voi heiketä jopa alemmas kuin se oli ennen heittohaasteen tekoa. Tyypillisiä eläimen laumakäyttäytymisjuttuja.

Vaikean haasteesta tekee se, että vaikka jo heitetty sellukasa on erään lauman omaksuma "pyhä" laumamerkki, se ei ole niin vahva merkkinä (tai lauma ei ole niin vahva) että se ryhmä ottaisi heiton väkivallanhaasteena johon on vastattava. Toinen sellukasa taas sitä saattaa olla, mutta sitä ei ole kukaan testannut julkisella heittohaasteella, ja nyt Tervon yhteisö odottaa josko Tervo uskaltaisi viedä loppuun mitä aloitti nostaen koko yhteisönsä uskallusasemaa.

Se on sellaista kivikautista juttua, niinkuin noiden sellukasojen pyhyydenkin kanssa.

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

"Nyt kun vielä selkiäisi miksi sitä pitäisi heitellä?"

Ehkä samasta syystä kuin keihästä, kiekkoa, moukaria, palloa, käsikranaattia, heinäseivästä, kumisaapasta, kännykkää, tikkaa ...

jumalaton (nimimerkki)

Millä tavoin koraanin nakkelu kuuluu tähän aiheeseen? Ettekö osaa lukea selkeää tekstiä?

Jari Tervo kirjoittaa jälleen kerran ajankohtaisesta aiheesta fiksusti ja sujuvasti kuten kirjailijan kuuluukin kirjoittaa.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Olen täällä jo kerran kirjoittanut, että uskon Tervon kyllä uskaltavan heittää sen koraaninkin, kun hän pystyy osoittamaan siitä raamattuun verrattavan määrän sellaisia selviä kehoituksia, joita varsinkaan uskonoppineet eivät vähintäkään noudata, jos sieltä toisaalta myös löytyy samanarvoisia kehoituksia, joiden noudattaminen on ehdotonta. Nämä jälkimmäiset tietysti myös koskevat muita ihmisiä estäen ja rajoittaen.
Silloin - ei muuta kuin roskikseen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Paljonhan sitä puhutaan. Kovin harva vaan saa aikaiseksi ryhtyä sanoista tekoihin. Tämä kolmekymmentäkahdeksanvuotias - tai joku muu - omasi riittävästi aloitekykyä.

Vieras (nimimerkki)

Malmössä on nykyisin "ihanan rikastuttava" kukkahattumaisen keveä tunnelma. Ainakin kulttuurisesti.

Malmö on ärkoopeeläisten ihannoima kultturien paratiisi jonkalaiseksi koko Suomi haluttaisiin väen vängällä muuttaa.
(paitsi ärkoopeeläisten omat pesimäalueet)

Malmössä asuu 171 eri maan kansalaisia. Suurimmat kansalaisuusryhmät olivat:

1. Tanska (8 857)
2. entinen Jugoslavia (8 658)
3. Irak (7 975)
4. Puola (6 314)
5. Bosnia ja Herzegovina (5 725)
6. Libanon (3 392)
7. Iran (3 041)
8. Unkari (1 856)
9. Saksa (1 822)
10. Suomi (1 694)
11. Afganistan (1 673)
12. Romania (1 640)
13. Turkki (1 589)
14. Chile (1 329)
15. Vietnam (1 167)
16. Somalia (1 037)
17. Makedonia (947)
18. Norja (906)
19. Pakistan (806)
20. Kroatia (754)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Malm%C3%B6

http://fi.wikipedia.org/wiki/Roseng%C3%A5rd

http://www.google.fi/search?q=Roseng%C3%A5rd&hl=fi...

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Ja jos tunnet Malmön ruotsalaisia asukkaita, niin useimmat heistä viihtyvät mainiosti ja pitävät kaupungistaan. Kaupungin suomalaisten suhteen on eri juttu.

Joni Pelkonen (nimimerkki)

Ei pidä paikkaansa, totuus on paljon kamalampi. Demla-eliitti joka on nostanut Thorsin ja Halosen valtan haluaa vaihtaa Suomen kansan muslimeihin koska muslimit äänestävät Vihreitä ja RKP:tä. Harvat totuuden tajuneeet toisinajattelijat hiljennetään julkaisemalla heidän jokainen möläytyksensä iltapäivälehtien etusivulla.

Markus Lehtipuu

Koraanin heittoa odotellessa:

JOKAINEN järkevä ihminen tietää, että uskonnosta ja politiikasta ei ole sopivaa puhua (ainakaan halventavaan) sävyyn tuntemattomien kanssa. Jo Murphyn laki takaa sen, että metsään menee. (Kerran haukuin Karjalohjan karmean kirkon, arkkitehdille itselleen!)

Kun joku heittää Raamatun maahan televisiossa, hän aiheuttaa miljoonalle tuntemattomalle USKONTOON liittyvän halventamisen.

Näin ei tule tehdä.

Uutisvuoto on hapantunut, eltaantunut. Se on rikkonut käyttäytymissäännön nro 1: älä KOSKAAN pilkkaa toisen pyhinä pitämiä asioita.

Niin ei kerta kaikkiaan tehdä.

Kun muutenkin aivoton, kaikelle naurava yleisö nauraa tarkoituksellisen pyhänhäväistyksen jälkeen, on Uutisvuoto ikään kuin mädännyttänyt itse itsensä.

Raamattua voi analysoida tieteellisesti, todistaa, että se on (ainakin osittain) puppua. Se on ookoo. Sama koskee koraanin pedofilia-analyysiä (tosin oikeuslaitos on tässä asiassa väärässä, mutta se on kokonaan eri juttu). Faktinen keskustelu ei ole pyhäinhäväistys.

Pyhäinhäväistys on tarkoituksellinen häpäiseminen, oli kohteena sitten vaikka hautakivi, sotien uhri tai minkä tahansa uskonnon pyhä kirjoituskokoelma. Se, että tehdään tahallinen halveksunnan osoitus, ja naurut päälle. Kohteesta riippumatta. Ja miljoonan silmäparin edessä.

Häväistys on väärin, asiallinen kritiikki on OK.

Jos Tervo joskus tämän tajuaa, silloin hän on järkevä viisas mies. Jos ei tajua, no, jokainen vetää johtopäätöksensä.

Van Helsing (nimimerkki)

Piti oikein etsiä mainitsemasi Karjalohjan lasikirkko (siis ei se vanha kivikirkko) googlella. Olen samaa mieltä, kaamea loota. Myös Raamatun halventamisesta olen samoilla linjoilla vaikka tälläkin saitilla kritisoin uskovaisten uskomuksia ja erityisesti politiikkaan sotkeutuneiden uskovaisten höpinöitä.

Jari mämmäsi ja putosi kuoppaan. Miten mahtaa päästä sieltä pois?

Vieras (nimimerkki)
Vieras (nimimerkki)

Näinpä. 1000000kansa tietää.

MilaF (nimimerkki)

Minä tajusin tuon Tervon tempauksen jälkeen, että koko Uutisvuodon naurunaiheet nyt ovat vähän mitä ovat. Maku meni, vaikka se onkin ollut jonkinlaisen täyteohjelman asemassa itselläni.

Vieras

Maku on mennyt mutta Armo on.(Ehjee= Minä Olen on minun nimeni.)

Vieras (nimimerkki)

Eikös se nyt ole ihan sama minkä aavikkouskonnon kirjoja lattialle heittelee. Kristittyjen raamattua tain islamin koraania?

Käyttäjän jope58 kuva
Tapio Härkönen

Markus Lehtipuu: "Uutisvuoto on hapantunut, eltaantunut. Se on rikkonut käyttäytymissäännön nro 1: älä KOSKAAN pilkkaa toisen pyhinä pitämiä asioita".
--
Kumpa tämän muistaisimme!
Usein nämä pyhien asioiden pilkkajat ovat itse hyvin suvaitsemattomia.
Syynä saattaa olla trauma, jonka he ovat saaneet esim.lapsuudessaan, eläessään jonkun "ääriuskonnollisen" liikkeen vaikutuspiirissä.

ete (nimimerkki)

On se noinkin kun Tervo miettii tavallisesta murhaajasta, mutta entäpä jos poliisi erehtyy? Onhan Ruotsi hyvin käyttänyt lapsipaljastajia noitavainojen aikana. Vai olisiko maa muuttunut? Lukekaapa muutama ruotsalainen nykydekkari, jossa naisvihaajaksi leimataan kaikki miehet jotka eivät täytä naisen toiveita. Voisi melkein sanoa, että Ruotsi on kumma maa. Ainakin näin jälkikäteen ajatellen en tunne naapuriani.

Harri Räsänen

Jokaisessa ihmisessä on olemassa kyky hyvään ja pahaan.
Mikä lopulta kallistaa vaa`an pahan puolelle meissä aivan tavallisissa ihmisissä?

Vieras (nimimerkki)

Miksi kysyä, kun ei ole sellaista vastausta, jonka kaikki voisivat hyväksyä? Suomen kieli kuitenkin on loistava : elämät ja eläimet ovat toisiaan hyvin lähellä. Elämä on eläimen olemassaoloa, ihmisyys on hupaa. Toiset meistä ovat enemmän eläimiä kuin toiset, valitettavasti tai väistämättä.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Ennekuin alamme sinkoilla fiktiivisiä tarinoita kirjoittavan romaanikirjailijan mielikuvituksen siivin vakoilemaan kaikkia lähipiirissämme olevia outoja tai mielestämme poikkeavia ihmisiä. Ja pitämään heidän edesottamuksiaan rikollisina. Vaikka vihervasemmistolaisen vihapuheyhteiskunnan äänitorvet ovat kailottaneet joukossamme esiintyvistä "vääristä" ja "rasistista" sekä "kritiikin verhoon naamioituneista fasisteista". Niin mitäpä jos vedettäisiin hetki henkeä.

Harva vanhainkotiin mennyt iäkäs kansalainen lähtee siitä oletuksesta että hoitaja ruiskuttaa suoniin tappavan annoksen insuliinia. Näin kävi. Toinen tuomittu hoitaja tappoi lopulta itsensä. Toinen istuu vankilassa. Herttainen ja miellyttävä nainen (kollega muuten) vietiin vankilaan istumaan ehdotonta vankeustuomiota hoitokodissa hoitamiensa vanhusten rahojen ryöstelystä. Eipä tosiaa tullut mieleen päällepäin epäillä moisesta vaikka kuinka luuli tuntevansa.

Ensinnäkään murhaaja ei ole miltään osin tavallinen ihminen. Hän on hyvin poikkeuksellinen ja vaarallinen. Paitsi suomalaisen oikeusjärjestelmän mielestä kuten Porvoon McDonalds ravintolassa ihmisiä murhanneesta "elinkautisvangista" voidaan päätellä. Tuttavansa osasivat varautua äärimmäiseen väkivaltaan toisin kuin uhrinsa jotka eivät tienneet. Eli murhaaja ei ole tavallinen. Hän voi näyttää tavalliselta, puhua tavallisesti ja olla aivan tavallinen, paitsi ehkä piripäissään tai humalassa. Ellei kysessä ole aivan mielipuoli joita onneksi on paljon harvemmassa kuin ns tavallisia murhaajia tai tappajia.

Mutta millään näistä seikoista ei ole mitään tekemistä Malmön tapauksen kanssa.

Malmö oli ja on monikulttuurinen hullunmylly jossa veriteot, ampumiset ja pelastuslaitoksen kivittäminen ovat arkipäivää. Tai jos eivät suoranaista arkipäivää niin välittömästi pinnan alla lymyileviä linjoja jotka otetaan tarpeen tullen käyttöön.

Ruotslaistoimittajalla kesti 5 tuntia hankkia laiton ase Malmössä. Yleisradion kuvausryhmällä kesti n 2 minuuttia paeta paikalta tehtyään juttua ruotsidemokraattien vaalityöstä. Todellisuudessa Malmön yötä ja elämää hallitsee maahanmuuttajien muodostamat rikollisryhmät jotka ovat normaalisti se voima jota kuullaan ja joka määrittelee miten asiat menevät entisessä kansankodissa.

Kun rikollinen ryhmittymä tarvitsi yleisönsä tukea, se aloitti omat ampujan aseelliset etsintänsä ja toimintansa Malmössä. Käytännössä tämä johti ruotsin poliisin helvetilliseen rakoon. Ei siis ihme että lopulta Malmö muuttui täydelliseksi poliisikaupungiksi. Ruotsalainen yhteiskunta oli lopulta ajautunut täydelliseen umpikujaan.

Kun ruotsin poliittinen eliitti omien parlamentaaristen sääntöjen vastaisuuksien ja kansainvälisen maineen menetyksen nojalla oli selkä seinää vasten, on selvä että paine valui alas poliisin komentoketjua. Tavalla joka todennäköisesti saa supo-Nevalan suorittamat alaisensa haukut tuntumaan kiitospuheelta. Ja tällöin poliittisessa pakkoraossa poliisi toimii ei paremmin eikä huonommin kuin Palmen-jutun aikoihin. Syytetty pidätettiin, tuomittiin ja lopulta kun varsinaisia todistusaineiston osia punniittiin, kevyeksi havaittiin.

Malmö on monikulttuurihelvetti. Sen oikeusjärjestys ja kansalaisten toimintavapaus sekä ihmisoikeudet ovat lakanneet olemasta tasavertaisia ja rajoittamattomia. Sellaisessa helvetissä on helppoa ryhtyä järjettömään väkivaltaan kuin etsimään järjettömän väkivallan tekijää josta tehdään yksilönä vallitsevan yhteisön tuhon ja lopun symboli. Lopulta etsintä on yhtä sairasta ja vainoharhaista kuin itse rikos ja sen pyrkimys.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Ensinnäkään murhaaja ei ole miltään osin tavallinen ihminen. Hän on hyvin poikkeuksellinen ja vaarallinen."

Höpsis. Nekin afgaaneja murhailevat Telemark-pataljoonan norjalaiset ovat aivan normaaleja aikaansaavia terveitä norjalaisia, joita hieman vain sattuu harmittamaan.

Murhaajaksi pääsee helposti: sillä hetkellä, kun kohde heittää veivinsä. Helsingissäkin murhien määrä on vähentynyt siksi, että hälytysajoneuvojen toiminta on tehostunut ja yhä harvempi kuolee.

Murhaaja voi olla oikeissa olosuhteissa miltei kuka tahansa: ei ehkä sarjamurhaaja kuitenkaan.

Mirjami (nimimerkki)

Kiitos Jari Tervo. Koskettava kirjoitus. Olen miettinyt tätä kysymystä paljon sen jälkeen, kun yksi läheisistäni joutui vankilaan taposta. Hän on myös "aivan tavallinen mies", ei rikostaustaa, ei väkivaltaisuutta. Ja yhtäkkiä hän on tappaja. Ja yhä edelleen hän on silti se aivan tavallinen mies, sama ihminen, kuka tahansa meistä.

AL (nimimerkki)

Hyvät kommentoijat. Yrittäkää nyt, vaikkapa sitten Herran nimessä, päästä eteenpäin tuosta raamatun heittämisestä. Elämä jatkuu.

Vieras (nimimerkki)

Musta näiden paviaanien vaikerrus on vain huvittavaa. Arvaapa kaksi kertaa nauraako Jari näille piruparoille? Nämä kun eivät taida olla sitä lukevaa kansanosaa, niin heidän mielipiteellään ei ole mitään vaikutusta Jarin kirjanmyyntiin. Päinvastoin, tämäkin mäkätys saa jonkun ostamaan Jarin kirjoja. ;)

Vieras (nimimerkki)

"Hyvät kommentoijat. Yrittäkää nyt, vaikkapa sitten Herran nimessä, päästä eteenpäin tuosta raamatun heittämisestä. Elämä jatkuu."

Raamatun heitosta on jo sujuvasti ohi päästy. Nyt pidättelemme henkeä ja odottelemme kuinka pitkälle se koraani oikein lennähtää, kun riuska ja iso mies sille vauhtia antaa...

Vieras (nimimerkki)

Mikset heittele itse sitä Koraania, kun sen heittely noin halla-aholaisen paljon sinua kiinnostaa? Populismi on kakkaa, ja sitä se on tuommoinen joutava vinkuminen: populismia, joka ei johda muuhun kjuin kaaaokseen. Siihenhän te pyritte, senkin persupellet ja kd-sossut.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Tervo on varovainen ja varman päälle pelaava opportunisti ja populisti. Siksi hän ei heitellyt koraania lattialle vaan raamatun.

Samanlainen on M.A.Numminen. Valitti,että ei voi nykyään enää hätkähdyttää kansaa millään. Ei kuitenkaan suostu pitämään esiintyessään paitaa jossa lukee POIS PAKKORUOTSI. Alenisi tulot.

Semmosiksi nämä muka-radikaalit muuttuvat. Raha rauhoittaa.

Janne G Pirinen

Hä? Pakkoruotsiahan vastustaa joka toinen sukankuluttaja Suomessa. Mitäs hätkähdyttävää siinä on? Pakkohiihtoakin on vastustettu. Jopa Niklas Herlinin mielipiteitä on asetettu usarissa kritiikin kohteeksi. Se alkaa olla pyhien arvojen pilkkaamista pahimmillaan, vai mitä jätkät?

huomautus (nimimerkki)

Pakkoruotsia vastustaa noin 80% suomalaisista. Siinä olet oikeassa. Mutta sama osuus silmäätekevistä taas kannattaa sitä, opportunistisista syistä.

Pakkoruotsittajilla on paljon valtaa ja rahaa, joten vain rohkeimmat uskaltautuvat heitä vastaaan.

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

"Jopa Niklas Herlinin mielipiteitä on asetettu usarissa kritiikin kohteeksi. Se alkaa olla pyhien arvojen pilkkaamista pahimmillaan, vai mitä jätkät?"

Aivan. - Miusta on mielettömän upeeta, että Niklas Herlin on tullut ulos kaapista ja me muut voimme taputtaa ja ihastella ihan intteraktiivisesti.

A.A. (nimimerkki)

Vaikkei minua koraanin heittely haittaisi, se ei olisi sopinut taannoisen Uutisvuoto-tapahtuman kontekstiin mitenkään. Odotetaan parempaa hetkeä. Esim. jos Sakineh teloitetaan Iranissa.

MilaF (nimimerkki)

No siinähän teillä tervolaisilla sitten onkin odottamista ja naureskelunaihio ihan valmiina. Yök!

Vieras (nimimerkki)

Suomesta on tulossa samanlainen Malmön kaltainen paratiisi jos sama meno saa jatkua.

Maalaismummo (nimimerkki)

"Mihin kykenevät meidän päivittäin tapaamamme ihmiset, joita me pidämme ihan tavallisina?
Mihin tahansa. Aivan mihin tahansa."

Aivan.
Kovin monen "hermot" (vanha kamnsanomainen sanonta) ovat niin kiikunkaakun, että pienikin yllytys tekee rikollisen.
Sitä yllytystä nyt riittää.

Rangaistuksen taposta kärsinyt voi myös kasvaa ihan hyväksi ihmiseksi. Senkin olen nähnyt.
Jokaisessa ihmisessä on myös toivo.
Mutta kuka sitä tässä maassa tukee?

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Maalaismummo: "Rangaistuksen taposta kärsinyt voi myös kasvaa ihan hyväksi ihmiseksi. "

Kerrotko tuon uhrin lapsille, omaisille joiden rakkaan tuo tappaja on peruuttamattomasti vienyt? Tappamallalko se maalaismummo niitä "ihan hyviä ihmisiä" tekee? Tulee mieleen muuan kiukaislainen mummo joka viinapäissään kertoi avanneen viljasiilon luukun kun miesvainaansa oli siiloa katsastamassa. Ihan hyvä ihminen sekin oli selvinpäin. Onnettomuushan se oli viranomaisten mielestä ja kysyttäessä myös mummon.

Maalaismummo (nimimerkki)

Hänellä ei ollut lapsia.

Vankilatuomion kärsinyt korvasi aiheuttaman pahan, jonka tuomio oli tappo - ei murha -, koko lopun elämänsä hyvin kauniisti.

Kuolemantuomiostahan on luovuttu juuri siksi, että kritillisen elämänkatsomuksen mukaan ihmiselle pitää antaa mahdollisuus tehdä parannus ennen kuolemaansa.

Vieras (nimimerkki)

Kyllä nämä ihan tavalliset ihmiset kykenevät vaikka minkälaisiin typeryyksiin. Tämän on Suomen kansalle osoittanut "ihan tavallinen mies Jari Tervo Rovaniemeltä". Lisättynä tekoihin tyhmyys, niin skaala on jo ääretön. Kuten Raamatun heittelykin osoitti.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Tervolla on yhä yksi merkittävä häpeä sovittamatta ja siitä hänet muistetaan.

Tervon ei enää tarvitse pelätä rovastia ratikassa, mutta hänellä on uusi peljättävä herra ja auktoriteetti; Islam ja Koraani.

Vieras (nimimerkki)

Tavallinen mies joka kuunteli liikaa SD hörhöjen juttuja ja päässsä pimahti. Kiihotuspuheisiin ja vihanlietsontaan on otettava huomattavasi tiukempi ote. Lainsäädäntöä tulee kiristää mm pidentämällä tuomioita ja sakkojen tilalle otettava tuomittujen omaisuuden takavarikointi valtiolle. Jos ei mitään tehdä niin suomessa tulee myös ruumiita. Näitä tavallisia miehiä kun suomessa riittää villittäviksi. Kansa on laiskistunut. Töitä ei viitsitä tehdä. Ollaan kateellisia maahanmuuttajille, jotka jo tänä päivän huolehtivat yhteiskunnan tärkeistä toiminnoista. Valkoisia heteroja kun ei enää esim siivoojiksi ja bussikuskeiksi saa millään. Kansalaispalkkaa ja muita etuisuuksia vaan vaaditaan. Tämän on muututtava. Persut tulee panemaan kansan töihin ja hyvä niin.

Maalaismummo (nimimerkki)

Persut panemaan kansan töihin?

Millä lihaksilla? Persuissahan juuri on näitä...

Vieras (nimimerkki)

No istumalla seuraavassa hallituksessa. Silloin tullaan tekemään niin massiiviset leikkaukset, että mamu kriitikot muistelee näitä aikoja vielä kultaisina aikoina. Palkkoja leikataan 20 %, kaikkia etuisuuksia mm lapsilisä leikataan väh 25 %. Eläkeikä tulee nousemaan. Työmarkkinatuet lakkautetaan ja työllisyysvelvoite tulee koskemaan kaikkia 6 kuukautta työttömänä olleita. Kyllä töitä löytyy.Nämä on pakko tehdä, rahat ei muuten riitä. Palataan takaisin perusasioihin ja kansa opetetaan jälleen ruumiilliseen työhön.Näistä on jo selvät suunnitelmat olemassa.

MilaF (nimimerkki)

No mihinkäs unohtui mummulta se kristillinen mahdollisuuden antaminen, josta tuossa kuolemantuomioasiassa vielä oli puhe?

Maalaismummo (nimimerkki)

Mihinkäs ihmeeseen Mila nyt viittaa?

HooTee (nimimerkki)

Monenlaista lätinää ihmiset jaksavat vääntää asiasta, jossa ainoat faktat heillä ovat luulen ja musta tuntuu. Malmön mies sairastaa Aspergerin syndrooma, ja se on luultavasti suurin syy ampumisiin.

kaija kuopila

No onhan se ilman muuta suomalaisten vika, jos joku ruotsalainen, jolla on suomalaisia sukujuuria tekee murhan.
Onneksi asumme niin kelpo maassa, että vieraskoreina emme ulkomaalaisa syytä mistään. Muitelen 5 - 7 vuotta sitten tulleen julki mm somalien Hgin Kaisaniemen puistossa tehtyjä raiskauksia. Poliisi ilmestyi selvittämään telkkariin, että se on suomalaisten tyttöjen vika. "Tervolaisten" mielestä suomalaisena olo jo syyllistää kaikkeen mahdolliseen. Taitaa syytteiltä kuitenkin pelastaa määrättyjen puolueiden jäsenkortti. Sama jäsenkortti auttaa tuetun lehdistömme kultajyvinä pysymiseen. Oikea jäsenkortti tuottaa myös kustanjien palkintoja.

sotilastarkkailija (nimimerkki)

Hyvä siviilitarkkailija, miten vainaa voi katsastaa viljasiiloa?

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Mennessään viljasiiloon oli hengissä, poistettaessa vainaa.

Pyllerö (nimimerkki)

Epäilty on tiettävästi basisti. Tukee profiilia.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Taiteilijat ja kirjailijat kykenevät vaikka Saksan valtakunnankansleriksi ja miltei nutistamaan Neuvostoliiton.

Pyllerö (nimimerkki)

Hitler oli Saksan Lars Ulrich, lyhyt arrogantti tappi vailla rytmitajua, mutta kumarrettu ja kunnioitettu.

Vieras (nimimerkki)

"Älä KOSKAAN pilkkaa toisen pyhinä pitämiä asioita."Minun mielestä paras huumori perustuu juuri tuolle. Onkohan kukaan noista heitä koraani Tervo tyypeistä katsonut kysestä uutisvuodon jaksoa, koska olisi ollut aika erikoista heittää koraani juttuun liityen. Toisaalta minun puolesta kaikkia kirjoja saa viskellä niin paljon kun sielu sietää :D

siviilitarkkailija (nimimerkki)

No meneppä sitten heittämään se "koraani" televisiolähetyksessä?

Ero on kristillisen anteeksiantamisen ehdottomuudessa. Kristillisessä uskossa anteeksisaaminen ja anteeksi antaminen ovat velvoittavia ja olennaisia uskon elementtejä. Luukkaan evankeliumissa on vaikeasti toteutettava mutta olennainen osa kristillisen armon ja syntien anteeksisaamisen määritelmästä.

Islam laajasti käsitettynä on pragmaattinen valtion, voiman ja politiikan uskonto. Siinä lähtökohtana on loukkaavan teon rankaiseminen, ei ymmärtäminen. Ymmärryksen voi tuoda vain todistettu ymmärryksen puute mihin Tervo toisaalta voi vedota. Eli kansanomaisesti, julistautumalla hulluksi narriksi, Tervo voisi tehdä uskontoa pilkkaavan teon ja jäädä henkiin. Muutoin Tervo ottaisi mielestäni kohtuuttoman riskin. Koska islamissa tai lähinnä sen suomeen rantautuneissa myöhäisempien aikojen käsityksissä piilee ehdottomia ja monikulttuurisuuden sekä lakien arvon väärin ymmärtäneitä ihmisiä.

Tarkkis (nimimerkki)

Aivan oikein. Kyseisessä ohjelmassa Tervo kritisoi ns. kristillisten ihmisten tapaa perustella mielipiteitään vetoamalla raamattuun. Tämänkaltaisen toiminnan typeryyttä hän perusteli lukemalla raamatusta lepopäivän pyhittämiseen selkeästi käskevän kohdan jota ei kuitenkaan nykypäivänä noudateta edes kiihkouskovaisten toimesta. Kun JT oli näin mielestään osoittanut kaikki raamattuun vetoavat argumentit tyhjiksi hän ikäänkuin poisti keskusteluun kuulumattomat objektit keskustelusta.

Onko nyt niin että näiltä fanaatikoilta ei löydy mitään vedenpitävää argumenttia liittyen siihen mitä Tervo sanoi ennen heittoa? Olisi mukava kuulla jonkun viisaamman selitys siihen että miksi toiset raamatun kohdat ei vaan enää nykypäivänä ole ajankohtaisia ja toiset on?

Tervon esimerkin lepopäivän pyhitys on muistaakseni mainittu selväsanaisesti jopa kymmenessä käskyssä mutta homoista ei ole puhuttu kuin kiertoilmauksin. Pitäisikö jonkun kirjoittaa katekismus uudelleen jotta minäkin tietäisin että "mitä se tarkoittaa"?

Vieras (nimimerkki)

"Onko nyt niin että näiltä fanaatikoilta ei löydy mitään vedenpitävää argumenttia liittyen siihen mitä Tervo sanoi ennen heittoa? Olisi mukava kuulla jonkun viisaamman selitys siihen että miksi toiset raamatun kohdat ei vaan enää nykypäivänä ole ajankohtaisia ja toiset on?"

Se Tervon lukema pätkä oli VT:n puolelta. Sen mukaan eläviä ihmisiä kutsutaan juutalaisiksi. UT:n mukaan eläviä taas kristityiksi. Auttoiko asiaa?

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Vieras, Uudessa Testamentissa ei puhuta mitään homoista.

Kyllä niitä molempia luetaan hyvin valikoivasti ja ihmeellisesti tulkiten.

Käyttäjän jope58 kuva
Tapio Härkönen

Herra antoi Israelin kansalle Mooseksen välityksellä kehotuksen pitää Herran sapatti. Sapatin pitäminen olisi merkkinä Herran ja kansan välillä. Sapatin rikkomisesta oli säädetty kuolemanrangaistus.

Fariseukset pitivät Jeesusta silmällä, voidakseen syyttää häntä sapatin rikkomisesta (Mark.3:2).

Jeesus kysyy fariseuksilta:
"Kumpiko on luvallista sapattina: hyvääkö tehdä vai pahaa, pelastaako henki vai tappaa se?"
Tällä sanalla Jeesus osoitti, että sapattina sai tehdä "hyvää” ja auttaa hädänalaista.
Jeesus paransi kärsivän miehen, jonka käsi oli kuivettunut (Mark.3:1-6). Sapattisäädöksiinhän mm. kuului, ettei silloin saanut ratsastaa, uida, tanssia eikä myöskään parantaa.

Jeesus ymmärsi lain tarkoituksen siten, kuin meidänkin tulisi se ymmärtää.
Laki ei ole ulkokohtaisia määräyksiä ja pykäliä, vaan lailla on sisältönä rakkaus.
Fariseusten paatuneisuutta osoittaa se, että he ryhtyivät heti neuvottelemaan tunnettujen vihamiestensä, Herodeksen kannattajien kanssa, kuinka saisivat Jeesuksen hengiltä.
Hädän tullen pahimmat vihamiehetkin voivat löytää toisensa.
--
Lk 13:15
Mutta Herra vastasi hänelle ja sanoi: "Te ulkokullatut, eikö jokainen teistä sapattina päästä härkäänsä tai aasiansa seimestä ja vie sitä juomaan?

Käyttäjän jope58 kuva
Tapio Härkönen

KOLMAS KÄSKY:
”Muista pyhittää lepopäivä”.
--
”Kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaiken, mitä niissä on, mutta seitsemännen päivän hän lepäsi. Sen vuoksi Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen” (2. Moos. 20:11).
--
Kristillinen seurakunta on varhaisista ajoista pyhittänyt lepopäiväksi sunnuntain, viikon ensimmäisen päivän Vapahtajan ylösnousemuksen muistoksi.

Kuutena päivänä Jumala loi maan ja taivaat.
Samoin Hän on kehoittanut meitäkin tekemään töitä kuutena päivänä.
Mutta seitsemäntenä päivänä, kun kaikki oli tehty, Hän itsekin lepäsi. Ja edellyttää meiltä samaa.
Lepopäivän syvin tarkoitus on pysähtyminen Jumalan eteen.
Jumalan hyvä tahto on, että jokaiselle annetaan mahdollisuus viettää lepopäivää.
"Sapatti on asetettu ihmistä varten eikä ihminen sapattia varten (Mark.2:27).

pylkkänen (nimimerkki)

Mä en enää tule lukemaan Tervon kirjoja. Niin epämielyttäväksi tämä tyyppi on menny. Enkä tule häviämään mitään, hyvä vaan!

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

"Mä en enää tule lukemaan Tervon kirjoja. Niin epämielyttäväksi tämä tyyppi on menny."

Täysin erimieltä. - Jari Tervo voitaisiin valita vaikka koko Finlandian seuraavaksi presidentiksi. - Uskon hänen olevan kykyjensä suhteen samaa mieltä.

Aivan tyrät rytkyy jo pelkästä ajatuksesta, kuinka presidentti Tervo oikaisee Barak Obaman solmion ja heittää presidentti Putinille kunnon rasistisen herjan.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Osaatko lukea, vai ainoastaan kirjoittaa?

Käyttäjän helenat kuva
Helena Tornberg

Malmöön traagiset tapahtumat todistavat että ihmisyys on jakamatonta. Jakamalla meitä ihmisiä eri luokkiin, ”rotuihin”, kansallisuuksiin, kulttuureihin jne. emme pääse yhdessä luomaan sellaista välittävää yhteisöllisyyttä jonka avulla pystytään ajoissa tunnistamaan keskuudessamme ”käveleviä aggressiomiinoja”.
Viha sokaistaa ja siksi populistinen vihanlietsonta ja massalynkkaamismielialaan yllyttäminen heikentää yhteiskunnan elinvoimaa ja meidän kaikkien hyvinvointia.

Maalaismummo (nimimerkki)
Hannu Juurmaa

Jari Tervo osui taas asian ytimeen. Ennen jos kyseinen mies on murhaaja hän oli tavalinen mutta omissaoloisaan oleva, ei mitään uutta.
Sitten kun selviää että hän on mahdolinen murhaaja, niin hän kätätyi omitusesti, vaikka oli aktiivinen yhtiön remonteissa yms.
Täytyy toivoa että Ruotsin poliisit eivät taas ole pidättäneet värää henkilöä niin kuin Palmen murhan yhteydessä. Tietysti mahdolinen murhaaja piti pidätää nopeasti että kansankodin maine ei kärsi.
Ja vielä ei se kai mikään yllätys ollut että pidätettyllä oli suomalisia suku juuria.
Eihän Ruotsi ole hyväsynyt suomenkieltä vähimitökileksi, vaikka maassa on ollut Suomalasia töissä luksia vuosikymmeniä elei vuosisatoja.

Maalaismummo (nimimerkki)

"Eihän Ruotsi ole hyväsynyt suomenkieltä vähimitökileksi, vaikka maassa on ollut Suomalasia töissä luksia vuosikymmeniä elei vuosisatoja."

Eipä ole hyväksynyt suomea. Persut eivät Ruotsissa selviäisi häiriköitymättä.

Tuo Ruotsissa työssä käyminen toi mieleen sen, että suomalaiset kansanedustajat (kauppiaiden ja heidän apulaistensa lisäksi) ovat käyneet töissä Tukholmassa talonpoikaiskuningas Kustaa Vaasan 1500-luvulta aina 1800-luvulle asti.
Ajatellaan, että suomalaiset eivät osanneet lukea, mutta täytyi meillä olla luku- ja ruotsinkielentaitoisia talonpoikaisedustajia valtiopäivillä 1500-luvulta lähtien Tuikholmaa käymässä, hetimiten Agricolan ABC-kirjan ilmestyttyä.
Tajusin sen, kun sain tietää esi-isäni Simonkin siellä ravanneen 1600-luvulla. Lapveden pitäjän talonpojathan kirjoittivat Ruotsin kuninkaalle valituskirjeen jo 1200-luvulla, on säilössä.

Vieras (nimimerkki)

Suomen kieli on hyväksytty vähemmistökieli Ruotsissa.

Arto Niinistö

Kansallismielisten masinoima kunniaväkivalta tulee lisääntymään.
Viharikokset ovat yleistyneet.

Keskustelupalstoilla kiihotetaan ihmisiä vihaamaan maahanmuttajia, homoseksuaaleja, islamia jne.

Kiihotus on aika hyvin purrut. Se näkyy ääriryhmien kannatuksen nousuna.
Väkivaltaisessa Suomessa kuolemantuomiota kannattaa noin 35 % miehistä, mikä kertoo kovista arvoista.

Henkinen väkivalta on lisääntynyt. Jari Tervokin joutuu henkisen väkivallan uhriksi vihaisten kommenttien takia.

Tervo parka (nimimerkki)

Et ilmeisesti laske raamatun viskelyä henkiseksi väkivallaksi?

T.Tiilikainen (nimimerkki)

Tässähän on taas iloisesti sekoitettu kaksi asiaa: Yksittäinen psykopaatti, joita kävelee kaikissa yhteiskunnissa vaanimassa ihan keitä tahansa uhreiksi sopivia. Taustalla lapsuuden traumoja, geeniperimää tai huumeiden pehmentämät aivot. Ja sitten maahanmuuttopolitiikka, joka on ihan oma kenttänsä, Malmössä erityisen ongelmallinen ja räjähdysaltis. Kun nämä kaksi toisistaan erillistä ongelmaa kietaistaan solmuun, lääkkeeksi sopiikin tarjota taas jokavaivaan sopivaa reseptiä, yleishumaania yhteisöllisyyttä "Meidän tulee rakastaa kaikkia"-mausteilla.
Se ei auta näihin kumpaankaan ongelmaan.

Maalaismummo (nimimerkki)

"Meidän tulee rakastaa kaikkia" tehoaa lääkkeenä vain ennalta ehkäisevästi.

Ennalta ehkäisevä terveydenhoito on Suomessa lähes lapsenkengissä, mutta kalliisti ylimitoitettu vakinaisen työpaikan edut saaneiden terveydenhuollossa, valitettavasti ilman näkyviä tuloksia.

T.Tiilikainen (nimimerkki)

Tarkoitin, että Ruotsia humaanimpaa ja kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla suvaitsevaisempaa valtiota ei tältä pallolta löydy. Ennaltaehkäisevää rakkaustyötä siellä on tehty kaikin rikkaan hyvinvointivaltion suomin resurssein. Jos nyt osoittautuisi, että Ruotsin maahanmuuttopolitiikassa on epäonnistuttu, kannattaisi Suomessa pysähtyä miettimään syvällisiä. Psykoja ei täydellisinkään järjestelmä puolestaan pysty elimoimaan, seulasta menee aina joitakin toivottomia tapauksia läpi.

Maalaismummo (nimimerkki)

Olen jokseenkin samaa mieltä.

Asperger ei kuitenkaan ole psyko. Aspergerista tuli mieleen:

Suomessa on tänään kuultu, miten pitkäaikaistyöttömistä 50 000 on todellisuudessa sairaita. Ihmetellään, miten tällaista voi Suomessa tapahtua - juuri nyt, kun on todettu, että Suomessa on kahden portin terveydenhoito: jonoton ja maksuton työterveyshuolto eikä muille mitään - paitsi odottaville äideille, pienille lapsille ja vähän koululaisille.

Ben Furman toi esiin jo 10 vuotta sitten sen ongelman, joka on näiden sairaiksi nyt luettavien pitkäaikaistyöttömien taustalla. Tutkijalääkäri Kehrätär puhuu vetäytyvistä ihmisistä, Furman ADD-persoonallisuudesta, jonka oma aloitekyky on lamaantunut. Jos heidät olisi haravoitu silloin, kun Furman toi asian esiin, sairaita työttömiä olisi kymmeniä tuhansia vähemmän. Mutta vuodet vierivät, ja välinpitämättömyys läheisistä unohtui rikastumisen nousuhuumassa...

Kyllä meidän pitää ottaa vakavasti vähempiosaisten auttaminen ja säännöllinen terveydenhoito!

frank (nimimerkki)

"...sukujuuriltaan suomalaisen miehen"

Siis sukujuuriltaan finlandären miehen, lähestulkoon paluumuuttaja siis :-)

Pyllerö (nimimerkki)

Ettei olisi sukujuuriltaan jostain hieman pienemmältä paikkakunnalta rannikolta, siis sellaiselta jossa kaikki tuntevat toisensa erittäinkin hyvin?

frank (nimimerkki)

Suorastaan geneettisesti?

Pyllerö (nimimerkki)

No, siis, en tiedä miten vastata tähän tässä korrektissa maailmassa.

Vieras (nimimerkki)

Koskas heittelet koraania, olen omaperäinen ja otan kantaa kirjoitukseen. aarg

A.A. (nimimerkki)

Suomen koulutusjärjestelmä uusiksi. Puheenvuorossa (kuten muuallakin) esiintyy vakavaa sisälukutaidon puutetta.

Vieras (nimimerkki)

Totta, eikös kirjotuksessa puhuttukkaan koraanin heittelystä, tai raamatun.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Suomessa Markku Hirvoset jahtaavat nakkikioskin pitäjiä ja eläkeyhtiöiden ja rakennusliikkeiden "hallitustenvälinen" hyvä veli systeemi tunkee eläkerahojamme omiin taskuihinsa FIVAn ja ministerin Rehulan katsellessa voimattomana vierestä.

Periaate kun on karrikoiden on, että jos eläkevastuut on paperilla katettu voidaan pistää loput omiin taskuihin!

Ja jos näyttää siltä, ettei jäisi tarpeeksi omaan taskuun, käydään anomassa ministeriltä ja valtioneuvostolta lupaa korottaa eläkevakuutusmaksuja.

**************************************
"Laillinen" työmarkkinajärjestöjen hutiloiden rakentama eläkejärjestelmämme piilottaa röyhkeitä rikollisia sisälleen - ei päällepäin siisteistä silkkipuvuista uskoisi.

Juha P. (nimimerkki)

"Me haluamme rakentaa murhaajista eriskummallisia ihmisiä, koska se suojelee meitä ja meidän ihmiskäsitystämme."

Korjatkaa, jos olen käsittänyt täysin väärin, mutta mielestäni Tervon kirjoituksen pääpointti kiteytyy yllä olevassa lauseessa. Siksi ihmettelenkin, miksi suuri osa kommentoijista kirjoittavat asian vierestä, tai itse kirjoittajasta. Tämä sama ilmiö toistuu usean muunkin Puheenvuorolaisen blogissa.

Suomalaisilla on ilmeisestikin vielä paljon opiskeltavaa, mitä tulee tähän kuuluisaan "sosiaaliseen mediaan", koska osa kommentoijista ei selvästikään ymmärrä mitä eroa on yksityishenkilön blogi-kirjoituksella ja yleisellä keskustelufoorumilla.

Ne kaikki, jotka haluavat parjata jotakuta "väärien" mielipiteiden tahi vaikka vaan vi***maisen pärstän takia, perustakoot vaikka suomi24-sivustolle threadin "kirjoittaja se-ja-se on vellihousu", jossa voivat sitten mesota keskenään kaikessa rauhassa.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Voisimme kehittää uuden urheilulajin. Kääpiönheittoa, saappaanheittoa ja kännykänheittoa onkin.

Mikähän olisi hyvä heitettävä? Mikä kumma? Joku kirja?

Tai onhan näitä nähty myös epävirallisia puhelinluettelon repimiskisojakin järjestetty. Mitähän muuta voisi repia? Mikähän kirja?

(En tarkoita Tommy Tabermannin runokirjoja)

Huomaan, että Tervo esittelee itsensä edelleenkin uutisvuoto-ohjelman kapteeniksi. Jos haluaa itsensä kapteeniksi esitellä, niin pitäisi osata äidinkieltä ja kirjoittaa: "kapteeni uutisvuoto-ohjelmassa".

****************************************
Jari Tervo on hyvä kirjailija, koska hän herättää ajatuksia. Mielestäni Raamattu kestää, vaikka sen lattialle pudottaakin. Koraanista en tiedä, miten heiveröinen se on.

Vieras (nimimerkki)

Hyviä huomioita taas Jari. Valitettavasti menevät lentävän Raamatun (se kai se lentävä tarkemmin tunnistamaton esine oli) sokaisemille silmille. Kaikki odottavat nyt uutta paranormaalia ilmiötä - levitoivaa Koraania. Sen voisi hyvin Uutisvuodossa järjestää - levitoivat kirjat. Skepsikseltäkin saisi palkkion.

sanan parret (nimimerkki)

Nielette kameleita ja kuurnitsette hyttysiä.

Päivi Räsänen on pahin, pahin..

Vuotoja katselematon (nimimerkki)

Aika kauan sitten mikkeliläinen radiotoimittaja palasi lähi-idän matkaltaan ja hämmästeli : "Meillähän on sama Jumala !"

Näin ollen Tervo raamattua halventaessaan loukkasi myös Allahia tai ainakin islaminuskoisia. Rehvastelu näillä asioilla voi tulla kalliiksi ja kivet ovat lentäessään kovia.

JK (nimimerkki)

"Mihin kykenevät meidän päivittäin tapaamamme ihmiset, joita me pidämme ihan tavallisina?
Mihin tahansa. Aivan mihin tahansa."

No, montako tappouhkausta kristityt ovat lähettäneet sinulle sen jälkeen, kun heitit Raamatun lattialle?

Vieras (nimimerkki)

Jari Tervo on hovinarri. Aina tulee poliittisesti korrektia tekstiä. Keksi joskus jotain itse.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Työpaikallaan, jossa oli paljon maahanmuuttajia, hän ei ole koskaan ilmaissut mitään maahanmuuttovastaista. Hänen kerrotaan pitäneen afrikkalaisesta musiikista.

Nyt, kun hänen titokoneensa on tutkittu kerrotaan hänen surffailleen paljon äärioikeistolaisilla sivuilla.

Erästä hänen suosikkisivustoistaan toimittaa amerikkalainen, äärioikeistolainen Alex Jones jonka teorioissa meksikolaiset ovat valtaamassa USA:ta ja kriisivalvontaviranomaiset suunnittelevat amerikkalaisten pistämistä keskitysleireihin.

Tietenkin myös Sverigedemokraatteja lähellä oleva sivu on hänen suosikkejaan.

Eihän SD:n ja muiden äärijärjestöiden sivuilla surffaaminenkaan mitenkään harvinaista ole. Hän ei vain ole ajoissa voinut purkautua Uuuden Suomen puheenvuorossa. Kai meidän muiden on ymmärrettävä, että jotkut tarvitsevat terapiaa.

Hän on asunut 3 vuotta Floridassa, jossa nyt tutkitaan myös silloin alueella tapahtunutta kaksoismurhaa.

Vieras (nimimerkki)

"Tietenkin myös Sverigedemokraatteja lähellä oleva sivu on hänen suosikkejaan."

Voi hyvänen aika sentään. SD:ja lähellä oleva sivu. Kas kun ei suoraan SD:n sivuilla! Väkisin yritetään heppu liittää Ruotsidemokraatteihin, vaikkei näyttöä löydy. Tyypillistä ruotsalaista vihanlietsontaa ruotsidemokraatteja kohtaan. Ruotsidemokraatit ovat tällä hetkellä suurin vihanlietsonnan kohde "suvaitsevaisessa" Ruotsissa. Että silleen.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Tottakai hän on käynyt SD:n sivuilla. Nuo kaksi ovat vain olleet hänen suosikkejaan.

Oikeastaan meilläkin Puolueen (PS) sivut ovat maltillisempia kuin puoluetta lähellä olevat (homma jne)

Maximilien Robespierre (nimimerkki)

Tämä Elonen on oikein hupaisan tuntuinen veikko. Vai, että Floridassakin kaksi murhaa ja onhan se niin, kun se kerran Aftonbladetissa lukee.

Juuri tälläisten ihmisten takia Ruotsissa ja muualla Euroopassa ollaan siinä tilanteessa, että ihmisiä ammutaan. He näkevät vain rasismia ja unohtavat, että itse aiheuttavat sen.

Suomi tulee perässä, se on varmas asia. Yksikään teistä rasisteista ei voi päättää missä ihminen haluaa asua.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen
frank (nimimerkki)

Tämähän alkaa tulla tavaksi:

"Poliisi on ottanut kiinni nuoren miehen, jonka epäillään ahdistelleen kahdeksanvuotiasta tyttöä Vaasassa. Miestä epäillään lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä sekä pahoinpitelystä.
Mies oli ruotsinkielinen."
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Nuori+mies+ahdisteli+tyttöä+Vaasassa/1135261600868/

Vie123 (nimimerkki)

Kuules "Heittää Koraanilla Tervo", mites olis jos vaihtasit lempparias ennenkuis jämäköityy OHIMOOS toi vaikkapa

"Ottia tota kuitennii Sanaa Tervoksi?"

Vie123 (nimimerkki)

Kuules "Heittää Koraanilla Tervo", mites olis jos vaihtasit lempparias ennenkuis jämäköityy OHIMOOS toi vaikkapa

"Ottia tota kuitennii Sanaa Tervoksi?"

zaza (nimimerkki)

Joni Pelkonen:
"Demla-eliitti joka on nostanut Thorsin ja Halosen valtan haluaa vaihtaa Suomen kansan muslimeihin koska muslimit äänestävät Vihreitä ja RKP:tä. Harvat totuuden tajuneeet toisinajattelijat hiljennetään julkaisemalla heidän jokainen möläytyksensä iltapäivälehtien etusivulla."

No, ei äänestä kauaa vihreitä tai muita sokeita pehmopuolueita... sitten kun muslimeja on tarpeeksi, mennään eduskuntaan islamilaisella puolueella... Sitten vasta suomalaisilla onkin hauskaa: sharia-lakihan on muslimeille ainoa keino päästä yhteiskunnan eliittiin, kun muut todelliset lahjat ei riitä. Suomalaisten on mukava olla kakkos-kansalaisina omassa maassaan. Silloin ei vihreilläkään ole mitään asiaa, vaikka luonnonsuokelunhan he ovatkin jo unohtaneet (siksi en niitä äänestä enää, toinen syy sokeus islamille).

Alfred Nobel (nimimerkki)

Tavallisen kirjailijan tavallinen kommentti. Kannattaa tavattaessa siirtyä kadun toiselle puolelle.

terijoki (nimimerkki)

Surkeaa tervo, ja vielä selvinpäin. Kirjojen heittely ja polttaminen eivät mitenkään eroa toisistaan. Sinut tullaan muistamaan, mutta ei kirjoistasi,vaan Raamatusta. Tyhymä!

Toni (nimimerkki)

Hyvin sanottu. Saksalainen filosofi sanoi jo 1800-luvulla vapaasti lainaten: "Ne, jotka polttavat toisten kirjoja, voivat polttaa myös ihmisiä". Näinhän tapahtuikin myöhemmin natsisaksassa. Ensin poltettiin toisten pyhiä kirjoja, ja sitten lopulta ihmisiä.

Veli Hyvönen

Onko Tervo sinulla apuraha nyt hakusessa?

Parhain terveisin

Hyväveli

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Jari

Tuota blogauksesi viimeistä lausetta miettiessäni tartun jälleen uudelleen Jonathan Littellin kirjaan Hyväntahtoiset ja mietin:

"Mihin kykenevät ne, joilla..."

Ja vastauksesikin osuu, kun lukee vielä uudelleen Günther Grassin Sipulia kuorimassa.

"Minun ihmisen sukuni tarina"

tarkkailijavm-59 (nimimerkki)

Sama asia liittyy myös niinkin hirvittävään asiaan kuin ihmissyönti kautta aikojen.

"Vai onko jutun moraali sittenkin toisenlainen? Leningradin tapauksesta voisi oppiakin sen, että ihmisen perimmäistä hyvyyttä ei pidä liioitella. Kiusattuna ja kiusaukseen saatettuna ihminen voi ylittää aivan toisenlaisia rajoja kuin luulemmekaan. Mehän pahoittelemme sitä, miten moni tuhlaa elämänsä olemalla liian kiltti ja altruistinen sen sijaan, että toteuttaisi itseään ja etsisi rajojaan. "

http://pelontorjunta.suntuubi.com/fi/Blogi/#kannib...

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Jari-setä kirjoitti puheenvuoron salamurhat ja rikollisen mielikuvat mielessään kun ei tullut nimitetyksi Finlandia-ehdokkaiden joukkoon? :)

pekka toivonen (nimimerkki)

Jari Tervo kertoo lukijoilleen monipolvisesti, että hänenkin sisällään asuu murhaaja, erityisesti jälleen näin marraskuussa, jolloin tieto Finlandia-palkintoehdokkaista julkaistaan.

P.S. Olen vilpittömästi sitä mieltä, että Jari Tervo olisi takavuosina ansainnut suvereenisesti kyseisen palkinnon ainakin teoksillaan Myyrä ja Troikka. Esteenä ehkä ovat olleet sekä Suomen kansalaisuus että suomi äidinkielenä.

Vieras (nimimerkki)

Heitä Jari voltti.
Ja sen jälkeen voit heithää sitä koraania.

Vieras (nimimerkki)

Onkohan maailmassa säälittävämpää olentoa kuin lyhyt ylipainoinen luuseri, jolla ei ole mitään moraalista selkärankaa?

Olmi?

Vieras (nimimerkki)

Jari, mikä sinua nyppii? Kirjoittajana etsit lukijoita teksteillesi-ainakin markkinoinnin näkökulmasta. Rohkeasti sinä kaadat likasangon potenttiaalisen lukijakunnan enmmistön niskaan harva se aamu. Tsoukkerina ja jokerina elanto irtoaa vallan liepeillä ilman suurempia kirjallisia ponnistuksia. Kiinnostus tuleviin kirjoihisi on osaltani lopahtanut.

Alfred Nobel (nimimerkki)

Kotianalysaattorini (Sony Everyman 1700/2010) on säädetty vinkumaan aina kun jokin lähieetterissä esiintyvä näkemys alkaa yliymmärtää 1400 vuotta sitten hiekkaerämaahan suistuneen kamelivarkaan näkemyksiä maailman menosta.

Pitkään nukuin levollisesti. Viime kuukausina kuitenkin uneni on häiriintynyt useaan otteeseen.

Toimituksen poiminnat