Jari Tervo

Kuuntele kolumni kirjoittajan itsensä lukemana
YLE Areenasta.

Läppä jätkä

Paavo Väyrynen ei ole koskaan pyrkinyt mihinkään. Hän on aina vain ollut käytettävissä. Hirvittävän moneen kertaan.

Vuonna 2002 Väyrysen letkeä pyrkimättömyys oirehti sinnikkäänä pyrkimyksenä Suomen Keskustan puheenjohtajaksi. Väyrynen sijoittui puoluekokouksen äänestyksessä kolmanneksi. Anneli Jäätteenmäki voitti, Olli Rehn sijoittui kakkoseksi. Valinnan jälkeen Rehn luonnehti Jäätteenmäkeä sitkeäksi mimmiksi. Väyrynen taas kiitteli Jäätteenmäkeä kovaksi akaksi. Kiitokset kertovat miesten luonne- ja sukupolvieroista.

Pidin Väyrysen saavutusta vuoden 2002 puoluekokouksessa huonona ja merkkinä siitä, että Väyrysen ura oli ohittanut lakipisteensä. Lapin mies oli siirtynyt auringonlaskun riveihin. Olin väärässä.

Väyrysen taakse jäi vuonna 2002 tuntematon kansanedustaja Matti Vanhanen. Kukaan ei olisi uskonut, että tästä Vanhasesta leivotaan vielä pääministeri, vain vuoden kuluttua puoluekokouksen hävettävästä nelossijasta. Vielä kummallisempaa olisi ollut kahdeksan vuotta sitten ennustaa, että Vanhasen seuraaja puheenjohtajana ja pääministerinä olisi Väyrynen. Nyt sekin on mahdollista. Politiikkaa on kutsuttu mahdollisen taiteeksi. Tämä määritelmä ei kyllä määrittele mitään. Enemmän politiikka on mahdottoman taidetta. Väyrysen ura todistaa sen.

Edellisen kerran Väyrynen yritti karmit kaulassa pääministerin paikalle kaksikymmentäkaksi vuotta sitten. Väyrynen solmi kokoomuksen ja rkp:n kanssa kassakaappisopimuksen eduskuntavaalien jälkeisestä porvarihallituksesta. Väyrynen unohti kumppaneineen kertoa sopimuksesta paitsi Suomen kansalle myös tasavallan presidentille. Sydämistynyt Mauno Koivisto torppasi Väyrysen pääministerihaaveet ja istutti ihan manuaalisesti pääministerin pallille Harri Holkerin.

Silloin Väyrynen oli kuolla vitutukseen. Tämän saman taudin aiheuttama hengenmeno liippaa nyt läheltä monta Väyrysen vihamiestä. Heitäkin kuulemma on.

Nykypoliitikot tuskailevat selittäessään nettiajan nuorille, että myhäilevä Paavo Väyrynen on oikeasti alaston valtapeluri, joka kunniattomimpana tekonaan juonitteli Neuvostoliiton suurlähetystön KGB-päällikön Viktor Vladimirovin kanssa Mauno Koiviston presidenttiehdokkuuden tielle risuja ja kantoja. Kyllä Väyrynenkin saa vastustaa toisen puolueen presidenttiehdokkaita. Mutta onko isänmaallista ja moraalisesti kestävää huutaa apuun vieressä sijaitsevan diktatuurin salaista poliisia?

BB-Jugend ei voisi olla Paavo Väyrysen mustasta menneisyydestä vähemmän kiinnostunut. Keski-ikäiset kaupunkilaiset eli kokoomuslaiset ja demarit kammoavat Väyrystä ja varoittavat nuoria hänestä. Väyrynen mädättää nuoret aivot kuin rap. Nuorille jo vanhempien varoittelu on pätevä syy ironisesti tai ilman pienintäkään ketunhäntää diggailla Väyrystä. Hänen täytyy olla tosi läppä jätkä, koska vanhemmat inhoavat häntä. Miksi nuoret luottaisivat yli kolmekymppisiin? Eiväthän heidän vanhempansakaan tehneet niin.

Väyrynen mainostaa itseään muuttuneeksi mieheksi. Vähintään hän on muuttunut siinä, että nyt hän edes väittää muuttuneensa. Ennen hän ei nähnyt mitään syytä siihen.

Paavo Väyrynen saattaa edelleen olla poliittisista pelureista ketkuin, mutta me elämme nykyisin niin outoja aikoja ja olemme tottuneet niin kummallisiin julkisuuden hahmoihin, että jopa Väyrynen vaikuttaa heidän joukossaan halinallelta.

Ainakin pienen hetken.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (85 kommenttia)

tapio_o_neva (nimimerkki)
Do not feed the troll. http://www.hobotraveler.com/blogphotos01/207-517-do-not-feed-troll.jpg En kommentoi Tervon kirjoitusta hänen omalla palstallaan, koska en halua, että sille tulee liikennettä. Samanlaiset jorinat voi lukea vaikka Iltalehdestä Aarno Laitisen Jari Tervoa taitavammin ja sattuvammin kirjoitettuna. Älkää maksako Iltalehdestä, vaan lukekaa sitä verkossa, baarissa, elintarvikemyymälän kanssalla, kahvilassa tai kirjastossa.
tha (nimimerkki)
Jos IL on niin hanurista niin miksi sitä pitää lukea sitten lainkaan? Se hiukan ihmetyttää. Tapio, olen luullut sinua hiukan suurisuuntaisempien operaatioiden mieheksi... miksi syyllistyt poikamaiseen näpertelyyn?
Mikko K (nimimerkki)
Se pitää lukea niin, että ne eivät tiedä että sitä on luettu. En vältä keltaisen lehdistön klikkailua siksi, että pelkäisin tietoturvani vuoksi, vaan ne kuvittelevat klikkailusta johtuen, että olisin kiinnostunut niistä artikkeleista ja suoltavat sitten samaa tavaraa lisää.
tha (nimimerkki)
Eli joka tapauksessa siis luet julkaisua, jossa julkaistaan juttuja joista et pidä ja jonka toivoisit itseasiassa lopettavan toimintansa? Joo, onhan tuo aivan helvetin loogista :)
Vieras (nimimerkki)
Jari Tervon kolumni oli tällä kertaa puhtaan asiapitoinen; itse asiassa siitä pilkistää vilpitön huoli. Ehdottaessaan Pekkarista puheenjohtajaksi oli silmässäkulmassa havaittavissa ihan erilailla pilkettä. JK. Tapio ei toivo liikennettä. Kuka välittää?
NoddyShoulder (nimimerkki)
Jari Tervo on pitkän Iltiksen sihtinsä varassa tajunnut, että Maukka olisi sittenkin parempi siirtymäkauden puheenjohtajaksi. Suomen kansa, sanon tämän ihan vilpittömästi ja erityisesti Suomen Keskustan puoluekokoukselle: Älkää antako tämän maamme suurinta valtaa Paavo Väyryselle! Ihan vain, että pliis, älkää.
Raymondo (nimimerkki)
Sä et voi jättää Kepua tänne kaikkien lyötäväksi, kuin S-L Anttilan suurtalousjoulupossua. Jonkun täytyy puolustaa saavutettuja maatalousetuja Tampereen Yliopistolta ja muilta Sanomilta.
Rambo (nimimerkki)
Meinaako Tapsa yksin pysäyttää Paavon tunkioiden kaivelun? Nythän se vasta alkaakin ja jos Paavo oikeasti kuvittelee, että media olisi jotenkin suosiollisempi hänelle, kuin 80-luvulla niin erehtyy noin 180 astetta.
Vieras (nimimerkki)
tai Aamulehdestä netitse -&- monista muistakin lähteistä ko lehdet voi mainiosti lukea ! Merkittävät uutiset ovat tasokkaita ( usea ent. UUUDEN SUOMEN tomittaja jatkoi AL:ssä ) kumpaistenkin piskuisia juoruja Ei kenenkään tarvitse lukea.
Krisse (nimimerkki)
jatkoi Iltalehdessä ( ..? jotkut ehkä AL:ssä , miksei näinkin ) . - Mitä enemmän me luemme niin sitä vähemmän luulemme . Vanha jos on sanonta , niin kyllä se vain pitää paikkansa . Hyvin viihtyy toki myös näillä jo tutuksi tulleilla sivuilla . +
emni (nimimerkki)
Paavo on Paavo. Eikä sitä tarvitse edes voissa paistaa.
qed007 (nimimerkki)
Jari, sinulla ei kyllä ole yhtään silmää nostalgialle. Minä ainakin kunnioitan Väyrysen staminaa. Väyrynenhän on jaksanut odottaa kokonaisen äänestäjäsukupolven yli. Ja paineensietokykyhän Väyrysellä on sellainen, että Olkiluodon kakkosvoimalakin kalpenee sen rinnalla. Neuvostoliitto ehti välillä romahtaa, mutta nyt sitäkin ollaan palauttamassa, KGBn johdolla, yksityistämisseikkailujen jälkeen. Ja Koiviston seuraajakin on virkansa jätettyään jo ehtinyt saada Nobelin rauhanpalkinnon. Virolainen, Kekkonen, Karjalainen, Sorsa ja Brezhnev ovat kuolleet, Koivisto, Holkeri ja Gorbatshev eläkkeellä ja Ahokin Nokialla. Väyrynen on ja pysyy, vielä pitkään. Jos maailmassa on hitunenkin oikeudenmukaisuutta jäljellä, Väyrysestä pitää jo lopultakin tehdä pääministeri. Ja sitten presidentille valtaoikeudet takaisin ja Väyrysestä presidentti, vuoteen 2030 asti.
Vieras (nimimerkki)
NoddyShoulder (nimimerkki)
"Älkää antako Väyryselle yhtään enempää valtaa kuin mitä sillä nyt on. Hän on hihnassa käyttökelpoinen, mutta ykkösjohtajana tulisi eteen valtavia "agendoja"." Voin selventääkin näitä agendoja. Väyrynen on EU:n raivokas vastustaja ja yhteistoiminnan peräänantamaton vastarannankiiski. Suomi saattaisi ihan yksin kumota ison sopimuksen silmää räpäyttämättä. Väyrynen suostuu kompromissiin vain, kun muut tajuavat viimein tulla hänen kannalleen. Silloin hän suvaitsee katsoa läpi sormiensa, että muut saattoivat olla eri mieltä. Suosittelen kokoomukselle jo nyt, kaiken varalta, että laittakaa hyvissä ajoin Katainen Väyrysoppitunnille, opettajina Harri Holkeri ja Ilkka Suominen. Oppiipa Jyrki-boy, että miten sitä politiikkaa pitää Väyrysen kanssa tehdä.
Tapanainen (nimimerkki)
Mielestäni Väyrynen (apunaan Vladimirov) asettui tukemaan 1981 Karjalaista Virolaisen asemasta Kepun presidenttiehdokkaaksi siksi että Väyrynen laskeskeli ettei Karjalainen jaksa kuuttakaan vuotta. Kuka olisi silloin pääministeri ja presidentin sijainen? No Paavo tietysti. Lentävä lähtö seuraaviin vaaleihin.
Auria (nimimerkki)
Nautin niin suuuunnattomasti kun näin mtvkolmosen periporvarillisen politiikantoimittajan yltyvän voimattomaan raivoon Väyrysen uskomatonta pahuutta ruotiessaan. Paavon aika on Nyt.
Vieras (nimimerkki)
"Nykypoliitikot tuskailevat selittäessään nettiajan nuorille, että myhäilevä Paavo Väyrynen on oikeasti alaston valtapeluri, joka kunniattomimpana tekonaan juonitteli Neuvostoliiton suurlähetystön KGB-päällikön Viktor Vladimirovin kanssa Mauno Koiviston presidenttiehdokkuuden tielle risuja ja kantoja." Tämä tarina jaksaa elää, vaikka se osoittatui jälkikäteen tekaistuksi. Jutunhan kehittivät demarit, Liikasen johdolla, Koiviston tuella. Vladimirov - murhiin sekaantunut KGB:n agentti - oli tuttu jutustelukaveri pääministeri Koiviston kotikeittiössä! Erkki Liikanen oli Neuvostoliton kommunistisen puolueen lellikkipoju, joka sai Moskovassa osakseen erityiskohtelun ja joka häikäilemättömästi käytti asemaa hyväkseen Suomen sisäpolitikassa. Tästä lähti myös keksitty tarina Väyrysen juonittelusta Koivistoa vastaan. Juuri juonittelun mestarit, Liikanen ja Koivisto, tiesivät miten neukkujen kanssa ketkuilua harrastetaan ja siksi he osasivat koota kasaan uskottavan tarinan. En halua silti Väyrystä pääministeriksi - kepun johtoon kylläkin!
Penttijuhani (nimimerkki)
otsikkona parempi. Ja päähenkilö oli Andropov, jonka vastaava ura alkoi Kuusisen alla Karjalassa sotien aikana, ja joka pätevötyi Unkarin nousun ja sen johtajien eliminoijana, eli teloittajana. Häntä ja Vladimirovia Suomen nuoret poliitikot kiinnostivat työkaluina, joista Väyrynen kävi sekä Ahtia että Manua vastaan. Kirje asiasta oli julki 1982 vaalien alla tv:ssä. Toinen komeljantti, Harri Holkeri, nosti tuolloin tv-ruudusta ulos "mustan hevosen," joka kuvasi "Karjalaista," joka ei ollut ehdokas. NL:n lähetystön vanhat KGB-kelmit siis käytti pyrkyripojuja hankalien vanhusten eliminoimiseen. Muuten Väyrynen on Kekkosen ja Kepun peruspoliitikko. Kannatus varmistetaan kotikunnassa. Niin pitkään kuin sikopolkuja riittää asfaltoitaviksi valtion varoin, riittää kannatustakin. Kait hän jotakin on oppi EU:ssa. Jos mieheen halutaan luottaa, omituisuudet Kepun-NL:n yhteistouhuissa tulisi selvittää. Olisi aika saada presidentti ilman limaisten petosten ja aseman väärinkäytön menneisyyttä.
tha (nimimerkki)
Voi olla, että sitten pitää kyllä ryhtyä outsourcingiin...
Vähäpuheinen (nimimerkki)
...ei vaan tule valmista.
kafa (nimimerkki)
"En kommentoi Tervon kirjoitusta hänen omalla palstallaan, koska en halua, että sille tulee liikennettä." Voi hellanlettas!
Justiina (nimimerkki)
Kiva että joku vielä jaksaa muistaa syksyn 1989 tapahtumat. Hämmästyttävän usein ne jätetään pois, kun listataan Väyrysen aiheuttamia kohuja, kuten esim. Hesarissa hiljattain. Itse muistan vielä elävästi syyskuun 1989 ja Ilta-Sanomien lööpin, jossa oli vain sanat "Se kirje, Paavo!" Sitä kirjettähän ei koskaan saatu - ei tietenkään, koska sehän olisi paljastanut Paavon ketkuilut.
Matti O Koskela (nimimerkki)
Tervo> "joka kunniattomimpana tekonaan juonitteli Neuvostoliiton suurlähetystön KGB-päällikön Viktor Vladimirovin kanssa Mauno Koiviston presidenttiehdokkuuden tielle risuja ja kantoja. " Olisi ollut syytä onnistua. Olisimme selvinneet edellisestä kyykähtämisestämme. Mutta generalissimus Koiviston laman sulkutulikartan ohjatessa kutakuinkin väärään pöpelikköön. Ja sitten tulikin turpiin, että tukkakin lähti. Onneksi edes ruåtsalaiset osaavat aina tehdä selkeämmät nuotit (minkä Paavo tiesi), paitsi rallissa. Siten edes Skandinaavisesti meilläkin menee keskimäärin... kohtalaisesti. "Keski-ikäiset kaupunkilaiset eli kokoomuslaiset ja demarit kammoavat Väyrystä ja varoittavat nuoria hänestä." Tämäkin alkoholiton muistihäiriö johtunee vain siitä, että tässä ryhmässä, johon ilmeisesti Tervokin kuuluu, on tutkitusti todettu 'äidinmaitogeenin' yliaktiivisuus. No tämähän tarkoittaa sitä, että ajatukset hitaasti näivettyvät ja aivoissa sijaitseva muistikeskus laskeutuu lapaluitten tasolle. Sitävastoin Paavo, ja häntä arvostavat, kuuluu siihen aivojaan notkeasti käyttävään heimoon, jonka muistivarasto isonaivokuoren suojissa kykenee terveesti uusiutumaan.
Vieras (nimimerkki)
Kansalaisten poliittinen muisti on lyhyt. Yleistietoja ja siihen liimattavaa näkemystä Suomen politiikasta on noin 10 prosentilla kansalaisista - miehillä enemmän kuin naisilla, vaikka tätä ei saa sanoa. Hieman kärjistäen voi todeta? muiden olevan massaa, jonka suhtautuminen poliitikkoihin ja äänestyskäyttäytyminen ohjautuu tunteen, ei tiedon tai järjenkäytön kautta. Tämän päälle politiikan tekijätkin kyynisesti laskevat. Olen kohta 30 vuoden ajan (ikää nyt 59) ihmetellyt vuosien mittaan kovasti, että Väyrysen Vladimiroville lähettämä maanpetoksellinen kirje on jäänyt niin vähälle huomiolle. Tämähän kertoo Paavosta sen, mikä hän varsinaisesti on ns. miehiään. Tuolloinhan Väyrynen kiisti haastatteluista ihan pokkana, ettei ole tällaista kirjettä lainkaan lähettänyt, vaikka se on varmuudella dokumentoitu! Hyvä että Jari Tervo, virtuoosi sanankäyttäjä ja valtavan (yleis)tiedon haltija, otti - totta kai - tämänkin asian esiin. Luoja meitä Paavolta varjelkoon! Jussi J Stadi
Makki-avelli (nimimerkki)
Jukka Tarkan kirjassa Ahti Karjalaisesta kerrottiin kirjeestä, jonka Väyrynen oli lähettänyt Karjalaiselle. Väyrynen kuvasi Tarkan mukaan kirjeessä keskustelujaan Vladimirovin kanssa. Näiden punainen lanka oli Karjalaisen presidentiksi nostaminen, tekijän tulkinnan mukaan mm. näytelmällä jossa idänsuhteisiin syntyisi "hiljaisempi kausi", jonkinlaiset mini-yöpakkaset, jotka Karjalainen ratkaisisi. Yksi Väyrysen pohtima keino olisi ollut idänkaupan edistäminen öljyntuontia lisäämällä. Lopputulemana olisi ollut tuiterissa istuva presidentti ja Paavo valtakunnan todellisena hallitsijana.
NoddyShoulder (nimimerkki)
Muistihäiriö itse kullakin voi liittyä Baltian maiden itsenäistymiseen, mihin ei Mauno Koivisto uskonut, vaan toppuutteli heitä puuttumasta omiin sisäisiin asioihinsa. Sitä tahraa ei Manun historiasta saa pesemälläkään pois. Kuten ei sitäkään, että Jeltsin olisi palauttanut Viipurin kännipäissään tosta vaan, jos "joku" olisi kehdannut pyytää. Jeltsin oli "Venäjän itsenäistymisestä" niin täpinöissään, että hän olisi palauttanut varmaan Sallan ja Paanajärvenkin, kenties Petsamonkin. Antoihan hän jukoliste itsenäisyyden lukuisille entisille NL-tasavalloille. Mutta jos jollain ei ole momentumin tajua, niin silloin hän ei ymmärrä hetken koittaneen. Ei voi mitään.
Penttijuhani (nimimerkki)
juovuspäissään. Muttei se isossa valtiossa merkitse, että miehen, eli presidentin, ehdotukset ovat sitä. Hän halusi, Gorban jälkeen, elimnoida vanhoja konflikteja ja saada hommasta valuuttaa, jota maa tarvitsi. Jos tämä olisi nähty realistisesti, Saimaan kanavan olisi voinut ostaa heti takaisin. Ei Venäjä sitä käytä. Se oli Stalinin virhe. Mutta Koivisto & Co siis laskivat KGB:n "palauttavan järjestyksen," mitä se yritti. Ja Suomen tiedot olivat "vastaavia." Miksei miestä ole kuultu asiassa - valan alla?
Analyysi (nimimerkki)
Tervoa vain harmittaa kun hän itse ei merkitse nuorisolle mitään. Tervon halveksimat BB-nuorethan eivät Tervon kirjoja osta, joten mikä odotetumpaa katkeralta mieheltä kuin yrittää asettua BB-nuorten yläpuolelle.
Vieras (nimimerkki)
Olen katsonut ja seurannut BB:tä aina kun siihen on ollut mahdollisuus, mutta joskus olen meinannut jättää väliin lukiessani Tervon kirjaa. Kateellinen goljatin nuolija.
Gagarin (nimimerkki)
Kun Kekkonen otti Paavo-nuorukaisen syleilyynsä, niin siitä lähtien tällä on ollut visio tulevasta presidenttiydestään. Siitä hän ei ole luopunut koskaan elämässään teki hän sitten mitä tahansa. Itse asiassa hänen visionsa on ollut elinikäinen presidentti, kuten Kekkonenkin oli. Tämä kävi ilmi vuoden 1988 presidentinvaalien vaalikeskusteluissa, joissa Paavo oli ainoa, joka vastusti presidentin virkakausien rajoittamista sillä perusteella, että "paras mies on aina voitava valita". (Siis huom.! freudilaisittain käytti sana "mies".) Nyt kun presidentin valtaoikeudet ovat pitkälti vesitettyjä,niin toki tuo asema ei enää merkitse hänelle sitä samaa, mutta päämäärä on päämäärä eikähän mikään estä presidentin pallilta käsin pyrkimästä lobbailemaan muutoksia presidentin valta-aseman palauttamiseksi entisenlaiseksi.
jussi vaarala (nimimerkki)
ainakin tervon kohdalla mutta se että on kirjailijana opportunisti ei tarkoita että olisi hyvä politiikan saralla - edes marginaaliviivan takaa heittelijänä opportunismi kun ei ole aate - se on vaate ja väyrynen ehdotti vuosia sitten sallan radan avaamista - se ei ollut opportunismia - se oli hyvä ehdotus tervo on hesarin kulttuurklooni - monien muiden hesarin kulttuurikloonin joukossa en auta nimeämään lisää - osaatte itsekin
totuuden torvi (nimimerkki)
homomyönteinen sosialistinen hesari on menneitten vuosikymmenien saatossa tehnyt kaikkensa Paavon kaatamiseksi, tekee Paavosta sankarin. Nähtäväksi jää, kuinka epäedullista kuvaa sanomat tällä kierroksella maalailee Paavosta. Paavo on juonittelun mestari ja ketkujen kuningas.Kuka politikko ei olisi. Oman lajinsa parhaat pääsevät huipulle. Vaatii turnauskestävyyttä ja tilanneälyä säilyttää paikka takinkääntäjien klaanissa. Paavo on rohkea kaveri. Esimerkillään hän on osoittanut uskaltavansa nostaa valtavirran vastaisia kysymyksiä keskusteluun, pelkäämättä "hyysäreiden" hyökkäyksiä. Paavon itsekeskeisyys ja itsekkyys on myös poliittinen hyve. Hän ajaa täysin sumeilematta omaa, vaalipiirinsä, maakuntansa ja kotimaansa asia, terveen itsekkäällä asenteella ja tyylillä. 70- ja 80-luvuilla pidin Paavoa inhokki ykkösenä. Suhtautumisen Paavon on muuttunut. Olen itseasiassa muuttanut mielipidettäni Paavosta ja jossain määrin alkanut pitämään entisestä sylkykupista.
siviilitarkkailija (nimimerkki)
Mutta väyrynen on politiikassa kuin kaasu ilmassa. Sillä on ominaispainonsa, vaikutuksensa ja tilavuutensa. Liekö väyrynen kepulien pelinpolitiikan keino latoa marille pääministeritie valmiiksi. Kun raivohullusti vihataan voidaan kansalle esittää maria jonain vaihtoehtona. Kepun oma urpilainen eli kurpilainen.
MerjaH (nimimerkki)
edes Väyrynen. Kyllä minä ainakin uskon siihen, että kaikki, miehetkin, viisastuvat vanhetessaan. Väyrysessä on tietty omahyväinen piirre, mikä on aikaoinaan ärsyttänyt muita kuin pohjoisen kepuleita. Hän on kumminkin huumorintajuinen ja älykäs, hän on kääntänyt heikkoutensa vahvuudeksi huumorin avulla. Omahyväiseltä hän vieläkin vaikuttaa, ylpeältäkin. En usko, että hän on mitenkään miellyttävä mies: inhoan itsensä ylentäjiä. Se on jotenkin vastenmielisimpiä ominaisuuksia ihmisessä, epärehellisyyden jälkeen. Ehkä se omahyväisyyskin on kumminkin vanhemmuuten loiventunut, vai mitä hän mahtaa tarkoittaa muuttumisellaan. Se, että Väyrynen selvästi osaa tehdä itsestäänkin pilaa, se on kumminkin jotenkin pehmentänyt hänen omakuvaansa. Onko Väyrynen niin ketku kuin mitä on annettu ymmärtää. Mitä jos on totta, että "etelän metia" onkin ollut sossujen asialla ja luonut meille kuvan Väyrysestä kaiken pahan juurena. Mitä jos Väyrynen onkin vähemmän ketku kuin joku Aarno Laitinen. Väyrynen on valtavan energinen mies, Ja mielestäni hän on osoittanut suurta selkärankaisuutta pitämällä oman linjansa. Häntä ei tunnu tuulet heiluttelevan. Siksi hän on mielestäni isänmaallinen mies. Hänellä on periaatteita, mistä hän pitää kiinni. Voiko sellainen mies olla täysin paha? Kyllä minä uskon, että Väyrysessä oleva energia pitäisi saada yhteisverkkoon. Paavo on ainakin SISUKAS. Lannistuvaa lajia hän ei ole. Ehkä sekin ominaisuus jotenkin huvittaakin ihmisiä (tai siis minua), ja siksikin ollaan (olen) jotenkin omituisesti alkanut tuntea myönteisiä mielukuvia "Väyrysen naamoista". Hän ei enää ärsytä. Ennen Väyrysen naamoja oli Pohjolan Sanomien joka sivuilla, sekin ärsytti. Nyt, jos Uuden Suomen sivuilla on Väyrysen naamoja joka sivuilla, ei se enää ärsytä ollenkaan. Voihan se niinkin tosin olla, että MINÄ olen muuttunut, ja Väyrynen on pysynyt entisellään. Mikään ei varsinaisesti enää ÄRSYTÄ kuten nuorempana. Murrosikä on ohi.
Vieras (nimimerkki)
Merja otsikoi: "Tuskin kukaan säilyy entisellään..." Merja jatkaa:"Ja mielestäni hän on osoittanut suurta selkärankaisuutta pitämällä oman linjansa. Häntä ei tunnu tuulet heiluttelevan. Siksi hän on mielestäni isänmaallinen mies. Hänellä on periaatteita, mistä hän pitää kiinni. Voiko sellainen mies olla täysin paha?" Mutta mikä tai mitkä ovat ne periaatteet, joista Väyrynen pitää kiinni? Ainakin yksi selvästi havaittavissa ollut periaate on ollut se, että tarkoitus pyhittää keinot. Tarkoitus on ollut oma henkilökohtainen valta. Mielipiteitä on voinut muuttaa, tilanteen mukaan. Musta on valkoista ja päinvastoin. Esimerkkejä on lukuisia. Väyrynen, joka yhdessä mm. Salolaisen kanssa valmisteli aluksi EU:hun liittymistä kääntyi hän asian vastustajaksi, koska huomasi tehneensä virheen erottuaan puheenjohtajan paikalta. Valtaan palaamiseksi asetti hän tavoitteekseensa porvarihallituksen kaatamisen. Isänmaan etu on ollut herkästi toissijainen. Paavon kehuminen selkärankaiseksi on kyllä mielestäni kohtuuttoman mairittelevaa. Mutta oma linja on hänellä aina ollut. JK. Melkein salaa toivon Paavolle menestystä puheenjohtajavaalissa. Palaisi taas politiikka kunnon peliksi, likaiseksi sellaiseksi. Kai vanhat kyvyt yhä tallella on?
MerjaH (nimimerkki)
Kyllä mielestäni Väyrynen on koko ajan edustanut ei-liittoutumista, tai liittoutumista vain pohjoismaiden kanssa. Minusta hänellä on ollut selvä linja siinä. Maahanmuuttokriittisyyskin on saman linjan jatkumoa. Hän vastustaa ymmärtääkseni Suomen tuhoamista "Suomena", ettei olisi ristitraaki (ristiveto) kovin suuri. Olisi jotkut räppänät edes kiinni. Se jollain tavalla viehättää minua, vaikka en tiedä onko viisasta vastustaa liittoumia.
siviilitarkkailija (nimimerkki)
Ihan vain kysyäkseni.
MerjaH (nimimerkki)
En mie keneltäkään poliitikolta ostaisi käytettyä autoa. Ostin muuten käytetyn auton viime kesänä tervolalaiselta nuorelta mieheltä, joka vaikutti umpirehelliseltä. Eikä autossa ole mitään vikaa löytynyt. Ostin halvalla. Hyvin on hurissut. Useimmilta ihmisiltä en ostaisi käytettyä autoa, ne on harvat ja valitut. Tuo poika aivan henki rehellisyyttä ja miellyttävyyttä. Olisiko ollut ehkä uskovaisesta kodista. Minulla on hyvä ihmisvaisto, vaikka itse sanonkin. Jos ei itse mitään autoista tajua, niin parempi se yleensä on kääntyä autofirmojen puoleen kuin tulla huijatuksi. En ostaisi Paavo Väyryseltä käytettyä autoa.
ROOSTER (nimimerkki)
"Kyllä minä uskon, että Väyrysessä oleva energia pitäisi saada yhteisverkkoon." Voisi olla harkinnanarvoinen asia - kytkeä Väyrynen valtakunnanverkkoon, esim. 40kV:n linjaan. Siitä monet saisivat energiaa pitkäksi aikaa.
jussi vaarala (nimimerkki)
kiviniemi on ryhtäytynyt helsinkijuoksutytöksi eli poliittiseksi hesariklooniksi joka on perustavaalaatua oleva moka väyrynen ei ole - ja siksi on aivan eri kaliiberin ehdokas mihin vaan kuin kiviniemi puhumattakaan mä en muista mittään -pekkarisesta oikeuskanslerisuojelusenkeleineen
jussi vaarala (nimimerkki)
kannattamalla väyrystä vastustat myös hesaria
jussi vaarala (nimimerkki)
hesaria kannattaa vastustaa koska se on saanut paljon pahaa aikaan tässä maassa
Nimppu27v (nimimerkki)
Hän ei ole koskaan edistänyt mitään hyvää, eikä tule edistämään tässä ajassa tai myöhemminkään. EI ÄÄNIÄ kieroliero-Väyryselle! Hänellä on vain oma etu kaikessa edellä, eli hyvä kikkelititteli ja kova liksa. Jari Tervo kirjoitti asiaa.
K.K (nimimerkki)
Ei kaikki miehet vanhetessaan viisastu. Esim Tervon kirjat ovat huonontuneet. Taisi nousta sanavalmiile pojalle julkisuus päähän.
Gösta (nimimerkki)
Åbo Akademimme tohtoroima Paavo Väyrynen saisi Jari Tervon lisäksi Peter Nymanin sympatiat kannattamalla yle-maksuksi vähintään 200 euroa.
ksr (nimimerkki)
Åbo Akademiin kasvatti Paavo Väyrynen on toimelias mies.
salakankee (nimimerkki)
kuin Suomen kepulaiset
salakankee (nimimerkki)
on Vasemmistoliitto, joka puolustaa suomalaisuutta henkeen ja vereen
Gösta (nimimerkki)
Väyryseen sopii Leninin varoitussanat Stalinista: sille ei ainakaan pidä antaa valtaa!
Vieras (nimimerkki)
"Tajusi lähteä".
Tapanainen (nimimerkki)
Lenin kysyi kuolinvuoteellaan Stalinilta. Seuraavatko kansalaiset sinua? Tähän Stalin: Kyllä seuraavat. Jos eivät, seuraavat sinua.
Esbo Observer (nimimerkki)
Tervon kolumni oli osuva. Kuitenkin edelleenkin osuvimmin Väyrysen henkilön on kuvannut Juice Leskinen kappaleellaan "Kuningas Midas". Suosittelen kuuntelemaan jos ei ole ennalta tuttu. Väyrynen miettii ja tekee kaiken verkalleen. Ehdokkuudenkin ehtii vielä pyörtää. Hyvin on jäänyt mieleen Väyrysen päätös julkaista muistelmansa kahdessa osassa. "On totuuden aika" ja "On muutoksen aika". Vaikka aineksia tarinassa oli vain yhteen "On totuuden muutoksen aika".
Lex mundi (nimimerkki)
Annetaan Paavolle pääministeriys vajaaksi vuodeksi, niin rauhoittuu. Suomi on pahassa jamassa, eikä Paavo tätä venettä enempää upota. Eduskuntavaaleissa sitten ehditään vaihtamaan toiseen henkilöön. Paavo tarjoaisi sillä välin Suomelle hulppeeaa polittista teatteria, jolle koko kansa voisi nauraa. Olisi kaikkia yhdistävää iloa tässä kurjassa maassa ja kansa voisi paremmin. Keväällä 2011 äänestysprosentti nousisi huippulukuihin, kun kaikki kilvan ryntäisivät takaamaan, ettei Paavo vaan saisi jatkaa. Siinä tilanteessa meille kelpaa hieman tylsempi, poliittista ajatustaan vielä hakeva ehdokas, kuten Katainen, Urpilainen, Sinnemäki, Arhinmäki, Wallin...
simomakela (nimimerkki)
Väyrynen aikoinaan nimenomann sanoi pyrkivänsä presidentiksi. Tältä osin Tervollamuisti pätkii. Tuleekohan häneltä yhtää kolumnia, jossa puhutaan jostakin muusta kuin Keskustasta tai sen poliitikoista. Iivi Anna taitaa olla ainoa kunnon porvari tässä porukassa.
Pekka Siikala (nimimerkki)
Väyrynen varmasti piti / pitää Tervon kolumnista. Molemat veijarit kun ovat a) älykkäitä ja b) huumorintajuisia
Bonetos (nimimerkki)
Jari, Paavo on varmaankin kaikkea tuota mitä mainitset, mutta myös paljon enemmän. Tilannekäsityksesi Paavon strategiasta on hieman rajoittunut - mielestäni. Paavo on kokenut kaveri, ei siis mikään eilisen teeren poika. Paavosta tuli tuossa juuri äskettäin ministeri, muistat varmaan millä strategisilla toimilla se tapahtui. Nyt tilanne on muuttumassa, ja arvaatkin Paavon olevan valmis, kun puolueen etu sitä vaatii... Paavon on kuitenkin kokenut poliitikko, ja oikea-aikaisella ajoituksella tehty täsmäisku saatta tavoitella ihan sitä, mitä Paavo on sanonutkin. Mutta jos kuuntelet Paavon sanomaa tarkemmin, siinä sanotaan muutakin. - Paavo siis pelaa "saletissa". Pelaa siksi kun puoluepolitiikka on nollasummapeliä, ei siksi että Paavo on kierompi kuin muut. Paavon tapa tietysti saattaa ärsyttää älyllisesti kilvoittelevia urbaaneja.
Lammas (nimimerkki)
Siikahan se siinä!
qed (nimimerkki)
Muistellaanpa vain DDRaa. 1970- ja 1980-luvuilla sitä vihattiin, kuten Paavoakin. 1990-luvulla se unohdettiin, kuten Paavokin. Nyt 2000-luvulla sitä on alettu nostalgisesti muistella, kuten Paavoakin. Paavo on parempi kuin DDR. Hän on vielä hengissä, ja hänet saa takaisin. Paavo pääministeriksi. Sitten presidentin valtaoikeudet takaisin ja Paavo presidentiksi. Suomesta ei löydy yhtään toista poliitikkoa, jolla olisi samanlainen stamina ja säilymiskyky. Liikanen on Suomen pankissa, Tuomioja ties missä. Kanerva karahti libidoonsa. Aho on Nokialla, ja muista Kepun puheenjohtajista nyt ei viitsi edes puhua. Paavo on ja pysyy. Vielä pitkään.
USA (YK) (nimimerkki)
Yhdysvallat ei tule ikinä hyväksymään "KGB":tä Suomelle. Suomi tullaan pitämään täysin vapaana kuten koko Balttia.
pekkatoivonen (nimimerkki)
Jari Tervolta jälleen upea mediakriittinen kirjoitus. Kunhan ei ymmärtäisi lähteä.
Partiohavyton (nimimerkki)
Myös Jari Tervon Goljatti kirja olikin minulle iloinen yllätys. Uutisvuotokin on luultua parempi, kun alkaa tykätä Tervosta.
Espoon Torvi (nimimerkki)
Jari Tervo on iloa pursuava pyknikko. Naurattajalla on mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti iloa tuottavana. Väyrynen hymyileekin synkkänä. Väyrynen ikävöi pelon ilmapiiriä. Varmistaa kansanedustajan paikkaansa.
Akkre (nimimerkki)
Toimittaja tärvö pelkää omien juuriensa paljastumista ja haukkuu lapinmiestä Väyrystä senkun kerkeää. Tärvö on kuin ne ensimmäisen polven hesalaiset, jotka haukkuvat maalaisia, ettei oma heinäkenkämenneisyys paljastuisi. Hän ei näe Väyrysen urassa mitään myönteistä. Arvatkaa kuitenkin kumman CV on tässä kyseessä : Sotilasarvo: reservin kapteeni Opinnot: valtiotieteen kandidaatti 1970 valtiotieteen lisensiaatti 1987 valtiotieteen tohtori 1988 Valtiolliset tehtävät: eduskunnan jäsen 1970 - 2003, 2007 - pääministerin sihteeri 1970 - 1971 opetusministeri 1975 - 1976 työvoimaministeri 1976 - 1977 ulkoasiainministeri 1977 - 1982 pääministerin sijainen ja ulkoasiainministeri 1983 - 1987 ulkoasiainministeri 1991 - 1993 Keskustan puheenjohtaja 1980 - 1990 Keskustan presidenttiehdokas 1988 ja 1994 Euroopan parlamentin jäsen 1995 -2007 Euroopan parlamentin ELDR-ryhmän varapuheenjohtaja 1997 - 2007 Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri 2007 - Ja kenen CV on tässä ? siviilipalvelusmies, valmistui humanististen tieteiden kandidaatiksi 1983.
jussi vaarala (nimimerkki)
nyt ymmärrän miksi tervon pitää yrittää niin kovasti näyttää
Vieras (nimimerkki)
että tuolla CV:llä Väyrynen on edelleen vain Väyrynen. Moni olisi paljon enemmän, niin kuin moni onkin, kotimaassa ja maailmalla, paljon vaatimattomalla CV:llä.
tha (nimimerkki)
Paavon CV:stä puuttuu tässäkin keskustelussa mainitut ansiokkaat toimet suuren isänmaan hyväksi. Voitko muuten lisätä tuohon listaan kummankin kirjallisen tuotannon myyntimäärineen.
Tapanainen (nimimerkki)
Tervohan ei pyri pääministeriksi. Paavollakin tuo opiskelu taisi mennä hukkaan. Väitteli Åbo akademissa tohtoriksi teesillä: Neuvostoliitto on ikuinen ja taloudellinen integraatio ei etene Euroopassa. Tästä vuosi ja Itäeuroopan maat siirtyivät kapitalismiin ja pari vuotta niin Neuvostoliitto lopetettiin. Onko meillä varaa tällaiseen visionääriin?
Vieras (nimimerkki)
Juuri tuossa väitöksessä tiivistyy Väyrysen kekkoslaisuus ja 70-lukulaisuus. Keskustan puoluekokous joutuu ottamaan kantaa siihen, onko menneisyys meriitti vai rasite 2010-luvun poliittiselle johtajalle. Kokemusta Paavolla on, mutta onko sille tarvetta? Kuka lienee hyväksynyt väitöskirjan Väyrysen edetessä tohtoriksi? Ei voi kehua hänenkään visionäärisyyttään, jos Paavo kykeni perustelemaan ikuiset arvonsa. Vai ajoiko sosialismi itsensä alas pelkästä epätoivosta Väyrys-väitöksen luettuaan?
S_K (nimimerkki)
Näissä asioissa aikajänne on keskeisin asia. Lyhyellä aikavälillä PV:n analyysi saattaa olla virheellinen, mutta vähän pitemmällä mahdollisesti oikea. Nimet saattavat vaihtua, mutta Venäjällä ainakin on haluja palauttaa suurvalta-asemansa pienempien entisten Neuvostotasavaltojen avulla. Tämä unelma toisaalta on kaikilla suurvalloilla. Euroopan taloudellinen integraatio nykyisessä mittakaavassa on uniikki tapahtuma, jonka lopputulosta on vaikea ennakoida. Mikään yllätys tuskin olisi, jos lopulta päädyttäisiin uuteen suurvaltaan, joka sitten taas yrittäisi kukistaa uudet suurvallat jne.
Penttijuhani (nimimerkki)
neliökilometristä katosi noin viisi, kun neuvostojen maa romahti, eli meneti oikeutuksensa, koska viimeinen taisto epäonnistui. Sitä oli ennnustettu Prahan miehityksestä lähtien sekä taloudellisista että poliittisista syistä. Jos Suomen ulkoministeri ei tuota tiennyt, niin hän oli täysin metsässä - ja lisäksi suossa, minne maa sitten jätettiin. Nyt venäjän pulma on, ettei n. 150 miljoonan väestö kata sen 17 miljoonaa neliökilometriä. Eli se yrittää saada lisää "venäläisiä lapsia." Se tarvitsisi niitä runsaat sata miljoonaa, heti, jos se haluaa olla uskottava. Eli Väyry & Co:n tuon ajan höpöttelyt olivat vastuutonta typeryyttä.
Lastman (nimimerkki)
Neuvostoliittokaan ei ei ollut pysyvä, mutta Väyrynen on pysyvä, häntä ei hetkauta mikään.
AskoJ (nimimerkki)
Nuoriso- ja sosiaalitanttaosasto ei hallituksessa saa muuta kuin sekaannusta aikaan. Välillä höpisee joku Häkämies omiansa, päämisteri puhuu itsestään kolmannessa persoonassa, virkamiehet tosiallisesti johtavat maata. Mitä Paavo tai Mauri, joka kylläkin saattaisi rakennuttaa sillan Jyväskylästä Ouluun,voisivat tehdä huonommin, kuin nämä nykyiset "asiantuntijat"? Samaa uusajattelua kannattaisi ehkä joissain muissakin puolueissa harjoittaa. Eihän täällä persoonia ole kuin Soini ja Arhinmäestä ajan myötä ehkä kasvaa.
Hymiö (nimimerkki)
Monesti kannattaisi äänestäjän äänestää poliitikkoa joka hoitaa äänestäjän asioita. Ihmeen moni kuitenkin äänestää Väyrystä, joka hoitaa Väyrysen asioita. Käänteentekevää demokratiaa jo vuodesta 70 - KGBn tuella.
Vieras (nimimerkki)
Laiskistunut ja rikastunut Tervo. Ei näe enää metsää puilta. Kerran haukkunut Paavon ei voi tunnustaa että oli Ahdsasmielisen luterilainen ja samalla ennakkoluuloisen rajallisen näkökyvyn omaava tavallinen mies.Mies jolla jokin kauna joka estää järjen käytön. (kirjojen myynti ei koskaan ole ollut seurausta järjestä) Valitettavasti !
Urho Kaleva (nimimerkki)
Virkamiehet hoitavat meillä taitavasti asiat. Politiikassa Väyrynen on ollut, muttei ole saanut mitään vahvaa aikaan. Ainoa CV nolla väitöskirja. Sehän olikin vain vessapaperia. Väyrysellä on Suomen ennätys epäsuosituin suomalainen yhä. Väyrysen väitöskirjassa oli venäläistä miehitystä ikuisena. Erkki Tuomioja esiintyi mukavana parempana ulkoministerinä.
Ilkka Luoma (nimimerkki)
(Media käy kovaa kampanjaa puolesta ja vastaan - Keskustan puheenjohtajakamppailussa. Paavo Väyrynen puhuttaa ja samaan aikaan talous ja sosiaaliset vaikeudet kasautuvat, tiivistyvät ja synkkenevät - hallituskauden loppupuolen pääministerille sälyttyy poikkeuksellinen vastuu ...) Mikäli Keskustan puoluekokous ei valitse tohtori Paavo Väyrystä puheenjohtajakseen*/, saattaa käydä niin, että kansalaisliikkeet asettavat Paavon presidenttiehdokkaaksi, siksi suurta Väyrysen kannatus on sellaisten ihmisten joukossa, joille nykyinen puoluepolitiikka ei merkitse mitään ja heitä on paljon - muistammehan, että nukkuvat ovat Suomen suurin ”puolue” — he osaavat myös kerätä nimiä ***/... [C] Alkuperäinen 18. helmikuuta 2008**/ päivitetty 22. tammikuuta 2010 --- Kansanedustajat ja juuri tietyt poliittiset piirit innostuvat yrittämään presidentin valtaoikeuksien purkua - vastoin kansalaisten mielipidettä [ … Kokoomus etunenässä ajaa seuraavalle presidentille pienempiä valtaoikeuksia mitä Paavo tai Sauli itse haluaisivat. Valintademokratialla ei ole oikeutta puuttua sellaisiin asioihin, joilla on merkittävää yhteiskunnallista, periaatteellista ja valmiudellista merkitystä koko yhteiskunnalle, erityisesti kriisiaikoina - näistä asioista kansa päättäkööt suoraan …] Tapahtui lähihistoriassa — Suomi valitsi presidentin tiukassa kansanäänestyksessä jakaantuen kahtia. Suomi sai ihmisen mitan mukaista huomioimista ideaalisena toimintana ilman kovia arvoja, vähemmistöt ovat saaneet ansaittua huomiota. Seuraavan presidentin vuoro on kiinnittää katseensa enemmistöihin. Varttumaan jäi kansansuosikki seuraavalle kerralle, jossa kohtaavat kulutusjuhlasta syntyvät ongelmat laajemmin kuin ehkä arvaammekaan. Presidentillä pitää Suomessa olla aina riittävästi valtaa, koska kansa tahtoo niin. Nyt yllättäen Saulin rinnalle nousee Paavo Väyrynen, joka saa demaritkin liikkeelle. Suomi kulkee vahvojen maiden vastavirtaan maan ja valtion johtamisen periaatteissa. EU-kehityksessä valintademokratia innostuu yksisilmäisesti edustamaan kansakuntaa ajattelematta mitä varaumia pitää ottaa huomioon, kun aina ei mene hyvin. Voiton jälkeen tulee tappio. Maallisen hyvinvoinnin jälkeen tulee varmasti henkinen krapula, joka on jo alkanut. Presidentti edustaa Suomessa suoralla kansanvalinnalla kansakunnan tahtoa Presidentin valinnalla äänestäjät antavat automaattisesti aseman valitulleen, jota täytyy voida myös käyttää konkreettisesti - meillä ei turhaa seremoniallisuutta hyväksytä, eikä kuningasta ole haluttu ennenkään. Suomi on tottunut voimakkaisiin presidentteihin, joilla on omaa tahtoa. Tuo tahto useasti peilaa paremmin kansakunnan etua, kuin poliittisten juonittelujen kabinettikähminnät. Kansakunta hakee identiteettiä karismaattisista johtajistaan. Presidentti Urho Kaleva Kekkonen nautti vallasta, ja niin pitikin, koska vain epänormaali ei niin olisi tehnyt. Kekkonen ennen kaikkea muisti velvollisuutensa ja vastuunsa kansakuntaa kohtaan. Kekkosen perinnön raiskauksena meillä on nyt lähinnä kokoomuspoliitikkojen johdattelema vallasta riisuuntuminen - uskotaan 200 viisaaseen ihmiseen. Hädän hetkellä ei ole kompromisseja, joihon 200 henkilöä eripraistava eduskunta on tottunut. Kriisissä vastuu, päätös ja teot ovat yksinäisen ihmisen tekoja - ei ole mahdollisuuksia aikaa vieviin komiteamietintöihin. Jos katsomme maailman suuria ja vahvoja maita - kaikissa niissä on vahva valtiomies, niin miehenä tai naisena. Suomi on elänyt ennätyspitkän aikakauden yltäkylläisyydessä - valmiutemme ymmärtää, ottaa vastaan ja elää vaikeuksissa on hämärtynyt. Sanotaankin, että jokainen sukupolvi vaatii sotansa ja kriisinsä. Kriisit vaativat aina luotettavaa vastuukarismaa ja sen mukaista johtajaa. Mielenkiintoista on se, että presidentin valtaa purkavat tahot ovat usein samoja, jotka puuhaavat kansan vastaisesti Suomea USA johteiseen Natoon. Vahva presidentti Nato-uskovaisten taholta halutaan korvata sotilasliitolla, joka jättäisi vaikean yhdistelmän nouseville sukupolville. On suureksi hankaluudeksi tämä kekkosmyllyyn jääneiden Nato-intoilijoiden kohkaus Natoon liittymisestä ja valtaoikeuksiltaan kuristetun presidentin ominaisuuksista. Äänestäjät sen sijaan eivät hyväksy liittymistä eikä valtaoikeuksien purkamista. Kansa tietää yhden varman asian Paavo Väyrysestä ja se on hänen selvääkin selvempi ei Natolle. Kun kansa valitsee presidentikseen Väyrysen, tietää se, että Suomi ei seuraavaan kuuteen vuoteen Natoon liity. Muistetaan myös, että oli kaksi ministeriä, jotka vastustivat Helsingin Sipoo kaappausta - Paavo Väyrynen ja Mauri Pekkarinen. Valveutunut politiikanhoitaja kuuntelee mitä kansakunta tahtoo - se voisi osaltansa lisätä puoluepolitiikankin uskottavuutta äänestäjien keskuudessa. Politiikka on sananmukaisesti yhteisten asioiden hoitoa ja siihen kuuluu kansalaisten, siis vallanantajien kuunteleminen. Meidän pitää muistaa, että presidentti vaihtuu varmasti seuraavalla kerralla. Väyrynen saattaa kerätä taakseen puolueista riippumattoman kansalaisliikkeen Liikkeen suosio saattaa ylittää suurimpienkin puolueiden kannatuksen - ehkä Paavosta halutaan riippumatonta kansan henkilöä ohi ryvettyneiden puolueapparaattien? Jos Keskusta ei valitse Väyrystä puheenjohtajakseen, voi Paavo siirtyä tämän mahdollisesti muodostuvan koko kansan yhtenäisyysliikkeen taakse. Keskustan puoluekokous on tulevana kesänä koko kansan edunvalvojana. Onko riittävää tahtoa olla vastuullinen valtiopuolue ja ohi perinteellisen apparaattikähmyröinnin - jää kokousedustajien harkintaan ja samalla edustajat puoluekokouksessa päättävät onko Keskusta voittajapuolue seuraavissa eduskuntavaaleissa. */ Paavo Väyrysellä on ainakin yksi varteenotettava kilpailija omista riveistä - Mauri Pekkarinen. **/ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/02/aika-ajoin-tuleva-kriisi-tarvitse... ***/ http://www.facebook.com/srch.php?nm=paavo+v%C3%A4yrynen#/group.php?gid=2... Ilkka Luoma http://ilkkaluoma.vuodatus.net http://www.facebook.com/first.ilkka ADRESSI: KANNATAN PAAVO VÄYRYSTÄ SEURAAVAKSI KESKUSTAN PUHEENJOHTAJAKSI http://www.adressit.com/puheenjohtajapaavo ... Aiempi kansalaisen mielipidekirjoitus Keskustan puheenjohtajasta --- --- http://ilkkaluoma.blogit.uusisuomi.fi/2010/01/05/paavo-vayrynen-keskusta... --- Sent: Cc: olli.rehn@ec.europa.eu ; esko.aho@nokia.com ; juha.mieto@eduskunta.fi ; mauri.pekkarinen@tem.fi ; timo.kalli@eduskunta.fi ; mari.kiviniemi@vm.fi ; jarmo.korhonen@keskusta.fi ; juha.rehula@eduskunta.fi ; liisa.hyssala@stm.fi ; paula.lehtomaki@ymparisto.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; matti.vanhanen@vnk.fi ; anneli.jaatteenmaki@europarl.europa.eu ; riikka.manner@europarl.europa.eu ; hannu.takkula@europarl.europa.eu Sent: Friday, January 22, 2010 6:02 AM Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Tarvitseeko kansakunta nyt jo kriisiajan johtajaa? ...
Alppisirkka (nimimerkki)
kuvasi Paavon toimet ja sielunelämän äärimmäisen onnistuneesti. Edesmennyt tuttavani osti aikanaan Karilta jalasmökkipiirrokset - niitä oli ikävä kyllä aika paljon, voivat tulla vielä arvoonsa... Kyseessä on pyrkyri, joka ei tee mitään mikä ei ole hänen oman etunsa mukaista - miten ihmeessä tämä kusetus on saanut jatkua näin kauan?
sepeteus1949 (nimimerkki)
"Kyseessä on pyrkyri, joka ei tee mitään mikä ei ole hänen oman etunsa mukaista - miten ihmeessä tämä kusetus on saanut jatkua näin kauan?" Tämä määritelmä sopii kaikkiin politiikkoihin kunnallistasolta valtakunnantasoon.Joka muuta väittää, VALEHTEE.
heka (nimimerkki)
ensinnäkin, "bb-jugend" on hauskin määritelmä minkä mä oon kuullu aikoihin ja toisekseen väyrynen on niinsanotusti oikein tälle perkeleenperimälle maalle.
pekkatoivonen (nimimerkki)
Kaikki valittavat nykyään, että Suomea johdetaan EU:sta käsin. Jos asiantila on todella näin, on aivan samantekevää kuka on maamme pääministeri. Presidentin suhteen onkin sitten eri juttu.
Jari Sarasvuo (nimimerkki)
Kiitän kaimaani Jaria hyvästä ja kiihkottomasta tilannearviosta. Paavo Väyrynen on hyvä pääministeri Suomelle.
Masa Lahti (nimimerkki)
J Tervon kirjoitukset tähänkin mediaan ovat taattua Tervoa. Mitäänsanomaton, stereotypiaan pohjautuva katkeruuden ylistys. Väyrysysen julkisuushakaisuus yms - katso mies peiliin. Elä niinkuin opetat. No raha ratkaisee ja julkisuus avaa vaikuttamisen kanavat. Kirjailijasta tulee mieleen totaalijärjestestelmän kaikenselittäjä, joka tarvittaessa sytyttää myös rovion. Anteeksianto on vierasta. Ylimielisyys - taiten häivytetty - monokansan opettajana kuitenkin näkyy ja kuuluu. Matti Hirvonen Lahti
Akkre (nimimerkki)
Toimittajat ja näköjään asiantuntijaraatikin elää vielä menneessä. Toistellaan Väyrysen kassakaappisopimusta, jonka hän teki YKSIN -80-luvulla. Ja lisäksi yksityiselämään kuuluvia väitettyjä asioita. Toimittaja Tärvö on näille kuin Kim Il Sui . Uskotaan ja kumarretaan tuota suunpieksijää. Tärvö nimi tulee siitä , että hän onnistuu ryssimään kaiken mihin ryhtyy. Ei saanut Finlandia -kirjallisuuspalkintoakaan, vaikka omasi oikean puolueen ja nuoleskeli oikeita p:tä kirjallisuuspiirien kapakoissa. Ja haukkuu kepua niinkuin asiaan kuuluukin. Onkohan tärvöllä yhtä suuri ja humaani vakaumus kuin niillä siviilipalvelusmiehillä, jotka palvelukeskuksessa yön ryypättyään eivät lähteneet herättyään aaamupäivällä pihatöihin haravoimaan? Työ alkoi sujua vasta sitten kun työnjohtaja uhkasi , että vaihtoehtona on lähteä pesemään vanhuksia läheiseen vanhainkotiin. Tämä ei ole legenda vaan eräältä läsnäolleelta kuultu. Että sellainen vakaumus.
helanes (nimimerkki)

Toimituksen poiminnat