Jari Tervo

Kuuntele kolumni kirjoittajan itsensä lukemana
YLE Areenasta.

Wappu

Walburgis oli legendan mukaan anglosaksisen kuninkaan isoleukainen tytär. Hän päätti jo varhain olla altistamatta itseään sille vaaralle, että juristisulhanen lähtee tuntureille testaamaan luistovoiteita ohikulkijoitten kanssa, tosin hotellilta poistumatta. Walburgis valitsi lihallisen rakkauden sijaan luostarin.

Walburgisin luostariura oli dynaaminen ja nousujohteinen. Hän päätti maallisen vaelluksensa abbedissana eli naisluostarin johtajana Heidenheimissa. Vielä kuolemansa jälkeenkin Walburgis teki näyttävää kirkollista uraa. Hänet saneerattiin pyhäksi. Suomalaiset muistavat Pyhää Walburgista huomenna voimalla pahoin.

Vappu on karnevaali. Maailmalla karnevaalilla tarkoitetaan laulua, tanssia, kulkueita, naamiaisia ja yleistä ilonpitoa. Laulut, tanssit ja kulkueet on vähennetty suomalaisesta vapusta minimiin sen jälkeen kun Neuvostoliitto romahti ja suomalaisen vasemmiston kannatus tippui kolmeenkymmeneen prosenttiin, ja alle. Suomalaisessa vapussa naamiaispuoli tarkoittaa sitä, että Helsingin keskustaan ilmestyy vajaaksi kahdeksi päiväksi kaksikymmentätuhatta Ben Zyskowicziä.

Vappu on Suomessa aina poliittinen. Kapitalisti saa kuulla kunniansa, ja se on tietysti aivan oikein. Tuntuu kuitenkin siltä, että suomalaisessa vasemmistossa vallitsisi aatteellinen rappio. Jutta Urpilaisen ja Eero Heinäluoman ärhentelevien, asiallisesti selvästi maahanmuuttajavastaisten puheenvuorojen jälkeen on mahdoton uskoa, että demarit taistelevat likaisimpien, raskaimpien ja huonosti palkatuimpien töitten tekijöitten puolesta, kansallisuudesta riippumatta.

Maahanmuuttajat ovat tämän ajan proletaareja. Sosiaalidemokraatit eivät voisi pahemmin pettää aateperintöään kuin äyskimällä heille. Nyt maahanmuuttajat tietävät, että heidän kotinsa ei sijaitse ainakaan sosiaalidemokraattisessa liikeessä.

Rafael Paasio otti tehtäväkseen 1960-luvulla kääntää demareitten kurssia pari piirua vasemmalle. Kun Heinäluoma ennen Jutta Urpilaista valittiin demareitten puheenjohtajaksi, hän otti kurssinreivausmotokseen: ”Pari piirua ihmisen suuntaan.” Motto kaipaisi perussuomalaisten oletettua kannattajakuntaa nuoleskelevien maahanmuuttopuheitten jälkeen täsmennyksen: kunhan ihminen ei ole ulkomaalainen.

Minun piti kirjoittaa vappukolumni vapusta ja viinasta, mutta eksyin sosiaalidemokratiaan. Kai ne ovat sitten kaikki epäselviä asioita.

Kyllä se niin sydäntä lämmittää, kun näkee suomalaisen vapunviettäjän palvovan Pyhää Walburgista eli oksentavan pusikkoon tai porttikongiin. Enää tätäkään pyhimyksenpalvontaa ei tarvitse tehdä oman kodin yksityisyydessä. Sydäntä operaatio lämmittää sen vuoksi, että siinä ihminen vain potee vapaudenkaihoaan.

Viinaa juomalla suomalainen janoaa vapautta. Vappuisin vapauden kaipuu on pimeän, kylmän, lumisen ja loputtomalta vaikuttavan talven jälkeen kiihkeimmillään. Demokratiassa kansalaisen perusoikeuksiin kuuluu käyttäytyä parina päivänä vuodessa kuin pölvästi.

Viimeistään maanantaiaamun valjetessa pieni juhlija ymmärtää, että vapaus jäi tälläkin kertaa saavuttamatta: kokoonnuttiin parantamaan maailmaa, mutta maailma jäi ennalleen, kun sen sijaan maailmanparantajat tulivat huonoon kuntoon.

Niin viinanjuonissa kuin sosiaalidemokratiassakin tärkeintä on edelleen bernsteinilainen liike kohti vapautta, ei sen varsinainen saavuttaminen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (68 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)
Mitä ihmettä tämä revittely Heinäluoman sanomisilla nyt on? Heinäluoma sanoi vain totuuden: on typerää hankkia tänne kasoittain halpatyövoimaa kun suomalaisia on järjetön määrä työttömänä. Ei Heinäluoma minun käsittääkseni vastusta ammattitaitoisten ja asiantuntijoiden työperäistä maahanmuuttoa. Tässä maassa on ilmeisesti mahdotonta keskustella maahanmuutosta ja sen hyödyistä/haitoista/seurauksista ilman tunnelatausta. Mieleen palautuu Jussi Halla-ahon sanat "monikulttuurihysteria on meidän aikamme kollektiivinen mielisairaus" ja siltähän se yhä enemmän näyttää...
hölmöläisten paratiisi (nimimerkki)
isin pikku pervo, vedä vain viinaa lisää näyttää järjenjuoksusi olevan sitä luokkaa että mitään tuhoa se ei enään saa aikaa.
Vieras (nimimerkki)
Aivan yhdyn edelliseen kommenttiin
Viekas vieras (nimimerkki)
minä poika yhdyn edelliseen kommenttiin, kahdesti koska on tiistai.
HraH (nimimerkki)
Kylläpä näitä uus-sisälukutaidottomia nyt piisaa. Tervo puhuu "ärhentelevistä, asiallisesti selvästi maahanmuuttajavastaisista puheenvuoroista", Maikkarin Setä Arkadia taas huitoo natsi- ja kommarikorttien kanssa. Ylilyönnit ja tarkoitushakuisuus ovat toki sallittuja tehokeinoja, mutta Urpilaisen ja Heinäluoman puheiden asiasisällön kanssa niillä ei ole mitään tekemistä. Lähdekritiikki on nyt erityisen tarpeellista.
Vieras (nimimerkki)
Ei ainakaan Jari Tervo, mutta onhan hyvä suunsoittaja. Hyvää Vappua kullekin säädylle tasapuolisesti!
semi (nimimerkki)
Mitä oikea Sosiaalidemokraatin pitääkin sanoa ja puolustaa Suomalaisen työmiehen asiaa. Näiden Romanialaisten työvoimien puolesta puhujia on jo aivan riittävästi.
Lastman (nimimerkki)
Kiitos Jari hyvästä blogista, mitään en sille voi, kun mun ajatukset vastaavat täysin sinun ajatuksia, olet humoristinen ammattikirjailija, josta olen aina pitänyt. Näin Vapun kunniaksi aijon nyt tehdä yhden kepuligrogin, mitään pahaahan siinä ei ole muuta, kuin tuo sana kepuli. Glada Vappen Jari ja US toimitus.
cadman (nimimerkki)
Romanialaiset kerjäläisvarkaat..!
Van Helsing (nimimerkki)
Broletaari = broileri-proletaari kuvannee mainiosti maahamme saapunutta henkilöä, jonka tulevaisuus on tyäväenluokassa mutta tietoisuus siitä alkutekijöissä.
jippe (nimimerkki)
Tervo yrittää kirjoittaa muutakin uudissuomea kurssinreivauksineen. Kirjailijan pitäisi sen verran tuntea omaa äidinkieltään, että kurssia ei reivata. Reivaaminen tarkoittaa aivan muuta kuin suunnan muutosta. Aikansa kuluksi Tervo voisi tutustua vaikkapa tähän http://www.kotus.fi/index.phtml?s=943
Epäilijä (nimimerkki)
"Maahanmuuttajat ovat tämän ajan proletaareja. Sosiaalidemokraatit eivät voisi pahemmin pettää aateperintöään kuin äyskimällä heille. Nyt maahanmuuttajat tietävät, että heidän kotinsa ei sijaitse ainakaan sosiaalidemokraattisessa liikeessä." Mitä äyskimistä on se ,että vaaditaan myös maahanmuuttajille samoja työehtoja kuin suomalaisille? Siis yhtä hyviä.Mitä "aatteen pettämistä" on se ettei hyväksytä ,että hädänalaisista oloista tulevia ihmisiä käytetään hyväksi ja heidän työehtojaan ja palkkojaan poljetaan? Tämähän on nimenomaan työehtojen puolustamista.Tismalleen sen aatteen puolustamista jota sosialidemokraatit edustavat.Se ,että jotkut käsittävät asiat tahallaan väärin ei muuta tosiasioita.Ja onhan se kiusallista kun ay-liikkeellä on vielä valtaa Suomessa ja työehtoja ei päästä polkemaan miten halutaan.
JST (nimimerkki)
Proletaareja? Eikös se tarkoita työväestöä, siis työtätekevää väestöä? Mihinkähän Tervo näillä vanhoilla termeillä sitten luokittelisi somalit ja närpiön orjat, vietnamilaiset tomaatinpoimijat?
Hyeena (nimimerkki)
Proletariaatin vallankumous tapahtui aikanaan määritelmänsä mukaisesti. Uusproletariaatti citykanien tapaan lisääntyessään karkoittaa vakiintuneen asujamiston aavikoituneille maille. Hauskaa Vappua! Myös ex. korsolaiselle Heimonpoika Eero Heinäluomalle.
Gamma (nimimerkki)
Voi, että mä diggaan tota Jaria. Kerran olen elävänä nähnyt, nimittäin aulassa ennen Uutisvuodon nauhoituksia (olin siis yleisössä). Ja en tule ikinä antamaan itselleni anteeksi sitä, etten pyytänyt nimmaria. Olis totisesti pitänyt, vaikka johon kehonosaan.... ;DDD Hauskaa Wappua kaikille ja erikoisesti Jarille! Toivoo se pitkä ja blondi nainen syksyllä -07
Vappen i Walborg (nimimerkki)
# 1 'Mitä ihmettä tämä': 'Mitä ihmettä tämä revittely Heinäluoman sanomisilla nyt on? Heinäluoma sanoi vain totuuden: on typerää hankkia tänne kasoittain halpatyövoimaa kun suomalaisia on järjetön määrä työttömänä......' --> Tiedät varmaankin sosiaalidemokraattisena asiantuntijana että Suomeen muutti viime vuonna työn perässä alle 4000 ulkomaalaista. Kerroppa miten sellainen joukko voi uhata maamme vajaan 300.000 työttömän työnsaantia? TE-ministeriön mukaan tällä hetkellä on noin 94.000 avointa työpaikkaa. On se kumma juttu ettei työ löydä tekijäänsä. Ymmärrätkö nyt miksi Heinäluomalle muun muassa nauretaan? Hän ei tunne faktoja kun hän arvostelee hallitusta. Lisäksi hänen hallitusarvostelunsa itseasiassa kohdistui hallituksen maahanmuuttoprosessien rationaalisoimiseen jossa hallitus ei edes ottanut kantaa henkilömääriin.
rakennusalan opiskelija (nimimerkki)
"--> Tiedät varmaankin sosiaalidemokraattisena asiantuntijana että Suomeen muutti viime vuonna työn perässä alle 4000 ulkomaalaista. Kerroppa miten sellainen joukko voi uhata maamme vajaan 300.000 työttömän työnsaantia?" Tiedät varmaan, että ULKOMAILTA TUOTU ORJATYÖVOIMA EI MUUTA SUOMEEN, ei maksa veroja eikä käytä palveluita. Se on täällä vain tekemässä pimeästi tai puolipimeästi töitä, majoitettuna parakkeihin tai halvalla ostettuihin purkutaloihin. Suomessa on 20000 rakennusalan työtöntä ja 30000 ulkomaalaista rakennusmiestä. Minusta laskutoimitus on hyvin selvä, mutta joillakin kai aatteen palo ohittaa matematiikankin lait?
OL# (nimimerkki)
OL3:n puolalaiset työntekijät maksavat muuten Eurajoelle kunnallisveroa
Vieras (nimimerkki)
Niin, miksiköhän niihin avoinna oleviin melkein sataantuhanteen työpaikkaan ei löydy työntekijää, suomalaista tai ulkomaalaistaustaista... Ongelma sekin.
Laidasta laitaan seilaaja (nimimerkki)
Kiitos taas Tervolle raikkaasta kolumnista ennen näitä tunkkaisia päiviä. Ei kuitenkaan merihenkisen raikkaasta kolumnista, sillä herkkäsieluisena purjehtijana silmääni särki hieman. Nimittäin reivaaminen tarkoittaa purjealan pienentämistä. Luovinta eli kryssi taas kurssin muuttamista. Eli oikein sanottuna demareitten puheenjohtajasta: "...hän otti luovimismotokseen taikka kryssimismotokseen" ei siis "...hän otti kurssinreivausmotokseen". Tässä tapauksessa ehkä tuo kryssiminen on parempi, sillä se muistuttaa melkoisesti ryssimistä...:) Sori pikkumaisuudestani. Klara vappen med krana vatten, Seilaaja
Patton (nimimerkki)
Kaikkien maiden proletaarit yhdistykää!
Rigor (nimimerkki)
Oikea muoto: Kaikkien maiden proletaarit yhtykää!
Van Helsing (nimimerkki)
Yhdyn ilomielin kaikkiin kauniisiin naisproletaareihin! Nm. "Tai olisin nuorempana yhtynyt" Jokatapauksessa hauskaa vappua kaikille tasapuolisesti ulkonäöstä ja sukupuolesta riippumatta.
Patton (nimimerkki)
Toveri Rigor, itseasiassa oikea muoto on: Kaikkien maiden proletaarit, antakaa anteeksi!
joukoakoskinen (nimimerkki)
Yhtykää kapitalistien kanssa - geeniperimä rikastuu molemmin puolin!
tuomokokko (nimimerkki)
Meillä SDP:ssä - koin kääntymyksen aivan hiljattain - siis meillä SDP:ssä taistellaan erittäin perinteikkäästi oikeudenmukaisemman yhteiskunnan puolesta. On myönnettävä, että taistelua käydään myös toisella rintamalla, ääniosuuksista kotimaan politiikassa. Oikeudenmukaisuuspuoli on viime aikoina ollut eräänlaisessa asemasotavaiheessa, joten painopiste on sisäpoliittis-taktisissa operaatioissa. Urpilaisen ja Heinäluoman puheenvuorot liittyvät juuri niihin. Enempää en halua tällä erää asiaa valaista, mutta kuntohuippumme on ajoitettu kevääseen 2011.
Ed Göran (nimimerkki)
Sosialidemokraatit eli ammattiyhdistysliikkeen poliittinen siipi on jo ajat sitten, alkaen 70-luvulta, hylännyt perustyöväestön ja siirtynyt luomaan etuja kunnallis- ja valtiovirkamiehille, opetustoimelle sekä työväeneliitille, mm. paperimiehille ja muille avainalojen työntekijöille. Näiden vakituisten työ- ja virkasuhteiden hellimien peruskannattajien eteen on tehty kaikki mahdollinen ja aktiivisesti unohdettu lähtökohdat - tuloksena ylipalkattujen jarrumiesten sankka kaarti.
kiuru (nimimerkki)
Tervolla, kuten monella muullakin, näyttää menevän erilaisten maahanmuuttajien kanssa puurot ja vellit sekaisin. Käsittääkseni Heinäluoma puhui työperäisistä maahanmuuttajista. Ei siis turvapaikanhakijoista tms. Nykyisinkin maahan tulee työperäisiä maahanmuuttajia. Laman takia tietysti vähemmän kuin aikaisemmin. Mikäli minä olen ymmärtänyt oikein, ja miksen olisi, Heinluoma on Suomen nykyisen linjan kannalla, mutta vastustaa hallituksen kaavailemia "uudistuksia" tätä koskeviin lakeihin. Hallituksen esitys avaisi työperäisille maahanmuuttajille rajat. Nyt (tätähän Heinis kannattaa) pitää ensin tarkistaa, onko työpaikalle suomalaisia tekijöitä ennenkuin työlupaa saa. Asiantuntijoilla yms ei ole ollut mitään ongelmia saada työlupaa. Hallituksen esitys tarkoittaa, että Suomeen helposti tuodaan töihin firmalle halvempaa väkeä niillekin aloille, joilla varsinkin nyt, on työttömiä. Se tarkoittaa myös sitä, että syntyy kahdenlaiset työmarkkinat, mistä jo nyt on mm. rakennuksilla esimerkkejä. Hallituksen esitys saattaa tarkoittaa myös sitä, että maahaan tuodaan "työperäisiksi" ihmisiä, joille ei töitä sitten olekaan. Muutenkin jokainen tietää, mistä päästä irtisanomiset alkavat, vanhoista ja maahanmuuttajista. Tervo on oikeassa, että maahanmuuttajat ovat tämän ajan proletariaattia. Jos toiset työmarkkinat syntyvät, niin proletariaattia ovat maahanmuuttajien lisäksi myös kotoperäiset työttömät. Ne kun eivät sitä Tervon katsannossa ole.
Vieras (nimimerkki)
Paitsi että tuo tarkistaminen ei nykyiselläänkään koske EU-maista tulevia työntekijöitä...
Vieras (nimimerkki)
"Maahanmuuttajat ovat tämän ajan proletaareja. Sosiaalidemokraatit eivät voisi pahemmin pettää aateperintöään kuin äyskimällä heille." Tervo on täysin oikeassa. Korkea koulutustaso ja byrokraattinen hyvinvointivaltio takaavat että valtaosa maahanmuuttajista tulee tekemään huonosti palkattuja tai subventoituja töitä. Samaa todistaa sekin, että äärivasemmisto tarvitsee maahanmuuttajia, ja pitää integroimista rasismina. Keskiluokkaisista ja sopeutuvista maahanmuuttajista ei revitä gettoromantiikkaa Euroopan (pääosin) kadonneen proletariaatin tilalle. Vakavampi puoli on se, että demarit paljastavat itsekkyytemme: Ketä tässä sitten äänestäisi, jos ei halua samaistua "oikeistoon", eikä avata rajoja kokonaan?
Runomuuli (nimimerkki)
Runo on kirjoitettu kirjailija Jari Tervon blogin innoittamana ja Arvo Salon tyyliin: Demarin vappu (kirjoittanut Runomuuli) Hakaniemen torilla apina ja gorilla, moittivat he säätä, taaskin särki päätä. Rahat meni viinaan, duunit meni Kiinaan aate kärjistyy: "porvarin on syy!". "Työväen kapina!", ehdottaapi apina: "Punalippu korkealle turpaan maahanmuuttajalle!" Apina ja gorilla, Rasismistaan torilla Saivat isot sakot loppui turhat lakot!
Vieras (nimimerkki)
Kieku ja Kaiku mielenosoituksessa (kuvitus puuttuu) Kieku puhkuu innossansa kevät tuntuu rinnassansa "Työväen puolesta aion olla muutoin oisin heikko nolla!" Synnitönt´ on mielest´ pakanan, kun rustiinalta kähmii lakanan! Siihen kirjaa punatähden "Nyt vappumarssiin lähden!" Kaiku seuraa ikkunasta, kun kansa uhoo kapinasta! Löytää Kieun lippuinensa töhrättyine *ittuinensa.
Vieras (nimimerkki)
Erinomainen käsikirjoitus.
Yksisilmäinen tarkkailija (nimimerkki)
Jari Tervo toteaa: "Maahanmuuttajat ovat tämän ajan proletaareja. Sosiaalidemokraatit eivät voisi pahemmin pettää aateperintöään kuin äyskimällä heille. Nyt maahanmuuttajat tietävät, että heidän kotinsa ei sijaitse ainakaan sosiaalidemokraattisessa liikeessä." Toissapäiväisessä Svenska Dagbladetissa oli erikoisreportaasi koskien Suomen asennetta ulkomaalaisiin. Siinä toimittaja Martin Röshammar on käynyt haastattelemassa mm. Kokoomusnuorten Wille Rydmania. Artikkelissa on myös haastateltu Suomeen muuttanutta pakolaista. Tämä toteaa, että kymmenen prosenttia kansasta on mukavia ja avuliaita. Puolet on välinpitämättömiä ja loput rasisteja. Jos tämä pitää paikkansa, on äänioikeuttujen rasistien määrä Suomessa niin suuri, että siinä riittää kalastelemista sekä Demareille että Perussuomalaisille.
Näin on (nimimerkki)
Suomeen tulee kahdenlaisia maahanmuuttajia, turvapaikanhakijoita ja työn perässä muuttaneita. SDP vastustaa erityisesti työntekijöitä, joita tulee Virosta ja muista lähialueen maista. Nämä ovat yleensä ahkeria työntekijöitä. Sitten on tämä toinen joukko, joka tulee Somaliasta ja muista alikehittyneistä maista. Yleensä maista, joissa naiset tekevät työt. Ainakin ne raskaammat. Näistä maista tulevilla elanto tulee Kelasta. Tätä porukkaa Suomeen ei haluta.
JanneGPirinen (nimimerkki)
Täh? Onks demarit vasemmistoo? Mä luulin et ne on samaa konsernia kun kokkarit ja kepu.
salakankee (nimimerkki)
mitään tekemistä, mikä väärinkäsitys sisämaassa syntyneelle annettakoon anteeksi. Reivaaminen on purjepinta-alan muuttamista, eli t.s. kaasun vähentämistä autotermiä käyttäen
Vieras (nimimerkki)
Mutta eikös tuossa juuri piile sen idis? Kurssia olevinaan muutetaan vaikka vain reivataan? Ainakin minä sen niin ironiaksi luin ja ymmärsin. Nämä herrahissit ovat sellaisia kuin ovat.
Risto Markus (nimimerkki)
Jospa Heinäluoma todella reivasi, siis pienensi, puolueen kurssia niin, että siihen ei enää mahdu maahanmuuttajat...
salakankee (nimimerkki)
kurssia muutetaan peräsimellä! Tervemenoa purjehduskursseille! Autoakin ohjataan ratilla eikä kaasupolkimella. Sama asia.
Kippari (nimimerkki)
Tervo jatkaa Heinäluoman sanojen vääristelyä. Heinäluoma ehdotti aivan oikein, että EU:n ulkopuolisen työvoiman maahanmuuttokriteereitä tulisi tarkastaa nykyisen massatyöttömyyden aikana. Ay-liike (niin KOK, Demari kuin Vas.liitto vetoisetkin) jatkaa omaa taisteluaan parempien työolojen saamiseksi myös maahanmuuttajille. Siihen eivät Tervon marinat vaikuta. Tervo jatkaa Masson aloittamaa suomalaisten haukkumista. Onko tämä peräti Uuuden Suomen linja? Kaikesta huolimatta hyvää vappua vaan kaikille uskontoon, kieleen, siviilisäätyyn, puoluekantaan, ikään, sukupuoleen, väriin ja rahapussin paksuuteen katsomatta!
Vieras (nimimerkki)
"Heinäluoma puhui työperäisistä maahanmuuttajista..." En ymmärrä miten työhaluiset ulkomaalaiset uhkaa työhaluttomia sosiaalidemokraatteja! Jatkakaa te vain lakkoiluanne, kunnes eläkeikä ja vanhuus koittaa ja tn. ulkomaalainen perushoitaja sammuttaa valot! Hauskaa wappua ahkerille työläisille!
semi (nimimerkki)
Jos duunit tehdään 1e tunti, mistä revitään ne kulut joita sinä ja minä tarvitsemme kun tarvitaan verorahoilla tienattuja leikkauksia sairaalasta. Vaikka joku asianosainen ei edes tienaisi latiakaan niin me koetamme tienata silti sen verran vero rahoja että hän sen leikkauksen saa, mutta jos näitä ei tienaavia on pilvin pimein niin kohta ei ole myöskään mitään saatavaa sairauden sattuessa kuin polttohautaus joukkohautaan.
Supikoira (nimimerkki)
Lisää näitä kirjoitelmia joissa lytätään Suomalaisia aivan fantastista! Hyvää vappua kaikille.
tuulakiilamo (nimimerkki)
Mutta: olen sitä mieltä, että ei kannata ottaa käsittelyyn maahanmuuttoa edustamassasi huumorin muodossa. Aika ei ole kypsä. Kysymys on poliittinen ja jakaa kansalaiset voimakkaasti. Juttu ei siis vielä jouda leikiksi. Suositukseni on: pidä näppisi( lue: suusi) erossa tästä kysymyksestä. Miksikö: siksi , että tästä on selvästi tulossa rajanvetoja, joihin ei ole kaltaisesi henkilön syytä ottaa kantaa. Miksikö: siksi, että olen varma, että sinut ymmärretään ja halutaan ymmärtää kroonisesti väärin ja leimakirves iskee. Tämä siitä lähtökohdasta, että haluat säilyttää älykön ja kansansuosikin maineen. Mutta jos ei, niin ei sitten!
Vieras (nimimerkki)
KAIKILLE hyvää vappua!
länsiväylän varrelta (nimimerkki)
Iskeekö sensuuri vai mikä on esteenä?Vertaa Teemu Hiilisen juttua ja tätä Tervon tekstiä...Hienoa Teemu nähdä sinun ajattelevan,mutta eihän sinulla olekaan sitä "taksintakapenkki" visiota.Sinä elät reaalimaailmassa. Käänteinen alv ei samaa kuin pelko tulla käännetyksi. Tilaajavastuulaki ei ole sama,jos kustantaja tilaa uuden kirjan maksaen ennakkoa. Tervolla alkaa olla blogistina sitä vikaa kuin politiikoilla. Ajatus on katkennut ajat sitten,tekstin tulo ei vaan lopu.
hyvä eero semppiä (nimimerkki)
Tervo näköjään vihaa sosiaalidemokraatteja enemmän kuin typerää maahanmuuttopolitiikkaa. Huono kolumni.
Vieras (nimimerkki)
Tunnettu katajanokan häirikkö haukkuu nuorisoa.
Varjojen mies (nimimerkki)
Jari Tervo ei näköjään pysty kirjoittamaan ulkomaalaisista ja suomalaisten suhtautumisesta heihin yhtikäs mitään uskottavaa. Taannoinen televisio-ohjelma oli surkeinta "viihdettä" mitä olen koskaan nähnyt. Eikä tämänpäiväinen vuodatus ole sen uskottavampaa. Tervon olisi ehkä syytä tutustua maahanmuuttajiin ja heidän problematiikkaansa. Heitä kun on Itä-Helsingissä. Ei sinne ole kuin puolen tunnin matka keskustasta, metrolla pääsee, vaikka ei ihan selvin päin uskaltaisikaan. Itä-Helsingissä maahanmuuttajiin on totuttu. Heitä on ollut runsain mitoin jo parikymmentä vuotta. Suuri osa maahanmuuttajien lapsista on tavallisia Suomessa syntyneitä suomalaisia. He ovat suomenkielisiä. Monet eivät ole koskaan käyneet Suomen ulkopuolella. Eivät he ole maahanmuuttajia. Heillä on täsmälleen samat ongelmat kuin kantasuomalaisilla nuorilla. Hehän ovat saman pihan ja koulun ja urheiluseuran kasvatteja. Itä-Helsinkiä pilkkaavat ahkerasti juuri mamu-fanit. Miksi? Ilmeisesti siksi, että Itä-Helsingissä äänestetään perussuomalaisia muuta Helsinkiä ja maata useammin. Turha Tervon on vihaa lietsoa. Itä-Helsingissä kun kohta kaikki ovat sekarotuisia. Miten he voivat olla rasisteja.
joukoakoskinen (nimimerkki)
Vappu vippua peppua vaan kaikille uskontoon, kieleen, siviilisäätyyn, puoluekantaan, ikään, sukupuoleen, väriin, ikään ja Nova-lahjuksiin katsomatta!
Hyeena (nimimerkki)
Sosialidemokratia oli aikanaan ideologiana rankkaa kamaa. Se oli työläisen poliittinen koti kunnes jätkät pilasi koko ajatuksen. Nykydemarijätkät ja gimmat vetävät liikkeen viemäristä alas. Tahtoen tai tahtomattaan. Onneksi meillä on toimiva jätteenkäsittely ja se ei ole pelkästään demarien ansiota.
jatketaan länsiväylää hankoon päin (nimimerkki)
Oliko tämä Jari Tervon Wappumanifesti Niklas Herlinin lahja vapaan tiedonvälityksen nimissä uudelle YLE:n pääjohtajalle Jungerin aikakauden päätteeksi?? "Kirjallisia asioita tai asiallista kirjoitteluahan tästä jutusta ei saa tekemälläkään".
Vieras (nimimerkki)
"Suomalaisessa vapussa naamiaispuoli tarkoittaa sitä, että Helsingin keskustaan ilmestyy vajaaksi kahdeksi päiväksi kaksikymmentätuhatta Ben Zyskowicziä." Senkin antisemiitti!
simomakela (nimimerkki)
Maahanmuuton kritisonti on poliitikolle ja julkishenkilölle aina riski. Heinäluoma ja Urpilainen uskalsivat riskin ottaa, mutta Tervoa ihan selvästi pelottaa..ja on valinnut siksi turvallisemman linjan.
joukahinen (nimimerkki)
Halpaa työvoimaa Närpiön tukiaistomaatteja viljeleville bättre folkille.
MikkoLahti (nimimerkki)
Aatteellisessa ja moraalirappiossa elävällä kansalla ei ole tulevaisuutta, ainakin siitä olemme Jarin kanssa samaa mieltä. Aatteellista ja moraalirappiota vastaan on taisteltava elävän Herran sanalla, ks. http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=237668 Mutta olihan ajasta iankaikkisuuteen siirtynyt Jyri Jaakkolakin aatteen mies. ”Näin Jyrin kuolevan, ”otsikoi IS eilen 30.4. 2010 Meksikossa väijytyksessä saaneen kansalaisaktivisti Jyri Jaakkolan murhan nähneen aatetoveri Meri Monosen todistusta. He olivat kansainvälisessä autosaattueessa joka vei avustustarvikkeita Meksikon sorretuille triqui-intiaaneille. Mitä kristitty voisi sanoa? Jyrihän tiesi riskit ja kuitenkin toimi uskonsa mukaan. Tietämättäänkin hän toteutti Jeesuksen sanoja: ”Sen suurempaa rakkautta ei ole kenelläkään, kuin että hän antaa henkensä ystäviensä edestä”, Joh. 15:13. Entä huppupäiset murhaajat? Kirotut pelkuriteurastajat ja oikeamieliset ihmiset nähkööt jo maan päällä todeksi Kaikkivaltiaan sanat: ”Älkää itse kostako rakkaani, vaan antakaa tilaa Jumalan vihalle, sillä kirjoitettu on: Minun on kosto, minä olen maksava, sanoo Herra.” Jyrin ja kaikkien kärsivien vapaussoturien kunniaksi trubaduuri Tapio Heinosen balladi tapetusta aktivistista Julian Grimausta v. 1969 http://www.yle.fi/player/player.jsp?...isto%2F04444_2 Mikko Lahti saarnaaja http://www.pp.kpnet.fi/mila
MikkoLahti (nimimerkki)
Aatteellisessa ja moraalirappiossa elävällä kansalla ei ole tulevaisuutta, ainakin siitä olemme Jarin kanssa samaa mieltä. Aatteellista ja moraalirappiota vastaan on taisteltava elävän Herran sanalla, ks. http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=237668 Mutta olihan ajasta iankaikkisuuteen siirtynyt Jyri Jaakkolakin aatteen mies. ”Näin Jyrin kuolevan, ”otsikoi IS eilen 30.4. 2010 Meksikossa väijytyksessä saaneen kansalaisaktivisti Jyri Jaakkolan murhan nähneen aatetoveri Meri Monosen todistusta. He olivat kansainvälisessä autosaattueessa joka vei avustustarvikkeita Meksikon sorretuille triqui-intiaaneille. Mitä kristitty voisi sanoa? Jyrihän tiesi riskit ja kuitenkin toimi uskonsa mukaan. Tietämättäänkin hän toteutti Jeesuksen sanoja: ”Sen suurempaa rakkautta ei ole kenelläkään, kuin että hän antaa henkensä ystäviensä edestä”, Joh. 15:13. Entä huppupäiset murhaajat? Kirotut pelkuriteurastajat ja oikeamieliset ihmiset nähkööt jo maan päällä todeksi Kaikkivaltiaan sanat: ”Älkää itse kostako rakkaani, vaan antakaa tilaa Jumalan vihalle, sillä kirjoitettu on: Minun on kosto, minä olen maksava, sanoo Herra.” Jyrin ja kaikkien kärsivien vapaussoturien kunniaksi trubaduuri Tapio Heinosen balladi tapetusta aktivistista Julian Grimausta v. 1969 http://www.yle.fi/player/player.jsp?...isto%2F04444_2 Mikko Lahti saarnaaja http://www.pp.kpnet.fi/mila
SAInt (nimimerkki)
Kun Heinäluoma ennen Jutta Urpilaista valittiin demareitten puheenjohtajaksi, hän otti kurssinreivausmotokseen: ”Pari piirua ihmisen suuntaan.” Tuossa motossa näköjään on kirjoitusvihre - korjattuna se kuuluu: ”Pari pierua ihmisen suuntaan.”
jussi osmola (nimimerkki)
Jari alkaa olla menneen talven lumia mietteineen. Huulen hehittäjät kukoistavat aikansa. Hän on ymmärtänyt sen eikä hellitä otettaan puhki kuluneesta Uutis vuodosta. Huulen heittäjällä on aina tulevaisuus siellä lumen alla... ei oikein kukoista.
Veijo Airaksinen (nimimerkki)
On törkeää, kun demarit ovat valehtelemassa Suomen kansalle Hakaniemessä. Suomen kansa haluaa toimia Kansallisen Kokoomuksen kanssa, joka edustaa pakosta meitä jokaista. Hakaniemi on se paikka, jossa demari käy vappuna valehtelemassa, vaikka demari haluaa vain rahaa, kuinkas muuten vain demareille. Demari ottaisi Suomen kansan rahat. Punainen demagogia, jolla tämä syöpäsolu ajaa rahaa pois kansalta on väärin. Miten Eero ja Jutta aikovat auttaa meidät turvalliseen Natoon, sitä sopii kysyä. Toivottavasti kääntävät pian takkinsa ja tulevat Nato-kiimaan avoimesti. On korkea aika ponnistella Suomi rakkauden puutarhaan.
3077 (nimimerkki)
Kun Heinis tänään lauloi käsi vasemmalla rinnalla kuten Juttakin "HUOMISPÄIVÄN KANSAT ON VELJET KESKENÄÄN" tuliko mitään pistoa kivikovaan SAK:ostamaan sydämeen. PS: Jari jos luet sattumalta niin reivaaminen tarkoittaa purjeiden vähentämistä ei suunnanmuutosta.
uutissuomalainen (nimimerkki)
Ihan vaan haluan kiittää jokaista, myös Jari Tervoa, joka jaksaa ottaa kantaa tämän yhteiskunnan poljetuimman porukan puolesta. Ei tämä Suomi vielä tähän asti ole siihen kaatunut, että joku tahtoo täällä töitä tehdä. Se näistä maahanmuuttajista, että tervetuloa vaan tekemään se työ, joka ei muille kelpaa.
Vierasxyz (nimimerkki)
Jari iski (taas) minun nauruhermon keskelle :-D. Tosiasia on, että demarit eivät voisi pahemmin enää pettää historiaansa, kuin puhumalla maahan- muuttaja(työläisistä) negatiiviseen sävyyn. Sossut jos ketkä, ovat aina olleet solidaarisia muita ihmisiä kohtaan. Viimeaikaiset puheet vain osoittavat sen, että demarit ovat paniikissa. PS:n suuntaan valuva vuoto on tukittava nopeasti keinoja kaihtamatta. Mutta hauskinta koko operaatiossa onkin uusin gallup: Demarien puheet ovat *nostaneet* PS:n kannatusta prosentin verran! Lopuksi toteaisin: Pirun ikävää, että seuraavien vaalien pääteema taitaa olla maahanmuutto. Se kun on varsin epäoleellinen ongelma lähivuosina. Todelliset vaikeat ongelmat jäävät mamu keskustelun varjoon. Maahanmuutto ei tosiaankaan ole isoin ongelma ja ensimmäiseksi korjattava asia suomessa!
Partiohavyton (nimimerkki)
"Maahanmuuttajat ovat tämän ajan proletaareja. Sosiaalidemokraatit eivät voisi pahemmin pettää aateperintöään kuin äyskimällä heille. Nyt maahanmuuttajat tietävät, että heidän kotinsa ei sijaitse ainakaan sosiaalidemokraattisessa liikeessä." Tarja Halosen aikana tulivat tuhannet maahanmuuttajat leipäjonoihin. Toivottavasti he jonottavat myös töihin, eikä vain voileipäpöytiin. Vappumarssit eivät heitäkään kiinnosta, jos joka päivä ovat jonottaneet leipää jalat turvoksissa. Tandem Eero Heinäluoma ja Jutta Urpilainen hakevat puheillaan tukea demareille.
Reisk@ (nimimerkki)
" Niin viinanjuonissa kuin sosiaalidemokratiassakin tärkeintä on edelleen bernsteinilainen liike kohti vapautta, ei sen varsinainen saavuttaminen. " Kylläpä totuus tuntuu sattuvan joihinkin kirjoittajiin. Sama kyllä koskee muitakin valtapuolueita, samaa roskaahan ne ovat kun demaritkin. Ainoa tavoite on suosion nosto ja kansan kuppaaminen.
Vieras (nimimerkki)
Itse olin kuullut legendan Walburgasta. Walburgis liittyy juurikin Walburgisnacht-sanassa (eli Walburganyössä) esiintyvään genetiivimuotoon. Walburga käsittääkseni aikanaan ajoi naisten koulutusta (ilmeisestikin luostariympäristössä), joten ei ole täysin perustelematonta, että opiskelijat ovat omineet hänet vappuajan suojeluspyhimyksekseen. Juhla siis oli alunperin nimenomaan keskiyöllä, ei vapunpäivänä tai aattona. Historiikin mukaan Mantan lakituksen alkuperäinen ajankohta oli myös yöllä, mistä se siirtyi ilkeiden poliisisetien painostuksesta päiväsaikaan. Ajankohdasta riippumatta on hienoa, että on ainakin yksi ajankohta vuodessa, jolloin sekä työläiset että opiskelijat voivat kuvitella, että heidän - tai meidän sillä varauksella, että joku tähän takertuu - olemassaoloaan huomioidaan muuten kuin osana harmaata massaa, jonka on tarkoitus tuottaa hyötyä yhteiskunnalle, mutta jonka ei ole suotavaa puhua liian äänekkästi omista mielipiteistään.
pekkatoivonen (nimimerkki)
Miksi tänä vuonna ei ollut vappua ?

Toimituksen poiminnat