Jari Tervo

Kuuntele kolumni kirjoittajan itsensä lukemana
YLE Areenasta.

Vaalivoitto?

Pääministeri Mari Kiviniemi on terhakoitunut. Helsingin Sanomain laskujen mukaan hänen onnistui yhdessä puheessa kolmeen kertaan tähdentää nykyisen hallituksen olevan Kiviniemen hallitus.

Kiviniemen hallituksen pääministeri Mari Kiviniemi on myös toivonut, että hallituspuolueet jättäisivät vielä ”kampanjarukkaset” naulaan. Pääministeri Kiviniemi viittasi kahdeksan kuukauden kuluttua pidettäviin eduskuntavaaleihin. Kiviniemen hallituksen pääministeri Kiviniemi ei olisi voinut sattuvampaa kielikuvaa keksiä. Vain likaisissa töissä tarvitaan rukkasia.

Kiviniemen hallituksen pääministerin toive ei kuitenkaan toteudu. Ensi huhtikuussa maassa pidetään tärkeimmät vaalit ehkä vuosikymmeniin. Kampanjat ovat jo täydessä käynnissä ja rukkaset käytössä eikä menoa hillitse mikään, vaikka edes kaikki ehdokkaat eivät ole selvillä. Ehdokkaat on ensiksi tutkittava. Sekä kepussa että kokoomuksessa ehdokkaitten esitutkinta on parhaillaan meneillään. Viranomaisapua on tarvittu.

Kepun, kokoomuksen, vihreitten ja ruotsalaisten hallituksella on nykyeduskunnassa 126 paikkaa eli vankka enemmistö. Myös erilaisissa kyselyissä nykyinen hallituspohja on saanut hyvää kannatusta. Vaikka kepu kärsisi roiman vaalitappion, nykyhallituksella olisi varmasti tulevassakin eduskunnassa enemmistö.

Mutta politiikka ei ole matematiikkaa. Mahdollinen romahdus huhtikuun vaaleissa saattaa ajaa kepun vapaaehtoiseen oppositioon, niin karvas paikka kuin se onkin. Oppositiosta kun ei jaella maakuntiin rahaa.

Huhtikuun vaalien suurimmaksi voittajaksi on ennusteltu perussuomalaisia. Pääpersu Timo Soini on haarukoinut tavoitteen kymmeneen, viiteentoista kansanedustajapaikkaan. Se tarkoittaisi nykyisen paikkaluvun kaksin- tai kolminkertaistamista.

Kepun takavuosien voimamies Johannes Virolainen kettuili kerran kokoomuksen vaalivoiton jälkeen kokoomuksen puheenjohtajalle Ilkka Suomiselle, että mitä kokoomus oikein aikoo tehdä vaalivoitollaan. Virolainen tiesi myös Suomisen tietävän, ettei Neuvostoliitto katsoisi hyvällä kokoomuksen tuloa hallitukseen. Ensi vaalien jälkeen saatetaan kysyä: Mitä perussuomalaiset aikovat tehdä vaalivoitollaan?

Yhtään ääntä ei ole vielä annettu, mutta kovasti sitä on jo pidetty.

Entäpä jos Soini itsestään sisäisen persun löytäneen Putkosen kanssa aiheuttaa maanvyörymän? Entä jos ensi keväällä eduskunnassa istuu kaksikymmentä persua kauhistelemassa homoja ja muslimeja? Se ei tunnu enää mahdottomalta, kun on kolunnut blogeja ja nettikeskusteluja. Parikymmentä persua eduskunnassa on niin tymäkkä voimasuhteitten vinksaus, että se saattaa vaikuttaa hallituspohjaan. Mutta kuka uskaltaa lähteä hallitukseen, jonka enemmistö on persujen varassa?

Ironinen mieli löytää tässä uudessa poliittisessa tilanteessa Suomelle uuden hallituspohjan.

Persut ovat Soinin linjauksen mukaan ”työväenpuolue ilman sosialismia”. Kokoomus puolestaan on ollut jo vuosia mainostoimiston ideologisen linjauksen jäljiltä työväenpuolue. Sosialismista kokoomusta ei ole koskaan epäilty. Demareitakaan ei tämän aatteen palosta enää epäillä, mutta juuriltaan se kai edelleen on työväenpuolue.

Työväelle koittavat hunajaiset ajat, kun hallituksessa istuu kolme puoluetta ajamassa sen asiaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

siviilitarkkailija (nimimerkki)
Kunhan maamme poliittiseen ELIITTIIN tulee ihmisiä jotka ovat ENEMMÄN kiinostuneita siitä miten meillä menee kuin siitä mitä meistä ajatellaan maailmalla!
Zogg (nimimerkki)
Ei tarte hirveämmin enää pohdiskella tuota maailma-aspektia. Vielä tänään oli ranskalaisella tv-kanavalla raahattu aamulla studioon joku professori pohtimaan, että: "Oltiin 16. sijalla. Tarttis varma tehrä jotta." Suomi mainittiin kymmeniä kertoja ja aina positiiviseen sävyyn. Eli täpistelyn voi lopettaa: Mitä ne meistä ajattelee? Hyvää. Siispä nokka pystyyn ja baanalle. Ne on hyviä, mutta me ollaan parempia.
siviilitarkkailija (nimimerkki)
Äärioikeistolaisena hyväksyn sen että joskus onni ei potkaise, mutta lähtökohtaisesti haluan kaikille oikeuden yrittää edes kerran. Haluan lukea yksinhuoltaja-huumeäidin lapsen kirjoittaman väitöskirjan. Ja jos en ihan väärin arvaa, niin saman haluaisi lukea myös ...niklas herlin.
jormatapio (nimimerkki)
Minä olen jo omassa blogissani veikannut Tervon nyt mainitsemaa hallituspohjaa. Ennustin persuille 15 paikkaa eduskuntaan. Ehkäpä Eino Poutiainen tiesi aikoinaan paremmin: 18, se on siinä! Ensi kevään ek-vaalit ovat todellakin maamme tärkeimmät sitten vuoden 1970, ehkä jopa 1945 verrattavat.
veijo venäläinen (nimimerkki)
On kai sitä ennenkin haettu kuuta taivaalta! Ihmetyttää vain kun rikostutkitaan ja keskustellaan vain jostakin keskustan säätiöiden rahanjaosta. Nytkin pitää etsiä myös muidenkin puolueiden rahoituspohjat. Nuo nykyiset rahoitustavat ovat täyttä harmaata taloutta. Missähän verohallinto on ollut kun näitäkin ryppäitä on perusteltu. Kannatas helistellä koko porukka samalle lähtöviivalle... Jyrki jyrki älä tyrki vieraisiin pöytiin, ennekuin oma pöytä on siivottu.
Hymiö (nimimerkki)
...kaikki muut puolueet joutuvat miettimään asenteensa uudelleen. He joutuvat ennen seuraavia vaaleja miettimään tätä: mitä äänestäjät haluavat. Sitä kutsutaan demokratiaksi. Kuinkahan moni haluaa vanhan iänikuisen rkp:n, entä kepulit Kepulit. Toivottavasti ei kovinkaan moni enää nykyjuttujen varjossa.
KKalevi (nimimerkki)
eivät tee mitään vaalivoitollaan. Vahinko.
HaRos (nimimerkki)
Kyllä bilderbergiläiset ja 300 komitea pitävät huolen mitä Suomen poliittisella ja taloudellisella taivaalla tapahtuu Persuista ja ja muista "vallantavoittelijoista" huolimatta.
tha (nimimerkki)
Toivotaan, että näin tapahtuu! Itse luulen tosin, että ei heitä paljon Suomen asiat kiinnosta
MerjaH (nimimerkki)
No herranjestas, tulleehaan niitä jo sieltä Hkin läänistä jo sen verran Halla-ahon imussaki. Kyllä mie veikkaan, että lähemäs neljääkymmentä niitä kokonaisuueshaan mennee etuskunthaan, niitä persuja. Ei siinä napeila pelata.
Ray (nimimerkki)
Eduskunta on pullollaan henkisiä persuja jo nytkin. Esimerkiksi entinen sisäministeri täyttää monia persuehtoja. Kepussa ja kristillisissä on vaikka millaisia persuja. Vasemmistoliitosta löytyy ja vaikka mistä. Äänestäjissä ovat laumoittain persuja. Ihmisten käsitykset asioista ovat puhtaita ennakkoluuloja ja asenteita, vaikka usein muuta luulevatkin. Ja se on persulaisuutta. Ja kun siihen lisätään tohkeus. niin persu on siinä. Taiteellisessa korostuksessa kuvaan lisätään möhömaha, makkara ja kaljatölkki. Ehkä lottokuponki ja ravilippis.
MerjaH (nimimerkki)
Unohdit vain, että henkisiä persuja ovat myös kaikki rumat, paksut, köyhät ja tyhmät yh-äidit. Muutenhan joukko on vajaa. Mieki nimittäin kuulun joukkoon. Ei ihmisiä saa sorsia. Ja maalaisetkin jäivät joukosta pois. Maaltahan se mieki, peräpohjolasta. heh heh
isap (nimimerkki)
Minä en kyllä suostu allekirjoittamaan noin räävitöntä yleistystä. Kyllä osa meistä tyhmistä, rumista, paksuista ja köyhistä äänestää aivan jotain muuta kuin persuja. Muista tosin yksikään ei persuja.
Ray (nimimerkki)
Piirtämäni kuva jäi ehkä hiukan hienostelevaksi.
MerjaH (nimimerkki)
seuraat kuin hai laivaa meikäläistä möhköfanttia näillä kommenttipalstoilla. Oletko niitä masokisteja vai muuten vain maksullinen. Ei minua kiinnosta homppelipojat.
Ray (nimimerkki)
Mutta ei minuakaan kiinnosta vanhat akat.
Ailigas (nimimerkki)
Mistäs niin päättelit, tai siis lähinnä epäilit, että Ray olisi homppeli? Kyllä minusta ainakin kaikki Merjoista kiinnostuneet miehet ovat ihan muuta kuin homppeleita. Ellei sitten nimimerkin "MerjaH" taakse kätkeydykin ruma karvainen mies... sekinhän näillä palstoilla on kuulemma aika yleistä... ;-)
MerjaH (nimimerkki)
Nimi ei tosin takaa sukupuolta, mutta ei kukaan nainen kait akoittelisi, jos ei sitten ole peräpohjolasta. Homppeleihin viittaa se, että hän on Saarikosken palstallakin käynyt sylkäisemässä nuo viisautensa minulle: oot idiootti. Sitä kumminkaan sen kummemmin perustelematta. Eiväthän nämä Rayt koskaan... Muutenkin hän on ottanut minut silmätikukseen näillä palstoilla. Hän on rasittava, koska ei sano koskaan mitään...kusasee vaan portin pieleen. Hänelle ei voi vastata, koska ei sano mitään.Ilmeisesti näitä vihreitä, ovat olevinaan viisaita, vaan eivät sitä mitenkään tuo julki.
Mila F (nimimerkki)
Tuommoisia minullakin roikkuu muutama, kunhan nimittelevät ja julistavat yksisilmäisiä ja itseään toistavia hönöjuttuja.
wololoo (nimimerkki)
Ei ole juuri väliä keitä kaikkia persujen kannattajiin kuuluu, sillä vain annetut äänet merkitsevät. Persujen menestys riippuu täysin siitä, miten saavat nukkuvien puolueen jäseniä uurnille; melko tyypillistä populistipuolueelle.
Kira (nimimerkki)
Ei meillä ole ministeriötä, jota voisi johtaa heittelemällä hauskoja slouganeita, joiden takana ei ole mitään. Lisäksi on homma, jos Soinu halaa hommalaisia, lähtee ääniä, jos työntää pois, niin lähtee ääniä. Itse haluaisin vielä Laasasen persujen ehdokkaaksi, saataisiin n.s. munat samaan koriin.
MerjaH (nimimerkki)
siellä eduskuntatalon edessä, ja varatkaa kaikki tv-kanavat paikalle. Halonen suojelijaksi, tietysti. Sitten voitaiski puhua jo lähemäs kuuestakymmenestä tai pistetään reilu arvaus, semmonen sata!
Kira (nimimerkki)
Voi olla suhteellisen vaikeaa saada Halosta mukaan persujen tiisiprideen. Paidaton Soinu, tissit paljaana, hyi olkoon.
seijalund (nimimerkki)
Nykyisestä eduskuntaryhmästä ministeri Pentti Oinonen, ministeri Pietari Jääskeläinen vaiko ministeri Ruohonen-Lerner? Vai suoraan pystymetsästä?
Henkka86 (nimimerkki)
Siinä kaksi varmaa. Jos vaaleissa tulee veretseisauttava vaalivoitto ja ministeripaikkoja tulee yli kaksi, niin niiden täyttäminen ei ole ongelma.
kyy (nimimerkki)
Kunpa niin kävisikin, niin saataisiin Persut pois päiväjärjestyksestä. Persujen kyseenalaisen ja epämääräisen "linjan" mukainen paikka on oppositiossa räksyttämässä. Kyllä vastuun ottaminen opettaisi heitä siinä missä Siperiakin, ja poistaisi heidät maailmankartalta.
ROOSTER (nimimerkki)
Kuka sopii ministeriksi, sitä on hankala tietää etukäteen. Urpo Leppänen muuten on tainnut olla ainoa työministeri joka on tosissaan yrittänyt poistaa työttömyyttä, siinä osittain onnistuenkin.
Fasse (nimimerkki)
taas oli tehtävässä objektiivisin, koska hän ei koskaan ennen ministeriyttään ollut tehnyt työtä.
haapavaara (nimimerkki)
Sen sopan minä haluaisin nähdä. Pirkko ilmaista rahaa...saa riidan itsensä kanssa pääättäessään illalla asioista ja kirjoittamalla päinvastaista yleisönosastoon seuraavana päivänä.
eaglesflysingly (nimimerkki)
Matematiikkasi on aivan perusteltua. Tymäkkää tai ei, ei demarit ja kokikset persuja tarvitse. Heille riittävät ruotsinkieliset ja viherpiipertäjät. Vain nousu suurimmaksi puolueeksi voi saada aikaan hallituksen, joka toteuttaa persujen politiikkaa. Ja se lienee jo liian hirveää? Mutta kaikki on mahdollista. Kansalaisten kannalta parhaat mahdollisuudet muutokselle antaa oma ehdokkaani, JOKU MUU. Jos yhtä iroonisella mutta rationaalisella matematiikalla käyt läpi hänen mahdollisuutensa huomaat, että hän on ainoa todellinen vaihtoehto. Kerroin hänestä aikoinaan Erkki Toivaselle seuraavasti. http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/10241/erkki-toivanen-lontoo-br... Siinä, linkkien takaa löytyy lisää perusteluja.
Notalp (nimimerkki)
Seijalundin huoli on turha. Ei tarvitse kuulua valtakunnan johtaviin intellektuelleihin kelvatakseen ministeriksi. Ajatelkaa vaikka Suvi Lindeniä!
seijalund (nimimerkki)
Notalp on oikeassa, voihan tulla myös ministeri Jutta Urpilainen.
Mila F (nimimerkki)
Eduskunnassa ei ole yhtäkään demaria, josta olisi ministeriksi.
kulottaja (nimimerkki)
Kiinnitti kesällä huomiota se, millä innokkuudella Kiviniemen hallituksen Kiviniemi kiirehti Kesärantaan. Ei montaa päivää ehtinyt kulua, kun "uudistunut" ja ylileveästi hymyilevä Kiviniemi keräsi miehensä ja lapsensa ja toteutti maalaistytön ikiaikaisen haaveen: asua kaupungin keskustassa huvilassa meren rannalla. Lysti loppuu jo huhtikuussa ja kesääkin oli jo ehtinyt kulua, joten ymmärtäähän sen.
pekkatoivonen (nimimerkki)
Mari saa rukkaset keväällä Suomen kansalta.
Van Helsing (nimimerkki)
..lienee ensi keväänä vaalienjälkeisten hallitusneuvottelujen lähtöasetelma. Persut jätetään hallituksen ulkopuolelle jos se suinkin on mahdollista. Ja samat mikkihiiret ja akuankat istuvat taas hallituksessa ja EK-RKP-johtonen kansankusetus voi jatkua niinkuin mitään ei olisi tapahtunut. Ja koululaiset pänttäävät edelleen påkkåruattia!
Sokarates (nimimerkki)
On jo naurettavaa, muistuttaa jo Pohjois-Korean medioita. Sen jälkeen kun Hesarin päätoimittajaksi tuli umpikepulainen lestadiolainen niin ääni muuttui lehdessä, ja HS menetti viimeisen uskottavuuden. Kyllähän tämä sama EK:n, Yrittäjien, Veronmaksajien Keskusliiton, S-ryhmän, KMS:n, Novan, RKP:n, Perheyrittäjien, Teostojen jne....nukkehallitus jatkaa, siitä ei ole pelkoa, koska kansa on niin tyhmää.
ksr (nimimerkki)
Olen ennenkin pitänyt blogikirjoittajaa huumorimiehenä, mutta nyt hän kyllä yltää parhaaseensa pohtiessaan, että vaalituloksella olisi Suomessa vaikutusta hallituspohjaan.
Lastman (nimimerkki)
Riittää kun kepu, rkp ja vihreät saadaan oppositioon niin maailma pelastuu.
joukoakoskinen (nimimerkki)
"Työväelle koittavat hunajaiset ajat, kun hallituksessa istuu kolme puoluetta ajamassa sen asiaa." Ja opposition lakkokenraalina YRITTÄJÄPUOLUETTA johtaa Paavo Arhinmäki. !
jarmolauros (nimimerkki)
Koiraa kusettaessani aamulla katsoin taivaalle ja näin: vuonna 2024 tulee kuun kokoinen asteroidi törmäämään maahan. Olen lapsilleni viestittänyt että ei kannata enää maksaa eläkemaksuja.
Salon Petri (nimimerkki)
Hyvä kirjoitus aiheesta, joka muuten naurattaisi, mutta kun on päässyt jututtamaan muutamia kansanedustajia ihan livenä, niin enemmän tämä osuva kirjoitus laittaa jäljellä olevat mieshormonini kyynelehtimään. Itse olen vakuuttunut siitä, että kaikille politiikkaan suuntautuville pitää tehdä ensin muistitestit. Sitten pidän tärkeänä ainakin kattavaa listausta siitä, että mikä ei kuulu kansanedustajan tehtäviin. Perustelut tuleva tässä. "Kokoomuksen Salon Petrillä on asiaa" – videoraportin pituus 19 min 13 sekuntia - mitä kaikkea kansanedustajan työ onkaan? - kenen järjestämiä ja maksamia ovat nuo 500 päättäjille ja virkamiehille tähdättyä tilaisuutta per vuosi ovat? - onko oma kansanedustaja potilaan paras asianajaja? - kenen asialla kokoomus ja kansanedustaja lopulta toimiensa perusteella ovat? Kuuntele, katsele kaikessa rauhassa ja laita halutessasi sanaa omassa verkostossasi eteenpäin. Kiitos. tai hulauta seuraava hakusetti hakukoneesi moottoriin: 2000-luvun vaalirahoitus avattava
makemäki (nimimerkki)
En usko,että vaalirahajuttu mitenkään vaikuttaa kepun äänestäjiin. Ne, jotka ovat meteliä pitävät eivät ole ennenkään kepua äänestäneet. Sellainen vaihtoehto, että SDP muodostaisi hallituksen yhdessä pikkupuolueiden kanssa, olisi kiva nähdä. Siinä hallituksessa persut, vihreät, kristilliset, vasemmistoliittoa ja ruotsalaiset olisivat kaikki vaaankieliasemassa. Mikä tahansa pikkupuolue voisi milloin tahansa kaataa hallituksen, jos omiin vaatimuksiin ei suostuta. Mitä työväenpuolueisiin tulee, niin Saksassakin oli sellainen. Nimeltään Kansallis-Sosialistinen Työväenpuolue. Johtajana Adoff Hitler.
ansjout (nimimerkki)
On tietysti mielenkiintoista pohtia hallituskokoonpanoa ja mahdollista PerusSuomalaisten mukanaoloa. Esim. jo entuudestaan ministerikokemusta omaava Raimo Vistbacka (jonka nimen suomalaiset osaavat kirjoittaa lähes yhtä monella tavalla kuin Ben Zyskowiczinkin)olisi oiva ministeri. Mutta kyllä ensin täytyy käydä vaalit, muodostetaan sitten hallitus, onneksi Suomessa ei hallitusrintamia muodosteta ennen vaaleja kuten näytetään tehtävän Ruottin maalla. Itse veikkaan PerusS kaksinumeroisen kansanedustajaluvun alkavan kakkosella eli pannaan paremmaksi kuin Vennamon aikana.
Risto Aallonharja (nimimerkki)
"Sosialismista kokoomusta ei ole koskaan epäilty. Demareitakaan ei tämän aatteen palosta enää epäillä, mutta juuriltaan se kai edelleen on työväenpuolue." No eikai nyt suoraan puhuta sosialismista, mutta nykyinen kaikkien täydellisyyteen pyrkivä "tasa-arvo kaikkien ja ihan kaikkien kanssa" on kuitenkin puhdasta Marxismi-Leninismiä. Ei tästä tällä nimellä puhuta, mutta sitähän tuo on. Sosialismin ihanteet on niin syvällä suomalaisessa yhteiskunnassa, vuosikymmenien aikana halolla tampattuna, että siitä ei tarvitse puhua kuin "maan tapana". Todellisuudessa kyseessä on kuitenkin valtava huijaus. Kaikki tietää, että mitään sellaista tasa-arvoa mitä haetaan ei saada aikaiseksi ellei kaikki anna aivan kaikkea omaisuuttaan pois, joten byrokraateille kaivossa riittää pumpattavaa vanhan aatteen sisällön nimissä, mutta uusilla kuoseilla. Marxismi on huumetta, vaikka sitä kutsuttaisiin Kokoomuslaisuudeksi. Persut vie voiton sillä, että puhutaan asioista vain totta. Työmiehelle saadaan sosialismin ihanteiden mukainen elämä yksinkertaisesti laskemalla byrokraattista kuormaa työläisen selästä. Yksikään muu puolue ei halua tätä tehdä vaan ainoastaan persut. Jokainen muu haluaa lisätä työläisen kuormaa, jotta voi elää erillään tästä maailmasta. Jokainen muu puolue on näyttänyt ja osoittanut kiistatta tämän pitävän paikkaansa. Jokaisen elämää olisi voitu helpottaa koska tahansa, mutta niin ei olla tehty vaan täysin päinvastoin - taakkaa on lisätty eikä annettu mitään takaisin. Persuilla on puhdas pöytä ja aito näytön paikka ja ainakin minä haluan nähdä, mitä persut osoittavat käytännössä.
Mila F (nimimerkki)
Ainakin puolueen kotisivuilla sosialismin oppien noudattamisesta pidetään kiinni. "Sosialidemokratia on yhteiskunnallista uudistustyötä sosialismin arvojen perustalta." http://www.sdp.fi/politiikka/periaatteet kolmas kappale ylhäältä lukien.
Risto Aallonharja (nimimerkki)
eikä demarille tuotakaan periaateohjelmaa kirjoittaessa ja kyynelehtiessä samalla omasta oikeudenmukaisuudentunnostaan tullut varmasti kertaakaan mieleen, että kuinka tuo oikein toteutetaan käytännössä. Tuon demareiden julistuksen tavoite on Tämä ..mutta käytännön toteutus voi olla ainoastaan virastoja virastojen perään, byrokraattia alla ja päällä ja missä ihminen voi ainoastaan olla numero, ollakseen "hallittavissa". Persujen ohjelmat kuulostavat kylmiltä emotionaalisiin fantasioihin taipuvaisille, mutta käytännön todellisuudessa on huomattavasti toimivampia -kaikille- kuin esim. tuo demareiden retoriikka yksisarvisista pelloilla.
Appi (nimimerkki)
En voi nähdä itseäni kannattamassa persujen ratkaisumalleja ongelmiin, mutta kyllä muut puolueet ovat tehneet vakavan virheen vähätellessään heidän herättämiään keskusteluita. Jos suuri osa ihmisistä kokee minkä tahansa asian ongelmaksi, ei tuo kokemus heistä lähde sillä, että yritetään vaieta asiasta tai mitätöidä keskustelu. Kyllä lähes kaikki puolueet on kaikesta huolimatta yllätetty vähän kuin housut kintuissa näissä keskusteluissa. Kun Suomessa yleensä on löytynyt edes joku kohtuullinen kompromissi, kun faktat on nostettu pöytään, niin maahanmuuttoasiassa faktoja on yritetty vain piilotella tai pitää niin pieninä palasina, ettei niistä millään voi kukaan normaalisti informoitu saada rehellistä kokonaiskuvaa. Itse koen, että maahanmuuttoa ihan oikeasti jossakin määrin tarvitaan, mutta se täytyy tapahtua ilman huijareita. Jokaisen joka tähän maahan tulee ja haluaa täällä asua, tulee elää Suomen lakien mukaan. Hänen ei pidä tulla tänne myöskään työskentelemään minään halpatyövoimana, mutta tulisi ottaa kylläkin vastaan sitä työtä, mihin ihan oikeasti pystyy ja hyväksyä se, että ehkä ensimmäinen sukupolvi ei vielä kykene saavuttamaan kaikkea hyvää. Kyllä moni syntyperäinenkin suomalainen on kouluttautunut hyvin, mutta on joutunut tyytymään koulutustaan vastaamattomaan työhön. Kysykää vaikkapa niiltä juristinaisilta, joita aiemmin työskenteli lääninhallituksissa lähes sihteerikköinä ja hyvinkin alhaisella palkalla verrattuna saman koulutuksen saaneiden keskipalkkaan. Vastaavaa on varmasti lähes jokaisen lähipiirissä, eikä sitä pidetä edes kummallisena. Miksi Suomeen muuttaneen ulkomaalaisen kohdalla pidetään kauheana ongelmana, että he eivät heti saa koulutustaan vastaavaa työtä? Erityisesti sitä voidaan kysyä, jos nuo tutkinnot eivät edes mitenkään vastaa meidän omia tutkintojamme. Jos tänne joku tulee, niin tulkoon tekemään rehellisiä töitä rehellisellä palkalla. Ei mitään palkka-alennuksia työnantajille. Ei mitään turhia selityksiä, että on yksi tai kaksi tai kolme syytä, miksei voisi tehdä työtä. Yleensä niitä tekosyitä on sekä alkuperäisväestöllä että maahanmuuttajilla aivan liian paljon. Joskus ne ovat todellisia, mutta liian usein syynä on yksinkertaisesti haluttomuus nähdä vaivaa ja halu itse päättää kenen kanssa viettää päivänsä. Työn tekeminen on tylsää ja on niin paljon mukavampi kulkea kavereiden kanssa kaupungilla tai istua kuppilassa. Se on varmasti totta, mutta miksi helvetissä töissä kävijöiden tulisi tuo kavereiden kanssa hengailu kustantaa. Aina on ollut ja tulee olemaan laiskoja ihmisiä ja elämäntaiteilijoita. Jos koko maa alkaa olemaan täynnä saman henkistä porukkaa, niin kyllä varmaan moni kysyy miksi itsekään kävisi töissä. Aitokin työttömyys on ongelma, miksi pitäisi sietää vielä elämäntapatyöttömiä. Kotkan ja Haminan seudun venäläisinvaasio on myös asia joka on vaiettu maanrakoon. Siinäkään ei olisi välttämättä mitään niin pahaa, jos toimittaisiin niin kuin kunnialliset liikeyritykset Suomessa toimivat. Nyt venäläiset perustavat Suomeen yrityksiä, joissa on venäläisiä työntekijöitä, joille maksetaan palkka venäläisten ehtojen mukaan ja veroja ei Suomeen maksa kukaan. Käytännössä nämä yritykset viittaavat kintaalla Suomen laeille ja verottajalle. Olin muutama viikko sitten käymässä Kotkan seudulla ja se mitä kuulin käytännön esimerkkeinä oli korutonta kertomaa. Kaiken lisäksi venäläiset rekat käyttävät Suomen tiestöä ilman pienintäkään tuloa Suomen valtiolle. Polttoaine ostetaan aina Venäjältä, mutta kaikista nautintaoikeuksista pidetään kiinni. Suomalaisten poliitikkojen ärhentelyt Venäjän kansantalouden suuruudesta on mitään sanomatonta sanahelinää ja ei vie asioita yhtään eteenpäin. Paljon tärkeämpää olisi tarttua niihin käytännön ratkaisuihin ja ongelmiin, joita vaikkapa yritystoiminnan ja palkkatulojen verotukseen liittyy. Tien käytölle tulisi asettaa myös selkeä vero ja venäläisiä rekkoja verottaa vaikkapa energian käytön mukaan ei sen ostamisen mukaan. Jos rajalla on tullessa 500 litraa polttoainetta ja lähtiessä 50, niin vero määrättäisiin 450 litralle. Silloin vasta se olisi aito energian käyttövero. Ihmisten kokemalle vääryydentunteelle ei tule kääntää selkäänsä ja vähätellä ongelmaa, jos se kuitenkin on selvästi nähtävissä. Jos jonkun ilmiön nähdään selkeästi tuovan jotain lisäarvoa ja hyvinvointia Suomeen, niin ihmisten on tälläinen huomattavasti helpompi hyväksyä. Kyllä poliitikkojen ja maahanmuuttajien on pystyttävä osoittamaan, että maahanmuutosta on ihan oikeasti myös taloudellista hyötyä tälle maalle ja myös tavalliselle kansalle eikä vain huijariyrityksille. Pelkkä kulttuurellinen lisäarvo ei yksinkertaisesti riitä eikä se edes saa riittää. Sillä ei helposti osteta leipää kaupasta. Jotkut yksittäiset henkilöt ovat hyödyllisyytensä kyllä osoittaneet ja suuri kunnia siitä heille. Aika monella on kuitenkin paljon petrattavaa. Vaikka persut voivat olla jonkinlainen kansan tunteiden tulki, niin tosiasiassa en ole heiltä kyllä kuullut yhtään ainoata sellaista ratkaisua, jolla olisi jotain käyttöarvoa. Jos vaalit menevät heidän kannaltaan hyvin, niin toivottavasti takataskussa olisi edes jotain toteuttamiskelpoista, sillä hallituksessa tulee kyllä kylmää kyytiä pelkillä puhujan lahjoilla ja kun niitäkin tuntuu olevan vain Soinilla. Pelkällä isojen päätösten sormen osoittelulla ei kuitenkaan Suomea rakenneta, vaikka puolueen kannattajien joukossa varmasti on kyllä ihmisiä, jotka ymmärtävät tavallisen työn arvon ja merkityksen. Pelkällä tunteella ei asioita kuitenkaan saada kuntoon ja tunteen palon puutteesta ei persuja voi kyllä syyttää.
Aku (nimimerkki)
Pelko ja viha äänestysuurnilla, pelko ja viha usarin blogeissa, pelko ja viha persuja kohtaan, pelko ja viha!
h.j.j (nimimerkki)
Hauska leikitellä ajatuksella että Perus Suomalaiste saisivet vaankieli aseman tuevassa eduskunnassa. Siinä olis kok.keskusta ja demarit aika tiukassa paikassa jos jotkut suure puolueet jotka ovat halitusessa, joutusivat ottamaa PS hallituskumpaniksi. Siinä joutusi PS politiika tiukalle, kuinka paljon he joutusivat antamaan periksi omasta politiikastaan ja paljon tulisi joustoa heiltä. Lisäksi olisi hauska myös katsoa mitkä suurita polueista olisivast valmmita ottamaa hallitusee PS:set Veikaampa että suuret puolueet atasiva Perus Suomalasille mahdolisiman hankalat ministeripaika esim. työminsteri ja mahdolisesti jonku toise kevyen salkun. Sillä he varmistasiat PS:lle seuraavissa vaaleissn rökäle tappion niin se meni muistaakseni SMP:n kanssa jos pääsivät hallituseen.
seijalund (nimimerkki)
Eduskunnasta jättäytyvä entinen liikenneministeri Vistbacka, joka on osoittanyt kykynsä ottaa media haltuun?
Matti O Koskela (nimimerkki)
Ilmeisesti Lastman'inkin ajama hallituspohja; Persut, Demarit ja Kepu pääministeripuolueena toimisi parhaiten. Vihreiden ja ruåtsalaisten tiputtaminen päästäisi valtakunnassa toimeliaisuuden ja yrittäjyyden laaja-alaisesti kunnon nosteeseen. Persut edustavat monikulttuurista Eurooppatietämystä, Demarit paikkaavat kokkarit Kepun molemmin puolin, oikealta ja vasemmalta ja lisäksi edustavat SAK'ta. Kepu suvereenina koko Suomen osaajana johtaa koko orkesteria ja työpaikkojen tasaista kasvua koko Suomen alueella. Turhaahan pöpelikköjä on Hakaniemen ja Töölönlahden pusikoista turhaa johtaa, kun asia hoidetaan em. koaliition toimesta normaaliin substanssiin kuuluvana. Demla ja THL, sääli kyllä, tulevat vedetyksi kölin alta.
Lastman (nimimerkki)
Kepuleita ei tarvita ollenkaan, onhan meillä kokoomus, on siinä vissi ero, kokoomus sentään ajaa kaupunkilaistenkin asioita, kepulit taas ajavat vain turhien maajussien asioita, joita Suomessa ei tarvita lainkaan. Myös muualla euroopassa, kepulit ovat vain pieni puolue, tähän se menee Suomessakin, kepulit tulevat liian kalliiksi suomalaisille.
vtapio (nimimerkki)
On asioita, joita en blogikirjoittajien sielunelämässä ymmärrä. Esimerkiksi suhde Demlaan. Mitä tekemistä Demlalla on tämän asian kanssa? Kuinka moni edes tietää, mikä on Demla. Toinen on viherpiipertäjän käsite. Mitä tarkoittaa piipertäminen? Itselleni ainakin syntyy mielikuva jostakin pienestä ja turhasta tekemisestä, jolla ei ole vaikutusta. Toisaalta viherpiipertäjistä kirjoittajava on yleensä sitä mieltä, että vihreät ovat syylliset kaikkeen, mikä ei ole kivaa ja omaavat suunnattomasti valtaa. Ja lopuksi, mikä on "kukkahattutäti". En ole nähnyt kukkahattua kenelläkään tädillä. Onko myös kukkahattusetiä?
gardelius (nimimerkki)
voimasuhteitten vinksaus, että se saattaa vaikuttaa hallituspohjaan. TOIVOTTAVASTI !!!
reijjokoskela (nimimerkki)
"Kepun takavuosien voimamies Johannes Virolainen kettuili kerran kokoomuksen vaalivoiton jälkeen kokoomuksen puheenjohtajalle Ilkka Suomiselle, että mitä kokoomus oikein aikoo tehdä vaalivoitollaan. Virolainen tiesi myös Suomisen tietävän, ettei Neuvostoliitto katsoisi hyvällä kokoomuksen tuloa hallitukseen. Ensi vaalien jälkeen saatetaan kysyä: Mitä perussuomalaiset aikovat tehdä vaalivoitollaan?" Neuvostoliitto oli Suomen tärkeimpiä kauppakumppaneita ja naapurissa sijaitseva ydinasevaltio. Mikä valtio suuttuu, jos Perussuomalaiset saavat vaalivoiton? Entä suuttuuko joku valtio, jos myös Muutos 2011 saa muutaman paikan eduskunnasta? Jos kyllä, onko tämä valtio Suomen naapurivaltio tai tärkeä kauppakumppani? "Mutta kuka uskaltaa lähteä hallitukseen, jonka enemmistö on persujen varassa?" Viittaat tällä mihin? Persujen kannatuksen romahtamiseen vaalien jälkeen?
Tero Turkulainen (nimimerkki)
... lähde enemmistöhallitukseen, jonka enemmistö on persujen varassa. Täysin linjattomia. Ydinvoimalobbari Putkonenkin meni puolueeseen, joka ainoana yksimielisesti vastusti ydinvoimaa (ja vain koska Soini oli reissussa). Hallituksessa on kok+sdp+vihr+rkp+persu. Ja tälle kyllä pääministeri Kataisen johdolla löytyy liirum-laarum-hallitusohjelma, jonka kaikki voivat allekirjoittaa. (eikä tämä ole toive tms. vaan vaalimatematikkaa ja realismia)
Judgement Day (nimimerkki)
Kuka todella uskoo voivansa vaikuttaa äänestämällä? Vaikka oma ehdokas tulisikin valituksi, on hän lopulta vain puolueen napinpainaja. Kun puoluekuri isketään pöytään, yksittäisten edustajien mielipiteet menettävät merkityksensä. Kuka sitten päättää mitä mieltä puolue jostain asiasta on? Tietysti puolueen puheenjohtaja. Ja mikä erikoisinta, hänen ei ole tarvinnut saada ainoatakaan ääntä keneltäkään! http://resurssipohjainentalous.blogspot.com/search/label/lumedemokratia Entä mikä on se mandaatti, jonka vaalien voittaja saa kansalta? Kun vaalien voittaja ja pääministeripuolue saa reilut 20 % kaikista annetuista äänistä, äänestysprosentin ollessa 60%, tarkoittaa se käytännössä sitä, että vain 12 % suomalaisista äänesti hallitsevaa puoluetta, jonka suunnan määrää epädemokraattisesti valittu puolueen puheenjohtaja.
Vyötiäinen (nimimerkki)
Tervo osasi kirjoittaa pitkän kolumnin maamme hallituspolitiikasta mainitsematta RKP:n outoa asemaa! RKP on ollut hallituksessa yhtäjaksoisesti 30 vuotta, vaikka on jatkuvasti menettänyt kannnatustaan. Se on varmasti kyseenalainen ennätys koko demokratian historiassa. Tämä outous on aina yritetty selittää pois lehmänkaupoilla, mutta riittääkö tuo selitys? Kyllähän kaikki muutkin puolueet ovat aina haluneet hallitukseen ja ovat valmiina taktikoimaan sen puolesta. Kyseessä on jonkinlainen "yhteiskuntasopimus", jonka avulla ylläpidetään keinotekoista kaksikielisyyttä Suomessa. RKP on hallituksessa vahtikoirana ainoana tarkoituksenaan varmistaa kansan tahdon vastaisen pakkoruotsituksen säilyminen. Olisiko Suomi vihdoin jo valmis normaaliin länsimaiseen demokratiaan? Kansa on aina ollut, mutta ei johtavat poliitikot. Mielenkiintoista on, että kukaan poliittinen tutkija ei ole tosissaan käsitellyt asiaa.
John Galt (nimimerkki)
"Entä jos ensi keväällä eduskunnassa istuu kaksikymmentä persua kauhistelemassa homoja ja muslimeja?" Entä jos demokratia onkin sitä, että kansa äänestää eduskuntaan haluamansa ihmiset ja nämä ajavat äänestäjiensä tärkeiksi katsomia asioita? Kansan enemmistön mielestä nykyisen kaltainen humanitäärisin tekosyin tapahtuva turvapaikkaturismi ei ole hyväksi maalle. Luultavasti kansan enemmistö hyväksyy seksuaaliset vähemmistöt, mutta vierastaa Tarja Halosen aikana maahantuotua homoparaatikulttuuria ja jatkuvaa vähemmistöjen glorifiointia ja tavallisen ihmisen väheksymistä. Suomalainen versio demokratiasta on se, että eduskunnan keskiviikkokerhossa Stubido & co. päättää tehdä maasta monikulttuurisen, ja tuota ideologiaa juntataan kansan päähän niin että veri vain tirskuu. Ei ole maalle hyväksi, että epäsuhta kansalaisten kokeman todellisuuden ja poliittisen eliitin utopioiden välillä kasvaa liian suureksi.
Peccavi (nimimerkki)
Elämme pelottavia aikoja jos aivan vakavasti puhutaan peruSSuomalaisten hallituspaikoista. On vaikea uskoa, että niin moni luku- ja kirjoitustaidoton lähtisi vaaliuurnille, että moinen olisi mahdollsita, sillä kukaan, joka on joskus lukenut yhdenkin kirjan ei peruSSuomalaisia äänestäisi. En halua uskoa, että 2000-luvulla sivistystaso olisi sillä tasolla, että homo- ja islamofobialla ratsastetaan eduskuntaan ja jopa hallitukseen. Tuleeko yhteiskunnasta turvallisempi jos siitä poistetaan meille kaikki vieras ja tuntematon - eli pelottava?
PetSu (nimimerkki)
Pj.Timo Soini on sanonut jatkavansa SMP (Suomen Maaseudun Puolue)linjalla. Hän on aikoinaan ihallut suuresti Veikko Vennammoa, SMP:n johtohahmoa. Vennamo oli taitava sanankäyttäjä ja puheet repivät suuta, kuten Pj. Soininkin nyt. Muistan sen hetken, kun SMP sai suuren vaalivoiton. Muistaakseni 17 edustajaa. Eräs entinen opettajani oli yksi valituista ja hänessä oli samaa henkeä - nyt pannaan Suomen asiat kuntoon kertaheitolla. Kuten kaikki tietävät, ei mitään tapahtunut ja alamäki alkoi. Kahtiajko ja lopulta häviäminen tyystin kartalta. Näin tulee käymään myös PerSuille, jos mitään ei ilmeisen vaalivoiton (tuskin SMP:n veroinen)jälkeen heti ala tapahtua. Annettaisiin nyt heille mahdollisuus näyttää, sillä tiedän, että tähänmennessä mitään näyttöä ei ole, mutta eipä juuri mahdollisuuksiakaan näyttää. Mediajulkisuutta on jaettu jo nyt tarpeeksi ja moni on kyllästynyt perinteisiin suurpuolueisiin. Niissähän yksilö ei voi vaikuttaa millään tavalla puolueen ajamiin asioihin. Jos näyttöä olisi edes hitusen, tai äänensävyt olisivat hieman harkitumpia eikä jankutettaisi samasta asiasta, niin PerSut voisivat saada yhden vaatimattoman ääneni. Ehdokasasettelu viimeistään näyttää haluanko kuulua ropelilakkeihin.
joukoakoskinen (nimimerkki)
Kekkonen jallitti kommarit hallitukseen ja mitenkäs kävi; Puolue repesi kuin temppelin esirippu - vallankumous jäi hörhöporukan haaveeksi ja lakkokenraalit tekivät maalle hyvän palveluksen kun kaatoivat rehelliset alihankkijayritykset pois huijarien jaloista sotkemasta hyvää bisnestä. Aivan samoin kävi Vennamolle - jos ei sorruttu viinaan niin sitten naisiin ja sotakorvauksiin - mitä isompi maha sen suurempi paha. Pienen ravistelun paikka siinä on nytkin. Aidolla meijerivoilla ravitut AY -pamput eivät tule tinkimään saavuttamistaan eduista, rahat revitään P&K -yrittäjien selkänahasta. On vaikeata paeta Kiinaan kun verottaja hakee konkurssiin, ei ole varaa edes lopettaa firmaansa - sotu- ja vakuutusmaksut jättää maksuhäiriölistalle vielä lapsetkin. Vaikka kuinka hokisimme "virka tuo viisauden" ei Soini aikaansaa muuta kuin sirkushuvia. Mikä kylläkin on vallan hyvä juttu - kuulunee leivän liäksi olennaisena osana hyvinvointivaltiokäsitteeseen.
puutarhamies (nimimerkki)
Persut on varmasti aito työväenpuolue. Demareilla ei ole tietoakaan vastaavasta. Valtakunnan juntti Tervo jaksaa vielä uskoa populisti-demareiden teeskentelyyn.

Toimituksen poiminnat