Jari Tervo

Kuuntele kolumni kirjoittajan itsensä lukemana
YLE Areenasta.

Voltin heiton taito

Parikymmentä vuotta sitten sattui niin hämmästyttävästi, että Stockmannin naisten alusvaateosaston myyjät menivät lakkoon. Se oli ennenkuulumatonta. Ilta-Sanomien uutispäällikkö määräsi minut kriisialueelle kirjoittamaan aiheesta juttua.

Tein kuten käskettiin ja juttu ilmestyi seuraavana päivänä lehdessä. Uutispöydän puhelimet soivat ahkerasti. Soittelijat halusivat tietää, minkä puolueen miehiä kummallisen jutun kirjoittanut toimittaja oikein oli. Uutispäällikkö kyllästyi tiedusteluihin ja vastasi seuraavalle soittajalle: Tervo on maolainen.

Varmuuden vuoksi mainittakoon nyt tämäkin: olen tutustunut puhemies Maon ajatuksiin vain pintapuolisesti. Mieleen jäi hänen kehotuksensa: antakaa kaikkien kukkien kukkia. Itse hän ei tietenkään noudattanut kehotustaan, vaan repi maasta kaikki häntä kumartamattomat kukat. Hän oli murhamies vailla vertaa. Hänen saavutuksensa massalahtauksessa ovat jääneet Hitlerin ja Stalinin varjoon vain sen vuoksi, että hän kitki puutarhaansa kaukana Euroopasta.

Stockan alusvaatemyyjien lakkoa käsittelevästä jutusta kimpaantuneet kansalaiset voivat edelleen hyvin ja käyvät kansalaiskeskustelua samaan tapaan kuin aina ennenkin. He kirjoittavat nykyisin nettiin ja vaativat ärhäkkään sävyyn blogistia kertomaan puoluekantansa. Ellei se ole tiedossa, sitä arvaillaan ja oma arvailu todistusaineistona esitetään voitonriemuisia päätelmiä.

Kun arvaus on julistettu kiistattomaksi tosiasiaksi, päästään pauhaamaan. Blogistin mielipide on väärä, koska hän oikeistodemari, viherpiipertäjä, ökykokoomuslainen, kotihurri tai neovennamolainen. Milloin mitäkin. Tämä on tietenkin yhteiskunnallisen keskustelun tahatonta, syvää parodiaa.

Minua on luultu kaikkien muitten puolueitten jäseneksi ja/tai kannattajaksi, paitsi kepun. Varmaan sekin päivä vielä koittaa.

Suomalainen keskustelu on keskustelun pelkoa. Siksi vieraalta tuntuva mielipide pitää demonisoida ei-toivotulla puoluekannalla.

Suomalainen keskustelija voi arvostella kolumnistin mielipidettä myös sen vuoksi, että kolumnisti näyttää itseriittoiselta tai vaatimattomalta, hän pitää isoja tai pieniä silmälaseja, hän ei anna koskaan suunvuoroa toisille tai sitten istuu tuppisuuna. Kolumnistin mielipide on väärä myös silloin, kun kolumnisti nauraa omille vitseilleen tai istuu aina synkkänä. Erään keskustelijan mielestä kolumnistin mielipide oli arveluttava, koska hän näytti Akateemisessa Kirjakaupassa erinäköiseltä kuin televisiossa. Myös puvuntakin väri voi paljastaa kolumnistin argumentit kestämättömiksi.

Suomalaisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa mielipide tulkitaan infantiilisti luonteenpiirteeksi, mistä tietysti seuraa se, että keskustelu on aina käyty ennen kuin se on alkanutkaan. Suomalainen nettiheikki vetoaa siihen, että hänen takanaan on kansan hiljainen enemmistö. Koska enemmistö on nimenomaan hiljainen, se ei voi millään sanoutua irti sen nimissä puhumisesta. Näin väite on todistettu oikeaksi.

Suomalaisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa muutama pyhä laintaulu on hakattu olohuoneen seinälle pitkillä nauloilla. Suomessa saa vapaasti olla eri mieltä, kunhan pysyy hiljaa. Suomeen toivotetaan maahanmuuttajat tervetulleiksi, kunhan he pysyvät kotimaassaan.

Suomessa saa olla homo, kunhan muistaa välillä heittää voltteja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (162 kommenttia)

eräs vaan (nimimerkki)

Myös erään puolueen puheenjohtajaa verrataan Iranin Ahmedinedjahiin ja terroristeihin vain siitä hyvästä, että esittää omista lähtökohdistaan täysin perusteltuja mielipiteitä.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo
Vieras (nimimerkki)

No miksipä ei verrattaisi? Myös Iranin presidentti esittää omista lähtökohdistaan täysin perusteltuja mielipiteitä ja terroristit toimivat omista lähtökohdistaan täysin perustellullla tavalla. Kaikissa tapauksissa yhteistä on se, että ne, joista mielipiteitä lausutaan ja joihin toiminta kohdistuu, eivät taida aina olla lähtökohdista samaa mieltä. Sen tietävät puheenjohtaja, presidentti ja terroristit, mutta omista lähtökohdistaan he ovat varmoja siitä, että he tietävät paremmin kuinka näiden toisten tulisi elää kuin nämä itse.

vieras vaan (nimimerkki)

Ahmadinejadhina loukkaantuisin syvästi, mikäli joku lähtisi esittämään vertailua Suomen Sarah Paliniin.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Nurkkatiedon mukaan ilmoitat olevasi tv-ohjelman kapteeni.
Wikipedia ilmoittaa kuitenkin että olet vain jäsen.

Mielipiteiden kirjoittaminen on vähän näin. Itse kirjoittaja luulee sanovansa jotain korkeampaa, mutta yleisö näkee asian toisin.

Monesti mielipiteen ilmaisijat vetävät herneen nenään, etenkin jos ovat pyrkyreitä ja heidän sanomisiaan joku "hyypiö" uskaltaa arvostella tai saattaa kyseenalaiseksi.

Etenkin verovaroillamme loisivat virkamiehet ja politiikkaan loisimaan pyrkivät narsistimulkut eivät siedä lainkaan kritiikkiä. Se paljastaa heidän Dorian Grayn muotokuvansa.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Näin Jari kertoo itsestään:
http://jaritervo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja...

Näin Wikipedia kertoo Jarista:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Jari_Tervo

Minulla ei ole mitään kirjailija kapteeni/vakituinen jäsen Jari Tervoa vastaan, sillä hän ei kohtalolleen mitään mahda. Oikein on itse kertomansa mukaan oikein hinkunut Sanoma OYj/WSOY :n hovinarriksi.

************************************************
Yleisön pitää kuitenkin katsoa peiliin hemmetin syvälle, jos Suomessa narreja ryhdytään arvostelemaan!

kepuli (nimimerkki)

Oletko heittänyt voltteja kepun saunailloissa?

M-T Heikka

Itse asiasta:

Olisit ollut rohkea mies, jos olisit heittänyt koraanin lattialle sadatellen: prkeleen p*****liaeepos!

Vaikka ei sekään viisasta olisi ollut.

Vieras (nimimerkki)

Ei Jari niin tyhmä ole. Hänhän olisi joutunut 24/7/365-suojeluun hänelle annetun fatwan takia.

Uutisvuotokin pitäisi nauhoittaa Jarin turvakodissa.

Rauhan uskonnon kanssa ei ole leikkimistä!

Vieras (nimimerkki)

Mitäs tekemistä koraanilla on tämän asian yhteydessä?Tervo lainasi raamatusta kohtaa,jossa esim. papit pitäisi surmata,koska he eivät pyhitä lepopäivää(raamattuhan pitää ottaa kirjaimellisesti).Eli se oli viittaus aiempaan käytyyn homokeskusteluun,johon muslimeilla ei tietääkseni ollut kovinkaan paljon sanottavaa tällä kertaa.

Minä muuten olen heitellyt kaikenlaisia kirjoja lattialle,eikä ole tuntunut missään.On se yhtä helvettiä joidenkin elämä.

Marita Mikkola (nimimerkki)

Menepä heittelemään niitä koraaneja vaikkapa televisiossa ja piirtele muutama turbaanipäinen miehenkuva ja katso mitä tapahtuu.
Muslimeilla on ymmärtääkseni paljon sanomista homoista. Nigeriassa kehotettiin hirttämään homot.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)
Vieras (nimimerkki)

Tervo, heittele volttien lomassa koraania, ja herättele sitä aitoa keskustelua.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Olet kyllä oikeassa siinä, että monet luokittelevat ihmiset poliittisesti yhden mielipiteen perusteella. Jos jossain toisessa asiassa mielipide osuu jonkun muun puolueen kanssa yksiin, niin kyllä löytyy joku joka kertoo että oletkin siihen jengiin kuuluva.

Asiaperusteinen keskustelu ilman, että joku alkaa vetää johtopäätöksiä keskustelijan/keskustelijoiden puoluekannoista ei ole helppoa. Aktiivipoliitikoilla on vielä se riesa, että jos on yhdestä asiasta eri mieltä kuin edustamansa puolueen johto sanotaan heti puolueen olevan hajaannuksen tilassa.

Leimakirveisiin näyttävät ensin tarttuvan ne joilta loppuu asiallinen sanottava, tai eivät voi yksinkertaisesti hyväksyä sitä että muutkin tietävät jotain. Tai jopa enemmän.

Vieras (nimimerkki)

Olen kyllä samaa mieltä Tuuren kanssa! Miksi asioista on niin vaikea keskustella pysyen asiassa? Miksi keskustelukumppaneille on niin tärkeää luoda leima, jonka kautta kaikki sanomasi halutaan ymmärtää? Miksi asioista keskustelua herättävä laitetaan asemaan, jossa "kaikkea mitä sanot käytetään sinua vastaan"? Tällöin keskustelu todellakin tulee mahdottomaksi, sillä sitä ei koskaan käydä -se nimittäin vaatisi toisen ihmisen sanoman kuuntelemista, ja sen vastaanottamista. Eli vuorovaikutusta (toivottavasti termi on kaikille tuttu). Itselle on tullut myös sellainen mielikuva, että nämä kiihkeimmät toisten leimaajat ovat usein henkilöitä, jotka itse eivät tiedä asiasta mitään. Heillä on vain tarve jyrätä muut ja etenkin muiden mielipiteet -ennen kuin niitä edes saa sanoa (saati perustella). Ovatpahan sillä tavoin päässeet olemaan äänessä -sanomatta itse asiassa itse asiasta yhtään mitään..

Vieras (nimimerkki)

Hauskinta ja osuvinta kritiikkiä hetkeen.. jos toiseenkin. A-jai, kuinka perjantai tuntuu taa kevyemmältä kun Tervo on virittänyt näppiksen kuntoon. Kiitos.

Haamu (nimimerkki)

Onpas syvällistä pohdintaa, suorastaan vatsanpohjasta kouraisee. Tällaiset valtavirran myötäilijät kun komppaa Tervoa, pysyy suhteellisuudentaju varmasti kaukana, kriittisestä analogiasta nyt puhumattakaan.

Tervo on huumorin helppoheikki, jonka pintaa raapaisevat heitot osuvat kuin markan makkarat sohvaperunoiden itsetuntoon kutkuttavalla tavalla.

Oikeaan kritiikkiin Tervolta ei löydy rohkeutta.

Vieras (nimimerkki)

Silti kirjoitus kuvaa täydellisesti blogimaailmaa, jossa muodostetaan olkinukkeja toisen oletetusta tai olevasta puoluekannasta.

Watson (nimimerkki)

Ei se voi olla maolainen kun pikku kuvassa puvussa näyttäisi olevan navy-väri. Militaristiko? Valkoisia liituraitoja ei näy ettei se voi kokoomuslainen tai mafioso.

Maolla on vanhanaikainen harmahtava asu --> http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thum...

JST (nimimerkki)

Tervo ja Wallin ovat vähän samantyyppisiä, isoja poikia, jotka kiusaavat pikkulapsia surutta, mutteivat uskalla tosipaikkaan mennä ,toki viisauttaan.

Janne G Pirinen

Tuore peruste lytätä blogi lipan alle on blogistin "kommunistikokoomuslaisuus". Äärikeskustalaiset eivät juurikaan suvaitse.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Senkin ääriblogisti! :)

Varjojen mies (nimimerkki)

Onko Raamatun elitistinen nimi nykyisin Voltti?

Ennen oli Tervon kulmilla lestinheittäjiä. Perinteinen ammattikunta kuitenkin kuihtui liberaalimman alkoholipolitiikan myötä. Ehkä Raamatun tai "Voltin" heittäjien ammattikunta on syntynyt liberaalin uskonkäsityksen juurista. Nimenomaan kristillisen uskonkäsityksen väljähtymisestä. Ennustan, että Islamistinen uskonkäsityksen ryhdikkyys lopettaa jossain vaiheessa humanististen tieteiden kandidaatinkin raivoamisen. Vaikka olisikin "Yksi ylitse muiden".

MilaF (nimimerkki)

Minä en kunnioita sinua Tervo enää pätkääkään. Sinä katsot olevasi niin iso sälli, että sinulla on varaa jopa tahallasi loukata osaa suomalaisista Raamatun viskelyilläsi. Eli katsot olevasi suomalaisten kristittyjen yläpuolella ja oikeutettu loukkaamiseen. Minä muistan sinut vain siitä enää eikä sen perusteella jää halua keskustella juuta eikä jaata.

W00T? (nimimerkki)

Miten ihmeessä kirjan heittäminen loukkaa ketään? Voisin ymmärtää, jos sen polttaa, repii, tai muuten tekee sille jotain tuhoavaa, mutta että heittää? Loukkaantuiko lattia siitä, kun kirja osui siihen? Loukkaantuiko kirja kun se osui lattiaan?

Vieras (nimimerkki)

Miksi jotkut lukevat kuin piru raamattua vain tietyiltä osin. Tuplastandardeja

Vierasx (nimimerkki)

Loukkaisko sua jos joku menis tanssimaan ripaskaa äitisi haudalle? Sehän on vain kivi ja muutama kilo mädäntyvää lihaa! Loukaantuuko se mätänevä liha siitä iloisesta tanssista?

Oksa (nimimerkki)

Ja sinun mielestäsi Raamatulla saa heittää ketä vaan, kunhan kertoo samalla uskovansa siihen? Minun mielestäni Kristityt katsovat olevansa muiden yläpuolella ja oikeutettuja loukkaamaan muita. Tervo pyrkii näillä kolumneillaan vain herättämään ihmisiä ajattelemaan muita.

Herätkää nyt ihmiset jo siihen tosiasiaan, että kun Tervo kritisoi raamattua niin kukaan ei tee itsemurhaa, mutta kun fundamentalisti kritisoi vähemmistöjä niin hän kiihottaa ääritekoihin henkisesti muutenkin kovilla olevaa vähemmistöä vastaan ja saattaa ajaa mukavia eloisia nuoria pahaan asemaan.

Toivottavasti Jari jatkaa tätä mahtavien kolumnien sarjaa ja nostaa esille vielä nuoret seksuaalisuuden kanssa taistelevat ihmiset, jotka eivät ole valmiita tälläiseen julkiseen lynkkaamiseen ja vainoon. Säälikää nyt vihdoin fundamentalistit meitä muita, älkääkä tuomitko ja vainotko!

MilaF (nimimerkki)

Niin minullako ei sitten ollutkaan oikeutta ilmaista itseäni? Ja sanoinko minä, että kristitty saa heitellä Raamatulla? Älä viitsi väännellä sanomisiani. Kerroin oman, yhden ihmisen mielipiteeni. Se ei ollut kirkon mielipide, eikä se ollut kristittyjen mielipide, vaan yksin omaan minun henkilökohtainen mielipiteeni ja näkemykseni. Siitä on turha syytellä muita. Minä en myöskään ole lynkkaamassa ketään - Tervoakaan - tai tuomitsemassa tai vainoamassa. Minä ilmaisin loukkaantumiseni. Siinä kaikki.

Minulla ei ole tähän keskusteluun mitään muuta sanottavaa.

pap (nimimerkki)

Käsittääkseni Jari Tervo syyllistyi raamattu-nimisen opuksen väärinkäyttöön. Sillä ei kuulemma saisi heittää mitään vaan lyödä, ja mieluiten niin lujaa, että taju ja varsinkin kaikki ymmärrys lähtee.

Mutta pitäisikö sitä ennen surmata kaikki sunnuntaityöntekijät?

Vieras (nimimerkki)

Meitä sattuu olemaan muitakin Tervon kanssa samanmielisiä, mutta en käyttäisi sanaa yläpuolella, vaan ulkopuolella.

Suomalaiset kristityt sen sijaan ovat minusta yläpuolella, ja siksi vetävätkin herneen nenäänsä, ulkopuolinen vain hymähtää typerille puheillenne, eikä koe tulleensa loukatuksi.

Vieras (nimimerkki)

Eipäs ole halla-ahokaan pyytänyt anteeksi. Mielestäni kummankaan ei tarvitse

Homo Politicus Correctus (nimimerkki)

Vieraalta tuntuva mielipide pitää demonisoida ei-toivotulla puoluekannalla, esim. kristillisdemokratialla.

Teppo Vanamo (nimimerkki)

Kymmenen pistettä. Papukaijamerkkiin joudut vielä hiukan parantamaan, mutta eiköhän sekin vielä irtoa, kun vaaleihin asti harjoittelet tiiviisti. Ulosanti on kehittynyt vuodessa huimasti.

Vieras (nimimerkki)

Saarnaaja Niilo Yli-Vainio asui aikanaan Voltissa.

Vieras (nimimerkki)

Blogi oli mielenkiintoinen, vaati paneutumista avautuakseen.
Kommenteista useat käsittämättömiä, mutta niin kai se on!
Arvostan Tervon blogeja.

M-T Heikka

Tulipa vielä mieleeni kotipitäjäni muinainen kuuluisuus, "Kalkkimaan pappi", joka veti Raamattua narunnokassa pitkin maanteitä ja rustasi pilkkarunoja vallasväestä siinä ohessa. Joten ei vedä Tervo vertaa "voltin" heitossa vielä tosimiehille.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kalkkimaan_pappi

http://www.facebook.com/pages/Kalkkimaan-Pappi/537...

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Jari Tervo on siirtynyt komiikan tekemisestä naurettavuuksien tuotantoon. Valitettavaa.

Vierassika (nimimerkki)

Mitä, säikähtikö herra Tervo, että hänen toimintansa ja kirjoittelunsa vaikuttaa hänen kirjojensa myyntiin? Sehän pienentäisi hänen suuresti arvostamansa riihikuivan rahan määrää hänen näpeissään.

Sen aika näyttää, arpa on nyt heitetty eikä suinkaan volttia. Älä vain enää pyytele anteeksi, se olisi jo mautonta.

Heitä homo sapiens voltti (nimimerkki)

Raamattu on kaikkien aikojen bestseller. Syytäkin sellaista heittää lattialle.
Ehkä se tienaa Uutisvuodossa paremmin, mutta pitäähän sinne keksiä vitsejä, mutta jos tosikot ottaa tosissaan niin pitäisi olla mykkä ja sellainen ei kiinnosta ketään.

Vierassika (nimimerkki)

Jari Tervo on hauska mies tai ainakin on ollut. Raamatun heittäminen lattaialle ei ollut sellainen (siis hauska) teko enkä usko, että Jari Tervo heitti raamatun lattialle hauskuuttaakseen. Tämä blogikirjoitus osoittaa , että hän ei enää kehtaa tunnustaa, että mopo karkasi käsistä, vaan haukkuu niitä, joita hänen edestottamukset ja kirjoittelunsa loukkaa tai ärsyttää.

Käyttäjän Immukka kuva
Pekka Immonen

" Oli suo, kuokka ja Jussi ..."

Historia on opettanut suomalaiset keskittämään voimavaransa olennaisimpaan - miten selvitä talven yli vaikka laari olisin tyhjä jo marraskuussa. Tai miten säilyä hengissä ruotsalaisten ja venäläisten pyyhkiessä yli moneen kertaan. Siinä ei sivistynyt debatti auta.

Elämme nykyään yltäkylläisyydessä eikä naapurit vielä ole valmiita hyökkäämään mutta syvältä se kumpuaa Tervon kiroama suomalaisuus.

Elegantti naisnäkökulmaa, homokulttuuria hännystelevä ja Raamattua lattialle heittävä kirjailijaneromme ei ymmärrä tai ei halua ymmärtää miten ohjata meitä vähemmillä älyn lahjoilla varustettuja kirjojen lukijoita kohti yhteistä tulevaisuutta.

Jos Suomessa ei osata keskutella, se on älymystön syy; seurausta alkoholisoituneiden korkeamman kulttuurin edustajien kykenemättömyydestä kantaa vastuuta yhteisen kulttuurin puolustamiseksi.

Tervon aika on ohi , uudet kirjailijalupaukset esiin.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Sopivaa luettavaa Tervolle osa 1:

Henri Laasanen US-Puheenvuorokirjoituksessa 26.10.10 Miksi feministit eivät puolusta afgaaninaista:

"Hypoteesi 4: Yksittäiset feministit haluavat kerätä irtopisteitä mollaamalla helppoja vastustajia (suomalaisia miehiä) poliittisen korrektiuden turvaamina. Ilmiö on samaa sukua Jari Tervon innolle mollata luterilaista kirkkoa ja Kristillisdemokraatteja, vaikka suurimmat belsebuubit löytyvät muista uskonnoista. Miksi Tervoa kiinnostaa luterilaisten hyvin pieni epäkohta (homoliittojen siunaamattomuus kirkossa), kun muilla uskonnoilla löytyy suuria tasa-arvo-ongelmia, kuten naispappeuden kieltämistä tai valtavia ongelmia, mikä ilmenee homoseksuaalien vainoamisena tai surmaamisena?"

Ari Hämäläinen (nimimerkki)

Tervo ja feministit ampuvat sinne mistä ei ammuta takaisin. Katsotaanpa mitä Tervo vastaa Frank Frankensteinille, tuskin yhtään mitään:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/104869-jari-tervo-...

juhani kotkasta (nimimerkki)

Simo Mäkelä, 12:11 tosi hyvin kiteytetty!!

Vieras (nimimerkki)

Kiitos ja kunnia kuuluu siis Henri Laasaselle, jota olen siteerannut kommentissani.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Laitetaan vielä kirjautuneena ja kuvan kanssa.

Siis kiitos ja kunnia kuuluu Henri Laasaselle, jota olen siteerannut kommentissani.

Herra Marraskuu (nimimerkki)

Ja Suomessa voi olla myös sivari, kunhan tietää että muut hoitaa maanpuolustukseen liittyvät tehtävät kunnollisesti olemassaolevien resurssien rajoissa.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Sopivaa luettevaa Tervolle osa 2:

Henri Laasasen US-Puheenvuorokirjoitus 26.10.10 Miksi feministit eivät puolusta afgaaninaista:

"Selitys feministien ja Tervon toiminnalle piilee siinä, että on olemassa hyviä vastustajia (suomalainen mies/luterilainen kirkko), joilla ei ole juurikaan uhripääomaa. Kun noita ryhmiä mollaa, haukkuja kerää suuren selkääntaputtelijoiden ryhmän, jotka sanovat: "Rohkea kirjoitus!". Suomalaisten miesten tai luterilaisten haukkumisessa ei kuitenkaan ole mitään rohkeaa, koska se on valtavirran retoriikkaa."

Vieras (nimimerkki)

Juurikin näin. Pidänkin Tervoa lähinnä pelkurina ja turhana irtopisteiden kalastelijana.

pekka toivonen (nimimerkki)

Oma vaatimaton arvaukseni Jari Tervon puoluekannasta on kristillisdemokraatti (tuleva ).

Runsaan neljän vuoden kuluttua hän seisoo edessämme henkisesti ryhdikkäänä ja raitistuneena , ankaran sisäisen katumustaistelun käyneenä median miehenä ja takaisin saamansa perheen rakastamana isänä. Siinä hän hieman selkä vinossa katsoo ylitsemme vitivalkoinen, lattialla käymätön Raamattu kädessään puolueensa kansanedustajaehdokkaana. Viimeinen voltti entisessä elämässä ei aivan tullut jaloille, joten hieman vino vaan sitä teräksisempi on miehen selkäranka.

Usko ja tieto oikeassa olemisesta on vihdoinkin kasvanut tähkään.

Heikki Ojala (nimimerkki)

Tervo taas sähköisti tilannetta, että kohta jo Ampeeritkin heittävät Volttia.
Tuntuu peli menevän jo niin julkijumalattomaksi, että kohta kirkko saattaa sivaltaa tällä uudennotkealla arkkipiiskalla.

AleksiS (nimimerkki)

Just tollaista mielipidettä voi odottaa kolumnistilta, joka ei ilmeisesti riisu pikkutakkiaan edes saunassa.

Jere H. (nimimerkki)

Tervon öykkäröinti homoasiassa on säälittävää ja kristittyjä demonisoivaa. Aito kristitty ei tuomitse, mutta täytyy kyllä myöntää että Tervon tapauksessa tekisi mieli heittää ensimmäinen kivi.

Mikä oli viesti? (nimimerkki)

Tervo on näköjään jumittunut homoiltakolumninsa (niin, kuka muistaa, se oli puheenaiheena kaksi viikkoa sitten) ja sitä seuranneen kolumninsa vastaanottoon. Nyt aiheena on näköjään se, miten marttyyrikolumnisti julistaa muut tyhmiksi nettiheikeiksi: "Suomalainen nettiheikki vetoaa siihen, että hänen takanaan on kansan hiljainen enemmistö."
Niinpä. Eihän siitä ole kuin tuo pari viikkoa, kun Uusi Suomi ylpeili olevansa yksi Suomen suosituimmista nettisivuista ja että Terhon kolumnilla oli siihen mennessä ollut 160.000 lukukertaa. Mutta siellä taisikin olla takana äänekäs vähemmistö.

Raamatun julkinen heittely menikin jo kiukuttelun puolelle. Vähän mukaellen: siellä, missä heitetään kirjoja, heitetään kohta ihmisiä.

Mitä taas noiden kahden em. kolumnin mahdollisiin keskustelunavauksiin tulee, niin miten voi keskustella, kun kolumnisti ei anna siihen edes tilaan?

Vieras1 (nimimerkki)

"Minä en kunnioita sinua Tervo enää pätkääkään. Sinä katsot olevasi niin iso sälli, että sinulla on varaa jopa tahallasi loukata osaa suomalaisista Raamatun viskelyilläsi. Eli katsot olevasi suomalaisten kristittyjen yläpuolella ja oikeutettu loukkaamiseen. Minä muistan sinut vain siitä enää eikä sen perusteella jää halua keskustella juuta eikä jaata."

Ketä tuo raamatun viskominen nyt oikeasti loukkaa? Ei ketään. Kirja muiden joukossa, olit kristitty tai et. Täysin turhaa ylireagointia ja nipostusta taas. Ei Jumala raamattua kirjoittanut, vaan ihmiset.

Pertti Sakari (nimimerkki)

Tervo on säälittävä äijä, kun vielä yrittää selitellä sotkujaan. Pelkkää p*skaahan se Tervon runoratsu tehdä lykkää.

Vieras (nimimerkki)

Suurin osa kommentoijasta on astunut sivari Tervon asettamaan miinaan:)
Hauskaa luettavaa.Hieno kirjoitus!

vieras (nimimerkki)

Tämä miina-juttu ei mene läpi, taidat olla näitä "kirkasotsaisia pähkähulluja" sieltä toiselta puolelta, jossa ollaan Tervon blogin kanssa samaa mieltä, ennen kuin se on ilmestynytkään. JT ei ole tähänkään asti - ja tilaisuuksia on herra paratkoon ollut tarjolla - pystynyt miinan virityksiin, siihen tarvitaan uhrimieltä, jota JT:lla ei ole.

JuhaniF (nimimerkki)

Joo, tämä on se viimeinen temppu, johon nurkkaan ajettu tarttuu: "Hei kato, mikä tuolla lentää!"

Vieras (nimimerkki)

Ahdistaako, kuin noin kiukuttaa.

Vieraz (nimimerkki)

Vaan Tervopa ei edustakaan rohkeaa keskustelua. Ei ole mitään rohkeutta toistaa mantraa, jota ihmiset ympärillä poikkeuksetta myös jauhavat. Rohkeutta vaatii mennä esittämään mielipidettään sellaisten ihmisten keskellä, jotka taatusti naulaavat sinut palleista seinään.

Onko lopulta väliä millä sen vieraalta tuntuvan mielipiteen demonisoi. Jos ad hominem oikeasti käy argumentista, kaikki argumentointi, jota ei tehdä tuliaseella, on turhaa.

Vieras (nimimerkki)

Kysyn vaan, mistä palleista ? Tervoa ei voi naulata seinään kuin hameen helmoista ! Mutta ei viitsitä naulata, sillä sittenhän kaikki näkisivät, mikä täti se Tervo oikein on miehiään. Tervoa kuvaa parhaiten määrite, poikamiestyttö.

spärrä (nimimerkki)

No niin...Jarin ongelmahan on tässä...painovoimassa...

http://www.youtube.com/watch?v=ofV_iFBw2YE

Htalk (nimimerkki)

"He kirjoittavat nykyisin nettiin ja vaativat ärhäkkään sävyyn blogistia kertomaan puoluekantansa. Ellei se ole tiedossa, sitä arvaillaan ja oma arvailu todistusaineistona esitetään voitonriemuisia päätelmiä.

Kun arvaus on julistettu kiistattomaksi tosiasiaksi, päästään pauhaamaan. Blogistin mielipide on väärä, koska hän oikeistodemari, viherpiipertäjä, ökykokoomuslainen, kotihurri tai neovennamolainen. Milloin mitäkin. Tämä on tietenkin yhteiskunnallisen keskustelun tahatonta, syvää parodiaa."

"Suomalainen keskustelu on keskustelun pelkoa. Siksi vieraalta tuntuva mielipide pitää demonisoida ei-toivotulla puoluekannalla."

Juuri näin vatipäät tekevät. Tervo-Nyt sä oot asian ytimessä

Hyvä kirjoitus maolaiselta! ;)

Yksi Vatipää (nimimerkki)

What´s the point, jos tämä Tervon juttu oli tehty vedättämään vatipäitä? Etelän median nousu ja tuho on nyt sitten nähty. Kun kaikki konstit tällä "satiirin" saralla on koluttu, seuraavaksi pitäisi sitten löytyä jo asiaa. Se onkin sitten jo kovempi juttu.

Htalk (nimimerkki)

"He kirjoittavat nykyisin nettiin ja vaativat ärhäkkään sävyyn blogistia kertomaan puoluekantansa. Ellei se ole tiedossa, sitä arvaillaan ja oma arvailu todistusaineistona esitetään voitonriemuisia päätelmiä.

Kun arvaus on julistettu kiistattomaksi tosiasiaksi, päästään pauhaamaan. Blogistin mielipide on väärä, koska hän oikeistodemari, viherpiipertäjä, ökykokoomuslainen, kotihurri tai neovennamolainen. Milloin mitäkin. Tämä on tietenkin yhteiskunnallisen keskustelun tahatonta, syvää parodiaa."

"Suomalainen keskustelu on keskustelun pelkoa. Siksi vieraalta tuntuva mielipide pitää demonisoida ei-toivotulla puoluekannalla."

Juuri näin vatipäät tekevät. Tervo-Nyt sä oot asian ytimessä

Hyvä kirjoitus maolaiselta! ;)

Moses-Mohammed Swinedog (nimimerkki)

Heitetäänpä aiheessa täysivoltti. Qatarissa tuomittiini äskettäin irlantilainen naismuslimi seitsemän vuoden vankeuteen, koska hän pudotti vahingossa koraanin moskeijan lattialle. Suomessa Poliisi on antanut lausunnon J. Tervon uskonnonhäpäisyjutussa: "Yhtälailla joku toinen saattaa pahoittaa mielensä jonkun muun kirjan katuun paiskaamisesta, sanoo rikosylikonstaapeli Petri Jehkonen Helsingin poliisista."

Aamulehti kirjoittaa jutun otsikossa varmuuden vuoksi koraanin kielioppimme vastaisesti isolla K:lla.
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/jos-tervo-...

Moses-Mohammed Swinedog

Tervokin kertoo tarinat loppuun asti (nimimerkki)

Irlantilainen Sheena Sharma ei tiettävästi pudottanut vahingossa koraania lattialle, vaan käänsi sen ylöaslaisin useaan kertaan Dohan lentokentän naisten rukoustilassa henkilökunnan korjatessa aina välillä kirjan asentoa... Eikä hän ole joutunut vankilaan kärsimään sitä 7 v tuomiotaan, koska poistui maasta ennen oikeudenkäyntiä...

Mooses-Muhammad Sikakoirankuvatus (nimimerkki)

No mutta Iltalehdellä ei aina ole Lopullista Totuutta hallussaan, ja siihen minä tässä luotin:
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010060911830586_...

pappala (nimimerkki)

"käänsi sen ylöaslaisin useaan kertaan Dohan lentokentän naisten rukoustilassa henkilökunnan korjatessa aina välillä kirjan asentoa... Eikä hän ole joutunut vankilaan kärsimään sitä 7 v tuomiotaan, koska poistui maasta ennen oikeudenkäyntiä..."
Kommenttisi todistaa aukottomasti Kristinuskon olevan suvaitsematon alkukantainen oppi ja islamin olevan sivistynut ja rauhanomainen järjestelmä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Vihdoinkin jotain tolkullista Tervolta, minkä osoittaa jo tämän keskustelun aggressiivisuus. Samalla nuo kommentit omassa säälittävyydessään osoittavat Tervon analyysin perusnettiheikeistä oikeaksi.

Suomalaisen keskustelukulttuurin lapsenkengät alkavat toden totta jo haista, eikö olisi aika vaihtaa sopivimpiin?

Nettiheikki. (nimimerkki)

Suomessahan PITÄÄ olla homo tai ainakin olla heidän puolellaan vaikka itsestä se olisi kuinka vastenmieleistä.
Kohtahan homoilua opetetaan varmaan ala-asteen biologianoppitunneilla kolmasluokkaisille.

"Suomessa saa olla homo,kuhan muistaa heitelle raamattuja välillä;)"
Tietenkin tässäkin tapauksessa mukaan sopii muutama hetero??

Vieras (nimimerkki)

Kyllä se voltinheitto-opetus tulee olla liikuntatunneilla. Samoin liikuntatunneilla tulisi opetella oikeaoppinen kirjanheittotaito. Nämä taidot voivat olla ehto, että tulee valituksi TV1:n Uutisvuodon seuraavaksi kapteeniksi.

Vieras (nimimerkki)

Voltin heiton taito
Suomessa saa olla homo, kunhan muistaa välillä heittää voltteja.
Oletko jari muistanut heitellä voltteja ?

teppana (nimimerkki)

"Suomessa saa vapaasti olla eri mieltä, kunhan pysyy hiljaa"

En tiedä, kenestä kolumnisti tässä puhuu. Tuskin kuitenkaan itsestään, sillä Jari Tervo ei ole koskaan oikeasti eri mieltä. Siihen hän on joko liian arka tai mukavuudenhaluinen tai molempia

Vieras (nimimerkki)

Miksi Tervon pitää yrittää koko ajan selittää uudelleen, että hän vain on oikeassa?
Miksi hän juuttuu samaan asiaan viikkotolkulla?
Todistaako hän itselleen jotain?
Huomaako hän tehneensä typeryyksiä ja kun sanoja ei voi vetää takaisin, niitä on suollettava lisää?
Suvaitsemattomuutta ja pahuutta ei tarvitse suvaita, mutta kaiken vihaaminen ja demonisoiminen vuoron perään on suvaitsemattomuutta.
Suvaitsevainenkaan ihminen ei päästä suustaan aivan kaikkea , mitä ajattelee, ainakaan, jos hän pitää itseään viisaana.
Voisikohan Tervo käyttää vaihteeksi puheenvuoron jostakin rakentavasta, joka lisäisi me-henkeä Suomessa ja kannustaisi ihmisiä positiivisiin asioihin, eikä vihakierteeseen.
Mies on aivan liian katkera nykyisellään kirjoittamaan sellaista kolumnia puhumattakaan esiintymään viihdeohjelmassa.

Vieras (nimimerkki)

Iltademarin uutispäällikkö:" Tervo on maolainen!"

Jari Tervo:"Olen tutustunut puhemies Maon ajatuksiin..."

Ha haa, kuten nopea lukija voisi havaita, Tervo on maolainen mutta sehän on paskaa. Iltademari uutispäällikkönsä suulla valehtelee, mutta mitä uutta maailmalla. Oikeasti Jari Tervo on KEPULI, ja tämä voidaan todistaa!

Kepulit ovat talousrikollisten tarvitsema poliittinen kulissi. Mitä enemmän henkilö ottaa etäisyyttä julkisesti kepuleihin, sitä todennäköisempää on henkilön yhteys kepuleihin. Ja koska Jari Tervo ei vielä ole saanut tuomiota talousrikoksesta, voidaan todeta että kepuliyhteys on todennäköisesti olemassa. Jotta ihmisen voidaan todistetusti osoittaa olevan epäkepuli, hänen on siis täytynyt saada joko selvä syyte tai tuomio talousrikoksesta jonka jälkeen kepulius ottaa henkilöstä selkeän eron.

Eli johtopäätös on selvä...

Arto Merisalo, Matti Vanhanen ja Antti Kaikkonen ovat todistetusti epäkepuleita. Eli heidän kepuliutensa on loppunut. Kepulius on eronnut heistä. Artoa ei edes haluttu kepuliristeilylle vaikka matka oli maksettu. Jari Tervo sensijaa voisi milloin hyvänsä mennä kepuliristeilylle. Toisaalta Jari Tervo menee mille hyvänsä risteilylle missä viina on loppukäyttäjälleen ilmaista.

Jari haluaa VAIN viihdyttää!

Kepulipolitiikan pääasiallinen tai ainoa tarkoitus on viihdyttää. Kiinnittää ihmisten huomio epäasiallisiin näkökohtiin. Kanki veivaa valssia että vaimonsa ei huomaisi petosta. Matti Vanhanen veivaa Kankea että saisi rikollista rahaa vaalikampanjaansa. Jari Tervo veivaa Vanhasta että saisi kuula televiossa maksetun yleisön naurua.

Kaikenkaikkiaan yksityiskohdat ja käänteisen puolalaisen logiikan perusteella yhteenlaskettuna, Jari Tervo on tyylipuhdas kepuli. M.O.T.

vieras (nimimerkki)

Tervon sanomahan oli tällä kertaa siinä, että häntä närästää nimenomaan nettiheikkien jatkuva arvailu kolumnistin puoluekannan perään. Ymmärrämme närän, nettiheikit kun eivät suostu vieläkään pitämään kolumnistia yksinkertaisesti Suurena Ajattelijana, joka olisi kaiken inhimillisen ja tavallisen, mm. puoluepolitiikan yläpuolella.

Lehtihovi (nimimerkki)

Kiitos Jari-Petri Heino. Näkemyksesi ovat perusteltuja ja osuvia. Ole huoletta, kyllä meitä lukijoita on sellaisiakin, jotka ymmärtävät hyvät puheenvuorot kaikenhölötyksen seasta. Sivistynyt käytös ei olisi hullumpaa Tervollekaan, vaikka tuskin hän sitä oppii itseriittoisessa maailmassaan.

vieras (nimimerkki)

J-P Heinossa on tosiaan selviä älykön oireita. Pidä J-P vain pääsi kylmänä äläkä anna huutosakin sekoittaa askeliasi.

Vieras (nimimerkki)

No eipä ole Tervo ottanut kantaa koraaniin/islamiin. Olkinukkemiehtet asialla. Tervo ei ole käsitellyt asiaoita tasapuolisesti, mutta eipä hän ole pahemmin virheargumentoinutkaan.

Allegoria (nimimerkki)

"Neovennamolainen" :D Toihan oli hyvä!

Vieras (nimimerkki)

Uskomatonta, mutta en ole koskaan tullut aiemmin ajatelleeksi kuinka hyvin Puhemies Tervolle kävisi päähän Mao-lippis ja Kiinan kansanarmeijan puku. Ripaus meikkiä ja mustaksi värjätty tukka ja avot siinä meillä on uusi Puhemies, eläköön Puhemies!

Vieras (nimimerkki)

Rovaniemikin saataisiin taas kartalle, kun siellä olisi joka kevät tapahtuma, missä Puhemies Tervo heittäisi Pohjanhovin edessä ensin muutaman voltin Kiinan kansanarmeijan puku päällään ja uisi sitten Kemijoen yli ja lukisi siinä samalla Maon punaista kirjaa paikalle tulleelle heteroille, lesboille ja homoille.

Yrittäjä (nimimerkki)

Jokaviikkoinen kansanhuvi: Tervo sivaltaa ja kylähullut älähtää.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Pekka Sauri - tiedättehän tyypin - muistutti kerran Hesarin haastattelussa, että (poliittisessa väittelyssä) ei milloinkaan pitäisi ryhtyä epäilemään vastustajan henkilökohtaisia motiiveja.

(Muistinkohan nyt ihan oikein?) Viesti oli joka tapauksessa se, että vastakkain asetetaan nimenomaan asiat, ja niiden puolesta sitten ollaan eri mieltä, tai joskus samaakin.

Tervo saa omasta loogisuudestaan pisteet, kuten sai Sauri aikanaan omastaan. Noilla pohjilla keskustelu etenisi varmasti tosi tyylikkäästi ja pysyisi reiluna.

Minä, älykkö omalla päätökselläni, olen sillä tavalla kärsimätön, että mielestäni keskustelussa pitäisi päästä jonkinlaiseen tulokseen. Vähän niin kuin kokouksessa, johon on tultu tekemään päätös eikä kahvittelemaan. Siksi keskustelu keskustelun vuoksi ei oikein riitä, niin inspiroivaa kuin se usein onkin. (Kuten tv:ssä: ensin keskustellaan ja sitten keskustellaan. Keskustelun lomassa todetaan että aikamme päättyy mutta keskustelu saa kaikin mokomin jatkua; menkää nettiin ja blaa blaa blaa.)

Miten ihmeessä Jari Tervo on saattanut välttyä kepulaisuus-syytöksiltä? Ovatko Kekkosesta ja Vanh... Lahnasesta kirjoitetut veijaritarinat antaneet täyden immuniteetin?

JuhaniF (nimimerkki)

Kyllä Tervon alkuperäisten kolumnien motiiveja on vähän pakko epäillä - ja ihan pelkästään itse kirjoituksien sisällön perusteella. Ensin näytti siltä, että hän puolustaisi homojen ihmisoikeuksia, mutta toisella lukemalla näyttikin siltä, että viis homoista, kunhan saadaan kirkko ja uskovaiset hirteen. Kolmannella lukemalla lukija jo vähän epäili, että Tervo ei vain voi sietää Päivi Räsäsen pärstäkerrointa. Nyt tämä uusin blogi paljastaa sen oikean motiivin: Kyse on ollut koko ajan vain Tervosta itsestään ja siitä, mitä muut hänestä ajattelevat.

Onhan se raivostuttavaa, jos kolumnisti aihetta valitessaan pelaa mielestään niin varman päälle kuin voi ja heittää tästä varmasta aiheesta hyvällä retoriikalla jutun - ja sitten löytyy vielä nettiheikkejä, jotka kehtaavatkin röyhkeästi olla eri mieltä. Onkohan niin, että kun lukijat eivät saa kolumnistin mielestä olla eri mieltä, kolumnistin aika on ohi.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tunnustan: olen epäillyt Tervon motiiveja, mutta joten kuten malttanut olla hiljaa - tähän asti.

Kun Tervo kiukkuisesti ja jopa normaaleja käytöstapoja uhmaten kävi kirkon, Räsäsen ajattelun ja Raamatun kimppuun, pidin autotallipsykologin varmuudella häntä vain pitkämuistisena pohjoisen poikana, joka purkaa kaiken lestadiolaisuutta kohtaan tuntemansa kaunan nyt kun vihdoin rohkenee ja vielä ehtii. Näin ajatellessani syyllistyin tietysti Pekka Saurin esilleottamaan paheeseen.

"Nettiheikki" on hauska sana, mutta ärsyttävän sukupuolisidonnainen. "Nettihelena" (sama vika) on poissa laskuista, koska sovinistin leimaan Tervolla ei ole varaa. "Nettihomo" pyyhkisi taulusta kaiken mitä Tervo on viime viikkoina kirjoittanut. "Nettitolvana" - olisiko siinä liian vakava sävy?

Lukijat nimenomaan saavat olla eri mieltä Tervon kanssa, ja jopa kirjoittaa ajatuksensa jonon jatkoksi. Oletko yrittänyt samaa Timo Soinin blogitekstien perään? Monet US-palstan kirjoittajat kommentoivat heihin kohdistettua kritiikkiä, mutta tosikovikset (Tervo, Saarikoski) pysyvät vaiti kuin lammas keritsijänsä edessä. Koska en ole lampuri, en osaa sanoa, onko hiljaisuus ylevyyttä vai ylimielisyyttä.

Lehtihovi (nimimerkki)

Tervolla on jokaviikkoinen vakkarisopimus sanoa ensin. Kylänmiehet jäävät aina jälkivastaajiksi. Myös viisastelevat kyynikot.

Vieras (nimimerkki)

Tervo, ole rohkea ja aito entinen lapin mies ja heitä seuraavassa lähetyksessäsi koraani lattialle. Ehkä sinulle sitten valkenee, keitä maahanmuuttajia tänne ei kannata avosylin tervetulleiksi toivotella.

pappala (nimimerkki)

Kuinka tasokasta keskutelua on paiskia raamattua lattiaan? keskustelu on kulttuuri: Keskikertainen mielipide tulee esille mediassa, kun sen ympärille tehdään shokeeraava efecti.

Ampiainen (nimimerkki)

Ole Tervo reilusti vaan bi-seksuellien asialla kun kerran siihen puolueeseen kuulut.Kyllähän he ovat vieläkin huonommassa asemassa kuin homot.

Itse olen bi-seksuelli. Rakastan vain yhtä naista ja yhtä miestä. Miksi Jari et tuo tätä meidän problematiikka esiin?

t. Ampiainen

ps. Meidän kun pitää heittää se voltti kiertäen...:(

Janne G Pirinen

Tuokaa joku se koraani tänne niin mie heitän sen lattialle. Iso juttu, hohhoijaa.

Äkählompolon Mauri (nimimerkki)

Kyllä Sie Jari kirjoitat hyästi taas kerran. Pari viikkoa sitten heilautit kuin kirvehhellä sitä kynää, kun menit kirjoitmanhan siitä suvaitsemattomuudesta ja kaksinaismoraalista siellä kirkon keskiössä. Kato miten siinä on käynyt, kymmeniätuhansia on eronnut niin meille rakhaasta kirkosta. Nyt Sinun häätyy olla tarkkana, mitä kaikkia Sinulle tyrkytetään muodossa tai toisessa. Seurakuntaväki saa olla kiitollinen, että kirkollisvaaleihin tuli ihan oikeasti säpinää. Toivoa soppii, että suvaitsevaisuus ja aito lähimmäisenrakkaus saa valtapyrkimysten sijaan tilaa kirkossa.
Ajatuksin Lapin maisemista.

lada_o_niva (nimimerkki)

Fiksu kommentti Äkählompolon Maurilta
Totuudenpuhuja tuppaa aina saamaan pedot kimppuunsa,
tässä tapauksessa myös yhden petolinnun.

frank (nimimerkki)

Suomalainen keskustelu...
Suomalainen keskustelija...
Suomalaisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa...
Suomalainen nettiheikki vetoaa...
Suomalaisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa...
Suomeen toivotetaan maahanmuuttajat...
Suomessa saa olla...

Hieman taajempaankin tätä palloamme tallanneena voin vakuuttaa ettei se ruoho ole sen fiksumpaa siellä aidan toisella puolellakaan. Tätä maata ja sen asukkaita leimaa lähinnä pragmaattisuus ja äärimaltillisuus.

buddhisti (nimimerkki)

Tässä on hauskinta on se, että Jari Tervo kirjoitti blogiaan. Hän ei tarvinut sen jälkeen ylläpitää keskusteluja kirjoittamasta aiheesta. Miksi? Koska hän ei sitä tarvinut, muut kommentoijat (ml. minä) jatkaamme keskusteluja hänen puolestaan. Hän vain ehkä seuraasi sivussa ja nauraa muille.

Ha...ah :)

vieras (nimimerkki)

Tämähän se blogien idea on.

Käyttäjän pecu kuva
pekka hirvasoja

Juuri näin siksi minäkin joskus tätä teen ja katson millaista keskustelua saan aikaiseksi vaikka minulla ei edes oikein ole käsitystä mistään mitä kirjoitan. Sitten on hauskaa seurata mitä muut ovat asiasta ja neuvovat minua viisauksillaan kun itse en ymmärrä mitään mistään.

vieras (nimimerkki)

Mutta jos onkin niin, että ei ihan oikeasti, ei tosiaan ymmärrä mitään mistään ja näitä kolumnistina kirjoittelee? Sehän kertoo vain siitä, että kolumnistin ajatukset/keinot eivät riitä täyttämään sitä asemaa, mihin on itsensä ängennyt. Ei se mitään kommentaattoreista kerro.

KS (nimimerkki)

Hyvä Jari Tervo,
Koko Vanha Testamentti on täpösen täynnä lakeja ja asetuksia, joita ei ole tarkoitus noudattaa enää tänä päivänä. Esimerkkivalintasi oli tästä syystä epäonnistunut. Jeesus itse sanoi tulleensa täyttämään nämä lait puolestamme. Noudatettavaksemme hän nosti Vanhan Testamentin puolelta ainoastaan klassiset 10 käskyä. Kaikki muu on out-of-date.

Seuraavan kerran, kun esität tällaisen vastakkainasettelun, ota esimerkki Uuden Testamentin puolelta. Kyllä niitä juttuja, joita ei noudateta, sielläkin riittää. Käsittääkseni UT sisältääkin sekä tapoja (vanhentuvia ja kultturisidonnaisia) että moraalia (ikuinen) koskevia säädöksiä. Kumpaan lajiin homoseksuaalisuus sitten kuuluu, se tässä se kiistakapula ja kysymysmerkki monelle onkin. Itse katson sen kuuluvan moraalikysymyksiin.

Hyvää jatkoa keskustelulle. Asiallinen keskustelu on aina hyväksi.

Vieras (nimimerkki)

Jeesus sanoi, ettei yksikään laki muutu. Ihmeellinen on ihmisen mieli, kun pitää selvää asiaa väännellä, ja keksiä kaikenlaisia "uusia liittoja". Luonnollisesti siksi, koska sisimmissään vakaumuksellisinkin hihhuli ymmärtää, että veriset "moraalioppaat" ovat mahdottomia noudattaa.
Laitatko linkin Jessen sanomisiin, missä hän kertoo, ettei vanhoja lakeja tarvitsisi noudattaa, ja pureskele sillä välin Matteuksen evankeliumin sanomaa;
""Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. 18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. 19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi. 20 Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan."

KS (nimimerkki)

Sinähän vastasit jo itse itsellesi - ja vielä huomaamattasi :-)
Jeesus todellakin tuli toteuttamaan lain, vielä ristillä hän sanoi viime sanoikseen: "Se on täytetty." Jumala tiesi jo alunperin, että ihmisen olisi mahdotonta noudattaa koko lakia, mutta hän antoi ihmiselle mahdollisuuden hyvittää itse omat tekonsa. Jos sitä chanssia ei olisi annettu, vaan Jumala olisi heti uhrannut oman Poikansa, ihmiskunta olisi kyllä poraamassa ja parkumassa että "oltais me itse pärjätty mutta kun eet antanut edes yrittää, epistä!".
Jos tuntisit hyvin koko UT:n ja Jeesuksen opetuksen, tietäisit, että kaikki tämä, mitä siteerasit Matteuksen evankeliumista, viittaa juuri siihen, että Jeesus itse täytti lain - lopullisesti. Fariseukset ja lainopettajat olivat keksineet vielä itse muutaman tuhat mukavaa pikku "täydennystä" lakiin (näitä kutsutaan UT:ssa isien perinnäissäännöiksi) - ja SILTI Jeesus sanoo että ellette noudata Jumalan tahtoa paremmin kuin nämä, niin hommasta ei ole mitään hyötyä.
Juuri siksi Jeesus täytti lain, viimeistä piirtoa myöten, ystäväiseni. Koska me emme pysty mahdottomaan :-) Ja jotta me, uskoessamme Häneen ja lunastukseen, täyttäisimme Jumalan tahdon paremmin kuin ne lainoppineet ja muut pykälämaikat jotka nenä kiinni papyruksissa kinastelivat siitä, saako sapattina ottaa 14 vai 16 askelta vaiko vain alle 10. (No, nää luvut tekaisin hatusta, mutta ymmärtänet idean)
Mutta jos haluat noudattaa Vanhan Testamentin lakeja niin sinuahan odottaa hyvä tulevaisuus ortodoksijuutalaisena. Ja jos taas ajattelet, että Jeesus on sovittanut osan synneistäsi, mutta sinun pitää itse vielä vähän hyvittää omilla teoillasi, niin katolinen kirkko ottaa sinut avosylin vastaan.

Vieras (nimimerkki)

KS. Taivas ja maa ovat siis hävinneet? Kas kun en ole huomannut. Miten sekaisin voi ihmismieli mennä?

KS (nimimerkki)

"KS. Taivas ja maa ovat siis hävinneet? Kas kun en ole huomannut. Miten sekaisin voi ihmismieli mennä?"
Pakko vastata tähän väliin, kun tuohon kommenttiisi ei ilmestynyt Vastaa-namiskaa.
Heh, sinä olet sinnikkäästi silmät ummessa, etkä suostu näkemään, mitä Jeesus opettaa lakien noudattamisesta ja syntien sovittamisesta. Kuule, jos Jeesus olisi tarkoittanut opetuksensa sananmukaisiksi, aika hurjaa jälkeä syntyisi: "Ja jos oikea kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä pois." "Ja jos silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä menemään." Nämäkin löytyvät Matteuksen evankeliumista. Ja näihinkin sanoihin sisältyy opetus, jonka voi lukea sydämellään, ei silmillään. Sinun tavastasi lukea Raamattua käytetään ilmaisua "lukee kuin piru Raamattua". Näet vain tekstin, et sen merkitystä. Se on huono homma, ja erityisen huono silloin, jos tekstin irrottaa suuremmasta aihekokonaisuudesta.

Matias Gerlich

Kun kuuntelen Tervon puhetta minulle tulee usein Samuel Johnsonin tavoin mieleen koira joka yrittää kävellä kahdella jalalla: se ei mene oikein hyvin, mutta herättää ihastusta, koska se on ylipäätänsä mahdollista.

Tosiasiahan on että monet luulevat ajattelevansa, kun he vain järjestelevät ennakkoluulojaan uudelleen. Tervo ei tee tästä poikkeusta.

Vieras (nimimerkki)

Minua ei kiinnosta kolumnistin puoluekanta. Mina ärsyttää kolumnistin kaksinaismoralismi. Itsehän kolumnisti on leimannut islamin arvostelijat rasisteiksi. Pitäisikö siis päätellä, että kolumnisti on muslimi?

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Oho!

Täytyy sanoa, että minä olen pitänyt Jari Tervoa lapsesta 90-luvulta saakka kepulaisena. Muistaakseni se oli isi tai äiti, joka sen silloin sanoi. Mistä lie saaneet sellaista päähännsä.

Nyt vasta minulle ilmeni, ettei mies ole julkipuoluelainen.

R.P. (nimimerkki)

Parahin Tervo. Kiitos jälleen kerran.

terveisin: Yksi monien puolesta.

Tuula Saskia

Jari Tervo ei ole tyhmä mies, mutta hän on liian täynnä itseään.
Niklas Herlin on suonut hänelle tämän foorumin ja tämän aseman.

Siinäpä kaksi vaikuttajaa hyppyyttää meitä hölmöjä. Kirjoitamme, mitä kirjoitamme ja täytämme sivuja.

Pitääkö muka uskoa, että näillä sivuilla on hitusenkaan vaikutusta eduskunnan tai hallituksen toimiin?

Tai mihinkään?

Toivon korjausta mielipiteeseeni.

Käyttäjän pecu kuva
pekka hirvasoja

Tännehän voi jokainen kirjoitta melkein mitä tahansa kunhan ei lakia riko ja hyvä että kirjoitetaankin katsos kun meitä on moneen junaan ja keskusteluahan ei syntyisi jos kaikki olisivat samaa mieltä. Se näissä blogi kirjoitteluissa on mielestäni juuri parasta että täältä saa lukea monipuolisia kommentteja ja naureskella, ihmetellä ja kommentoida niitä!
Hyvä Tervo!
Lisää paskanjauhantaa jos jotakuta kiinnostaa: http://pecu77.blogit.fi

Tuula Saskia

Kiitos , että vastasit.

Kunpa vielä kertoisit, miksi mikä tahansa roska kelpaa tässä mediassa julkaistavaksi, jopa pornofilmit.

Oletko kuullut julkaisusta Uusi Suomi, joka muinoin edusti mm.älyllistä ajattelua?

Nyt tilanne on toisin.

Vieras (nimimerkki)

Uusisuomi ei ole koskaan edustanut älyllistä keskustelua. Hyvä jos sellaiseen edes missään elämänsä aikana törmääkään.

Käyttäjän pecu kuva
pekka hirvasoja

Miksi pelkästään älykäs keskustelu olisi sallittua??? Kylläpä olisi tylsää...

Tuula Saskia

Kuulehan,

miksi se olisi tylsää?

En ihan oivalla pointtiasi. Onko sinun mielestäsi älytön eli typerä keskustelu suositeltavaa?

Jos näin on, saat pinnat kotiin: enpä olisi ihan totena pitänyt, mutta...

Käyttäjän pecu kuva
pekka hirvasoja

Kun lueskelee täältäkin näitä kommentteja ja kirjoituksia niin ei ainakaan minussa herätä ajatuksia että olipa älykäs kommentti mutta silti mielestäni hyviä toki voi olla että en ole itsekään kovin älykäs.
Ja näitä "älykkäitä kommentteja kirjoittaa jokainen...

Vieras (nimimerkki)

Kirjoitus kuvaa täydellisesti blogimaailmaa, jossa muodostetaan olkinukkeja toisen oletetusta tai olevasta puoluekannasta. Muihin asioihin en ota kantaa.

Toinen Bi-seksuelli (nimimerkki)

Tervo,

Ole mies. Nakkaa se toinen ihmisten kirjoittama kirja, koraani, lattialle.

Mutta et tee sitä, kun olet hyllyvä sangviinikko.

S A (nimimerkki)

Miten tulitkin muistaneeksi juuri nyt parikymmentä vuotta sitten tapahtuneen Stockan naisten alusvaateosaston myyjien lakon? Vielä suurempi ihmettelyn aihe on se, että Sinut Tervo määrättiin "rikospaikalle" Iltsikasta kirjoittamaan juttua aiheesta, siis tuosta "rikoksesta". HUPS heijaa! Olit varmaankin haltioissasi tepastellessasi siellä naislakkovahtien seurassa tarinaa iskien. Sehän Sinulta käy, eikös niin?

Leo Aho

Tervon naislukijoista voi tämän palstan perusteella osuvasti päätellä heidän kaikkien olevan musulmaaneja. Hienoa tietysti sekin! Tervetuloa!

Mistäkö naislukijoitten - tai keskustelijoitten, uskonnon voi päätellä?

No eikö siitä, että jotkut mieskeskustelijat ovat laittaneet tunnistamisen helpottamiseksi kuvansa mukaan, kun taas naiskeskutelijoitten kuvia palstalla ei näy.

Naiset ovat kätkeneet kasvonsa, kuten hartaaseen muslimikulttuuriin kuuluukin. Hienoa! Hurskaita naisia ei ole koskaan liikaa.

Tuula Saskia

Arvoisa Leo,

en käynyt läpi kirjoittajia, mutta luulen sinun erehtyvän.

Miksikö ei kasvokuvaa?

Siitä yksinkertaisestä syystä, että jo omalla nimellä kommentointi on poikinut ikäviä seuraamuksia.En olisi itsekään uskonut, mutta näin vain on. Oletin, että on rehtiä kommentoida omalla nimellä. Ei kannata!

vieras (nimimerkki)

Miksi lukijoitten pitäisi tunnistaa keskustelijat? Täällä esitetyt mielipiteet eivät saa kerrassaan mitään lisäarvoa siitä, että niiden kirjoittaja tunnistetaan.

apris28 (nimimerkki)

Olet pihalla kuin lumiukko! Pelkkä kuvittelu tai unelmissa eläminen ei ole todistuksena kelpaavaa. Herää hyvä mies tähän päivään. Ei suomalainen nainen halua kasvojaan peittää. Ei vain ole varmaankaan tullut käytyä fotossa. Ei ole mitä sinullekaan esittää. Katsele naisia kulkiessasi siellä missä ulkomailla lienetkin. Siellä niitä kuvaamiasi naisia saattaa näkyä enemmälti mene ja tiedä.

M-T Heikka

Täällä peräpohjolassa on nyt kaamos, ei tarvita burkhia.

Alfred Nobel (nimimerkki)

Kasvavaa suosiota saavuttanut koraaninheittoharrastus on johtanut kirjanheiton tavoitteiden eriytymiseen. Pihtiputaan Koraaniveikot esimerkiksi tavoittelevat koraaninheitoillaan keihäänheiton ME-rajaa. Pääkaupungin kirjanheittäjät taas tarttuvat mieluummin raamattuun ja tavoitteena on julkisuuden maksimointi.

Valtakunnanoikeuden näkökulmasta Pihtiputaan harrastustoiminta on laitonta menoa.

vieras (nimimerkki)

Jari kirjoittaa asiaa. Mutta ei tämä eipäsjuupas raamatun tulkinta mihinkään johda. Uskovat ovat niin uskossan, ettei heidän mielipiteitään voi kukaan muuttaa, kaikenvähiten he itse. Ja uskoa ulkopuolelta katsovat taas näkevät asian lähinnä naurettavana, paitsi että kiihkouskovaisuus on mitä vaarallisinta koko maapallollemme.
Lapsissa on tulevaisuus, siksi heidän aivopesunsa mihintahansa uskontoon on heti lopetettava. Jokaisen on saatava itse päätää mihin uskoo, ei niin että siihen pelotellaan heti vauvasta.

Yksi Vatipää (nimimerkki)

Täällä on vihjailtu, että Tervon tänäinen juttu olisi tehty pelkästään vedättämään meitä idiootteja, joita ilmeisesti lukijoissa on säälittävän paljon. Tervo vain siis keräisi näytteitä kansioon, jolla on osuva otsikko: "Suomalaisen vähä-älyisyyden ilmentymismuotoja" ja käyttää niitä sitten materiaalina kirjoissaan ja uutisvuodon käsiksen väsäämisessä. Ei sinänsä huono... Mutta onko Tervo ottanut huomioon, että näin voidaan tehdä aidan toiseltakin puolelta? No hard feelings, pidä siis hauskaa ja soromnoo!

Tuula Saskia

Hyvä Merja,

täällä Helsingissäkin hämärä hyssyä pidetään.

Burkia ei juurikaan näy, päivän valollakaan, mutta muita " kansallispukuja " sitäkin enemmän.

Ja kuulisitpa sen äänimaiseman: ratikassa matkustavaa ilahdutetaan äänekkäällä heimokommunikoinnilla.

M-T Heikka

Tuula,

Meillä peräpohjolassa siirrytään jo ylihuomenna talviaikaan. Pimeyttä piisaa, vaikka ei vielä oikein pakkasia.

Kyllähän sitä eksoottista puheenpölpötystä kuuluu meilläkin, ihan nokko. Toissa päivänä minua jopa pyysi eräs hieman tummempi poika pyörän tarakalle. Yleensähän heillä istuu joku mustiin puettu täti tarakalla, sivuttain. Vaan olin niin rasisti, etten mennyt.

Claudius (nimimerkki)

Tervo: "Suomessa saa vapaasti olla eri mieltä, kunhan pysyy hiljaa."

Tervohan on itse noudattanut yllämainittua sarkastista heittoa. Hänen mielestään Päivi Räsänen tai kukaan muukaan ei olisi saanut esittää homovastaisia mielipiteitään, muuten hän on ties mitä. Näin se maailma menee. Vain "oikeat" mielipiteet ovat sallittuja - muut pysykööt hiljaa. Nykymaailmassa nämä "oikeat" mielipiteet ovat näitä trendikkäitä city-vihreitä maailmoja syleileviä näkemyksiä. Yhden mielipiteen suomettumiskulttuurimme saa vain uusia muotoja.

Eipä silti, kyllä Tervo on oikeassa. Suomalainen keskustelukulttuuri on todella alkeellista ja siihen kuuluu oleellisena osana mainittu leimaaminen. Leimaaminen on usein osoitus siitä, että leimaajalta itseltään loppuvat järki, tiedot, hermot tai nämä kaikki kesken.

Vierasx (nimimerkki)

Heh, heh. Jarihan tuo kirjoituksessaan ilmi kaappikepulaisen luonteensa. Kaveri ensiksi töppää Raamatun heittelemisellään. Ja nyt ottaa paavoväyrysmäisesti marttyyrin viitan harteilleen julistamalla kuinka HÄNTÄ perusteettomasti moititaan.

Luulisi kirjailija ka älykkökoomikko Tervon ymmärtävän mikä on kirja. Se on lukemista varten. Kirjailijat eivät heittele kirjoja. Kirjallisuutta voi analysoida ja sitä voi argumentoida mutta ei tuhota eikä vahingoiteta. Maailmanhistoriassa on ihan riittävästi henkilöitä jotka ovat systemaattisesti tuhonneet epämiellyttävää kirjallisuutta. Yleensä se on tapahtunut erinäisissä diktatuurimaissa.

Ehkäpä koomikko Tervo on sen verran patsatellut valtakunnan näppäräsuisena älykkönä että pikkudiktaattorin elkeet alkaa tulla esiin. Kansanomaisesti voisi sanoa että kus on noussut päähän. Tulipa ihan mieleen että millainen älämölö siitä nousisi kepulaiset menisivät joukolla kirjakauppoihin heittelemään Tervon kirjoja. Hauskana vitsinä. Uskonpa että naama vakavana huudettaisiin kirjailijaliittoa apuun ja kirjelmöitäisiin ulkomaille.

Tervo. Oletko kirjailijana nyt ylpeä kun heittelit kirjaa?

Jouko Koskinen

Viittaus Maoon on osuva. Mao fanitti keisari Qin Shihuangdia - aikansa raakalaista joka tapatti mm. 260 konfutselaista oppinutta ja poltti vanhoja kirjoituksia.

Mao pani paremmaksi: " . .ihmisiä meillä riittää, meillä on varaa menettää muutamia. Eihän se missään näy"
Pol Pot ja Ieng Sary kehitivät paikallisen kiduttamisen huippuunsa Tuol Sleng -leireillä.
Tappajien lista on loputon Conqistatorit, Hakkapeliitat, Ristiretket, SS, KGB, Pirkkalaiset Lapissa.

Kaiki oikealla asialla, luomassa parempaa maailmaa. Tervo parantaa maailmaa kynällä. Humanistiopinnot Helsingissä - ei Tampereella, vähän lievempää kidutusta.

AL (nimimerkki)

Kun tätä ketjua lukee niin näyttää siltä, että on vain oikeita tai vääriä mielipiteitä. Ei ole kanssaihmisen mielipidettä. Se tappaa keskustelun ja muuttaa sen inttämiseksi ja väittelemiseksi. Se on kuitenkin vain oma mielipiteeni.

Jouko Koskinen

IHMISEN mielipiteeksi perusteluineen ei siis kelpaa se että Tervo kiduttaa vähän inhimillisemmin kuin joku toinen?

Suomalaiset eristäytyvät pieniin ryhmiin umpioihinsa. Tribalistinen konsensus syntyy vain triviaaleissa yhteyksissä kuten homofobia, feminismi, kirkon/uskonnonvastaisuus, ateismi . . . Kun uskottava uhka puuttuu niin se yritetään luoda lähimmästä naapurista.

Mitenkäs se Aatu sanoikaan: "Kansallissosialismi on enemmän kuin uskonto, se luo ihmiskunnan uudelleen."

Ramiro (nimimerkki)

Tervohan on ateisti ja hänen suuresti ihailemansa ateistinen yhteiskunta romahti, pysyttyään pystyssä hikiset 70 vuotta ja senkin hirveän terrorismin ja oman maan kansalaisia miljoonittain lahdaten. Ateistisen yhteiskunnan vainoharhaiset johtajat vainosivat milloin mitäkin ja millä "syyllä", mutta etenkin kristittyjä ja juutalaisia. Aivan, kuten ateisti Tervokin.
Tervolla on selvästi samoja vainoharhaisia piirteitä kuin ateistiveljillään Leninillä, Stalinilla, Maolla ja Hitlerillä. Ero on vain siinä, ettei Tervolla ole sitä diktaattorin asemaa oy suomi ab:ssa. Niinpä Tervo ei voi kuin louskutella leukojaan ja kirjoitella ateistisia blogijuttujaan, joissa haukkuu, milloin ketäkin, mutta erikoisesti tietty ne, jotka eivät ole samaa mieltä kuin ateisti Tervo. Niinpä Tervosta onkin muodostunut tänne peräpohjolaan sellainen hampaaton rakkikoira, pikku hitler

Vieras (nimimerkki)

Hitler oli katolilainen ja viljeli uskonoppeja puheissaan. Lenin, Stalin ja Mao eivät tappaneet ateismin vuoksi, vaan kommunismin. Hitlerillä ja Stalinilla oli myös viikset, joten kaikki viiksekkäät ihmiset ovat yhtä pahoja.

Ramiro (nimimerkki)

Tervohan on ateisti ja hänen suuresti ihailemansa ateistinen yhteiskunta romahti, pysyttyään pystyssä hikiset 70 vuotta ja senkin hirveän terrorismin ja oman maan kansalaisia miljoonittain lahdaten. Ateistisen yhteiskunnan vainoharhaiset johtajat vainosivat milloin mitäkin ja millä "syyllä", mutta etenkin kristittyjä ja juutalaisia. Aivan, kuten ateisti Tervokin.
Tervolla on selvästi samoja vainoharhaisia piirteitä kuin ateistiveljillään Leninillä, Stalinilla, Maolla ja Hitlerillä. Ero on vain siinä, ettei Tervolla ole sitä diktaattorin asemaa oy suomi ab:ssa. Niinpä Tervo ei voi kuin louskutella leukojaan ja kirjoitella ateistisia blogijuttujaan, joissa haukkuu, milloin ketäkin, mutta erikoisesti tietty ne, jotka eivät ole samaa mieltä kuin ateisti Tervo. Niinpä Tervosta onkin muodostunut tänne peräpohjolaan sellainen hampaaton rakkikoira, pikku hitler

harnie (nimimerkki)

Kommunistit ei kyllä olleet ateisteja kuin puheissaan. Niillä oli/on oma uskonto nimeltään kommunismi. Näistä Stalinin vankileirien helveteistä Tervo kirjoitti kirjassaan Myyrä. Jari Tervo on kyllä monella tapaa ärsyttävä persoona, mutta hyvin hän kirjoittaa ja keskustelua herättää.

MrrKAT (nimimerkki)

"..suuresti ihailemansa ateistinen yhteiskunta romahti"

Ei Ruotsi ole romahtanut. Se on EU:n ateistisin yhteiskunta (galluppien mukaan mitattuna vähiten uskoa). Uskovaisimmat kuten Irlanti ja Kreikka uhkaavat taloudellisesti romahtaa.

Ja YLEn uuden johdon täytyy palkita Tervo kustannustehokkuudesta:
Viskaamalla Raamattu, jossa on VT, kritisoidaan kolmen eri uskonnon (kristityt, juutalaiset, muslimit) fundamentalistien yhteistä pyhää teosta. Eli kolme kärpästä yhdellä iskulla. Jos viskaisi vain Koraanin, niin se ei olisi ollenkaan kustannustehokasta ;D

Vieras (nimimerkki)

Testing, testing

Carne (nimimerkki)

"Tervo lainasi raamatusta kohtaa,jossa esim. papit pitäisi surmata,koska he eivät pyhitä lepopäivää(raamattuhan pitää ottaa kirjaimellisesti).

Tervolta lipsahti vanha vitsi ilmoille. Tai ei se ole edes vitsi vaan lapsus. Jos hän olisi edes hieman selvillä siitä miten Raamattua tulkitaan niin tuollaisilta naurettavilta kömmähdyksiltä vältyttäisiin. Kaikkihan sen tietävät, että raamatuntulkinnassa ev. lut. kirkko soveltaa kristuskeskeistä lukutapaa. Tämä merkitsee sitä, että Jumalan varsinainen ilmoitus on tapahtunut Kristuksessa ja Raamattu todistaa tästä. Siksi esimerkiksi Vanhan testamentin käskyt Jumalalle uhraamisesta eivät ole tulkinnallisesti samanarvoisia Kristuksen kaste- ja lähetyskäskyn kanssa.

PekPalo (nimimerkki)

Tästä voltinheittoja ehdottelevasta maolaisesta on tykättävä niin ---keleellisesti! Päivän pelastus taasen!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

-, että keskustelu on aina käyty ennen kuin se on alkanutkaan.

Näin se vain täällä pohjolassa on, jäyhää menoa ja puolitotuuksia viljellään. Tulisi viljellä tervomaoista huumoria enemmän.

Kiitos tästä.

Vieras (nimimerkki)
komissaario (nimimerkki)

Kirjoitus kuvaa onnistuneesti blogimaailmaa, jossa muodostetaan olkinukkeja toisen oletetusta tai olevasta puoluekannasta. Myös ad hominemit ovat muodissa.

Vieras (nimimerkki)

Jartsu, turhaa miettiä enemmistön mielipidettä, suurin osa on sitä mieltä, että homojen oikeudet eivät ole hyvä syy erota kirkossa, ja vain neljännes on sitä mieltä että on. Eli nyt kannataa kaapata "ei osaa sanoa"-jengiä mukaansa samaa joukkoon, ettei kutistu mitättömyydeksi. Hah hah haa.

Maximilien Robespierre (nimimerkki)

Kansalaisia tyhmänä pitävät "älyköt" on historian saatossa monesti menettäneet päänsä, kun äly ei riittänytkään selviytymiseen.

On kovin vaikea ymmärtää, miksi Tuula Saskian ja Tervon kaltaiset, sekä toki nimimerkkien takaa ahaa elämyksiä saavat besserwisserit viihtyvät tälläisillä foorumeilla kertomassa mielipiteitään?

Vesa Nikkanen (nimimerkki)

Siinä mielessä Jari on oikeassa, että Suomessa keskustelu on sitä että pyritään osoittamaan vääräksi toisen mielipide. Eihän se mitään keskustelua ole, se on väittelyä! Juupas eipäs, juupas eipäs! Mutta niinhän se tässä maassa meneekin, että ei asioista haluta keskustella rakentavasti, vaan jyrätään se oma mielipide läpi keinoja kaihtamatta. Ja niistä tärkeistä asioista ei keskustella ollenkaan.

vieras (nimimerkki)

Miksi kukaan ei kommentoi Tervon kirjoituksen varsinaista kysymystä: Miksi hänen lukijansa yrittävät sinnikkäästi arvailla kirjoittajan poliittista puoluekantaa? Näinhän tapahtuu, koska Tervo ole sitä suoraan missään ilmoittanut. Miksi ei? Tervohan voisi lopettaa nämä rahvaan arvailut kertaheitolla tulemalla poliittisesti kaapista ulos. Miksi toimittajia ei vaadita läpinäkyvyyteen tässä asiassa, niin kuin he vaativat kaikkia muitakin yhteiskuntavaikuttajia tekemään?

harnie (nimimerkki)

Pitääkö olla puoluekanta että voi osallistua keskusteluun? Entä jos vaihtaa sitä puoluekantaa asioiden mukaan? Pitäisikö kaikkien kommentoijien myös ilmaista oma puoluekantansa? Sehän voisi olla kiva lisä, ei pääsisi tänne kommentoimaan jos ei kerro ketä äänestää. Vai sallitaanko vaalisalaisuus?

vieras (nimimerkki)

Hyvä pointti harnie, mutta: Me kommentoijat olemmekin vain anonyymiä vaalikarjaa, jolla on tämä luovuttamaton oikeus toimia nimettömänä. Meidän hölinöillämme täällä blogiviidakossa ei ole loppujen lopuksi muuta tehtävää kuin olla yhteiskuntavaikuttajien gallup-aineistona.

Asia on kuitenkin täysin toinen, jos käyttää poliittisena toimittajana tätä vallan vahtikoiran asemaa mielipiteittensä läpiviemiseen. Tervohan taiteilee sillä ohuella rajalla, joka kulkee julkisen naurattajan ja vakavaotsaisen poliittisen toimittajan välillä. Yhteiskunnallinen vaikuttaja hän joka tapauksessa on ja erittäin poliittinen sellainen, vaikka kuinka yrittäisi lavastautua kulttuurivaikuttajaksi.

Hannu Juurmaa

En tiedä mitä yhteistä on raamatun heitolla ja koraanilla, jos kyse on keskustelun avausesta ja huomiolla mitä saa puhua tai kijoitaa.
Olen tullut siihen tulokseen että suomalaista keskustelua vaivaa U.K.K:n haamu.
Suomalaiset eivät ole pääseet milipitessään 2010 luvulle, vaan elävät vielä siinä uskossa että ennen kaikki oli paremmin. Imettelen suuresti miksi ei elä nynkyaikaa, vaan meneisyyttä?

Kaapista ulos (nimimerkki)

Kyllä, kyllä. Sukupuolisella suuntauksella on vain vähän merkitystä yhteisten asioiden hoitoon. Puoluekannalla sitäkin enemmän.

Asiaan! (nimimerkki)

Jari Tervo hämmästelee suomalaisen keskustelukulttuurin köyhyyttä ja mm. sitä, että kolumnisti leimataan toisarvoisten seikkojen perusteella milloin miksikin eikä itse asiasta päästä usein lainkaan keskustelemaan.

"Suomalaisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa mielipide tulkitaan infantiilisti luonteenpiirteeksi". Mielipide ei tosiankaan ole luonteenpiirre, ei Tervon sen enempää kuin Räsäsenkään mielipide. Se on usein spontaani kannanotto, johon mielipiteen esittäjän luonteenpiirteiden lisäksi vaikuttavat hänen kasvatuksensa, koulutuksensa, elämänkokemuksensa etc. Siihen voivat vaikuttaa myös ympäristön paineet, poliittinen suuntaus, esillä pysymisen tarve ja miellyttämisen halu. Me infantiilit yritämme repiä näistä etsiessämme motiiveja mielipiteiden takaa.

Toinen Bi-seksuelli (nimimerkki)

USKALLATKO LAPPILAINEN DEKKARIKIRJAILIJA HEITTÄÄ KORAANIN LATTIALLE? SE ON MYÖS IHMISTEN KIRJOITTAMA.

TEE SE. OLE MIES ÄLÄKÄ YLIPAINOINEN HIIRI.

Janne G Pirinen

Täällä ei kohta mahu mitään lattialle kun heitin ensin koraanin, sitten Sofi Oksasen Puhdistuksen ja sokerina pohjalla viskasin vieläpä Kirjoituksia uppoavasta Lännestä.

Asian vierestä = asian hillintä (nimimerkki)

"Suomalainen keskustelu" on pääasiassa sitä että keskustellaan siitä joka sanoi jotain.

Sillä ei ole väliä MITÄ sanottiin,
vaan että miten sanottiin,
ja minkälainen se sanoja on.

Joku päätä fiksumpi sen tuolla aiemmin jo sanoikin ääneen että miinaanpa astuivat ;)

Ja nerokkaasti MOT sen mitä blogissa luki, kommetoijien enemmistön älynlahjoilla kannattaisi ensin opetella lukemaan, vasta sen jälkeen avata internet uudestaan.

Nyt menen ja heitän blogini lattaialle.

Asiaan! (nimimerkki)

Mikä tässä on MOT? Että keskustelijat eivät näet neroutta siellä, missä sitä ei ole? Että jos blogin kirjoittaja kirjoittaa asian vierestä, lukijoiden on mahdotonta palauttaa aihetta asiaan? Että blogien tehtailijoilla on juuri sellainen lukijakunta, jonka he ansaitsevat? Nämä kaikki on todistettu jo aikoja sitten - ei siis mitään uutta auringon alla.

Claudius (nimimerkki)

Kommentoisin vielä, että tuolla raamatun lattiaan viskomisella Tervo paljasti itsestään enemmän kuin millään leukailullaan. Hän signaloi olevansa ylimielinen besservisseri sekä älyllisesti ja moraalisesti sangen alamittainen. Ei alamittaisia kalojakaan viitsi pyytäää, joten enpä enää viitsi vaivautua hänen ohjelmiaan katsoa.

Vieras (nimimerkki)

Jari Tervo on valitettavasti menettänyt aikaisemman uskottavuutensa naiivin provovokatiivisen homoaiheeseen sekaantuneen väliintulonsa sisällön perusteella. Aikaisemmin ansaittu arvostus on rapautunut - valitettavasti.

Toimituksen poiminnat