Jari Tervo

Kuuntele kolumni kirjoittajan itsensä lukemana
YLE Areenasta.

Sademies

Vanhan portsarivitsin mukaan eteisvahtimestari tulee pöytään vihjaisemaan hankalalle asiakkaalle, että tämän poistumista ravintolasta kovasti toivotaan: ”Takkinne on jo kadulla, hyvä herra.”

Ravintoloissa mainiosti käyttäytyvä pääministeri Matti Vanhanen on nyt samassa tilanteessa. Kannattaisi lähteä takkinsa perään odottamatta Suomen keskustan kesäkuista puoluekokousta.

Vanhanen teki välttämättömyydestä hyveen ilmoittamalla viime joulun alla eroavansa pääministerin virasta terveydellisistä syistä, joita ei uskonut kukaan. Vanhanen yritti räjäyttää uutispommin itseään vahingoittamatta. Puolen vuoden lähtölaskenta pääministerin virasta on kuitenkin paljastumassa aivan liian pitkäksi.

Päivä päivältä median kuva Kehittyvien maakuntien kelmien ja Suomen Keskustan yhteisistä vaalirahasumplauksista syvenee ja tarkentuu. Joka tarkennuksen myötä pääministeri Vanhasen asema tukaloituu ja muuttuu naurettavammaksi. Joka toista asiaa hän ei muista. Vanhanen on myös muistamattomuudessaan varsin valikoiva: vain tärkeät asiat hän unohtaa. Vuosientakaiset yhdentekevyydet hän laskettelee ulkomuistista sanatarkasti.

Vanhasen toiminnalle on ominaista se, että hän hallitsee erilaiset pääministerin virkaan liittyvät kaavat ja seremoniat, kuten mustan auton takapenkiltä ylös ponnahtamisen ja käden spontaanin heilautuksen oletetuille kansanjoukoille.

Hän katselee myös tottuneesti häntä haastattelevien toimittajien yli puhemiehen aukiolla tai kauppakeskuksen pihalla. Puhemiehen aukiolla tapahtuu lakkaamatta mielenkiintoisia asioita. Esimerkiksi toimittajien takana eduskuntatalo seisoo valppaasti paikallaan ja sitä Vanhanen usein tarkkailee samalla kun hän on muistamatta journalistien kulloisenkin mielenkiinnon kohteena olevaa asiaa.

Vanhaselle tyypillinen piirre on nimenomaan vaikeus muistaa ihmisiä, heidän kasvojaan tai nimiään. Hän tapaa heitä niin paljon. Yleensä hän kättelee heitä ja naurahtaa päätään taakse nakaten. Sen jälkeen hän siirtyy seuraavaan ihmiseen. Ihmisiä on maailmassa niin paljon.

Vaikuttaa siltä, että Vanhanen ei ehkä sillä tavalla kiinny ihmisiin niin kuin valtaosa väestöstä. Esineet, kuten rakennukset ja linnunpöntöt ja nikkarointivälineet, hän muistaa tarkasti.

Miten on mahdollista, että maalla on niin huonomuistinen pääministeri, että hänen tuttavapiiriään ei saada selville ilman poliisin esitutkintaa? Miten on mahdollista, että pari konkurssia tehnyt ja linnatuomion saanut veijari lähettelee tuttavallisia Hyvä Veli -viestejä tasavallan pääministerille? Miten on mahdollista, että maan rypiessä taloudellisessa katastrofissa joudutaan vuosikausia tipoittain selvittämään pääministeripuolueen rahavenkoiluja?

Seitsemän vuotta pääministerin virkaa hoidelleita poliitikkoja on tapana ryhtyä kutsumaan heidän noudattamastaan politiikasta riippumatta valtiomiehiksi. Tapa uhkaa katketa pääministeri Matti Vanhasen kohdalla. Kansan luottamuksen Vanhanen on jo menettänyt. Kepun luottamus hänellä vielä on, juuri ja juuri. Kepu tarkastelee pääministerin asemaa hyvin käytännöllisesti. Miksi Vanhasen pitäisi lähteä jo nyt, kun hän joka tapauksessa lähtee vajaan kahden kuukauden kuluttua?

Niinpä. Miten kauan kepu jaksaa seisoa vesisateessa Matti Vanhasen vuoksi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (95 kommenttia)

Lastman (nimimerkki)
Tuosta kieroudesta Matti tullaan muistamaan pitkään. Ei tässä jaksa jokapäivä edes kommentoida asiasta, ihmetellä täytyy kepulaisia, kun eivät ole potkaisseet Mattia pihalle jo ajat sitten. Kepuleilla näyttää olevan jo äidinveressä huijjaaminen, no se ei sinänsä mitään uutta ole, esimerkkejä löytyy vaikka kuinka. Kiitos Jari erittäin hyvästä ja totuudenmukaisesta blogista, se on täyttä asiaa.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Matti Vanhanen ei ole keskustalainen, vaan keskustaliberaali, joka yrittää hankkia törkyliberaalin maineen. Hän on Vuoksenrannan Virolaisten sukuun kuuluva maassamuuttajan poika.
veijo venäläinen (nimimerkki)
Kekkosien jälkeen puuttuu tältä kansakunnalta naru josta vedellä uutta tulevaisuutta. Meillä mietitään montako lautasta pitää olla pöydässä? Kyllä jos jotain tarvitaan niin kunnollinen asiallinen maan johtaja. Ei tarvita rottia pöydille kuseksimaan.
mattikani (nimimerkki)
Hienoa, että omat viat voi viskata toisen niskaan! Syntipukeiksi kelpaavat erinomaisesti poliitikot. Jopas helpottaa! Vuosia sitten Suomea mainostettiin maailman vähiten korruptoituneena maana. Taisinpa silloin loihea lausumaan, että saattaa olla maailman ovelimmin korruptoitunut maa. Mutta voisivatko poliitikot käyttäytyä toisin kuin suuri yleisö olettaa heidän käyttäytyvän? Ja itse käyttäytyy? Vaalimenestys perustuu pitkälti mainosrahoitukseen. Naama on saatava näkyviin. Jostakin ja jotenkin se raha on saatava. Joidenkin eturyhmien tuella pääsee päättämään yhteisistä asioista. Vaikkapa siitä, rakennetaanko kaikki kauppakeskukset Helsingin keskustaan vai ripotellaanko niitä Kehäkolmosen ulkopuolellekin. Luulenpa, että kun ja varsinkin jos vaalirahoituksen kaikki kiemurat vaivaudutaan tutkimaan, niin muidenkin puolueiden kuin keskustan syntipiikkiin tarttuu yhtä ja toista. Mutta voi olla, että Kepun mollaaminen riittää, ja tutkiminen lopetetaan siinä vaiheessa kun omia varpaita alkaa "polttaa". Ei olisi ensimmäinen kerta. Oikeudessa Jari ilmeisesti luettaisiin Mapun julkiseksi vihamieheksi.
Mölhö (nimimerkki)
Matti Vanhasta on pilkattu ilman hyväksyttävää syytä. Uskoakseni hän on joskus kauan sitten loukannut päänsä ja saanut aivovamman, jonka vuoksi hän ei kykene vastaamaan aivovammoja ymmärtämättömien toimittajien kysymyksiin vaaditulla tavalla. Aivovamma ei näy silmin katsomalla eikä sellaista huomaa toisesta ilman riittävää kokemusta. Vammautunut itse ei useinkaan tiedä olevansa vammautunut. Tätä kutsutaan oiretunnistamattomuudeksi. Aivovammaliitto ry:n tilastojen mukaan noin joka viideskymmenes suomalainen on saanut toimintaansa vaikuttavan aivovamman. Aivovamma ei ole älyvamma ja Vanhanen on pärjännyt pääministerinä ihan hyvin. Käyttäytymiseen aivovamma vaikuttaa mutta se ei ole psyykkinen sairaus. Aivovamma ilmenee yksilöllisesti esimerkiksi väsymyksenä ja tapana esiintyä, kuten lauserakenteina ja kyvyttömyytenä ottaa vastaan hyökkääviä kysymyksiä. En kuitenkaan tiedä onko pääministeri Matti Vanhaselle tapahtunut jotakin edelläkerrotun kaltaista vai eikö ole mutta havaintojeni perusteella pidän sellaista todennäköisenä siinäkin tapauksessa, että Vanhanen ei pitäisi. Aivovamma ei kelpaa pilkkaamisen perusteeksi eikä tällaisen arvion esittäminen voi siksi ketään loukata. Vanhanen on joka tapauksessa tarpeeksi hyvä pääministeri muista kuin poliittisista syistä. Kun Vanhasta arvioidaan hänen poliittisen toimintansa perusteella, hän saattaa hyvinkin olla kelvoton pääministeri.
tuomonet (nimimerkki)
On ollut hyvä pääministeri. Ei Tervokaan pysty mitään pääministerin tehtävien hoidosta löytämään. Tuttuun viihdytystyyliin heittelee herjaa kuten tusinakirjailijat tapaavat tehdä. LastiManne nyt vaan kiihottuu keskustan mollaamisesta kuten aina.
JST (nimimerkki)
Rahastahan taitaa olla kysymys, tai sen puutteesta oikeastaan. Maakuntien kehittäjät sinänsä olivat "rehellisellä" kauppiaan asialla, eli lobbaamassa itselleen asemaa saada hyviä ja halpoja tontteja rakentaa kauppakeskuksia. Rahan ja vallankäytöstä tässä KEPU:n rahoittajien alasajossahan on kyse, herää tietysti kysymys, kenen intressi on estää kauppakeskukset ja vaikutusvalta niihin? Vapaavuori ja hänen taustatahonsa, pk seudun isot kauppakeskukset, rkp ja ruotsalainen pääoma? hmmmm....
Vieras (nimimerkki)
Tätä puolta on syytä pohtia julkisuudessa tarkasti. Sukarin ja kumppaneiden suunnitelmat menivät poskelleen ainakin Vihdin osalta ja ehkä muualtakin. Kepulaiset menivät tähän mukaan ehkä osittain tajuamatta keitä vastapuolella on, ja ajattelivat pitävänsä kokoomuksen aisoissa hallituksessa.
joonathan (nimimerkki)
On noikeestaan käynnissä rahoittajien sota. Ketkä on hyviä rahoittajia ketkä ei. Asioiden taakse pitäisi nähdä. Toki helpompaa on pommittaa nimiä loppupäässä. Jos joku jaksaa tutkia voi lopussa olla yllätys. Poliittinen arvonimi on aika pieni siinä seurassa.
Vie rahat (nimimerkki)
jotka saavat kylläkseen aika helposti. Kyllä sinäkin Jari olisit voinut jo rakentaa herjaamisen sijasta. Jos Vanhasen poliittinen ura onkin jo sirpaleina,niin ihmisenä haluaisin hänet nyt kohdata. Sanoisin, että "etkö istuisi tuohon viereeni, on me ennenkin tuhlattu aikaa..."
semi (nimimerkki)
Rakennusvirhe että siihen on paha rakentaa päälle, tervo on oikeassa että olisi syytä lähteä hakemaan takkia. Rakennustermein tämä talo pitää purkaa ja saneeraminen ei enään onnistu.
Varjojen mies (nimimerkki)
Pitkä on aina pitkä, mutta pätkä vain pätkä. Kun olet oluella pyydät tarjoilijalta joko pitkän tai oluen, mutta et koskaan pätkää. Suomi on väkiluvultaan pieni maa, siksi sillä on oltava pitkä presidentti, tai ainakin pääministeri. Pätkät pysykööt piilossa, kuiskaajan osa on heidän. Itäinen naapurimme on sen verran iso maa, että siellä jopa sekä presidentti että pääministeri voivat olla pätkiä. Taustajoukkoa on sen verran taajasti. Mutta näin ei ole Suomessa. Vain naisten kohdalla ei pituudella ole väliä. Suomalainen nainen kun on tunnetusti maailman pelottavin olento. Tarttuu tiukasti kiinni jopa USA:n presidenttiä kraivelista ja hymyilee samalla pirullisesti. MItä voi maailman mahtavin johtaja tehdä? Ei muuta kuin pakoilla ja vältellä pienen Suomen sisukasta presidenttiä. Muistutan siis arvoisaa blogistia tosiasioiden tunnustamisesta ja pitkien poikien tärkeydestä, vaikka olisivatkin latvalahoja. Sitä ei vaan saa kertoa ääneen. Se on valtiosalaisuus!
tapio_o_neva (nimimerkki)
Lahnanen on vielä poliittisesti elossa, vaikka korppikotkat ja haisunäädät ovatkin jo lähistöllä.
setarkoS (nimimerkki)
Elossa on mutta kun on autiomaassa näin kauan kulkenut ilman vettä ja nyt ensin alkanut ontua ja jo liki konttaa eteenpäin - olisihan se kumma ellei aremmatkin ounastele ravintoa ja ala kiertää... Sitävastoin pääministerin työhön se kuuluu ja on aina kuulunut, että jatkuvasti kärsitään henkkoht iskuja ja yritetään pysyä mahdollisimman kauan aavikkomatkalla elossa. Niin kiinnitetään huomio itseen, jotta maan asiat saadaan sillä välin etenemään kansan eduksi ja ilman kaikesta valittajien huomiota. Toivon pääministereille nty ja jatkossakin suurta pakansekoitus- ja paineensietokykyä ja intoa uhrata itsensä muiden edestä.
joukahinen (nimimerkki)
Sehän täällä lait säätää. Jos tästä Rampa-ankka-Vanhas- pelleilystä on jotain opittu , niin se ettei tälläisia maraton jäähyväisiä pääministerin tehtävistä enää saa sallia. Lakia korjattava. Jos PM haluaa jättää homman kesken kauden, on poistuminen tapahduttava nopeasti. Max. 1 kk ilmoituksesta, eikä minuuttiakaan myöhemmin.
Van Helsing (nimimerkki)
..viimeisten 40 vuoden ajalta jonka olen politiikkaa seurannut. On lisättävä, että suurimman osan tuosta ajasta olen ollut YLE:n ja Hesarin varassa, siis puolittaisessa pimennossa. Senkin takia pitää sanoa, että N.Herlinin netti-Usari on kuin median uusi aamunkoi mi toivoa katajaisen kansamme ylle luopi. Vaaleihin on vielä vuosi jonka ajan Kepsulit pitelevät vallan valtikkaa. Katsoin eilen Kepun puheenjohtajakandidaattien - Väyrynen Pekkarinen Kiviniemi ja se neljäs - haastattelua. Kaikki neljä olivat valmiita istahtamaan pääministerin pallille itseluottamusta tursuen. Ei siis hyvältä näytä tulevakaan vuosi vaikka em. nelikko osasi sujuvasti olla vastaamatta toimittajan kysymyksiin.
semi (nimimerkki)
Tulee ulos kaapista ja haluaa elättää Romanialaiset kerjäläiset ja haluaa heille asunnot veronmaksajien piikiin. Näemme aamunkoiton vielä koittavan.
Van Helsing (nimimerkki)
..mutta en usko että sieltä tuollaista löytyy. Sitä paitsi RKP:han jo hoitaa tuota hommaa Astriiidi-tantin komennossa. Ja Kepsujen&Koksujen suojeluksessa!
Vieras (nimimerkki)
Onhan meillä heittää kehiin Anneli Jäätteenmäki, Kauko Juhantalo, Sirlla-liisa Anttila tai Paavo Väyrynen. Kepu pärjää!
Fasse (nimimerkki)
Jukka Vihriälää, joka tulee vielä rehellisyydellä takaisin eduskuntaan.
Vieras (nimimerkki)
Varmaan kepun pitkämielisyydessä painaa kaksi asiaa. Vanhasen johdolla on kepu pitänyt pääministerinpallia valtaosan vuosikymmenestä. Otetaan toki huomioon, että edellinenkin kepulainen PM joutui eroamaan epärehellisyytensä takia, jonka jälkeen Vanhas-Masa vasta pääsi ruoriin. Politiikassa tärkeintä on kuitenkin kai valta, ei niinkään se, miten se saavutetaan. Ja kepussahan perinteisesti pj:n luottamus riippuu varsin eriskummallisista asioista. Toinen, melkeinpä tärkeämpi syy on Vanhasen imago. Mediassa pitkään annettiin Vanhasesta kuva vakavana puurtajana, eikä vieläkään Vanhasta mikään media leimaa umpikieroksi valehtelijaksi, ainakaan suoraan. Suomalaiset ovat aina ajatelleet itsensä rehellisiksi, ja luihusta italialaisesta Berlusconista puhutaan mediassakin avoimesti mafiosona ja ylipäätään mulkkuna jätkänä.
Vieras (nimimerkki)
asuvan ihmisen on täysin mahdotonta kuvitella politiikkaa ilman kepua. Sekaan ujuttautuneet sosdemit ovat vain rivitanssijoita tässä tanhussa. Eihän se siellä etelässä missään tunnu,jos ajatellaan, että Lapissa on vain noin 250000 asukasta. Samat rakenteet kumminkin ovat ja Rovaniemen valtuustossakin istuu 75 henkilöä, vai miten se nyt oli. Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen rahastonhoitaja Kontiola ei ole hievahtanutkaan asemistaan, vaan tuntuu vain lisänneen vaikutusvaltaa valtuustossa. Auta armias,josko näistä lestadiolaisperäisistä nuorista miehistä paljastuukin tosi kylmäverisiä sosiopaatteja,joiden ensimmäinen tehtävä on toteuttaa "isänmurha" nujertamalla esimiehensä? Porojako tässä? Tuhkaa ei ole pakko heittää pellolle lantalietteen ohella tänä keväänä...
visti (nimimerkki)
... on juuri tämä vaalirahoitus. Epäilen vetkuttelun johtuvan osaltaan juuri siitä, ettei puolueen etulinjasta löydy ketään, joka olisi asiassa täysin puhdas. Kun paska näin sanotusti osui tuulettimeen reilu vuosi sitten, alkoi tietoa tihkua sangen verkkaisasti, ja asiasta on riittänyt uusi uutinen joka viikolle, ja muistamatonta teeskenteleviä kepulaisia. Mikään ei ole kyennyt luomaan ainakaan minulle sellaista mielikuvaa, että asia olisi nyt tuotu julkisuuteen kokonaisuudessaan. Jos Vanhanen olisi lähtenyt joulukuussa, uusi pääministeri olisi ollut heti kaulaansa myöten, tai jos Pekkarinen tulee valituksi, otsaansa saakka samassa suossa selittelemässä tätä viimeisintä "antakaa parisataadonaa, und schnell" -pikavippiä. Kepun mahdollisuudet pärjätä uuden puoluejohtajan johdolla ovat olemattomat, mikäli tätä asiaa ei saada käsitellyksi ja ihmisiä väsytettyä siihen. Uusi puoluejohtaja joutuu nimittäin tämän asian suhteen valitsemaan jomman kumman seuraavista huonoista vaihtoehdoista: täydellisen muistamattomaksi heittäytymisen tai Matti Vanhasen julistamisen valehtelijaksi. Veikkaan, ettei vaalivoittoa heru kummallakaan strategialla, ja en voi mitenkään olla asiasta erityisen pahoillani.
Vieras (nimimerkki)
on myös kokoomuksen ongelma. Siinä KMSn listassa on melkein kaikki keskeiset kokoomuslaiset myös. "Hiljaa hiljaa hiivitään me k..."
visti (nimimerkki)
Vaalirahoitusta on saanut jokainen suuri puolue ja osa pienemmistäkin. Tämähän ei ole puheena oleva ongelma vaan se, kuinka tiivistä yhteistyö näiden rahoittajien ja nimenomaan Kepun välillä on. Oliko se nyt KMS vai mikä näistä tukiorganisaatioista, perustettiin jopa Kepun puoluetoimistossa, joka on verraten outo kokouspaikka jos puolueella ei ole mitään tekemistä Kepun kanssa ja kukaan ei muista mitään. Minäkin olen ollut mukana perustamassa paria yhdistystä joskus, mutta emme me kyllä koskaan keksineet Kepun puoluetoimistoon marssia asiaa varten. Tästä syystä julkisuus on kiusallista erityisesti Kepulle ja muut pääsevät huomattavasti vähemmällä. Muut ovat saaneet rahaa, mutteivät ole olleet aivan yhtä aktiivisia tämän rahan kerjäämisessä ja yhteistyössä näiden kerhojen kanssa.
Vieras (nimimerkki)
Julkisessa sanassa ja muutenkin poliittisessa kirjoittelussa näyttää vakiintuneen termi vaaliraha. Miksi VAALIraha? Sehän on yritysmaailman jakamaa rahaa puolueiden ja ehdokkaiden yksilöimättömään käyttöön. Minkäänlaista tiliä niiden käytöstä ei tarvitse tehdä. Tiuran lentolippurahat, kepun saamat sadattuhannet ja valittujen ehdokkaiden viisitonniset ovat pelkkää rahamiesten etumaksua tulevista palveluksista tai kiitollisuuden osoituksia menneistä. Ei niiden käyttöä kukaan kontrolloi, tuskin edes verottaja. Hämäävä nimitys VAALIraha puhdistaa siitä kähmimisen ja lahjonnan leimaa ja antaa ymmärtää, että jalomieliset demokratian tukijat ja puolustajat tässä jakavat pyyteettömästi rahojaan yleiseen hyvään ja Suomen kansan parhaaksi. Jos näin on, se kuuluisa ilmainen lounas on keksitty. Mutta näin ei ole. Korruptio ja muu lahjonta tässä on keksitty vihdoin Suomessakin. Sitä se globalisaatio teettää.
profeetta (nimimerkki)
Eipä sekään visio isommin ilahduta, mutta tämänhetken kärkipoliitikkoja kun silmäilee, ei jää paljon vaihtoehtoja. Pääasia kuitenkin, että kepuleista päästään.
joonathan (nimimerkki)
Silloin kokoomukselainen edustaja kuljetti kunnalliskodeista asukkeja äänestyspaikalle tarjoten numeroa jonka piti kirjoittaa. Mut tämähän ei ollut vaalirahoitusta. Tai muutakaan lahjontaa. Nykyään taidot on kehittyneet. Näin se vaan on on kaikki yrittää.
joonathan (nimimerkki)
Silloin kokoomukselainen edustaja kuljetti kunnalliskodeista asukkeja äänestyspaikalle tarjoten numeroa jonka piti kirjoittaa. Mut tämähän ei ollut vaalirahoitusta. Tai muutakaan lahjontaa. Nykyään taidot on kehittyneet. Näin se vaan on on kaikki yrittää.
jarmolauros (nimimerkki)
Viisas KEPU pistää Vanhasen pihalle heti, mutta pitää kiinni Korhosesta. Korhosta parempi rahankerääjä löytyy vain toisesta aurikokunnasta.
Vieras (nimimerkki)
On monta asiaa, joissa hän on väärin menetellyt. Niin myös entiset poliitikot. Josko kuitenkin muistaisimme hänen ihan hienon uransa alun. Hyvä pääministeri. Tämä loppu näyttää kaatuvan sekä naisiin että puoluejohtajuuteen. Tai median meininkeihiin. Kovin salattuja, rikostutkinnan alla olevia asioita esiin on tullut. Ei nyt kuitenkaan yhtä miestä teloiteta, onhan syyllisiä systeemissämme monta.
Kippari (nimimerkki)
Koljatti kirjaa on myyty niin hyvin, että Tervo voisi kustantaa Vanhaselle parikin lautakasaa. Eivät ole ilkeilyn aiheet loppuneet.
joukahinen (nimimerkki)
Kirjastosta lainasin ja yritin lukea, ei tullu mitään, kesken jäi - oli se niin pas_a eli lapsellinen tekele. Tervo alkaa kirjailijana taantua. Monikohan kirjan ostanut tai saanut on jaksanu koko kirjan lukea, aika harva, epäilen.
joonathan (nimimerkki)
Turhaa moinen sanailu. Vanhanen on vioistaan huolimatta paljon parempi PM kuin väitetään. Valitettavasti nämät sanailut vievät hänen tehoaa jatkuvasti samoin kuin hallituksen myös.Mutta täällä kotoisissa puitteissa tuppeensahatut laudat ja tekstiviestit sekä vaaalirahoituksen viat vievät kaiken ajan mikä asioiden hoitamiseen pitäisi olla. Jos väärinkäytöksiä on ollut ne on selvitettävä. Mutta asiat pitää hoitaa. Onhan meillä virkavaltaa jotka nämät asiat hoitaa.
Veritas (nimimerkki)
Karhi, Kallio, Saalasti, Alkio, Heikkinen, Kalliokoski, Sukselainen, Virolainen, Väyrynen, Aho, Jäätteenmäki ja Vanhanen. Kuka näistä oli suoraselkäinen ilman muunneltua totuutta? Joo, ei kukaan.
Ed Göran (nimimerkki)
pakista (nimimerkki)
Lastman (nimimerkki)
Virolaiselta löytyi lahjus tv vintiltä Saloraskandaalin aikaan ja Kekkonen oli KGBn agentti, rehellisiähän ne olivat.
Ed Göran (nimimerkki)
Eikös se ollut K.Sorsan stereot, siellä vintillä? Alas on vajottu - ennen oli vintti, nykyään perunakuoppa.
Lastman (nimimerkki)
Mutta kyllä Virolainenkin sai Lahjukset. http://fi.wikipedia.org/wiki/Salora-juttu
Ed Göran (nimimerkki)
Kokoomus oli niihin aikoihin paitsiossa "yleisten syiden" takia ja ei näinollen silloin päässyt nauttimaan lahjuksista. Tuloksena vaalivoitto 1979 vaaleissa SMP:n ja kristillisten kanssa. Nyt on tilanne samankaltainen paitsi että Kokoomuskin nauttii hallitusasemaa.
terhoite (nimimerkki)
se Kekkonen KGB:n agenttina Suomelle aiheutti? Vain konkreettiset "saavutukset" kelpaavat vastaukseksi.
Vieras (nimimerkki)
Mitä useampi toivoo Vanhasen lähtöä,sitä sitkeämmin mies istuu paikallaan.Sehän on maan tapa.Toinen peräkkäinen ku- janjuoksu Jäätteenmäki-Vanhanen on suomalaisen poliittisen historian ainutlaatuisin tapahtuma. Jäätteenmäki oli helppo jättää yksin ollessaan nainen.Nyt ottaa tiukille-eihän kaveria jätetä,vaikka täystuho on edessä.
raimeli (nimimerkki)
saatuaan vain markan, palauttaa sen kortsupaketin kanssa, jolloin asiakas kysyy mistä hyvästä kortsut? Ettei saita suku sikiäisi.
Pete2 (nimimerkki)
toi Matti ressukka on pärjännyt noissa eu kokouksissa, kun ei tunnista Merkeliä, Sarkozya, Brownia saati Barrosoa. Matilla on varmaan ollut kivaa, kun saa aina uusia kavereita. Ihme että asiamme on kuralla kun pm on tollanen Valepukki. Kepuun voi luottaa, se pettää aina.
Vieras (nimimerkki)
Miten Maan Tapa perataan juurineen ja miten saadaan uusi alku suomalaiselle (läntiselle) demokratialle? Ei kai yhden kalan nosto järveä tyhjennä?
Vieras (nimimerkki)
Älä näe aina kaikkea niin mustana. Kepu pettää vihollisen! NL:n häviäminen meille on yhteinen päämäärämme suomalaisina. Karjala vapautuu miehityksestä ajallaan. Kannattaa odottaa hajoaminen ja Putinin poismeno. Läpinäkyvä Kepu ei ensi vaalikaudella petä äänestäjää! Kenkää heti Paavo Väyryselle!
Vieras (nimimerkki)
Voi poikani, kunpa tietäisit miten vähällä muistilla tätä kansaa hallitaan.
Aventra (nimimerkki)
Olisin kiinnostunut tietämään miten Helsingin Sanomat on saanut haltuunsa esitutkintamateriaalin, joka on salassapidettävää. 1. Onko HS lahjonut poliisin. 2. Onko HS löytänyt paperit roskalavalta Pasilasta. 3. Onko HS saanut paperit mustahattuiselta reppuselkäiseltä mieheltä vahingossa. 4. Onko HS saanut paperit nutturapäiseltä jakkupukuiselta naiselta vahingossa. Kun avoimmuutta, lahjomattomuutta ja rehellisyyttä huudetaan niin sitten pitäisi itsekin toimia samoin. Mistä materiaali tuli Helsingin Sanomille.
Oscari (nimimerkki)
Ei se ole oleellista mistä se materiaali tuli vaan mitä se pitää sisällään! Ja se on tosi kusinen paikka teille kaikille kepulaisille - sääli!
Jussilainen (nimimerkki)
Eipäs silloin painanut mitä paperit pitivät sisällään: Lipponen oli viemässä Suomea sotaan Bushin rinnalla. Kostoksi paöjastuksesta Lipponen kaatoi Jäätteenmäen kepu-ukkojen avustuksella.
Oscari (nimimerkki)
Olisko kysymys Jätemäen päpereista sittenkin toinen kuin kepulaisuus on yrittänyt myyd. Niissä ei suomea viety sotaan, vaan se tehtiin vasta sinivihren hallituksen toimesta Afganistanissa.
EdisPearl (nimimerkki)
Erittäin osuvaa ja napakkaa tekstiä Jari Tervolta, kiitos. On kyllä harvinaisen kova kallo niin Vanhasella kuin Korhosellakin, kun kumpikaan ei ymmärrä kirveelläkään lähteä pois Kepun puoluejohdosta. Luulisi, että omatkin alkaisivat olla jo aika kyllästyneitä tuohon valopää-kaksikkoon. Kansa ainakin on siinä pisteessä, ettei haluaisi heidän istuvan palleillaan enää edes yhtä tuntia. -EP-
jjr (nimimerkki)
Nyt olisi hyvä aika aloittaa spekulaatio ja vedonlyönti Vanhasen tulevasta huippuvirasta. Minkä alan pääjohtaja hänestä vielä tuleekaan?
profeetta (nimimerkki)
Alkohan passais -kun raivoraitis mies ei muista mitään, sillä täytyy olla luontaisia edellytyksiä :D
tuulakiilamo (nimimerkki)
Tietenkin, tämä sanataituri. Silti toivoisin, että hän ottaisi sanaisen suurennuslasinsa alle enemmänkin yhteisiä kysymyksiä. Nöyrä toiveeni on, että hän tarkkailisi enemmän eduskunnan toimia. Paikka on täynnä mitä herkullisinta aineistoa. Hallituksen tiettyjen jäsenten toiminnan luonne on niin selvää, että uutisointi puuduttaa. Mutta kansanedustajat ja eduskunta virkamiehineen: mitä siellä oikein tapahtuu? Olemme ehkä saaneet pieniä välähdyksiä, mutta toivomme todellista läpivalaisua.
Roppe (nimimerkki)
Voin minäkin lähetellä tuttavallisesti allekirjoitettuja viestejä Tervolle, siitä sitten tervomaisesti pitää tulkita että kuulun hän tuttavapiiriin. Ja hän varmaan myös selvillä siitä onko joskus bisneksissä tullut tuomioita. Tervolla on ilmeisesti aina tapana dooglata jokaisen tuttunsa tiedot ylös. Kuvaavaa kuitekin on että ei Tervokaan löydä kritiikkiä itse PM:n toimista joissa on edustettu Suomea ulkomailla, vain siitä että ei muista kaikkia tapaamiaan ihmisiä johon Tervo ilmeisesti kykenee :D
moro (nimimerkki)
Vanhasen kohtalosta ei kannata huolta kantaa. Hänellä on paras tulevaisuus, verrattuna keneenkään muuhun. Ne ovat tulevaisuutensa varmistaneet jo aikaisemmin. Vanhasen kohtalona on joutua historian mätäpaiseeksi, mutta se ei elämää haittaa. Vanhasen tulevaisuus on euroilla kuorrutettu. Veronmakasajien rahaa paukkuu tilille, ettei ehdi kaikkea tuhlata. Raha noita "vanhasia" on aina ohjannut. Se niiden tavoite on ollut. Ne ovat tyytyväisiä saavuttamisista tavoitteistaan. Kun joku joskus kantaisi huolta niiden puolesta, joille euroja ei valu,- oltaisiin lähempänä totuuskeskustelua.
Vieras (nimimerkki)
Kuinka moni äänesti viime vaaleissa tai aikoo niin tehdä seuraavissa? Jos tiedätte ehdokkaita Maan Tavan ulkopuolelta niin kertokaa ihmeessä:)
Ed Göran (nimimerkki)
Jos on niin naiivi, että uskoo äänestämisen vaikuttavan johonkin, voi äänestää jotain uutta ehdokasta joka ei ole vielä läpeensä korruptoitunut. Jos lähes kaikki edustajat vaihtuvat, niin lahjontojen ketju katkeaa ja se joudutaan rakentamaan uudelleen, mikä vie aikaa. Näin saisimme muutaman vähemmän korruptoituneen vuoden.
Marjatta Vuori (nimimerkki)
... ja taimet hyvässä kasvussa joita lannoitetaan markkinatalouslannoitteella. Vie enemmän kun yhden sukupolven jotta tästä nykyisestä "Villin Lännen" tyylistä päästään eroon. "Mitä vanhemmat edellä sitä nuoremmat perässä" sanoo sananlasku.
Marjatta Vuori (nimimerkki)
Minkä taakseen jättää sen edestään löytää sanoo sananlasku mutta on tainnut tuokin juttu kärsiä ajan hampaasta. Koko eduskuntalaitoksemme työntekijät ovat tainneet saada punkinpureman kärsien nyt sen aiheuttamasta muistihäiriöstä. Meillä on siis pandemia meneillään. Ovat nimittäin unohtaneet senkin että ovat kansan palvelijoita ei käskijöitä. Vanhasella on tuo tauti alkanut jo ennen PM kauttaan .. luulisin .. tai en tiedä sillä minua punkki puri enkä oikein enää muista miksi aloin tätä kirjoittamaan ...
Miettinen (nimimerkki)
Viestiketjussa edellä on hyvä näkökulma: kuka saa rakentaa? Yksityinen kauppias vai pelkästään SOK ja Kesko? Kyllä kai tuo vihamielisyys yksityisyrittäjiä kohtaan selittää sekä YLE:n että (taistolaishenkisen) toimittajaporukan aktiivisuuden tässä vaaliraha-asiassa. Ja Merisalon jo sovitettua rikostuomiota jankutetaan päivästä toiseen, sehän uppoaa kansaan, ja tarjoaa herkullisen kuorrutuksen kakun päälle. Ja tämän kirjoitin mitenkään puolustamatta Keskustan menettelytapoja näissä asioissa.
Hannu Mikael (nimimerkki)
Vanhasen tapauksessa kautta linjan on lähdetty siitä, kuin kaikilla muilla ihmisillä olisi absoluuttinen muisti. Mediassa pyöritetään jatkuvasti samaa levyä; Vanhanen ei muista tavanneensa, Vanhanen ei muista sanoneensa, Vanhanen ei muista soittaneensa, Vanhasen muisti palaa, Vanhasen muisti pätkii - ja samalla väännetään johtopäätökseksi - Vanhanen kieroilee. Ei edes harkita sellaista vaihtoehtoa, että jospa hän onkin vain rehellinen vastatessaan, että ei nyt muista yksityiskohtia? YLE:n lautakasa-paljastus oli lapsellisuudessaan ja naiviudessaan suorastaan yliveto. Ja järkyttävä riman alitus verovaroin ylläpidetyltä laitokselta, joka ainakin yrittää olla epäpoliittinen uutisoija. Olisi pitänyt yksityiskohtaisesti tietää ja muistaa 13 vuoden takaisen rakennuslautaerän alkuperä, maksu ja kaikki siihen liittyvä. Muistamattomuus tulkittiin salailuksi, kieroiluksi ja peräti korruptioksi. Vanhanen, sen enempää kuin Tervokaan ei muista tarkasti jokaisen tapaamisensa ajankohtaa, puhuttuja asioita, yksityiskohtia, puheluja, sähköposteja. Vanhaselta on kuitenkin koko ajan mediassa edellytetty lennosta absoluuttista muistia missä ja milloin vain tavattaessa ja haastatellessa, ja vastaus, että ei nyt muista kaikkea - se tulkitaan suoraan salailuksi. Vanhasen ympärillä pyöritettyssä mediarumbassa on jo vuosia yritetty väkisin pukea Vanhasen päälle rikollisen kaapua, ja siinä yhteydessä palaa aina mieleen Aatos Erkon harvinainen ja poikkeuksellinen ulostulo julkisuuteen vuonna 2004. Haastattelussa hän tökerösti julkitoi varsin oudon antipatiansa Vanhasta kohtaan, ja silloin ei ollut mitään lautakasoja, vaalirahoituksia ja muistamattomuuksia mediarummutuksessa ollenkaan: "- Olen ottanut itselleni vapauden kutsua nykyistä pääministeriämme kalvinistiksi. Hän käyttäytyy siten. Kalvinisti ajaa kaiken hyvän alas ja vahvistaa kaikkea huonoa.." http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtml/arkistot/kotimaa/2004/11/330937 Ei voi välttyä ajatukselta, että suurimman lehtimedian omistajan kanta ei voi olla vaikuttamatta HS:n ja sen vanavedessä muunkin median harrastamaan jatkuvaan, varsin hataralla pohjalla olevaan ajojahtiin. Ikään kuin medialla ja myös Tervolla olisi jäänyt levy päälle veivaamaan samaa kappaletta loputtomiin puhki asti.
pekkatoivonen (nimimerkki)
Ei tullut Vanhasesta valtiomiestä, tuli Valion mies.
Marjatta Vuori (nimimerkki)
... mitenkähän tämän Valion miehen kävisi jos lähimpään S-markettiin olisi 16 km mistä saisi Valion tuotteita. Asun 116 km päässä Helsingin keskustasta ja lähin S-market on 16 km päässä. Jos siellä ei sattuisi olemaan Valion tuotteita niin äänestäisikö Valion mies jaloillaan ja kävelisi seuraavaan markettiin johon on matkaa 3 km.
Kauko Putki (nimimerkki)
Tämä on totista totta.
Äkählompolon Mauri (nimimerkki)
Ei Matti ole mithän väärää teheny. Näättähän sen ite. Ei semmonen ole voinut mithän väärää teheny, joka ei muistkakhan mittää. Ainakhaan semmoisia Matti ei muista, josta met olemma hyötyneet. Ja mitä ne muut tarvikaan tietää. Se on hyvä mies se Matti, muistihan se sen Kukankin. Taisi pittää vähän teerenpeliä sen kanssa, ainakin yritti. Niin se miehen pittää, turha niistä on muille huuella. Ois se kyllä mukava tietää, mitä se Matti sai? Se on se etelän metia, joka aivan tyhjää pyörittää seleviä asioita. Niin se vain on. Kallista olen vähän huolishan, jokohan tuo mennee lankhan tuo etelän metian kanssa. Pittää kattoa, miten mennee. Kyllä se meiän Matti on hyvä mies, niikuin Mauri ja Paavokin. Saapa nähä kumpi se pääsee seuraavaksi puikkoihin Mauri vai Paavo. Siittä Jarmosta en ole niin varma, se on saattanu tehä jotakin semmosta, että pitäskhän se kuitenkin varalta vaihtaa? Hyvä on ollut sekkiin, rahhaa on saanut porukalle. Se on hyvä, tyhyjää puhuvat siittäkin. Ettei se etelän metia vain sekkaanu tähän, sö Soinikin alako höpöttää niistä uusista vaaleista. Mitäkähön sekin meinaa? Kalastaa taas meiän vesillä, ei tulo kuulhoonkaan. Mie lähen hangelle.
Kauko Putki (nimimerkki)
Voisiko se olla Kepulaisten muistamattomuuden syynä. Matti teki uskomattoman palveluksen Ingmannille. Sain paljon uutta tietoa näiden uotteista, joihin olen sitten siirtynytkin, kun maidon alkuperä selvisi. Kiitos vain Matti. Matti on kuin Midas: kaikki mihin koskee, muuttuu p..... Ei ihme, että porukka ympäriltä alkaa jo livetä.
Marjatta Vuori (nimimerkki)
.. nimittäin Valion maito joka on putsattua - käsiteltyä - pilkottua ja kaikki tuo purkkiin pakattuna. Kepulaiset maitopojat taitavat kaikki potea laktoosi-intoleranssia. Aivoihin kertyy valkeata ainetta eli plakkia kun elimistö ei pysty tuota maitoa käsittelemään joka taas aiheuttaa aivoissa häiriötiloja. Ehdotan että kansanedustajien ja ministereiden, miksei presidentin terveydenhuoltoon lisätään pakollinen kuppaus 3 kk välein jotta aivot puhdistuisivat ja muisti pelaisi. Kiinalaisten mielestä hyvinvointi tulee vatsasta ja ovat oikeassa. Lisäyksenä vielä että Igmannin tuotteet ovat makuisampia. Eikä ole noita ympäristöhaittoja ...
Mikki_Nieminen (nimimerkki)
Kyllä Vanhasen on seisottava ruorissa loppuun, puoluekokoukseen, asti. Sinällään luonnollista, kun huomioi hänellä olevat vaihtoehdot, jotka ovat varsin huonot. Jos hän lähtee takkinsa perässä paatista nyt, niin samalla menee viimeisetkin toiveet saada pesti päällystöön seuraavasta laivasta. Jos taas lähtee uppoavasta purresta nyt, niin kukapa haluaisi palkata kapteenin, joka jätti miehistönsä pulaan. Toisaalta, uppoavassa purtilossa vetistely ei sekään ole vakuuttava suositus seuraavaa pestiä metsästäessä. Ainoa, jolla on Vanhasen kannalta suotuisaa merkitystä on se, että jos hänen onnistuu olla upottamatta Kepulaivaa. Miehistöä ei käy kateeksi. Se kun on shanghaijattu ja kyydissä vastoin tahtoaan. Miehistön oodotetaan nousevan pian kapinaan ja tämän toteutuessa, hilataan alipäällystöä kölin ali Vappuna. Tästä selvinneet pääsevät kesäkuussa kävelemään lankulla ja loppuja odottaa, joko uusi pesti tai roikkuminen raakapuussa.
PAW (nimimerkki)
Jari Tervo herkuttelee päivän otsikoilla. Kait se leipä juuri siitä tuleekin. Mitään keinoa tai ajatusta siitä, miten tätä maata pitäisi johtaa en muista nähneeni tai kuulleeni. Näitä tervoja toki on joka lähtöön irvailemassa päivän otsikoita. Terveisiä ei-kepulaiselta ja populismiin kyrpiintyneeltä naiselta.
Hannu Mikael (nimimerkki)
joka sanataiteilulla tekee pask.. otsikoista kultaa, tai tarkemmin sanoen rahaa, kirjoja, lehtijuttuja ja elannon. Ja kirjoja vielä ostetaankin. Rakentavia visioita tai ehdotuksia ei ole näkynyt. Niin se on muuallakin. Osa purkaa ja repii, osa rakentaa. Kuka mitäkin osaa. Kuitenkin kaiken kaikkiaan inhimillisenä piirteenä jalous ja rehtiys ovat Tervon kiertäneet todella kaukaa. Lappilaisen vääräleuan arkkityyppi.
joukahinen (nimimerkki)
Tervo on kirjailijapiirien Sarasvuo. Vaan eihän se tyhmä ole joka pyytää, vaan se joka maksaa. Saravuolle niitä maksajia on entistä vähemmän, näkyypähän kuin Tervon käy. Molemmat silti hyvin toimeen tulee jo hankitulla mammonalla.
Marjatta Vuori (nimimerkki)
Eli ei siis mitään eroa Tervolla ja poliitikoilla ...
Marjatta Vuori (nimimerkki)
Eli ei siis mitään eroa Tervolla ja poliitikoilla ...
pekkatoivonen (nimimerkki)
Tervon kirjoja voin suositella ihmisille. Idiootit ja lukutaidottomat yksilöt marginaaliryhmänä eivät aivan kaikkea sanomaa sisäistä, mutta kuten sanotaan , totuus ei pala tulessakaan. Jari Tervo on aikamme suurin suomalainen kirjailija, eikä pelkästään painoarvoltaan eli BIM-indeksiltään. Lauri Viita on sanonut : Neron on oltava kuollut.Elävä nero loukkaisi aikansa ihmisarvoa. Täysin vilpittömästi,lukekaa Tervoa ja tajutkaa olennainen ihmisyydestä ja itsestänne.
PAW (nimimerkki)
Silloin Jari Tervosta tulee kirjailija. Suunsoittajia tässä maassa jo on pilvin pimein, erilaisia. Monella kieli on kaksihaarainen aina sopivasti maksajan suuntaan.
pekkatoivonen (nimimerkki)
Marginaaliryhmät eivät osaa hahmottaa.
Reino Alho (nimimerkki)
Voiko kukaan enää selvitä pääministerinä tässä maassa? Ainakaan oikeistohallituksessa. Tässä maassa on suuri osa toimittajista ja merkittävä osa virkakunnasta sekä lähes puolet politiikoista eri paria länsimaisen oikeus- ja yhteiskuntakäsityksen kanssa, salamyhkäisesti. He näin tulevat kaivaneeksi pohjaa pois hallituksen pyrkimyksiltä, eivätkä jätä yhtään kiveä heittämättä hallitusvastuussa olevia kohti. Siinä saavat sitten osansa kansanedustajatkin. Tämähän ei olisi kovin vakavaa, ellei meillä vallitsisi kohtalokas hajaanus myös hallituspuolueissa. Vihreät keinottelevat omien oppiensa mukaisesti, apilanvihreät vetävät kotiinpäin miljaardipotteja, elinkeinoelämä järjestelee liiallisia etuisuuksia omilleen sekä pelkkiä velvoitteita muille ja rantaruotsalaiset rustaavat maan oikeakielisille omaa valtiotaan Suomen sisään. Olisi korkea aika Tervon kaltaistenkin tajuta, että median jutut ovat pelkkää PINTAVAAHTOA, joka syntyy likaveden lorinasssa. Vaikka haukut pääministerin viralta, et tule saavuttamaan yhtään mitään!
tuomonet (nimimerkki)
Ei Jaria oikeisiin kirjalijoihin kuten vaikka Waltariin voi samaistaa. Jarilla vaan tuntuu olevan sairaalloinen tarve käydä keskustan kimppuun. Urkistakin teki myyrän, vaikka termi sopisi paremmin Koivistoon. Tässäkään kirjoituksessa ei ollut mitään asiaa. Hyvinhän meillä menee, jos suurimmat murheet ovat vanhat vaaliraha-asiat. Kun kritiikkiä ei ole esittää Matin johtaman hallituksen toiminnasta, niin hyvinhän Matti on varsinaisen hommansa hoitanut. Se, ketä missäkin vuosien takaisessa palverissa on ollut läsnä on täysin tarpeetonta muistaa, tärkeämpiäkin asioita on hoidettavana. Onhan vaalirahoituksessa toki erikoisuuksiakin, työväenyhdistys on antanut 20000€ vaalirahaa entiselle piispalle!
Vieras (nimimerkki)
tämä Jari Tervo oikeasti on. Vai olisiko osuvampi nimitys "antaumuksellinen vasemmistopolitrukki"? Matti Vanhanen sen sijaan on A-luokan poliitikko, jonka kimppuun vasemmiston miehittämä valtamedia on innolla käynyt päästyään veren makuun Kanervan tapauksessa. Mitenkähän näitä politrukkeja oikein luonnehtisi. kovia poikia valehtelemaan ne ainakin ovat. Mehän muistamme, kuinka sama jengi 90-luvulla inhottavaan tyyliin oli Martti Ahtisaaren kimpussa. Eivätkä ne yhtään osaa sitäkään hävetä.
Marjatta Vuori (nimimerkki)
... on monissa teoksissaan kirjoittanut oivallisesti politiikan ja uskontojen liittymistä. Mikä ihme nyt sitten on jos työväenyhdistys on hätäpäissään antanut vaalirahaa entiselle piispalle ???
Marjatta Vuori (nimimerkki)
... on monissa teoksissaan kirjoittanut oivallisesti politiikan ja uskontojen liittymistä. Mikä ihme nyt sitten on jos työväenyhdistys on hätäpäissään antanut vaalirahaa entiselle piispalle ???
pekkatoivonen (nimimerkki)
Mika Waltari oli opintonsa kesken jättänyt teologian opiskelija, jonka elämän johtotähti koko elämän jatkuneessa dipsomaniassa oli Unio Mystica. Waltari olisi kirjoittanut tilauksesta eli rahasta mitä hersyvimmän näytelmän vaikka aikamme pettäjäpiispasta.Myös Tervo kykenee siihen, mutta en tiedä millä summalla.
Marjatta Vuori (nimimerkki)
Waltarilta emme voi tuota enää kysyä, miten olisi jos kysyisimme Tervolta. Ounastelen että mukiin menevällä summalla Tervo kirjoittaisi yhtä hersyviä opuksia eikä tarvitsisi kirjoittaa tuhansia vuosia sitten tapahtuneista asioista vaan nykypäivästä.
tuomonet (nimimerkki)
Jutut on eri asia kuin kantava ja kiinnostava teos. Jos Tervo pystyisi, niin miksi ei kirjoita?
Uutisvuoto (nimimerkki)
Tervo on mainio kynä, älä ikinä lopeta! Ja uutisvuoto on maan terävintä poliittista satiiria.
Marjatta Vuori (nimimerkki)
Kummalla olisi enemmän motiiveja ja vaikutusvaltaa saada peräkylissäkin netti toimimaan .. Tervolla vai Vanhasella .. täällä peräkylässä toimitaan markkinatalousehdoilla eli me saamme tehoa jos sitä sattuu jäljelle jäämään. Veikkaan että Tervo saisi enemmän aikaiseksi. Minun on aina odotettava että yhteys toimii ja sitten itse toimittava nopeasti mikä aiheuttaa usein tosi hankalia tilanteita. Vanhanen ei taatusti halua edes tietää mitä peräkylissä elämä on .. Valion maidon kanssa tai ilman ..
tuomonet (nimimerkki)
Kuulua pääministerin sektorille. Netin nopeutta voi kysellä samalta ministeriltä, joka niin määrätietoisesti esitteli YLE:n rahoituksenkin...
uuras (nimimerkki)
space (nimimerkki)
Jari, jos et ole vieläkään ymmärtänyt niin toistetaan: vaalirahoitus on normaalia poliittista toimintaa eikä siinä ole mitään laitonta. Se mitä rahoittajat puuhailevat on heidän asiansa. Samalla rahalla maksetaan osittain sinunkin Sanomakonsernilta saamasi palkka. Samalla rahalla osittain julkaistaan kirjojasi joissa otat väkisin, anteeksi roolihahmosi ottaa, kaupan kassaneidin ja annat ymmärtää että se on normaalia toimintaa vaalirahoitetuille poliitikoille. Tämä asia varmaankin tuottaa sinullekin omantunnon ongelmia? Paljon kiinnostavampi kysymys on: Miten on mahdollista että maassa on yksi johtava puolue, jolla on ollut presidentti jo 30 vuotta putkeen, saa jatkuvasti rahaa järjestöltä jossa tunnetusti pesii maanpettureita? Tämän jälkeen tämä puolue näkyvästi ja ilman häpeää ajaa tämän järjestön asioita kaikessa toiminnassaan. Näitä Stasi-tyyppejä ei kuitenkaan saada esiin ja tuomiolle vaikka asiasta tehdään kymmeniä artikeleita ja dokumentteja. Poliisilla on jopa todisteet niistä mutta se ottaa kiinni vain muita henkilöitä. Olisiko siihen jotain kommentoitavaa?
siviilitarkkailija (nimimerkki)
Koska hän on yhtynyt niihin.
h.j.j (nimimerkki)
En tidä mutta Tervolla on asiaa kun lukee bokin. Keskusta on koko historian ajan jo Kekkosenkadesta asti eli maalaisliitosta lähten ollut hyvä - veli tyypinen puolue. En tiedä miten Keskuta pysttyy pesemään kasvonsa. Aino ero Maalais Liiton ja Keskustan välillä on, Että Kekkosen aikakudella kukaan ei uskatanut puhua mitään, oneksi nykyään voidaa penkoa asioita pintaa syvemältä. Jos joku sttui katsomaan MOT ohjelman niin taas Vanhanen sai näpeileen, Arla maksaa enemän tuotajille kun Valio En tedä mitä Vanhanen tarkoitaa vapaalla kilplulla jos tarjous on parempi Arlalta kun Valiolta ja kyseinen kauppaketju pystyy sen ositain lisäämään kulutahintohin niin ei siinä mitään väärää ole kulutajan näkökansta, vai onko. Paitsi tietysti Vanhasen milestä. Lisäksi Vanhaneen on lipputanut EU:n vapaan kilpalun ja muun puolesta,niin hänen boikotinsa HOK - Elantoa kohtaa rikoo Eu kilpalulain säädäntöä, että semmonen pääminteri ja pääminterin pulue. Vaikka ei sitä seuraavissa edukunta vaaleissa nää ihmiset ovat huonomustisia, varsinkin Keskustan kannatajat.
Konfutse (nimimerkki)
Lapsen synnyttyä Kun lapsi on syntynyt, toivoo jokainen, että siitä tulisi älykäs. Mutta minä kärsin älykkyydestä, joka on turmellut koko elämäni. Toivon vain, että poika olisi yksinkertainen, tarpeeksi tyhmä saadakseen elää huoletta ja mukavasti ministerinä. Su Dongpo (1036–1101)

Toimituksen poiminnat