Jari Tervo

Kuuntele kolumni kirjoittajan itsensä lukemana
YLE Areenasta.

KGB lasten asialla

Minkä maan lapsiasiamies tarvitsee maan tiedustelupalvelun korkeimman opinahjon koulutusta? Kuulostaa vitsiltä, mutta Venäjällä tämä on täyttä totta.

Lapsiasiamies Pavel Astahovilla ei tiedetä olevan sosiaalialan koulutusta, mutta hän on lakimies. Lisäksi hän kävi KGB:n koulun hieman ennen kuin tiedustelupalvelun nimi muutettiin FSB:ksi. Astahovin tapauksessa kannattaa myös muistaa tiedustelumaailman yleinen viisaus: ei ole olemassa entisiä KGB-miehiä. He ovat aina firman palveluksessa.

Astahov on julkkislakimies ja viime vuonna hän tienasi yli 640 000 euroa. Hän on vetänyt omaa lakijuttuja käsittelevää televisio-ohjelmaansa. New York Timesin mukaan Astahov on saanut nimittäjältään, presidentti Dmitri Medvedeviltä luvan jatkaa tv-hommia, vaikka Astahov on nykyisin viranomainen. Ei tämäkään olisi muualla maailmassa mahdollista.

KGB:n kiinnostuksella venäläislasten hyvinvointiin on pitkät historialliset juuret. Tiedustelupalvelu perusti tapattamiensa, kansanvihollisiksi kutsuttujen ihmisten lapsille orpokoteja. Tiedustelupalvelun logiikka oli murhaava. Tapetaan vanhemmat ja kasvatetaan heidän lapsensa huutamaan uraata valtiolle, joka teki heistä orpoja.

Orpokodeissa tapettujen kansanvihollisten lapset pantiin tuottavaan työhön. Esimerkiksi Harkovassa, Ukrainassa sijaitsevassa orpokodissa lapset rakentelivat kopioita Leica II –kamerasta. Venäläiseksi nimeksi kameralle annettiin FED 1. Kirjaimet tulevat Neuvosto-Venäjän salaisen poliisin Tšekan perustajan Felix Edmundovitš Dzeržinskin nimestä.

On naurettavaa kuvitella, että KGB-taustaisen juristin tehtävä lapsiasiamiehenä olisi edistää venäläislasten hyvinvointia. Jos se olisi Astahovin varsinainen toimenkuva, hänelle ja sadalle muulle lapsiasiamiehelle riittäisi lujasti töitä Venäjän omalla maaperällä. Ei ehtisi huolestua venäläislasten kohtalosta vierailla mailla.

Orpojen tai vain kylmästi hylättyjen lasten määrä huitelee Venäjällä sadoissatuhansissa, ellei vielä korkeammalla. Lasten hakkaaminen ja hyväksikäyttö on Venäjällä paljon yleisempää kuin Suomessa. Kymmenkunta vuotta sitten sattui käteen lehtijuttu, jonka mukaan poikien toiveammatti Venäjällä oli rikollinen. Tyttöjen vastaava oli prostituoitu.

Mistä nämä karmeat haaveet todistavat? Eivät ainakaan terveestä lapsuudesta. Tosiasiat eivät muuksi muutu, vaikka Suomessa harhailee nelikymmenpäinen venäläinen medialaahus todistamassa, miten turkulaisia sosiaaliviranomaisia sätitään Turun taudista kärsiviksi russofobisiksi fasisteiksi.

Lapsiasiamies Pavel Astahovin johtaman klassisen KGB-läisen disinformaatio-retken varsinaisena tarkoituksena on lujittaa Venäjän suurvalta-asemaa. Siihen tarkoitukseen on valjastettu Venäjän vallanpitäjiä avoimesti nuoleskeleva venäläinen valtamedia. Astahov kirjoitti jo talvella Pietarin kuvernöörille Valentina Matvejenkolle, että ”Suomessa loukataan yhä enemmän Suomessa asuvien venäläisperheiden oikeuksia”. Tämä on asian ydin. Venäjä haluaa puuttua Suomen asioihin tekosyynään venäläisten muka huono kohtelu Suomessa. Suomi ei ole tietenkään ainoa naapurivaltio, jonka asioihin Venäjä haluaa sotkea sormensa.

Harhatiedon syöttämiseen tarvitaan kaikenlaisia ilmiantajia, esimerkiksi Suomen antifasistisesta komiteasta. Pidän mahdollisena, että kohta saadaan myös Suomessa asuva venäläinen vähemmistö vetoamaan Venäjän johtoon huonon kohtelun vuoksi. Silloin tilanne on vakava.

Vielä tästä tärkeimmästä asiasta. Venäjän lapsikuolleisuus on Syyrian tasolla. Se on noin neljä kertaa korkeampi kuin Suomen lapsikuolleisuus.

Teillä ei ole meille mitään opetettavaa lasten hyvästä kohtelusta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (162 kommenttia)

jotos (nimimerkki)
suomettumisen aikakaudelle on Suomessa saatava piste.Ei tosin näytä lupaavalta,mutta Kepun johtajanvalinta voi muuttaa suunnan.
Sokarates (nimimerkki)
Se on kyllä vahva tauti nyky-Suomessa.
MerjaH (nimimerkki)
Tuo on sitä tunteella pelaamista. Kun järjelliset eväät puuttuvat, otetaan järjettömät käyttöön. Minusta on surullista, että Venäjästä ei kuoriutunutkaan mikään kiva paikka, missä olisi hauska käydä maatuskoja jututtamassa, vaan se sama, vanha, outo möykky, ikiaikainen. Joskus nimittäin haaveilin, kuinka olisi mukava kiertää Venäjän maaseutuja ja käydä juomassa tsaijua maatuskojen kanssa. Haaveensa kullakin. Avoimin silmin tässä on yritetty kohdata naapuria, vaan itse he sen tekevät käytöksellään, sen russofobian. Sitä alkaa miettiä, että olikohan se täyttä totta se pappani kansanviisaus...vaikka hän nauroikin sutkauksensa päälle. Se on sanonta, jonka kaikki tietävät, mutta jota ei voi kirjoittaa sensuroitumatta.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Käsitykseni mukaan kannattaa keittää ja kypsytellä voissa paistamisen sijaan.
MerjaH (nimimerkki)
Bircitta (nimimerkki)
turha sitä on kieltää, että meillä suomalaisilla on ennakkoluulot venäläisiä kohtaan ja määrätyllä ikäpolvella meitä nuorempia vielä enemmän:-/ aika kauhea tämä tervon kirjoitus:-/
tuulakiilamo (nimimerkki)
Mutta vielä kamalampaa on tuo nimesi: " Bircitta" Tietääkseni kyseinen nimi esiintyy Birgitta- muodossa. Olisiko tämä venäläinen versio?
MerjaH (nimimerkki)
Niin onhan se feminiinisempi tuollaisenaan kuin krouvisti ilmaisten Birgitta tai vielä kamalampaa: Pirkitta. Ihan hirveetä on. Ja Suomessa on ihan junttii.
semi (nimimerkki)
Otsikoita Nato/Norja joukkojen operaatiosta Marokossa jossa kidnapattiin Norjalainen lapsi upealla merioperaatiolla takaisin Norjaan. Isä oli vielä olympia voittaja kaiketti kymppitonilla tai viidellä tonnilla, en ole ihan varma enkä halua tarkistaa. Minkälaisen sosiaalisen koulutuksen nämä sotilaat olivat saaneet? Tapahtui samaan aikaan kuin lapsen kaappaus Venäjältä takaisin. Oli kaappaus ja vasta kaappaus ja nyt pelätään taas vasta kaappausta, voi ressukkaa ja nyt meinaan lapsia enkä näitä monikultuurisia perheitä joihin tarvitaan välikäsittelijöiksi commando sotilaita. Sotilaat ovat nyt yksin, se oli niiden oma päähänpistos ja yksikään politiikko ei uskalla sanoa että käsky kävi. kantakoon käskyt ja niiden seuraukset yksinään. :(
Bircitta (nimimerkki)
hyväksykää "please" toiset sellaisinaan kun he ovat. suomessa on jo niin vaikeaa olla venäläistaustainen nainen, saada korkeakoulutus, menestyä työssä ja mikä kaikkein vaikeinta saada hyvä mies ja hyväksyvä suku. kaikilla on ennakkoasenteita ja joka vaiheessa. erään korkeastikoulutetun kaverini ensimmäinen suomenkielen sana, minkä hän oppi rautatieasemalla oli sana -huora. en suostunut kääntämään sanaa sillä hetkellä, koska hän oli vasta saapunut suomeen.
kpyora (nimimerkki)
FSB:llä on menossa ihan samanlainen informaatio-operaatio Suomea vastaan, kuin heillä oli taannoin Viroilaisia vastaan. Ero on se, ettemme ole NATO:n jäseniä, joten on turha odottaa lentotukialusta Helsingin satamaan.
Bircitta (nimimerkki)
mitään tälläistä informaatio-operaatiota ei kyllä ole menossa venäjällä, suomessa, marsissa tai kuussa. ihan arkipäiväinen tilanne hallitsemattomassa venäjän mediassa. vaikka kuinka kivaa olisikin ajatella, että olisi tälläisiä salaliittoteorioita, niin venäjän fsb ja supo ovat menetelmissään huomattavan paljon yksinkertaisempia. heiltä onnistuisi noinkin mittavat kyvyt vaadittava operaatio vasta vuosikymmenten kuluttua. ennen näitä tulevia kehityksen aikoja saamme tyytyä ulkoministeriemme ja pääministeriemme henkilökohtaisiin tekstivieteihin.
finest (nimimerkki)
RUSSOFOBIA määritellään tavallisesti sairaudeksi, joka ilmenee venäläisiin ihmisiin, venäläiseen elämäntapaan, kulttuuriin ja kaikkiin sen aikaansaannoksiin kohdistuvana patologisena vihana ja tuhoamisvimmana. * ” Venäjällä on jatkuvasti kasvava joukko katulapsia, sisäasiainministeriön mukaan tänään ryhmä on 2,17% kaikista lapsista tai toisin sanoen, joka toisella lapsella sadasta ei ole perhettä ja kattoa päänsä päällä. Joka vuosi tämä surullinen tilasto kasvaa - 120.000 orpoja lisääntyy. Päivittäinen sosiaalihuollon virastot ottaa pois huolimattomilta vanhemmilta yli kaksisataa lasta ja 600.000 nuorta ovat nyt orpokodeissa ja vastaavissa laitoksissa.” Haettu osoitteesta: http://www.newsru.co.il/arch/world/26may2010/eladim456.html (Katulasten määrä on saavuttanut sisällissotaan luvut) 26.5.2010 Ja kotimainen ”oikeuden puolesta taistelija”: _____”Kymmenet Suomessa asuvat venäläisnaiset ja miehetkin ovat olleet yhteydessä Venäjän presidentinhallintoon ja valittaneet kohtelustaan. Tarinat ovat usein järkyttäviä. ……Venäjän media on tehnyt oikein kertoessaan venäläisten kohtelusta Suomessa. …. Suomi on saanut kolminumeroisen määrän tuomioita Euroopan ihmisoikeustuomioistuimesta. Sekin todistaa, että ihmisoikeuksien rikkominen on Suomessa maan tapa. ….. Venäläiset toimittajat ovat tarkkoja työssään. Juttuja ei todellakaan perusteta minkään Bäckmanin varaan, vaan primäärilähteisiin eli asinomaisiin Suomessa kaltoin kohdelluihin henkilöihin. Olen aikeissa pian julkaista kirjan otsikolla Геноцид русских детей в Финляндии (suomeksi Venäläisten lasten kansanmurha Suomessa). Se kertoo ikävän totuuden siitä, miten Suomi kohtelee venäläisiä perheitä”._______________________________________________________________________ Haettu osoitteesta: http://kohudosentti.blogspot.com/2010/06/kommentti-ulkoministerion-itaos...
M Eiramaa KNFIJV (nimimerkki)
Mitäs Jari siihen sanot, kun yleensä poliittiskorrektisti sanotaan, ettei Venäjä-kritiikki kohdistu kansaan, vaan johtoon. Minusta kun ainakin venäläinen kulttuuri kuuluu monilta osin aiheellisesti arvosteltavien piiriin siinä missä nämä KGB-lapsiasiainherrat ja -kirkonmiehetkin. Hallintotekijöihin ja ikiaikaiseen tyranniaanhan se perustuu, mutta kansakin voisi joskus ottaa edes pienissä asioissa ohjat käsiinsä ja jalostaa kulttuuriaan sivistysmaiden suuntaan. Emme halua itätapoja Suomeen. On toivottavaa, etteivät venäläiset käytännöt sen kummemmin kuin maailmankäsityskään leviä enää yhtään Suomen maaperälle paitsi viranomaisvierailujen niin ei myöskään uusien irinojen ja ivaneiden ja tonttikauppojen myötä: "...venäläinen 32-vuotias tarjosi poliisipartiolle sadan euron seteliä... käytäntö toimii hyvin hänen kotimaassaan." http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/94786-puhallutettu-tarjosi-poliisille-ra... Onneksi meillä vaikuttaa eräskin Viipurin pakolainen, joka on uskaltanut kansainvälisestikin jopa YK:ssa muistuttaa, että venäläiset imperialistit ryöstivät 1939-44 sodissa 12,5 % Suomi-neidon pinta-alasta. Mara uskaltaa antaa jopa "jenkkofobisia" tekstarineuvoja myös toisen suunnan suurvaltajohtajalle: "- Laitoin presidentti Obamalle jo viestiä, että alahan jo ansaita se Nobelin palkinto, presidentti Martti Ahtisaari kertoi torstaina Savon Sanomille Kuopiossa." http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/alahan-jo-ansaita-se-nobelin-... Mika Eiramaa, tutkija, KNFIJV http://rescordis.net/knfijv-carsfi.html
Kalle Kataja (nimimerkki)
Jokaisen pitäisi nähdä tämä Venäjän johdon toiminta sellaisena mitä se on: aggressiona. Tämä dosenttien ja muiden muppet show -henkisten ihmisten Moskovaa palveleva sirkus ei ole mikään naurun asia, vaikka sen voisi sellaisena helposti sivuuttaa. Mikä estää Suomea kokemasta Tsetsenian kohtalon? Se, että ollaan lännessä? Kannattaa seurata USA:n ja Iso-Britannian talouskehitystä: mustaan aukkoon menevät. Venäjä tietää sen. Kyseessä on venäläisen kansalaismielipiteen lietsominen Suomea vastaan. Lopullinen tarkoitus leijuu ilmassa kuin elefantti olohuoneessa.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Emme voi ajatella enää 2000-luvulla ihanan keskinäisriippuvuuden olosuhteissa kaikki osoittelu olisi aggresssiota, vaan meidän tulee ainakin Euroopan unionissa ajatella myönteisesti ja länsimaisesti, että kysymyksessä on Johanna Korhosen esille tuoma siedätyshoito. Liberalismi on ennen kaikkea sietämistä. Venäjän federaatiosta on tehty natoteknologia-sopimus ja suunnitelmaan vetureiden rakentamista yhdessä aitoon 1970-luvun YYA-henkeen. Toisin sanoen kehitys- ja ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen (kesk) ja pääministeri Matti Vanhanen (kesk) ovat melko hyvässä vedossa Venäjällä. Sen sijaan se, mitä Venäjä siedätyshoidattaa, on Alexander Stubb (kok) ja Tarja Halonen (sd, tai entinen sd). Stubbin ja Halosen lisäksi myös Vanhanen kuului lapsikaappauksen suunnittelijoihin, mutta Vanhasen poliittinen viitekehys on toinen siksi, että myös Väyrynen ja ulkoaisianministeriön kauppapoliittinen osasto ja Finpro puurtavat arkeaan. Venäjä toimii täsmäulkopoliittisesti. Se provosoi Stubbin ja Halosen "sanoman kovan sanan", vuotaa tiedot Johan Bäckmanille ja lopputuloksena on se, että Suomi alkaa vaikuttaa mediassa aivan tavalliselta balttilaiselta maakunnalta, jotka Venäjä ja Saksa eivät ole koskaan arvostaneet muuna kuin pelinappulana mannermaisessa valtapolitiikassa Puolan tapaan. Samaan aikaan Venäjä ei vedä Suomea kauppaboikottiin, jolloin tavallaan Suomen Keskustan YYA-henkisemmin hoitamat asiat onnistuvat tietenkin Paula Lehtomäkeä lukuunottamatta, josta tuli kehitys- ja ulkomaankauppaministerinä persona non grata siksi, että hän vuosi German Grefin hätääntyneen puhelun Helsingin Sanomiin julkaistavaksi. Yleensä Venäjä ei hyväksy taitamattomia ministereitä eikä ulkopoliitikkoja. Venäjän Suomea kohtaan osoittama siedästyshoito on osa Suomen parlamentaarista laadunvalvontaa, kun enää presidentistä ei ole katsomaan, kenestä todella on ministeriksi.
tuulakiilamo (nimimerkki)
Ilman Sinua ( ja muutamia muita) tässä maassa alkaisi henki tukahtua.
hipsuhiiri (nimimerkki)
Tervo voisi ilmoittaa mistä lainaa kun lainaa. Seuraava teksti on ollut eräässä näkökulmassa jo aikaisemmin: "The New Times -lehden mukaan vuoden 2009 ilmoituksesta selviää, että Astahov ansaitsi 30 miljoonaa ruplaa eli noin 640 000 euroa vuodessa. Kulkupelinä hänellä on Audi A8. Vielä paremmin Astahovin perheessä tienasi viime vuonna 105 miljoonaa ruplaa ansainnut vaimo Natalia, joka omistaa asunnon Monacossa ja Audi Q-7 -auton." Kaikki kunnia Tervolle, mutta lähdetiedot tulisi mainita.
tuulakiilamo (nimimerkki)
Eivät kai nämä tosiasiat singahda suoraan Tervonkaan aivoihin. Oudoin kommentti aikoihin.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Tervo ei ole tosiaankaan mikään tieteenkirjoittaja, vaan kaunokirjailija. Joissain uutisissa ensimmäiset länsilähteet ovat soopaa ja korjaus tulee myöhemmin.
pekkatoivonen (nimimerkki)
Kirjailija Väinö Linnasta presidentti Kekkonen teki tieteen akateemikon. Mielestäni Linna oli ja pysyy puhtaasti kaunokirjailijana. Tulevaisuus näyttää Tervon paikan kansallisgalleriassamme.Suuri mies vai suurmies ?
Lounasseuralainen (nimimerkki)
Miksi tässä maassa kirjailijoiden pitää tehdä poliitikkojenkin hommat? Rohkea ja totuudellinen kolumni Tervolta.
Suomenlukija (nimimerkki)
että Tervolla on historian tuntemusta, älyä, näkemystä, kirjoittamisen kiteyttämisen taito ja onneksi nykyisin voi ilmaista ajatuksensa vapaasti ja on julkaisukanava, eikä joudu KGB:n kidutusselliin tai suomettuneiden tahojen nuhdeltavaksi ja häivyttämäksi. Puhuu ja kirjoittaa vakavaa asiaa.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Masso ja Koponen ovat parhaita, koska kirjoittavat myös lähteitä. Monet muut maalaavat lavealla pensselillä Johan Bäckmanin tapaan. Se, että kirjoitetaan virallisena kirjoittajana sorom noo-tyyliin on kidutusta.
salakankee (nimimerkki)
kaiken lisäksi (huumori) niin totta!
Pentti Perusinssi (nimimerkki)
Olen jo vuosia ihmetellyt miksei tämäntyyppistä näkökulmaa ole voinut esittää ilman russofobiasyytöksiä. Ilman kiihkoilua on todettava että Tervon visio on pahaenteisen oikeaan osunut. Näissä valtapoliittisissa asioissa ei nimittäin lähimmäisenrakkaudella tai oikeudella ole mitään tekemistä. Meidän ongelmamme on se että jos sokeasti annamme myöden koko ajan ja teemme "toiveiden mukaan" saamme kenties huomata että olemme ajaneet niin syvälle ettei peruuttaminen lähtöruutuun ole enää mahdollista. Ja jos vielä jatkaisi kirjoittajan visiota niin vaikkei meillä oleva venäläisvähemmistö valittaisikaan kohtelustaan se voi aina "vaatia" lisää oikeuksia tai erityisasemaa. Minä heitän vielä synkemmän kuvan: miten luulette käyvän jos Ruotsi saisi päähänsä liittyä NATOon meitä juurikaan kuulematta? Heidän koko ajan lämpenevistä väleistään siihen suuntaan tulee näyttöä viikoittain. Mikä olisi asemamme tämän jälkeen? Varsinkin jos teemme liian pitkälle meneviä kahdenkeskisiä sopimuksia Venäjän kanssa kuten nyt haluttaisiin? Olen nimittäin varma että kun Venäjä alkaa hiukankin pullistella Ruåtti valitsee empimättä kahdesta pahasta pienemmän. Se on nimittäin puhdas länsimaa ja aikoo sellaisena pysyä. Loistava kirjoitus Tervolta jälleen kerran.
M Eiramaa KNFIJV (nimimerkki)
Tervon mukaan KGB teetti lapsityövoimalla kameroita joiden nimi tuli Feliks Dzerzhinskin nimikirjaimista. Ehkä tuo FED1 jotenkin viitteellisellä tasolla liittyy lasten tuntemaan Fedja-setään? "Uspenski ei tyytynyt kirjoittamaan sallitun rajoissa, vaan tarttui yhteiskunnassa ilmeneviin ongelmiin. Sekä Fedja-sedässä että Genassa kantavana teemana on neuvostoyhteiskunnan tabu: lasten yksinäisyys.." http://fi.wikipedia.org/wiki/Eduard_Uspenski Politrukeilla voi olla hyvinkin kauniita nimiä. "Fedja-setä KGB:stä kävi huostaanottamassa isin viime yönä jonnekin ja me päästään nyt tekeen niitä FED1-kameroita...". Muitakin politrukkeja Venäjällä on. Kukahan niistä seuraavaksi alkaa vaatia "oikeutta venäläisille" ja meillekin venäläisiä käytäntöjä? Ehkäpä Venäjän rattijuoppovaltuutettu nostaa metelin kun venäläisiä näin ahdistellaan Suomen maanteillä ;) Suomen SAFKA on Venäjällä tehtävän Suomi-kuvamanipulaation takana. Jos jompikumpi, SAFKA tai KNFIJV, edustaa puhdasta ja aitoa antifasismia, se on jälkimmäinen! Mika Eiramaa, tutkija KNFIJV Kansalaiset neuvostofasistisen imperialismin jäänteitä vastaan – Citizens Against the Remains of the Soviet Fascist Imperialism CARSFI http://rescordis.net/knfijv-carsfi.html - mitäs me sanottiin, oltiin oikeassa alusta alkaen!
Hyeena (nimimerkki)
AK-47 Kalašnikov (ven. Автомат Калашникова (образца 1947 года), Avtomat Kalašnikova (obraztsa 1947 goda), 'Kalašnikovin rynnäkkökivääri (vuosimallia 1947)') on menestyksekäs neuvostoliittolainen rynnäkkökivääri, jonka suunnitteli Mihail Kalašnikov. Ase otettiin puna-armeijan käyttöön vuonna 1949.
Htalk (nimimerkki)
MerjaH (nimimerkki)
Höttöpäille vähän aapiskukkoa! Tuosta loppumaininnan Venäjän lapsikuolleisuudesta tuli mieleeni tosi tarina. Meillä oli täällä "Merilapissa" venäjän opiskeluryhmä, jossa oli mukana paikallisen terveydenhoito-oppilaitoksen opettajia. He ravasivat Muurmanskissa tuon tuosta. Yhden kerran heillä oli mukanaan keskosille tarkoitettu happikaappi. Sitä he eivät kumminkaan saaneet vietyä tullista läpi. Ilmeisesti liian vaarallista kamaa maahan vietäväksi. Se siitä Venäjän "lapsiystävällisyydestä".
semi (nimimerkki)
Ilman sitä ei mitään viedä. Mutta parempi niin kuin että olisivat ottaneet ja myyneet takaisin Suomeen hyvällä hinnalla, rehellisempää on sanoa pitäkää kaappinne. Tietysti pitää näiden kaappien kanssa katsoa etukäteen että siellä on henkilökuntaa joka osaa sitä käyttää ja sitten läpi käydä byrokratia joka on pitkä ja tuskallinen kieltämättä.
tuulakiilamo (nimimerkki)
miksi suomalaiset saavat vapaasti myydä maataan venäläisille. Kaikki tietävät, että Venäjä ei myy meille pienintäkään aluetta, ei edes entistä kotikontua. Kuinka kauan tämä ilmiö saa jatkua? Jotkut ovat nähneet jopa laskelmoitua toimintaa näissä ostoissa.
semi (nimimerkki)
Maitaan eniten tarjoavalle, jos tulee saudi joka lyö miljoonan pöytään me myymme, mutta on täysin eri asia myyvätkö ne meille.! Sama tilanne jos tulet meksikosta tai ties mistä jos rahaa on, he eivät välttämättä myy.
semi (nimimerkki)
Tulevaisuuden näkymät ovat heikot ja oma valtiomme kuristaa meidät kuiviin, jos ihminen saa edes kohtuullisen korvauksen maatilkusta josta on hänelle vain rasite oman valtion taholta niin miksi ei möisi.? Aivan varmasti Venäjä ostelee paljonkin vaikutusvallan lisäämiseksi, mutta samaa tekee kiinalainen ja se Saudi.!
semi (nimimerkki)
Jos yritys maksaa osaamiseta hyvän palkan kuten westerngeco.com vaikkapa puolen vuoden työstä viidenvuoden palkan niin jätänkö valitsematta vai en.? Se on markkinataloutta joka määrää ja pienenä ihmisenä valitsen sen joka maksaa siitä mitä osaan. Sitä samaa tekee pieni Suomalainen maatilkulla, joka koettaa selviytyä.
Kimmo L (nimimerkki)
Näissä kommenteissa on etäännytty tuulakiilamon alkuperäisestä perustellusta kysymyksestä. Saudi- ym. vertauksissa on kyse aivan eri asiasta. Suomalainen voi ja SAA halutessaa myydä maataan venäläiselle, saudille tai kenelle haluaa. Mutta suomalainen ei voi ostaa maata Venäjältä, vaikka löytäisi halukkaan myyjän. Venäjän laki ei salli ulkomaalaisen omistaa maata Venäjällä (ellei lakimuutosta ole aivan äskettäin tapahtunut). Pitkäaikaisen vuokrasopimuksen kyllä saa tehdä, jos jaksaa käydä läpi raskaan byrokratian.
laurimunkisto (nimimerkki)
Mielenkiintoinen näkemys sinänsä, että jos jossain maassa on köyhyyttä ja sosiaalisia ongelmia omastakin takaa, niin heillä ei silloin ole lupaa kiinnostua ulkomailla asuvien kansalaistensa tilanteesta. Nyt varmaan kaikki suurvallat lopettavat maailmanpoliiseina toimimisen, koska slummeja ja syrjäytyneitä löytyy kotinurkistakin. Sinänsä tämä kirjoitus ei tuo mitään uutta niihin "Venäjä-analyyseihin", joita Suomessa on kuultu jo vuosikymmeniä: Venäjällä on asiat huonosti, koska venäläiset ovat pahoja ihmisiä jotka tahtovat olla rikollisia ja huoria. Kokonaisen yhteiskunnan olemassaolo kuitataan moralisoivalla sormenheristyksellä, ja mitään muuta ei sitten yritetäkään sanoa. Ja huomenna taas joku muu kirjoittaa samanlaisen kolumnin samanlaisilla Stalin-viittauksilla, ja sama jatkuu vuodesta toiseen. Venäjä-tutkimus voidaan lopettaa tarpeettomana. Riittää kun sanotaan vain että nehän ovat niin tyhmiä että kuolevat nälkäänkin siellä. P.S. Sarah Palin muuten nähdään piakkoin televisiossa hänen uudessa showssaan "Sarah Palin's Alaska", mutta hänhän ei olekaan tietenkään nykyään enää millään tavoin missään virallisessa asemassa eikä politiikassa mukana, eihän. Sellainen olisi mahdollista vain Venäjällä.
tha (nimimerkki)
Siis pahoja ihmisiä. Mutta heidän maassaan vallitseva yhteiskuntajärjestelmä tuntuu sen poliittisesta suunnasta riippumatta olevan. Ja Sarah Palin ei kyllä ole virkamies tai poliittisessa virassa. Onneksi. Ja toivottavasti hänestä ei sellaista koskaan enää tulekaan :)
laurimunkisto (nimimerkki)
Päteekö tämä yhteiskunta-analyysi myös muihin maihin kuin vain Venäjään? Ovatko esim. Thaimaa tai Brasilia köyhiä maita sen takia että siellä on "valittu pahuus" elämänmenon päämuodoksi, ainakin noin niinkuin "yhteiskuntajärjestelmän" tasolla? "Ja Sarah Palin ei kyllä ole virkamies tai poliittisessa virassa." No ei tietenkään. Pois se hänestä. Hänhän on nykyään täysin epäpoliittinen henkilö. Sataprosenttisesti. :)
Esa Mattila (nimimerkki)
Palin ei ole missään julkisessa virassa. Eikä puolueen jäsenyys ole mikään este omalle tv-ohjelmalle. Ei hän Alaskan kuvernöörinä olisi voinut omaa ohjelmaa alkaa tekemään. Lopettihan Tabrmannkin Uutisvuodossa tultuaan valituksi eduskuntaan. Vaan Venäjällä tämä KGB-mies tekee edelleen omaansa vaikka on viranomainen...
laurimunkisto (nimimerkki)
Kyllä kyllä, eikä Joe Arpaio tehnyt omaa reality-tv:tä siellä päin sheriffin virassa toimiessaan.
sakari_j (nimimerkki)
.. meidän Lauri-poikaa. Häähän haastaakin leikkii ihan vakavissaan!
tha (nimimerkki)
En tunne ko maita kovin hyvin. Venäjä-kommenttini perustuu ihan siihen mitä Venäjällä on tapahtunut vaikkapa tässä viimeisen tuhannen vuoden aikana, ja etenkin jos vertaa muihin tässä samoilla nurkilla sijaitseviin valtioihin. En minä väittänyt, että Nailin' Palin on epäpoliittinen henkilö, vaan että hän ei ole missään virassa. Se asiassa juuri on ainakin minun mielestäni olennaista.
tuulakiilamo (nimimerkki)
Mutta mitä tuumaat, jos veisimme nämä onnettomat venäläistaustaiset lapsiparat pikimmiten kotimaahansa? Silloinhan he olisivat turvassa. Vai mitä? Koko ongelma olisi poissa.
Naurava koira (nimimerkki)
Eräs äiti sitä jo yritti, mutta eivät olleet turvassa sielläkään.
Arbatin lapsi (nimimerkki)
Tämän venäläisen hypekeskustelun saama kylmänsodan aikaisiin kuoppiin viittaava tyrmistynyt vastaanotto täällä Suomessa osoittaa mielestäni yhden asian. Ihmisiltä on meillä jäänyt huomaamatta, ettei nyky-Venäjä ole mikään Neuvostoliiton jälkeinen demokratia vaan nimenmuutoksestaan huolimatta yhäkin se sama totalitaristinen retrovalta, joka elelee kuin jokainen päivä yhä olisi voiton päivä. Ja miljoonillahan se yhä onkin myös leivätön - http://www.adressit.com/stalininvoitonpaivakiellettava
Haggis (nimimerkki)
"Lapsiasiamies Pavel Astahovin johtaman klassisen KGB-läisen disinformaatio-retken varsinaisena tarkoituksena on lujittaa Venäjän suurvalta-asemaa. Siihen tarkoitukseen on valjastettu Venäjän vallanpitäjiä avoimesti nuoleskeleva venäläinen valtamedia" Tällä lauseella Tervo tekee oikean täsmäiskun. Näinhän asia on. Venäjähän on kaikesta näennäisestä markkianavapautumisestaan huolimatta edelleen totalitaristinen valtio, jolla on yksinomaan yksi päämäärä: saada revanssi Neuvostoliiton nöyryyttävästä hajoamisesta ja palauttaa Venäjän suurvalta-asema. Venäjä ei ole oppinut historiasta yhtään mitään, sama vanha tahti jatkuuu yhä - vain muoto ja keinot ovat muuttuneet.
tuulakiilamo (nimimerkki)
Hänestä on muotoutunut kepeä kuva televio-ohjelman tähden. Se on suuri vahinko. Jos on lukenut Tervon kirjat, tietää, että hän hallitsee Suomen historian ja yhteiskunnan paremmin kuin vaikkapa useimmat kansanedustajat. Hänen sanoillaan on painoarvoa. On merkillistä, että älymystö rakasti Paavo Haavikkoa, jonka sanoista tuskin kukaan sai selkoa. Nyt Tervo on monien mielestä vain "julkimo". Mies on paitsi sanataituri myös todellinen ja tarkkasilmäinen havannoitsija.
MerjaH (nimimerkki)
on älykkö. Tuolla blogi-puolella oli kirjoitus Suomen "sivistyneistöstä", ja eka kertaa ajattelin asiaa. Mie lasken kyllä Tervon ihan siihen Paasilinnan kylkeen sivistyneistöön. Ja mulla on tiheä seula. Joku Sibelius ja Frans Emil Sillanpää sinne vilahtaa tietysti, mutta hehän ovat jo vainaita. Mie en ketä vain herroja piä sivistyneistönä. Oiksohan Herlin, no son siinä heikun keikun...mutta lähelä jokataphauksessa.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Minusta ainakin äly on yksilöllistä, joten älymystöä kollektiivina ei voi olla olemassa kuin poliittisena vaatimuksena totalitaristissa maissa. Sivistyneistö voi olla olemassa, jos tyttäret - tulevat äidit - kasvatetaan asiallisesti, mitä Suomessa ei tehdä pissisten osalta.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Hänen neroutensa on noussut kansan tietoisuuteen television kautta - toisin kuin Osmo Soininvaaran, josta tuli virallisesti viisas mies pääasiassa vain Suomen Kuvalehden ansiosta. Soininvaara on Etelä-Suomen Sanomissa valitellut tietämättömyyttään Päijät-Hämeestä, jonka suurkuntaliitoksen selvittäjäksi ja viisaaksi mieheksi kunta- ja hallintoministeri Mari Kiviniemi on hänet nimittänyt. Pekka Siikalakin tietää, että Soininvaara haukkui Lahden uuden asuntoaluehankkeen, Kariston, haukkui Hollolan siitä, että sen kuntakeskus perustettiin liikenneyhteyden varrelle, valtatie 12:lle Lahden kaupungin rajalle sekä Nastolan ja Lahden siitä, ettei Villähdettä ole levitetty Lahden rajalle niin kuin Hollolan Salpakangas. Ellen tietäisi, että Vihreässä liitossa on ehdottomia päihteettömyyden kannattajia, epäilisin, että Soininvaara on imaissut imelästä piipusta kuvitellen olevansa Markus Drake tai Rosa "Pössäyttelijä" Meriläinen. Kun kerran Soininvaara on virallisesti viisas mies, lienee kysymyksessä vain se, että häneltä on Lehdon toimittamat paperi hukassa tai kakkulat kadoksissa tai sitten hän harrastaa vain mediakritiikkiä maakuntasolla tavalla, ettei sitä ymmärrä kuin Kaarina Hazard - oikein.
tuulakiilamo (nimimerkki)
Aluksi: kirjoitit otsikkosi huolimattomasti: kirjain puuttuu. Tervo on todellakin tullut tunnetuksi TV:n kautta. Hän on sielläkin osoittanut ylivertaisen nokkeluutensa. Silti pidän sitä toimintaa harmillisena. Tervon kaikki kirjat lukeneena uskon ymmärtäväni hänen lahjakkuutensa. Suosittelen teoksia myös Nevalle. PS. Mikä onkaan esim. Aleksis Kiven tai nykykirjailijoista Anja Snellmanin tai Sofi Oksasen akateeminen titteli?
MerjaH (nimimerkki)
...ne ovat tosiasioita kuten tässä yhteydessä. Lähteet tulee mainita vain silloin, jos on kyseessä mielipide tai teoria. Esimerkiksi, jos jossain teoksessa kerrotaan kuinka pitkä matka Tippavaarasta on Helsinkiin, ei silloin tarvitse kertoa sitä, mistä eepoksesta sen tiedon on löytänyt. Kumminkin, jos alkaa luritella Tippavaaran isännän ajatuksia ominaan, pitää lähde silloin mainita, jos mielipiteensä on jossain julkaistu.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Hämeen Rykmentin sotilaslääkäri, kansanedustaja Tuija Nurmi siteerasi CIA:n the World Factbookista Suomen itärajan pituuden väärin. Tämä siksi, että Suomen raja etelässä oli pidempi kuin CIA:n the World Factbookin mukaan. Tervo käyttää huitaisemalla samankaltaisia yhdysvaltalaisia lähteitä kuin doctor med. Tuija Nurmikin.
olavinieminen (nimimerkki)
Venäläiset lapset, talojen ja tonttien omistajat ym. Se on uusi tapa vallata Suomea vähän kerrallaan ja sitten pyytää iso veli apuun kun halutaan lisää. Tsaari ja Stalin epäonnistuivat, entä nyt kun ensin maamme on suomettunut? Kaiken päälle vielä kaasuputki Suomen talousvyöhykkeelle ja Venäjän sotalaivasto häärimään sinne yli 50 vuotta. Kaikki näyttää selvältä kun laskee faktatk yhteen. Sitten Vanhanen ym. sanoivat ettei turvallisuusriskiä puolustuksessa ole! Nythän ajaudumme pakkorakoon jossa optiot eivät enää auta vaan on haettava Naton turvatakuut heti. Vanhanenkin lähtee jo.
Kauko Putki (nimimerkki)
Venäjä kai alkaa kohta vaatia sudeettialueitaan. NATO on ainoa lääke meidän turvallisuusvajeeseen.
Mies Shanghaista (nimimerkki)
Suomi ei tarvitse venäläisiä. Jos heidän mielestään Suomi ei vastaa heidän toiveitaan, niin muuttakoot pois. Suomi on vain ja ainoastaan suomalaisia varten. Muut voivat täällä olla, mutta heidä on silloin hyväksyttvä lakimme ja tapamme.
Van Helsing (nimimerkki)
Kuinka kukaan voi olla tietämätön siitä että jos pikkujätkä (Suomi) veetuilee tarpeeksi kauan isollejätkälle (Venäjä) niin lopulta isojätkä hermostuu ja mottaa tai vetää peräti pataan. Tällä en tarkoita että itsekunnioituksesta pitäisi luopua ja heittäytyä perskärpäseksi, mutta tietty määrä diplomatiaa on "näissä maantieteellisissä olosuhteissa" (Paasikivi) tarpeen.
tha (nimimerkki)
Voitko vielä kertoa, että miten se pikkujätkä on veetuillut? Minun käsittääkseni ei ole viimeiseen 66:een vuoteen. Ja perskärpäsiäkin on oltu ihan yhtä kauan.
tuulakiilamo (nimimerkki)
Hauska nimike. Liuta kaltaisiasi vie sinulta kirjoitusoikeuden. Sitäkö haluat?
Van Helsing (nimimerkki)
Otapa tilkka valkoviiniä jos se auttaisi.
tuulakiilamo (nimimerkki)
Odotan vastausta myös edellisen kysyjän puolesta.
Van Helsing (nimimerkki)
..eikä ansaitse vastausta.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Sananvapaus ei lopu koskaan, koska se on ihmisoikeus. Internet on verkko ja mielipiteiden valtameri, ei läpeensä kustantajan ahdistama media.
Kippari (nimimerkki)
Mannerheimin lastensuojeluliitto on tehnyt hyvää työtä perustamisestaan alkaen. Tarkkaan en tunne historiaa mutta nimen valinta liitolle on hieman kyseenalainen. Sisällissodan jälkeen punaorpojen määrä oli n. 20 000. Monet punaisen puolen perheistä n.47% menettivät huoltajansa vankileireillä ja Mannerheimiä voidaan pitää syypäänä turhiin kuolemiin. Astahovin motiivit ovat muualla kuin lasten hyvinvoinnissa. Mitkä mahtoivat olla Mannerheimin motiivit?
MerjaH (nimimerkki)
Jari Tervon Troikka. Parempi vaihtoehtohan se oli, että vähemistö suomalaisista tapettiin kuin suurin osa olisi saanut surkean lopun. Eihän sitä tappamista voinut sen jälkeen sivuuttaakaan, kun sosialidemokraatit kaappasivat Suomen hallituksen pyssyt tanassa. Kapina mikä kapina. Vallankumous mikä vallankumous.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Suomen kansanvaltuuskunnan sotilaista teloitettiin joka neljäs. Tämä sotavankeihin kohdistunut sotarikos maassa, jossa ei ollut tuomioistuinta, herätti kansainvälistä huomiota. Joka neljännen teloitaminen tarkoittaa sitä, että kaikki ryhmänjohtajiin saakka teloitettiin tai olisi teloitettu jos olisi noudatettu arvojärjestystä. Kyseessä on siis tavallaan Katynin metsän joukkoteloitusta ankarampi joukkotuhonta ja sotarikos.
Zoltan (nimimerkki)
yksisilmäinen korppi (nimimerkki)
Oli Venäjällä asiat miten hyvänsä, se ei oikeuta tai tee Suomessa tapahtuvia väärinkäytöksiä lastensuojelussa mitenkään hyväksyttäviksi. Tervo meni taas sieltä mistä rima oli matalin kliseisine KGB turinoillaan ja toiveammattigallupin totuusarvo muuten hieman epäilyttää... Surkea kirjoitus, mutta uppoaa toki tiettyyn suomalaisryhmään joka haluaa kuulla tuon tapaista sekavaa venäjävihamielistä huumoria.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Luulin, että Tervon on lappilainen harvinaisuus: arktinen NATO-kokoomuslainen. Kuitenkin tuo sosialidemokraattinen vihatyyli antaa viitteitä siitä, että hän on kokoomuslaista luonnenäyttelevä korpikommunisti.
jussilaari (nimimerkki)
"New York Timesin mukaan Astahov on saanut nimittäjältään, presidentti Dmitri Medvedeviltä luvan jatkaa tv-hommia, vaikka Astahov on nykyisin viranomainen. Ei tämäkään olisi muualla maailmassa mahdollista." Jari Tervo ei muista, että James Baker toimi Bushin erikoislähettiläänä yrittäen saada Irakin velkojia antamaan anteeksi sen velat. Samaan aikaan konsulttifirma, jossa Baker oli osakkaana (partner, vai olisiko ollut senior partner), toimi Saudi-Arabian laskuun, jotta saudit saisivat lainaamansa rahat kaikki takaisin. Olen aina ollut sitä mieltä, että Venäjällä ja USA:lla on paljon yhteistä. Molemmisssa vallitssee jonottamisen kulttuuri, molemmat ovat korreen perrään ja niissä vallitsee suuruuden ihannointi. Molemmissa on myös yhtä jäykkä byrokratia, jonka saa voitelemalla erittäin notkeaksi.
Radisti (nimimerkki)
Ei jenkkilässäkään nyt niin hienosti ole lasten asiat, ensinnäkin minkäänlaista suomen neuvolajärjestelmän tapaistakan ei ole olemassa, lapsikuolleisuus synnytyksissä on maailman suurimpia. Jenkkilässä myöskään ei ole ratifioitu lasten oikeuksia koskevaa pykälää joten lapsityövoimaa voidaan käyttää.
MerjaH (nimimerkki)
Eikös se tämä Mannerheimin kaveri, Arvo Ylppö ollut Suomen neuvolajärjestelmän isä...vai oisko ollu Mannerheimin sisko, siis idean äiti...
Hyeena (nimimerkki)
Koska viimeksi ostit vaikkapa Kiinassa, Intiassa, Bangladeshissä, Vietnamissa jne, valmistettuja tuotteita? Oma veikkaukseni on, että sinullakin on jossakin em. maassa valmistetut kalsarit jaloissasi ja muijallasi (jos sitä on) vastaavat rintsikat päällä. Molemmat tietysti kuljette trendikkäästi lapsityövoimalla tehdyissä lenkkareissa.
larsolfsson (nimimerkki)
Milloinkas se lapsiasiamies on jenkkilasta tullut Suomesta lapsia hakemaan?
tapio_o_neva (nimimerkki)
Kun on tämä Halosen mainostama lapsikaappaussopimus, Yhdysvallat panee suomalaiset tshunat asialleen.
Arto-Niinisto (nimimerkki)
Herra Astahovilla riittäisi kyllä tarpeeksi tekemistä omassa maassaan. Venäjällä on arvioitu olevan 3-4 miljoonaa lasta heitteillä, 30 000 lasta katoaa vuosittain. Katulasten määräksi on arvioitu 500 000 - 1000 000. Lapsivankien määrä vaihtelee 20 000-30 000 välillä. KGB:n miehistä tehdään Venäjällä tietoisesti sankareita tiedustelupalvelun synkästä menneisyydestä huolimatta. Vuonna 2002 julkaistiin Venäjällä postimerkkikokoelma 80 vuotta täyttäneen tiedustelupalvelun julmimmista kiduttajista Artuzovista, Puzitskinista, Sitirnenista ja Baliskinista. Millainen melu nousisi jos Saksa julkaisisi Natsi-Saksan aikaisista kiduttajista postimerkkikokoelman? Näin meillä naapurissa menee lapsilla ja KGB:n miehillä. Venäjän kansa on suuri kärsijä. Poliittinen johtomme vaikenee puhuttaessa ihmisoikeuksista ja demokratiasta Venäjällä. Eurooppa on riippuvainen Venäjän öljy- ja kaasuvaroista ja niiden varjolla venäläiset tekevät suurvaltapolitiikkaa. Riippuvaisuussuhde tukkii suut.
sakari_j (nimimerkki)
kts. esimerkiksi: http://www.pietarinkatulapset.com/ Tässäkin ketjussa kaikenmaailman "helssingit sun muut pers..., korjaan, yksisilmäiset" kirjoittelevat ihan mitä sattuu. Faktoja on olemassa, ja ihan ilman mitään R-fobioita. Tämän tietää jokainen joka on Viipurissa, Sortavalassa, Pietarissaa, tms. käynyt. Riepuvaatteisia, paskanaamaisia kakaroita on kourat ojossa jokaisessa paikassa. Kotimaassamme olevistä kerjäläisistä eroavat siinä että tarve on todellinen, takana ei ole hyväuskoisilla hölmöillä tienaava mafia. Asiantilahan EI ole noiden penskojen syy, ja siellä sitä olisi KGB-lapsiasiamiehillä tekemistä, mitä nyt vallankumousten valmisteluiltaan ehtivät.
mikkovirtanen (nimimerkki)
"Riepuvaatteisia, paskanaamaisia kakaroita on kourat ojossa jokaisessa paikassa." Missähän ne nykyään oikein on, kun en ole niitä vuosiin nähnyt Viipurissa, Pietarissa, Moskovassa tai muisssakaan kaupungeissa? Ja minun tietoni ovat omakohtaisia havaintoja, eivätjkä mitään Internetistä saatuja hyväuskoisille hölmöille tarkoitettuja "faktoja".
MerjaH (nimimerkki)
kiertänyt kyseiset kujat kaukaa. Et ole edes mustalla autolla sujahtanut siutti...vaikka eikö niissä ole panssaroidut ja tummennetut lasit, jospa et ole vain nähnyt? Eikö siellä entisen puolueen päämajassakin syöty kaviaaria? Ei oltu köyhiä eikä kipeitä, pelkkää kateellisten panettelua.
mikkovirtanen (nimimerkki)
Olen liikkunut tasan samoissa paikoissa kun kymmenen vuotta sitten, jolloin katulapsia vielä näkyi. Nykyään - ei missään. Ja miksi ihm,eessä minä olisin "Putinin hyväpalkkainen mies"? Mitä ihmettä horiset?
MerjaH (nimimerkki)
Päättelin noista sensuroiduista jutuistasi. Ehdin nimittäin ne lukea. Piti kirjoittamani kommenttina, että "Tehtaankadullakin" on ILMEISESTI heräilty.
mikkovirtanen (nimimerkki)
Miksi Jari Tervon kirjoituksen kritisoiminen tekisi minusta "tehtaankatulaista"? Onko Venäjän vastaisen kritiikin kritisoiminen Suomessa kiellettyä? Ainakin US:ssä se näköjään on. Mielenkiintoista silti havaita, että kannatat KGB:läistä sensuuria. Ehkä sinun pitäisi muuttaa Venäjälle?
MerjaH (nimimerkki)
Sellainen epäilys vain vilahti mieleeni. Kyllähän tietysti heillä on asiamiehensä netissäkin, koska on propagandasodasta kyse. Venäläiset käyttävät usein fakta-sanaa. Tosin, onhan se suomeksikin tunnettu. Pyydän anteeksi, mikäli nimesi on aito. Virtanen, se on tosin kuin suoraan venäjä-suomi -sanakirjasta löydetty sekin :)))
mikkovirtanen (nimimerkki)
"Sellainen epäilys vain vilahti mieleeni." Enpä yhtään ihmettele. Kirjoitustesi perusteella vaikutat melkoisen vainoharhaiselta henkilöltä. Jokainen uusi kommenttisi vain vahvistaa tätä mielikuvaa. Voisitko vielä tarkentaa, kun et sitä ole vielä tehnyt, mikä sensuroidussa kirjoituskessani oli niin "tehtaankatulaista"? "Tosin, onhan se suomeksikin tunnettu." Sana "fakta" on kyllä jokaisen sivistyneen suomalaisen hyvin tuntema ja käyttämä. Tosin kaikkihan eivät ole sivistyneitä. "Pyydän anteeksi, mikäli nimesi on aito. Virtanen, se on tosin kuin suoraan venäjä-suomi -sanakirjasta löydetty sekin :)))" Miksi sinun pitäisi pyytää anteeksi ja mistä ihmeen sanakirjasta oikein horiset?
mikkovirtanen (nimimerkki)
Tässä ensimmäisen sensuroidun kommenttini viimeinen kappale, joka sopii hyvin vastaukseksi sinunkin kommenttiisi: Koska Suomessa vihdoin päästään eroon tästä jälkisuomettuneesta asenteesta, jonka mukaan kaikki Venäjää kritisoivat ovat ”älykköjä” ja kaikki Venäjää kritisoivien mielipiteisiin kritiikkiä esittävät henkilöt ”tehtaankatulaisia”? Koska vihdoin pääsemme eroon YYA-ajan traumoista, peloista ja alemmuudentunteesta, joita tällä jälkisuomettuneella asenteella yritämme yhä ylikompensoida? Meneekö vielä montakin vuotta?
mikkovirtanen (nimimerkki)
"Piti kirjoittamani kommenttina, että "Tehtaankadullakin" on ILMEISESTI heräilty." Tämän kaltaiset kommentit aiheuttavat minussa yleensä vedet silmiin herauttavan naurukohtauksen! Luulevatko nämä nimettömät mitättömyydet ihan oikeasti, että "tehtaankatua" ihan aikuisten oikeasti kiinnostaisi paskan vertaa, mitä nämä nimettömät mitättömyydet keskustelupalstoilla oikein kirjoittavat!?!?! Kovin on suuret luulot itsestä :))))
MerjaH (nimimerkki)
...että koetaan ihmiset mitättömyyksiksi. Mielenkiintoista. Kerro lisää. Käyn hakemassa kahvia...
mikkovirtanen (nimimerkki)
Sori nyt vaan, mutta vaikutat vainoharhaisten kommenttiesi perusteella hieman seonneelta. Taidan jättää keskustelun kanssasi tähän.
MerjaH (nimimerkki)
Meillä on täällä b-mielisairaalassakin nykyään Suomessa jo nettiyhteydet. Toivottavasti siellä Tehtaankadullakaan ei ole ruuhkia.
yksisilmäinen korppi (nimimerkki)
Tuon "tehtaankadulla lyömisen" voi heittää leikiksi, mutta se on vakavasti ottaen ahkerassa käytössä Venäjää sivuavissa nettikeskusteluissa ja jotenkin hyväksytty tapa herjata kommentoijia ja samalla leimata asialliset puheenvuorot arvottomiksi tehtaankadun viesteiksi.
MerjaH (nimimerkki)
No, hyvänen aika! Jos joku Pavel kirjoittaa ihan virkapalkalla jostain luxus-luukusta, niin eihän sitä nyt hyvänenaika voine "arvottomaksi" millään muotoa leimata. Sitäpaitsi, hehän ovat tietysti hekin pelkästään joitain vainoharhaisia kärpäsenpaskoja.
yksisilmäinen korppi (nimimerkki)
Leimasit nimimerkki mikkovirtasta tehtaankatulaiseksi, et jotain Pavelia. Voi hyvänen aika tosiaan.
MerjaH (nimimerkki)
Mitä se sinua riepoo, jos "leimasin" jotain virtasta? Ihme nöösejä.
Mila F (nimimerkki)
... töissä siellä Tehtaankadulla. Sää rienasit sen kaveria ja kohta on kostoksi koko Suomessa nettikatkos. Mitäs me sitten tehdään?
MerjaH (nimimerkki)
Ottaa se varmaan Pavelia pannuun, jos joutuu NAISEN könittämäksi. Nouseekohan tästä nyt ulkopoliittinen skandaali? Mie lopetan nyt.
Mila F (nimimerkki)
... diagnoosisi oli oikea. On pulaa ammattilaisista näemmä.
MerjaH (nimimerkki)
Kunhan kotiudun täältä b-mielisairaalasta, voin menna autteleen niitä supon poikia näissä hommissa. Sinä se olet aina niin kiltti ihminen. Mutta tosi se on, että taisin osua oikeaan, kun noin menetti hermonsa. Saattoi tosin olla vilttiketjua, totta.
jormatapio (nimimerkki)
Tämä ripeästi kasvanut huostaanottobisnes on suuri ongelma. On suomalaisen yhteiskunnan ja median oma häpeä, että siihen pitää ulkomailta käsin puuttua.
KKalevi (nimimerkki)
lapsi- ja mummo-asiassa, koska suomalaisilla on tapana arvostella Venäjää ihmisoikeus- ja katulapsi-asioissa. Näin sanoi TV:ssä joku venäläinen viranomainen tänään. Venäjä maksaa aina potut pottuina. Ja ainahan ne on ollut Suomen kimpussa muutenkin. Venäläisten vaahtoaminen on pääosin tarkoitettu sisäiseen käyttöön, jossa käännetään kansan viha suomalaisia vastaan. Suomalaisten miesten kannattaa pitää näppinsä erossa venakoista.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Venäjä varoittaa Suomen ulkoasiainministeriötä jatkossa harjoittamasta ihmisryöstöjä Venäjän federaation valtioalueella. Bäckman löysi haloslaisen politiikan heikon kohdan: keskitason johtajiksi nimitetyt yksikön päälliköt ja toimistopäälliköt. Naislla eivät hermot kestä, minkä vuoksi sitten aletaan turvautua Venäjä -tutkijoihin ja asiantuntijoihin, joita on Suomessa oikean työn puutteessa paljon, jopa liikaa. Vihavaisen lähtölaukaus oli eräänlainen jahtitorveen puhallus. Tämä osoittaa sen, että Suomi on aloittanut alemman tason konfliktin Venäjän ennakoivaa puolustusta kohtaan. Halosen akillaankantapää on löytynyt: ulkoasiainministeriön naisjohtajat, joilla ei hermo kestä, vaikka heidät on valittu Venäjän asioiden hoitajiksi.
Moma (nimimerkki)
Olen itsekin syyllistynyt ajattelemaan venäläistä mediaa yhtenä sopulilaumana, joka juoksee poliittisen johdon tahdon mukaan. Mutta Venäjälläkin on laatulehtiä ja sensaatiolehtiä. Hyviä journalisteja ja huonompia journalisteja. Luin venäläisestä Vlast-viikkolehdestä hyvän artikkelin tästä Turun huostaanottotapauksesta. Artikkelissa taustoitettiin tapahtumia monesta eri näkökulmasta - sekä itse tapauksesta että Suomen lainsäädännön vaatimuksista. Artikkelissa tuotiin esiin myös suomalaisen dosentti Bäckmanin rooli tapahtumien kulussa. Artikkeli toi hyvin esiin sen miksi ja kenen toimesta asia on noussut niin voimakkaasti esiin joissain venäläisissä lehdissä. Valitettavaa vain on, että taustoittavia artikkeleita ja lehtiä luetaan vain suppeassa piirissä ja sensaatiohakuiset lehdet myyvät Venäjällä otsikoillaan - kuten muuallakin.
Radisti (nimimerkki)
Merja H on aivan oikeassa tämän pää...tarin sisar juuri oli primus motorina ko järjestön luomisessa, Mannerheim ei olisi halunnut antaa nimeään yhdistykselle. Kovan väännön seurauksena tämä pääpiru lopulta suostui sisarensa ja Ylpön painostuksessa, jolla silläkin oli tietysti poliittinen merkityksensä, olihan sisällisota juuri päättynyt.
larsolfsson (nimimerkki)
Tarkoittanet Vapaussotaa
MerjaH (nimimerkki)
sisarkin ollut Mannerheim? Sitä mie vain, että kyllä sitä äärioikeallakin osataan olla sosiaalisia. Tiedä kuinka olisivat köyhälistön asiat kondiksessa, jos olisi edetty "ääri"-isänmaallisilta pohjilta, ja jos eivät demarit olisi häslänneet välissä. Kokoomushan oli paitsiossa koko Kekkosen ajan. ;)
tapio_o_neva (nimimerkki)
Sisällissodan jälkeen oli suunnitelma kasvatuttaa punalapset kunnon kansalaisiksi hyvissä maalaisliittolaisisa ja kokoomuslaisissa perheissä. Voisikohan Jutta Urpilaisen, Pia Viitasen ja Minna Lintosen antaa hyvään kokoomuslaiseen perheeseen uudelleen kasvatettaviksi? Heidän sosiaalistumistaan suomalaiseen kansanvaltaan rajoittaa Pispalan mummojen katrinalillqvistiläinen perintö.
Tiedustelija (nimimerkki)
Tapaan näitä älykkäitä slaaveja päivittäin maantiellä.Siellä kyllä huomaa, että ratin takana istuu arolta tulleiden venäläisten tankistien poikia. Hyvä että tiellä pysyvät. Ei ne pärjää nykyaikana, eikä ne pärjänneet suuressa isänmaallisessa sodassakaan ilman amerikan apua. Tappio siinä olisi ilman liittoutuneiden apua tullut. Ei kannata tavaritseistä huolestua. Ei niiltä mikään onnistu.
mikkovirtanen (nimimerkki)
Kyllä venäläiset vaan on hirvittäviä, voi jestas!!!
mikkovirtanen (nimimerkki)
Miksi kommenttejani sensuroidaan jatkuvasti?
Hyeena (nimimerkki)
Sama vika täällä. US:n toimittajat/moderaattorit nähtävästi vaistoavat orastavan ajatusrikollisuuden. Ajatuksen ja mielipiteen vapaus on niin arvokas asia ettei siitä ole varaa kertoa sivullisille.
mikkovirtanen (nimimerkki)
Mielipiteitä sensuroidaan kuin KGB:ssä konsanaan. Miksi?
mikkovirtanen (nimimerkki)
Voiko muuten US:n toimitukselta saada perusteluita sille, miksi täysin asiallisia kommentteja sensuroidaan? Mitä US uskoo saavuttavansa sananvapauden tukahduttamisella?
Hymiö (nimimerkki)
Kommentteja sensuroidaan herkästi, jos vastakirjoittajanne on psykopaatti. Eli hän katsoo olevansa oikeassa eikä kestä vastakommentteja. Tämä vastakommentoijanne klikkaa kohtaa: ilmoita asiaton viesti. Eivät nuo oikeat toimittajat jaksa kaikkeja riitoja sun tekstejä lueskella vaan klikkaavat viestinne pois. Pitää vain käyttää samaa vastakeinoa. Niin niistä vastarannan epäreiluista päästään eroon pitemmän päälle, kun useammat kirjoittajat tarttuvat toimeen.
Nimimerkki (nimimerkki)
Hieno oli se KGB:tä edeltävä historian pätkä. Vuoden 1905 vallankumouksen jälkeen joutui silloin aktiivisesti työväenpuoluen bolshevistisiivessa toimiva Nizhni Novgorodin juutalaisperheen poika Jakov Sverdlov karkoitetuksi Siperiaan samaan aikaan Josif Stalinin kanssa. Ei ole iso yllätys, että kosto voi olla suloinen - niinpä 1917. vuoden vallankumouksen suunnitteluun osallistumisen jälkeen oli juuri Sverdlov se, joka järjesti vallasta syöstyn tsaariperheen eläimellisen teurastuksen ampumalla ja hävittämällä ruumiit pelkurimaisesti happoa käyttäen ja polttamalla. Tuo tapahtui sen kaupungin lähellä, jonka nimeksi tuli pian Sverdlovsk. Heitti Jakov itsekin pian veivinsä influenssan johdosta, mutta mikä oli tehty, se jää historian kirjoihin - ja ne tsaariperheen jäänteetkin löydettiin. Ei kansaa tai ihmisiä voi pitää jotenkin "pahoina", mutta se järjestelmä, joka edustaa sellaisia arvoja ja on tuon kaltaisiin eläimellisyyksiin sortunut... voi sitä vaan ihmetellä, mikä on oikeasti se suomettujien "ihailun" kohde...
Mila F (nimimerkki)
... olivat ja ovat kännissä vallan läheisyydestä - isojen poikien hommista. Näkeehän sen Halosestakin Putinin vieressä posket hehkuen ja polvet vipattaen.
Nimimerkki (nimimerkki)
Historian kirjoihin jäi tosin myös tuolle kaupungille silloin annettu nimi - nykyään se on Jekaterinburg.
nymen (nimimerkki)
Hei! kiitoksia ensinnäkin kirjoittajalle terävästä mielipide kirjoittelusta. Olen pitkään ihmetellyt suomalaisten passiivisuutta ja vanha kantaista väistely liikkeitä kun naapurihakkaa halolla niin paljon kuin ehtii ja vielä melkein joka päivä, ainoastaan perjantai-ilta voi olla rauhallisempaa kun naapuri on ottanut vodka hörpyt vanhan kansallisen tavan mukaisesti. toisin sanoen olemme kumartaneet liian pitkään antamalla naapurivallalle maa-alueita ja maksettu 300 milj. kultadollaria v.1939 valuutta kurssin mukaan ja viimeksi annoimme vielä käyttää merialuettamme kaasuputken laskemista varten, jotta venäläiset saisivat lisää dollareita, entä suomalaiset-joilla ei ole ensinnäkään itsetunto maailman parhaimmasta päästä ja varsinkin businesspuoli on yhtä kehnoa. En kohta ihmettele, että suomen toinen virallinen kotimainen kieli on venäjä heti ruotsin jälkeen kuten viime vuosituhannen puolella asian laita oli ollut- Sisu,sauna..ja ruotsalainen turun sinappi
Hyeena (nimimerkki)
Turun Sinappi valmistetaan nykyään Puolassa ja lisäksi HK:n Camping grillimakkaran valmistus on siirretty Suomesta Ruotsiin
Fasse (nimimerkki)
maustavat makkaransa Suomessa tehdyllä Hangon sinapilla.
Virastoveijari (nimimerkki)
Venäläislasten ura on vaihdellut. Maailmankaikkeuden onnistunein lapsi syntyi ent. Neuvostoliitossa. Hän ilmimantoi vanhempansa, jotka olivat arvostelleet kommunismia, koska ruokaa ei tahtonut riittää. Tiedonsaannista ilahtuneet viranomaiset teloittivat väärinajatelleet vanhemmat, ja ikuiseksi sankariksi julistettu urhea poika sai patsaita ympäri Neuvostoliittoa. Mitä opimme tästä?
tapio_o_neva (nimimerkki)
Jokaisen lapsen isänmaallinen velvollisuus on ilmiantaa Suomen kansalle vanhempansa jo ennen kuin näistä kasvaa kansanedustajia tai ministereitä.
tourette (nimimerkki)
Venäjän tuoreenlännässä sotilasdoktriinin päivityksessä tehdään ihan kylmästi selväksi, että "Venäjä katsoo oikeudekseen puolustaa kaikkien Venäjän ulkopuolella asuvien kansalaistenssa oikeuksia. " (YLE) Se tarkoittaa, että se oikeuttaa heidät omasta mielestään puuttumaan jopa väkivaltaisesti toisen maan sisäisiin asioihin. Lisäksi "Ajankohtaisten konfliktien ominaispiirteeksi mainitaan se, että niissä sovelletaan niin sotilaallista voimaa kuin ei-sotilaallisiakin keinoja. " (TS) Ihme että eivät ole edes vaivautuneet verhoamaan näitä härskisti kansainvälisen oikeuden vastaisia pyrkimyksiään tavanomaiseen maskirovkaan.
tapio_o_neva (nimimerkki)
"Venäjä katsoo oikeudekseen puolustaa kaikkien Venäjän ulkopuolella asuvien kansalaistenssa oikeuksia. " => Myös meidän tulisi ottaa oppia johtavista länsimaista ja Siionista.
ämpee (nimimerkki)
"On naurettavaa kuvitella, että KGB-taustaisen juristin tehtävä lapsiasiamiehenä olisi edistää venäläislasten hyvinvointia." Vähintää yhtä naurettavaa on kuvitella, että Demla-taustainen lakimies edistäisi suomalaisten asiaa. Tosin sirkuksen maksajana ei paljoa naurata...
pekkatoivonen (nimimerkki)
Meidän lapset ja naapurin kakarat.
Murtokorpi (nimimerkki)
Kirjailija Tervossa on aineksia Suomen Václav Havel'iksi. Tervon kirjoitus on syytä kääntää venäjäksi ja lähettää julkaistavaksi Venäjän päämedioihin niin että muutkin kuin turvallisuuspalvelun agentit saavat sen luettavaksi. P.s. Näkeehän tämän jo sokea Reettakin, että "chamberlainien" aika Suomen poliittisessa johdossa on ohi. Sitoutumista länteen on jatkettava ja vahvistettava.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Ellei Veikko Saksi käännä Tervon kirjoitusta Venäjäksi tai kustanusosakeyhtiö Otava Heikki A. Reenpään kehoituksesta niin ehdotan, että Johan Bäckman kääntää. Ruma sana sanotaan niin kuin se on! (Simo Salminen, Pornolaulu).
Mies Shanghaista (nimimerkki)
Viipurilainen isoisäni aikanaan totesi venäläisistä, että kyllä niiden kanssa voi kaveri olla kunhan vetää niitä kerran viikossa turpaan. Tiesi varmaan mistä puhui, Viipurissahan oli oli ennen sotia venäläisiäkin asukkaita.
Naurava koira (nimimerkki)
Kyllä, suomalaisten väkivaltainen ja muukalaiskammoinen luonne on tunnettu jo monen sukupolven ajalta.
jormatapio (nimimerkki)
Viipurissa suoritettiin toukokuussa 1918 etninen puhdistus. Tapettiin jopa valkoisia kannattavat kauppiaat pelkän syntyperänsä perusteella. Tästä historiallisesta 'yksittäistapauksesta' J.Tervo ja H.Hautala vaikenevat.
Mies Shanghaista (nimimerkki)
Voipi olla että isoisäni ei oikeasti mättänyt venäläisiä kuonoon, ei ainakaan jatkuvasti. Hän tahtoi vain sanoa, että venäläisille ei pidä koskaan eikä missään asiassa antaa periksi. Väläisiin nähden on aina pidettävä tiukka linja.
tapio_o_neva (nimimerkki)
"Esimerkiksi Harkovassa, Ukrainassa sijaitsevassa orpokodissa lapset rakentelivat kopioita Leica II –kamerasta. Venäläiseksi nimeksi kameralle annettiin FED 1. Kirjaimet tulevat Neuvosto-Venäjän salaisen poliisin Tšekan perustajan Felix Edmundovitš Dzeržinskin nimestä." No ensinnäkin toteaisin, että Felix kirjoitettiin Feliks, koska venäjän kielessä ei ole "x"-kirjainta ja alkuperäiskielellä puolaksi nimi on Feliks Dzierżyński, koska puolankaan kielessä ei ole "x"-kirjainta. http://en.wikipedia.org/wiki/Polish_alphabet Suomenkielisessä Wikipediassa tämä on toki otettu huomioon anglismitta. http://fi.wikipedia.org/wiki/Feliks_Dzer%C5%BEinski Toivottavasti Tervon kustannustoimittaja WSOY:ssä tarkistaa asian. FED-1 ei välttämättä ole Leica II:n kopio. Stephen Rotherylla on mielipide. http://sovietcamera.110mb.com/fed1/ Uuden Suomen lukijoista ainakin Jali Raidalla taitaa olla Leica.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Nuorkaartilaiset kehoittavat Suomea (valtiota) elämään ystävyydessä. http://www.molgvardia.ru/mg_regions/2010/06/11/18385 Heilläkään ei siis ole pienintäkään epäilystä, etteivätkö suomalaiset (kansalaiset) eläisi rauhanomaisessa rinnakkaiselossa Venäjän federaation ja venäläisten kanssa. Ulkonaisianministeriö on merihädässä, mutta Stubb lensi Venäjän ohi Afganistaniin. Mitä Suomen valtiosäännön mukaan voi Kimmo Sasin ja Kokoomuksen kiihkoparlamentaristien mukaan tehdä, kun ulkoasiainministeri jättää haloslaiset naisjohtajat vakaviin vaikeuksiin lentämällä Moskovan ohitse? Halonenhan ei voi puuttua asiaan ilman, että Helsingin Sanomien Mikael Pentikäinen, Suomen Kuvalehden Pekka Ervasti, Kimmo Sasi tai Jukka Tarkka tai Risto E. J. Penttilä vetävät herneet nenään. Antakaa Halosen auttaa! Ehdotan, että Katainen suostuttelee ulkoaisianvaliokunnan puheenjohtajan, vain maltillisesti natottelevan Suomen entisen Lontoon suurlähettilään, Pertti Salolaisen, ulkoaisianministeriksi ja että Stubb keskittyy persona non gratana Venäjällä juhannusyön golfiin.
tuulakiilamo (nimimerkki)
Nähtyäni nuo kummalliset kirjainmerkit hymy hyytyi. Sinä olet paikallasi, hovinarrina, mutta pidä roolisi ja suusi soukemmalla.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Siksi tuo huvinarrius kuuluu pääasiassa eurostoliittolaisille ilveilijöille, jotka rakentavat mielikuvaa kuin Baabelin tornia.
mikkovirtanen (nimimerkki)
"Kymmenkunta vuotta sitten sattui käteen lehtijuttu, jonka mukaan poikien toiveammatti Venäjällä oli rikollinen. Tyttöjen vastaava oli prostituoitu." Hyvin se näyttää taipuvan disinformaation levittäminen Jarpsiltakin, joka jutussaan viittaa yli kymmenen vuotta vanhaan internetlegendaan tutkimuksesta, jonka alkuperäisversiota ei liene kukaan koskaan nähnytkään. Samaisesta asiasta olisi ollut tarjolla paljon tuoreempaakin tutkimustietoa, joten miksiköhän Jarpsi ei viitannut niihin?
Naurava koira (nimimerkki)
Kuka on väittänyt, että Venäjällä tarvitsee olla tiedustelupuolen koulutus lapsivaltuutetulla? Ei kukaan muu kuin Tervo itse. Onko Suomen lapsiasiainvaltuutetulla sosiaalipuolen koulutus? Ei ole. Mistä Tervo tietää että venäläisiä ei kohdeltasi huonosti tai syrjivästi Suomessa? Onko jotain tutkimustietoa? Tervon kirjoitus on juuri sitä Venäjään ja venäläisyyteen kohdistuvaa perusteetonta mustamaalausta jota Suomessa näyttää olevan joka tasolla ja jonka on helppo uskoa vaikuttavan myös viranomaisten käytökseen venäläistaustaisten perheiden asioita käsiteltäessä.
tuulakiilamo (nimimerkki)
valaiseva nimi. Me suomalaiset tiedämme, että maassamme lapset ovat kaikki kaikessa. Normaaliperheissä heitä lähinnä jumaloidaan. Nämä " valtuutetut" on pestattu vähemmistölle, joista pidetään suurta ääntä. Alan olla kurkkua myöten täynnä näiden poikkeusyksilöiden parkua. Me normaalisti elävät, kirkkoon kuuluvat, heterot, Suomen kulttuuria arvostavat ja lakia noudattavat olemme kohta altavastaajia Miksi? PS. Lukekaa HS:sta Ruandi-uutinen.
sakari_j (nimimerkki)
menee näköjään siihen kun a) vaihtaa käyttäjätunnuksen ja b) vastaa omaan viestiinsä. Koska vastauskirjoitus oli noinkin simppeliä tekstiä niin sen kirjoitamiseen meni ehkä vajaa 2 minuuttia. Vodkaryyppy ja suolakurkku otti minuutin ja loppuaika lienee ns. "koneaikaa". Käytät ilmeisesti PC-konetta, käyttiksenä Vista (mahdollisesti XP, mutta eppäilen kuitenkin). TAI voihan se olla niinkin että käytössäsi on "kotimaista tekniikkaa".... kts. esim. http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Itänaapurin+tietoyhteiskunta+yskii/HS20060425SI1KU034um
Naurava koira (nimimerkki)
Olisit sakari_j käyttänyt omat minuuttisi esittämieni väitteiden kommentoimiseen, se olisi ollut mielenkiintoisempaa luettavaa kuin vainoharhainen "huumorisi". Vastaaminen lienee helppoa kun kirjoitukseni oli mielestäsi niin simppeliä. Kokeilepa uudestaan.
demarien vihollinen no1 (nimimerkki)
..Venäjällä on huomattu, että ulkomailla ovat asiat joiden kanssa on hyvä riidellä oman kansan kanssa. Ei sen kummenpaa. Onhan meilläkin aina usa ja Israel paikkoja ,joissa on kaikilla paha olla, näihin vuosiin asti. Ulkopolitiikkamme siis perustui tähän ;ulkomailla olevaan pahuuteen. Merkkinatalouden voima alkaa hiipiä venäjälle , jo siinä määrin, että siellä pelätään varastettujen miljardien tulon loppuja, jos ei käyttäydytä länsimaisten sääntöjen mukaan. ELI ,ei kannata huolestua, Venäjä on matkalla kansakuntana nousuun tai täydelliseen anarkiaan...
Haggis (nimimerkki)
Meillä on ollut huono onni joutuessamme asustelemaan henkisesti sairaan valtion naapurina. Siellä on aina ollut hulluja tsaareja, mielipuolisia bolshevikkejä, KGB-kahjoja jne... Mikään itänaapurissa ei koskaan ole ollut ns. normaalia. Omaa sisäistä tuskaansa se on kautta historiansa purkanut maihin, jotka onnettomuudekseen sattuvat olemaan sen naapureina. Jos tämä idästä tuleva räksytys ei hellitä, siitä on tehtä asianmukaiset johtopäätökset. Meidän on kuuluttava johonkin suurempaan yhteisöön, jolle Venäjä ei uskalla ainakaan tosissaan uhitella ... ja sehän on tietenkin NATO. Kysymys ei ole mistään russofobiasta. Historia on meille opettanut, että Venäjällä ei ole koskaan ollut minkäänlaisia moraalisia pidikkeitä. Sen käytös on aina ollut äärimmäisen härskiä, ja se kuuntelee vain fyysistä voimaa.
mikkovirtanen (nimimerkki)
"ja sehän on tietenkin NATO."¨¨ Aivan! Naton jäsenenä meidän ei sitten tarvitse pelätä, että presidentin koneet tippuu ja että pääkaupungissa järjestellään patsasmellakoita :)
mikkovirtanen (nimimerkki)
"Meillä on ollut huono onni joutuessamme asustelemaan henkisesti sairaan valtion naapurina." Joo - juuri sen vuoksi Suomi onkin ollut aina todella paska maa asua, minkä monet tutkimuksetkin vahvistavat.
Naurava koira (nimimerkki)
*tuplaviesti pois*
Naurava koira (nimimerkki)
En ole huomannut räksytystä muualla kuin näillä keskustelupalstoilla. Astahovin ja Putinin kommentit olivat erittäin asiallisia.
Haggis (nimimerkki)
Eräässä tuoreessa tiedotustilaisuudessa Astanov suorastaan ylimielisesti ilkkui suomalaisten lastenhoidolle. Siinä tuli kyllä täysin selväksi venäläisten perinteinen ylimielinen asenne pikku länsinaapuriaan kohtaan. Missään tapauksessa venäläisillä ei ole mitään oikeutta puuttua lainkaan siihen, jos Suomen viranomaiset hoitavat työnsä Suomen lainsäädännön mukaisesti. Jos nämä taas rikkovat lakia, meillä on oma oikeuskäytäntömme tämän asian selvittämiseksi. Putinhan on ollut tässä asiassa täysin asiallinen. Ehkä hän on tietoisestí delegoinut tämän asian rakkikoiralleen.
Tapanainen (nimimerkki)
Vähänkin Venäjän ja sen edeltäjän asioita seuraava voi allekirjoittaa Tervon jutun koskien lapsien asemaa. Mieleeni tulee Eila Lahti-Argutinan kirja, jossa hän kertoo orpolasten,joiden vanhemmat joko Siperiassa tai ammuttuna,kohtaloista. Iltarukous lastenkodissa oli seuraava: "Kiitämme toveri Stalinia onnellisesta lapsuudesta". Onko jokin muuttunut?
mikkovirtanen (nimimerkki)
"Onko jokin muuttunut?" Jos oikeasti tuntisit Venäjää, niin tietäisit, että on.
välitäkin poosu (nimimerkki)
tapio_o_neva (nimimerkki)
Moskovalainen taksinkuljettaja ja pietarilainen älymystön edustaja toteaa tuohon vain, että Jeremenko (ukrainalainen nimi) on vain hahol (ukrainalainen maalainen hölmö).
Aku (nimimerkki)
Olipa terävää tylytystä, etten paremmin sano!
tapio_o_neva (nimimerkki)
Tylytys oli niin tavallista, että oikeistososialidemokraatti, pahamaineinen Nova-toimittaja Aarno Laitinenkin jää toiseksi. Kumpa Lipponen vielä ärjähtäisi jotain vaikkapa Suomen Keskustan puheenjohtajavaalista, olisi viikonloppu täydellinen.
välitäkin poosu (nimimerkki)
"Moskovalainen taksinkuljettaja ja pietarilainen älymystön edustaja toteaa tuohon vain, että Jeremenko (ukrainalainen nimi) on vain hahol (ukrainalainen maalainen hölmö)." Tarkoitatko, että venäläiset suhtautuvat ukrainalaisiin samalla tavoin, kuin suomalaiset suomenruotsalaisiin?
tapio_o_neva (nimimerkki)
Osa isovenäläisistä suhtautuu vähävenäläisiin eli ukrainalaisiin kuin svenskafolkpartisti perussuomalaisiin, yltiösivistyskokoomuslainen kepulaisiin tai äärioikeistoeurososialidemokraatti kommunisteihin. Perusajatus on se, että ukainalaiset voivat olla juutalaisten, vapaamuurarien, kepujen kaltaisia maalaishölmöiltä vaikuttavia ovelia juonittelijoita tai kulttuuriltaan alemalla tasolla olevia aitoja maalaisjuntteja, hönttejä. Pilkkanimi "hahol" tulee siitä, että etelävenäläiset ja ukrainalaiset lausuvat "g"-kirjaimen "h":na tai miltei "h":na venäjääkin puhuessaan. Etelävenäläisyys näkyi Mihail Gorbatšovissakin siinä, että pitkään puhuessaan ja väsyessään hän alkoi lausua g:ä miltei h:na etelävenäläiseen tai ukrainalaiseen tapaan. Etelä-Venäjä on 1700-luvulta alkaen Osmanien valtakunnalta vallattua aluetta eikä ole ollut viljavuudestaan huolimatta Venäjän kehityksen kärkeä Moskovan ja Pietarin kuvernementtien ja läntisten kuvernementtien tapaan. Kun ei ole ollut rahaa ja elinkeinoelämää, ei ole ollut oikein vahvoja kulttuurilaitoksia, insinöörejä eikä omia virkamiehiäkään. Juuri tästä ylenkatsomissyystä Ukraina on yksikielinen maa, ja itäukrainalaisten venäjänkielistenkin on hankittava viralliset paperinsa ukrainaksi. Toinen Ukrainan haaste on Puola Länsi-Ukrainassa. Puolalaisetkin ovat ylenkatsoneet ukrainalaisia perifeerisinä maalaisina. Ukrainan historia ja sisäpolitiikka sekä politiikka suhteessa itävallansaksalaisiin, puolalaisiin ja venäläisiin on pitkä runsaan 500 vuoden juttu, josta ei puutu vihvahteita. Suomessa ei vain Etelä-Venäjän historiaa tunneta edes välttävästi, koska meille on Pietarin politiikka ollut tärkeintä Itämerellä. Parasta venäjän kieltä puhuvat vanhat pietarilaisten kulttuurisuvut. Myös moskovalaisten venäjän kielessä on huomauttamista. Hyvää venäjää voi katsella myös Mannerheimin suomennetuista kirjeistä. Ne ovat pietarilaisen aristokratiatyylin, tyylin ja kohteliaisuuden ilmentymiä.
Arbatin lapsi (nimimerkki)
"Viipurilainen" mummo Irina Antonova pääsi suomalaisten palvelutaloon, mutta Sotilaiden Äitien Komitean Maria Kirbasova EI päässyt? Lainaus: "Suomesta käännytettävän venäläisen isoäidin Irina Antonovan omaisten pitkä taistelu byrokratiaa vastaan päättyi luovutusvoittoon tai ainakin aikalisään. Antonovasta tulee Villa Inkerin palvelutalon asukas 16.6. Suomalaisen vapaaehtoisjärjestön ylläpitämä palvelutalo sijaitsee Kikkerissä (Kikkerino), Volosovan alueella noin 80 kilometriä Pietarista Narvan suuntaan ... Asukkaista vain kourallinen on inkerinsuomalaisia ja henkilökunnasta suomea puhuu johtajan lisäksi pari hoitajaa. Irina Antonovan pääsy Kikkeriin järjestyi presidentti Putinin kautta. Putinhan oli toukokuun lopussa luvannut pääministeri Vanhasen tapaamisen yhteydessä, että Antonova saa Venäjällä hyvän hoidon. Paradoksaalista tietty on, että hoitopaikka on suomalaisen vapaaehtoisjärjestön omistama ja vastuulla. Villa Inkeri ei aluksi innostunut huonokuntoisen Antonovan tulemisesta, mutta ilmeisesti korkeiden puhemiesten taivuttelu onnistui tai annettiin tarjous, josta ei voi kieltäytyä. Villa Inkeri kamppailee rahavaikeuksissa ... Villa Inkerin valikoituminen Irina Antonovan sijoituspaikaksi oli yllättävää, sillä vain kaksi vuotta aikaisemmin samainen järjestö ei uskaltanut luvata tuolloin karkotusuhan alaiselle Maria Kirbasovalle hoitopaikkaa. Ei haluttu sekaantua politiikkaan. Kirbasova oli ollut perustamassa Tšetšenian sodan vastaista Venäjän Sotilaiden Äitien Komiteaa. Mutta nyt presidentti Putinin väliintuloa ei tulkita politiikaksi." http://www.inkeri.com/antonova.html
tapio_o_neva (nimimerkki)
Mitä Jari Tervo sanoisi WSOY:n peräti oudosta menettelystä taiteilijaa kohtaan? Samaan aikaan, kun Heikka A. Reenpää hillitsee itseään Pro Kareliassa ja Antti Reenpää on vapautunut kustannusosakeyhtiö Otavan palveluksesta, WSOY:kin tuntuu liittyneen Johan Bäckmanin rinnalle antifasistiseen rintamaan. http://www.uusisuomi.fi/kulttuuri/95152-wsoy-ei-enaa-kustanna-sofi-oksas... Fasisteilla ei mene tänään hyvin! Mitä Jari Tervo sanoisi tästä?
nurmiar (nimimerkki)
Eftersom du är utbildad så antar jag att du kan svenska? Varför vill du censurera ryska pressen Varför ska inte ryssarna få skriva vad dom vill i sina tidningar? Du vill införa censur för ryska tidningar som inte skriver så det passar Finland? Ryssarna skriver va fan dom vill i sina tidningar...du kan inte censurera ryska tidningar...
h.j.j (nimimerkki)
Tervo osaa kirjoitaa asialisesn ja kohtuu siiitin komentin.
veikko mäkitalo (nimimerkki)
Mahtava analyysi Arvo Ylpöstä taannoin telkussa, hyvä Jari
jaliraita (nimimerkki)
"toimitusjohtajana" on entinen "Gestapon kenraali". Eli kyllä meilläkin osataan. Jali Raita, diplomi-insinööri Somero
jaliraita (nimimerkki)
Päijät-Hämeen sosiaali – ja terveysyhtymä 22.6.2010 Sosiaalipäällikkö xxxx 6300 ORIMATTILA  Asia: Vaatimus huostaanoton purkamiseksi koskien vastasyntyneen Venäjän kansalaisen xxxx huostaanottoa 8.11.1993 ja 15.11.1993. Viite keskustelu Orimattilassa 25.5.2010 Vaatimuksen esittäjä: xxxxxxxxx, Venäjän ja Suomen kansalainen, Lahden kaupunkikunnasta, osoite xxxxxx. Asiamies: Jali Raita, diplomi-insinööri Somero Vaatimus: Vaadin huostaanoton välitöntä purkamista ja poikani toimittamista huostaani sekä päätöstä siihen, että poikani sijoitetaan asumaan luokseni. Huostaanotolle ei ole ollut tuolloin vuonna 1993 laillisiakaan perusteita ja vieiä vähemmän nyt. Kertomus asiasta: Sysmän perusturvalautakunta otti xxxxxx laittomasti kiireellisesti huostaan päätöksellään 8.11.1993, äidin ja lapsen ollessa Lahden ensi- ja turvakodissa Lahdessa osoitteessa Nikkilänkatu 51. Tuolloin vain Venäjän kansalaista ei olisi saanut ottaa huostaan vaan, jos tarvetta olisi ollut lapsi olisi ulkomaalaislain mukaan tullut ottaa poliisin toimesta säilöön, ja viedä asia käräjäoikeuden päätettäväksi viimeistään neljäntenä päviänä kiinniotosta. Kiireellinen huostaanotto tehtiin, jotta olisi estetty lapsen ja äidin paluu takaisin Venäjälle. Isä xxxxxxx oli hylännyt lapsen jo ennen tämän syntymää eikä ole kiinnostunut lapsesta. Äiti joutui jäämään Suomeen hädänalaiseen tilaan ja on siitä asti pyrkinyt saamaan lapsen luokseen siinä kuitenkaan onnistumatta. Äidille on tullut suurta vahinkoa kuin myös lapselle. Äiti saa vain satunnaisesti tavata lastaan valvotuissa olosuhteissa. Lapsi on eristetty luonnollisesta ympäristöstään eikä hän ole voinut pitää yhteyttä Venäjällä asuviin sukulaisiinsa ja oppia kunnolla venäjänkieltä tulevaisuuttaan ajatellen. Kun lapsi otettiin huostaan 8.11.1993 ei Sysmän perusturvalautakunnalla olisi myöskään ollut oikeutta toteuttaa huostaanottoa vieraassa kunnassa eli Lahdessa. Lapsi on ollut sijoitettuna xxxxxx perheeseen äidin tahdon vastaisesti. Tiettävästi sijaisperhe kuuluu Helluntai-seurakuntaan. Pojan luonnollinen uskonto olisi ollut äidin mukaan ortodoksisuus ja serurakuntana ortodoksinen seurakunta. Äiti ja poika ovat nyt poikansa xxxxx yhteishuoltajia. Viimeksi äiti on saanut tavata lastaan vain valvotusti kolmen tunnin ajan. Valvottuja tapaamisia on vain joka toinen kuukausi. Huostaanotolle ole ollut 8.11.1993 ja 15.11.1993 laillisia perusteita eikä sellaisia ole nytkään. Huostaanotto tulee siis purkaa xxxxxx on menossa ammatikoulutukseen, joka mahdollinen koulu olisi lähellä Lahtea. äidin kotipaikkaa. xxxxx Venäjän kansalaisuudesta johtuen asiassa tulee pitää Venäjän konsulaatti informoituna. Juttuun liittyvät mm seuraavat asiakirjat, jotka jo ovat käsillä olevan viranomaisen hallussa. : 1) xxxx tulevan isän xxxxx todistus luovuttaa syntyvä lapsi äidilleen, joka voisi vaikka mennä lapsen kanssa Venäjälle. xxxxx on jo ennen pojan syntymää hylännyt tämän. 2) Kopio xxxxxx passista, johon xxxxxx on merkitty Venäjän kansalaisena. Tällöin Venäjän kansalaista xxxx ei olisi saanut ottaa huostaan vaan säilöön ulkomaalaislain tarkoituksessa. Myöskään xxxx matkustamista Venäjälle ei olisi saanut estää. 3) Kiireellisen huostaanoton päätös pvm 8.11.1993, josta ilmenee kiireellisen huostaanoton todellinen syy. Uskottiin, että xxxxx palaa vanhempiensa ja lapsensa kanssa Venäjälle ja suunniteltu adoptio menee myttyyn. Tämä paljastaa rikoksen, sillä eihän Sysmän sosiaalityöntekijöillä ja yksityisen Lahden ensi- ja turvakodin työntekijöillä ole ollut mitään oikeutta toimia Lahdessa ja estää ko henkilöiden matkustamista Venäjälle ja eristää lapsi ympäristöstään. Asiakirjaa ei edes ole annettu tai lähetetty tiedoksi isälle xxxxx ja äidillekin se vain väitetään lähetetyn. Edelleen asiakirjasta ilmenee, että lapsi ja äiti ovat olleet Lahdessa yksityisessä Lahden ensi ja - turvakodissa, jossa siis on syntynyt väitetyn huostaanoton tarve. Tällöin toimivaltaisia ja -velvollisia olisivat olleet Lahden kunnan sosiaaliviranomaiset eikä Sysmän kunnan sosiaaliviranomaiset, jotka huostaanoton päätökset tekivät. 4) Varsinaisen huostaanoton päätös pvm 15.11.1993 osoittaa mm sen, että on haluttu tehdä huostaanotto aikuisikään saakka Päätöksessä lukee " 3. Lapsen edun mukaista on päästä sijaisperheeseen, jossa hän voi kasvaa turvallisesti aikuiseksi saakka." Tällainen päätös on ihmisoikeussopimusten vastainen, sillä huostaanotto on aina tarkoitettu vain lyhytaikaiseksi ja väliaikaiseksi toimenpiteeksi. Päätökseen on uudelleen kirjattu pelko lapsen viemisestä Venäjälle, joka pelko todistaa lainvastaisesta menettelystä. Edelleen asiakirjasta ilmenee, että lapsi ja äiti ovat olleet Lahdessa yksityisessä Lahden ensi ja - turvakodissa, jossa siis on syntynyt väitetyn huostaanoton tarve. Tällöin toimivaltaisia ja velvollisia Lahden kaupunkikunnassa olisivat olleet Lahden kunnan sosiaaliviranomaiset eikä Sysmän kunnan sosiaaliviranomaiset, jotka huostaanoton päätökset tekivät. Asiakirjaan on merkitty, että isää ja äitiä olisi kuultu. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut hallintomenettelylainkan tarkoittamalla tavalla. Edelleen asiakirjasta ilmenee se annetun tiedoksi xxxxxx 14.12.1993. Tämä on mahdotonta, sillä tällöin hän ollut Venäjällä. Oheistamme tähän kopion hänen passistaan, josta tämä on todettavissa Meille tuntemattomalla tavalla asiakirjaan on kirjoitettu xxxxxxx allekirjoitus, jota hän ei ole voinut tehdä 14.12.1993. Asiakirja näyttää väärältä. 5) Sysmän kunnan perusturvalautakunnan kokouksen 4/93 pvm 15.11.1993 pöytäkirja huostaanoton osalta, josta ilmenee kokouksen alkaneen kello 17.00 ja päättyneen kello 18.08. Pöytäkirjasta ilmenee, ettei kokouksessa ole kuultu asianosaisia , joka on vastoin hallintomenettelylakia. 6) Sosiaalityön päiväkirja päivältä 20.7.1993. Tämä osoittaa, että jo silloin 1,5 kk. ennen lapsen syntymää xxxxxx on ilmoittanut hylkäävänsä tulevan lapsen. Tällöin on jo suunniteltu lainvastaisesti huostaanottoa ja adoptiota Lahden kaupunkikunnan alueella. Sosiaalityön päiväkirja päivältä 6.8.1993. Tämä osoittaa, että xxxxxx on edelleen ilmoittanut hylkäävänsä tulevan lapsen. Sosiaalityön päiväkirja päivältä 10.8.1993. Edelleen on suunniteltu lainvastaisesti huostaanottoa ja adoptiota. Sosiaalityön päiväkirja päivältä 12.8.1993. Tämä osoittaa, että xxxxxxx on edelleen ilmoittanut hylkäävänsä tulevan lapsen. 7) Sosiaalityön päiväkirja päivältä 16.8.1993. xxxxxxx on tasapainoinen ja tietää, mitä tahtoo. xxxxxxxx on edelleen ilmoittanut hylkäävänsä tulevan lapsen ja toivoo äidin muuttavan lapsen kanssa Venäjälle. Äiti xxxxx pystyy huolehtimaan lapsestaan. 8) Sosiaalityön päiväkirja päivältä 15.10.1993 ja edelleen, vastentahtoista huostaanottoa ja adoptiota valmistellaan. 9) Sosiaalityön päiväkirja päivältä 1.11.1993. Vastentahtoista huostaanottoa ja adoptiota valmistellaan jo Sysmän perusturvalautakunnan kokoukseen 15.11.1993. Samoin suunnitellaan poliisin apua ja kiireellistä huostaanottoa sen varalle, että lapsi siirtyisi Venäjälle. Täysin lainvastaista ja suunitelmallisesti rikollista 10) Sosiaalityön päiväkirja päivältä 8.11.1993. Tehtiin kiireellinen huostaanotto, josta lainvastainen peruste ilmenee. Syy oli epäily, että 9.11.1993 saapuvat xxx vanhemmat muka veisivät lapsen Venäjälle. Tähänhän heillä olisi täysi oikeus, jos vanhemmat siihen suostuvat , ja niinhän lapsen isäxxxxxxoli toivonutkin. Sosiaalityön päiväkirja päivältä 12.11.1993 todistaa lapsen ryöstämisestä. Sosiaalityön päiväkirja päivältä 26.11.1993 todistaa, että lapsen ryöstö haluttiin viedä loppuun adoptoimalla lapsi. 11) Pelastakaa Lapset ry:n asiakirja pvm 5.11.1993 todistaa, että jo silloin tiedettiin, että huostaanottopäätös tehdään 15.11.1993 vaikka lapsen biologiset vanhemmat todistaisivat ja esittäisivät mitä tahansa. Mitään laillista menettelyä ei edes ole ajateltu tehtävän, kun päätös eli lopputulos on ollut täysin selvää. 12) Sosiaalijohtaja Olli Sandelinin kirje Mikkelin lääninoikeudelle pvm 17.1.1994 todistaa, että huostaanoton syy on ollut estää lapsen pääseminen Venäjälle, johon hänellä ja hänen vanhemmillaan on ollut täysi oikeus. Sandelin on tiennyt, että lapsi on ollut Venäjän kansalainen, joten asiassa hän olisit pitänyt toimia ko lakien mukaan eli mm ulkomaalaislakien mukaan. Kaiken kaikkiaan asiakirja osoittaa menettelyn lainvastaisuuden. Sysmän kunnan perusturvalautakunnalla ei ole oikeutta estää ulkomaan kansalaista palaamasta omaan maahansa. Laati Somerolla 22.06.2010 Jali Raita, diplomi-insinööri

Toimituksen poiminnat