Jari Tervo

Kuuntele kolumni kirjoittajan itsensä lukemana
YLE Areenasta.

Mauri saa tulla

Pääministeri Matti Vanhasen lähtöilmoituksen jälkeen Suomen Keskusta on ollut kriisissä. Vaikka kriisi on keskustan pysyvä ja normaali olotila, ratkaisen sen nyt seuraavien neljän minuutin aikana.

Kannatan Suomen Keskustan uudeksi puheenjohtajaksi ja uudeksi pääministeriksi Mauri Pekkarista. Kepu on jo pitkään kaivannut vanhennusleikkausta. Suomen konservatiivisimman puoleen keulakuvaksi eivät sovi urbaanit varhaiskeski-ikäiset miehet. Syvässä äijävaltaisessa kepussa myös muistetaan, että puolue kerran kokeili naista puheenjohtajana ja pääministerinä. Muistetaan, muttei välttämättä hyvällä.

Mauri Pekkarisen vielä kuusikymppisenäkin terhakka habitus viestittää äänestäjille vastaansanomattomasti yhden seikan: varmasti saatte mitä tilaatte. Jos Jyväskylän ja Oulun välinen riippusilta on aluepoliittisin tai työllisyysnäkökohdin edes jotenkin perusteltavissa, Pekkarinen sen kyllä järjestää.

Nykyisen elinkeinoministerin kasvot eivät koskaan tule hänen pääministerikautenaan koristamaan Seiska-lehden kantta, toisin kuin nykyisen pääministerin. Muistan Pekkarisen joutuneen vain kerran vuosia sitten Suomen suurimman juorulehden ilmiantopalstalle. Pätkässä väitettiin Pekkarisen käyttäneen Jyväskylän lentoasemalla vammaisten vessaa. Sitä on vaikea uskoa. Miten ne kehtaavat.

Ellen tuntisi suomalaisia poliitikkoja, luulisin kepun puheenjohtajatyrkkyjen lukeneen William Shakespearen tai Paavo Haavikon kuningasnäytelmiä. Niissä vanha kuningas vetäytyy tai ilmoittaa vetäytyvänsä. Innokkaimmille valtaistuimelle pyrkijöille käy silloin aina huonosti. Viisas kuningas haluaa eroilmoituksellaan vain tarkistaa, ketkä hänen eroaan eniten kaipaavat eli ketkä ovat hänen pahimpia kilpailijoitaan.

Puheenjohtajan valitsevaan puoluekokoukseen on aikaa vielä viisi kuukautta. Se on nettilehtien aikakautena ikuisuus. Kukaan kellokkaista ei rohkene vielä pyrkiä puheenjohtajaksi, koska Suomen kansa ei tykkää itsensä tyrkyttäjistä. Paavo Väyrynen aloitti puheenjohtajapelin, mutta hän ei taaskaan pyrkinyt mihinkään. Hän on kyllä valmis uhrautumaan puheenjohtajaksi ja pääministeriksi, jos niin tahdotaan.

Mauri Pekkarinen, Paavo Väyrynen, Jarmo Korhonen, Paula Lehtomäki, Antti Rantakangas, Antti Kaikkonen, Mika Lintilä. Uskokaa pois. He kaikki haluavat vimmatusti kepun puheenjohtajaksi ja pääministeriksi, mutta he eivät tohdi sitä vielä ääneen sanoa. He tietävät, että tie Suomessa korkeimpaan valtaan kulkee vastahakoisen kursailun ja rupeemisen haikailun kautta varsinaiseen aktiiviseen empimiseen. Se päättyy vasta nöyrään suostumukseen pakon edessä. Keskustapoliitikko viestittää vikisemällä olevansa vietävissä.

Voisin kuvitella Matti Vanhasen kannattavan keskustan seuraavaksi puheenjohtajaksi henkilöä, jonka mielestä maan pääministerinä tulisi jatkaa Matti Vanhanen. Tätä korttia on jo muutama empijä yritellyt käyttää. Vanhanen tietää kyllä, että jos puheenjohtajaksi valitaan Väyrynen, nykyinen pääministeri voi saman tien lähteä parantelemaan polviaan.

Kannatan kepun uudeksi puheenjohtajaksi ja sitä kautta pääministeriksi Mauri Pekkarista, koska hän tervehdyttää poliittista elämäämme. Jos kepu on koskaan katsonut itseään peilistä ja jos kepu on rehellinen itselleen, se valitsee Mauri Pekkarisen.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (94 kommenttia)

m.vilmi (nimimerkki)
Peukaroinen on ollut jo tarpeeksi pitkään korkoa kasvamassa. On aika jo astua itseään suurempiin saappaisiin. Samalla siirryttäisiin nykyisestä ryvettyneisyyden ajasta takaisin vanhoihin hyviin aikoihin, jolloin maan tavat eivät olleet kaiken kansan tiedossa.
Kepun puheenjohtaja (nimimerkki)
Jari on syntyisin Kepulandiasta sieltä Rovaniemeltä. Kyllä se tietää ja ossaa kirijottaa. Saapa nähä huuattaako se Paavo ittesä Lapin piiriyhistykselä ehokkaaksi ja pääministeriksi. Saapa nähä. Maurin serkkupoka
tapio_o_neva (nimimerkki)
Lapissa ei ole kuin keskustalaisia tai kommunisteja. Jos Taberman on sosialidemokraatti ja Tervo antikeskustalainen niin silloinhan hän on sukunsa hulttiopoika tai kommmunisti, siis Helsingissä cityvasemmistoliittolainen Jussi Saramon tapaan. Monet Aarno Laitisesta vielä tuntemattomampiin kuuluisuuksiin elävät syömällä Keskustaa elävältä. Myös kannibalismi on ammatinvalintakysymys. Edellä olevan rääkäisyn olisi kyennyt kirjoittamaan kuka tahansa oululainen, esimerkiksi Liisa Jaakonsaari tai Tuulikki Ukkola.
Jotain_Järkeä_touhuun (nimimerkki)
Älkää päästäkö Tervoa radioon lukemaaaan sepustustaan, kuulostaa meinaan todella kauheelta kuolleelta haudantakaiselta. Tuli halu ampua itsensä. Ottakoon nerolta mestari Hannu Taanilasta esimerkkiä, millaiselta radiossa pitää kuulostaa.
Vieras (nimimerkki)
Kuulosti niin nössöltä. Ääni väristen veti menemään. Tuli jo mieleen, että Pekkarisen kostoako se pelkää.
Pekka Siikala (nimimerkki)
Jaaha, tätä kolumnia ei minunkaan tarvitse tyrmätä. Tässä on älyä ja terää. Mauri Pekkarinen on eittämättä Suomen poliittinen selkäranka! Hän on myös oikein tutkitusti eduskunna kaskipiste, siis vähiten vasemmalla ja oikealla. Mauri Pekkarisen suurimmaksi ja ratkaisevimmaksi puutteeksi jää oman näkemykseni mukaan se ettei hän ole läheskään niin suuri ilo silmälle kuin Paula Lehtomäki tai Mari Kiviniemi. Jari Tervo presidentiksi!
Turpeinen (nimimerkki)
Epäilen, että useammassa, jopa kilpailevissa, puolueessa on hyviä ehdokkaita tarjolla ja halukkaina Keskustan puheenjohtajaksi. Suomessahan politiikka on niin lystikästä, että puoleita ei erota toisistaan. Toki meillä on hallitusvastuussa olevat ja oppsitiossa olevat, mutta osien vaihtuessa mikään ei muutu. Jos maassa tapahtuisi vallankumous, kaikki pysyisi ennallaan. Tuskin edes poliitikot vaihtuisivat. Kokoomuksessa, SDP:ssä, Vihreissä ja Persuissa on hyvää väkeä tarjolla vain puhelinsoiton päässä.
veijo venäläinen (nimimerkki)
Ainoa asia mikä tuossa pisti silmään. Oli tuo "poliittinen" selkäranka. Se taitaa vaan olla tuolla Pekkarisella aika lyhyt. No niihän se tietenkin on muillakin poliitikoilla. Mikäs sen miehen mitta nyt olikaan?
Analyysi (nimimerkki)
Jari Tervon businessidea on kirjoittaa kepusta. Hän tietää, että maasta löytyy kepua fanaattisesti vihaavia henkilöitä niin paljon, että hän pysyy varmasti leivässä kirjoittamalla kepusta. Ihan mitä tahansa. Tervon salainen pelko on, että kepu häviää puoluekartalta. Mikä hänet sitten elättäisi?
Vieras (nimimerkki)
Kyllä Maurilla on kannatusta! Jari Tervohan taisi ennustaa tämän urppivaisenkin SDP:n johtoon.
jussi vaarala (nimimerkki)
tekee pilkkaa kepusta ja pekkarisesta ja tyhmät ei edes huomaa sitä
tha (nimimerkki)
Vaikea tässä on muuhun lopputulemaan tulla. Se hiukan kyllä ihmetyttää että eivät, koska kyllähän kepu nyt on ollut Tervolle aina yksi kestovitseistä.
Pekka Siikala (nimimerkki)
Ja kaikkein tosikoimmat eivät edes huomaa että kyllä kaikki muut huomaavat - paitsi hän itse!
jussi vaarala (nimimerkki)
ja etsi mistä tervon voi päätellä tekevän asiassa pilkkaa
Vieras (nimimerkki)
Tervoa ei tarvitse kauan lukea, kun hänet huomaa melkoisen sosialidemokrattisella tavalla katkeraksi kirjoittajaksi. Sehän se on etelän medioissa: ollaan niin kateellisia, että ololaan demareihin rähmällään. Jari Tervo demarien eduskuntaryhmään politrukiksi! Pois telkusta! Muuten: juuri kepuvihalla Tervo tosiaan rahastaa. Se vain on kumma, mistä se kumpuaa tässä maassa tuo -viha.
Get Ajob (nimimerkki)
Jari on oppinut noin sarkastisia kirjoittelemaan, ajattelin itsekin lukiessani otsaketta... Mutta sitten epäilys hiipi: Onkohan porvo tosissaan? Tietty olisi aito kespustalainen rehellinen ja mitä vielä muuta keksisi, teko että Kespusta asettaisi puheenjohtajaksi Pekkarisen. Mutta nykytiedon (tai uskon, usko on tärkeä osa politiikkaa) mukaan on vaalien jälkeistä elämää ja Pekkarinen pääministerinä saattaisi olla kannatukselle vaaraksi. Toisaalta, JOS Pekkarinen olisi pääministeri, Väyrynen ulkoministeri, Hyssälä valtiovarainministeri ja Linden oikeusministeri - niin eipä siinä juuri muuta tarvitaisikaan. Kyllä se siitä sitten, ei jäisi jälestäpäin kuin paha muisto. Anteeksi siteeraus erästä hyvästä näytelmästä - miksei niitä saa DVD:nä, muuten? Ai juu, YLE tulee toimeen muutenkin...
Vieras (nimimerkki)
Mauri saa tulla,Kun on kuunnellut ja katsellut vuosien saatossa kepulaisen toimintaa on hän,maanviljeliöden,kotiäitien,metsänomistajien,yritysten,palkansaaajien,vielä kerran liikeyritysten,mutta kun mennään sellaiseen aikaan kun kepulaiset oli oppositiossa hän oli jopa Köyhien puolesta puhuja......
Allu A (nimimerkki)
Filungin peluu alkaa piilokorkokengistä ja tupeesta.
MerjaH (nimimerkki)
on ollut kriisissä sen jälkeen kun Johannes Virolainen jätti paikkansa. Sen jälkeen ei ole yhtään aitoa maalaisliittolaista näkynyt. Tai oikeastaan Suomen Keskusta on ollut kriisissä jo Kekkosen presidentiksi valitsemisen jälkeen, miten sen nyt kukin haluaa laskea. Eikö siitä lähtenyt maaseudun alasajo, Kekkosen valtaan tulosta. Eikö Kekkonen kaverineen ostanut koko Kemijoenkin maalaisia pölhökustaita juksaten. Eikö Jari Tervo suositellut demareillekin puheenjohtajaa, "naista", ainakin minulla on hämärä mielikuva sellaisesta. Ei kannata Jari Tervoa uskoa. Siinä on niin umpikiero mies, että taitaapi olla kokooomuslaisten agentti. Pesuksikaan on vähän vaikea kuvitella. Tai ehkä Tervolla ei sittenkään ole pahat mielessään, muutenhan hän esittäisi kepulien johtoon Kanki-Kaikkosta. Minä en esitä ketään kepulien johtoon. En halua antaa heille vinkkejä, millä HEVOSELLA he voisivat nousta jopa kokoomusta korkeammalle tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa. Sen voin sanoa, ettei kannata Vienostakaan valita, jos tahdotte kauan elää ja menestyä maan päällä. Muuten mieki luin ny sen Troikan, siehän olet KIRJAILIJA, pakko tunnustaa. En ole vielä muita lukenut, mutta kyllä mie otan sinut siihen Steinbeckin rinnalle. Siittä mie nimittäin nuoruuessani tykkäsin, ko luin kirjoja viimeksi. Muista kuule poka!
tapio_o_neva (nimimerkki)
"Eikö Jari Tervo suositellut demareillekin puheenjohtajaa, "naista", ainakin minulla on hämärä mielikuva sellaisesta. Ei kannata Jari Tervoa uskoa. Siinä on niin umpikiero mies, että taitaapi olla kokooomuslaisten agentti." On jokseenkin epätodennäköistä, että Tervo on Kokoomuksen agentti. Aarno Laitisen tyylistä päätellen hän ajaa lähinnä lipposlaisten oikeistososialidemokraattien äärieurososialidemokraattista asiaa osallistumalla Suomen Keskustan rp:n asioihin. Jos nyt Jari Tervon, Liisa Jaakonsaaren, Tuulikki Ukkolan, Hanna-Leena Hemmingin sanomaa arvioi historiallisessa perspektiivissä niin juuret on löydettävissä lähinnä 1950-luvulta alkaen esimerkiksi SDP:n puoluesihteeri Väinö Leskisen aikaisista vihasanomista. Perinnettä voi jatkaa sitten puoluesuhteeri Kaarlo Pitsingin sanomisilla ja Arvo Salolla sekä siitä eteenpäin Aimo Kairamolla ja Aarno Laitisella. Käsitykseni mukaan olisi rehellistä, mikäli Tervon paikalla kolumnoisi länsimaisen avoimmuuden hengessä joku avoin sosialidemokraatti, kuten Tommy Tabermanin kaltainen henkilö, vaikka hän ei ole suomalainen sosialidemokraatti, koska on myös ruotsalainen. Toisaalta, koska Lapista puuttuva kokoomuslaisten tapaan myös sosialidemokraatit, on ehkä paras arvaus Tervosta, että hän on oikeastaan eurososialidemokratian palkkasoturi ja todennäköisimmin luopiomaalaisliittolainen, koska kukaan oikea korpikommunisti ei kirjoittelisi kuin heinäsirkka rokokoo-tyylillä. Koska Lapissa ei juuri ole kokoomuslaisia eikä sosialidemokraatteja ja koska kokoomuslaiset ajattelevat Keskustasta suunnilleen samalla tavalla kuin Ari Alsio ja koska Tervon tyyli ei ole vakava korpikommunistinen, mikä olisi mahdollista rovaniemeläistapauksissa niin tästä täytyy päätellä, että Tervo on luopiomaalaisliittolainen, joka on ikään kuin velvollinen äärimmäisellä demariudella todistaman kaupunkilaisuutensa joka päivä.
peevee (nimimerkki)
Kokoomus on Rovaniemen kaupunginvaltuustoin toiseksi suurin ryhmä. Suurempi kuin SDP. Suurempi kuin vasuriliitto. http://www.rovaniemi.fi/suomeksi/Paatoksenteko/Kaupunginvaltuusto.iw3
MerjaH (nimimerkki)
demarithan ovat superminipuolue lapissa, varmaan kaikkein pienin jengi, vihreiden jälkeen.
MerjaH (nimimerkki)
Tervohan on poliisin poika, olen kuullu semmosia juoruja. Eivätkös kaikki Suomen pollarit ole kokoomuslaisia? pojasta voi tosin polvi pahentua.
eeropentti (nimimerkki)
Tämä kosinta tullaan historiassa tuntemaan "Maaliskuun Kihlauksena" tms. Naapuripuolueet ovat koetelleet siinämäärin rajojaan nuorennusleikkauksissa, notta eiköhän se SuKelle riitä, että valitaan neljä nuorta naista varapuheenjohtajiksi, ja tuttu ja turvallinen, koeteltu Keminmaan suuri poika hurraa, ynnä kolminkertaisin eläkööönhuudoin puheenjohtajaksi, ja samantien presidenttiehdolle myös! Elämä selkosilla asettuisi uomiinsa. Sakoluku viljamailla nousisi. Maidon rasvaprosentti tukevoituisi, ja ennenkaikkea possunlihaan kertyisi sitä kauan kaivattua silavaa, jotta saisi etelän herratkin himoitsemaansa läskisoosiin aitoa tavaraa! Maitoa ja hunajaahan meillä jo riittää. Tämän ihmeen voitte kokea ainoastaan äänestämällä! Tiedätte kyllä ketä!
MerjaH (nimimerkki)
senthään resitenttiä. Vaikka kyllä tämä maa on niin lyöty jo Haloskan aikana, että kaipa se vastavoima tekis terrää, myönnettähneen. Mieki halvaisin siinä mielessä Väyrysen pääministeriksi (no, siinähän se lipsahti), että se laittais luun kurkhuun Thorsile. Vai voivuoria sitä haikaihlaan, ei kuule se homma pelitä näin eu-aikana.
Pekka Siikala (nimimerkki)
Hahaa, taisipa se voivuori olla niitä nerokkaimpia koskaan keksittyjä poliittisia aseita. Se vuori kun suurimmillan vastasi muistaakseni maan kolmen kuukauden kulutusta. Toinen nerokas ase oli ryhtyä viljan kohdalla puhumaan kiloista. Minullakin oli kerran miljoona kiloa viljaa varastossani. Sellaisessa vanhassa ladossa. Kyllä Tervo olisi paras mies presidentiksi!
MerjaH (nimimerkki)
miepä olen niin vanha, että muistan ko poliittisissa keskusteluissa telkussa oli pääaiheena VOIVUORI. siittä net jauhot, voivuoresta. Sitä jotenki tyärkläppinä ihmetteli, että minkhäänlainen vuori se voivuori on, aika liukas varhmanki ja kauhniin voikukanvärinen.
Vieras (nimimerkki)
Diggasin aikanaan Jari Tervon nokkeluutta Uutisvuodossa. Nyt on vaikeaa. Luin pari kirjaa, jotka eivät oleet erikoisen hyviä. Haukkuu Keskustaa aina vaan. Kukahan sen on koulukiusannut? Mutta tämä vasta hauskaa onkin: Kenet ottaisit mukaan autiolle saarelle? No? No Jari Tervon ja valtakunnan pessimistin tietysti! Kuis?! Toisen otsaryppyihin voisin kasvattaa uusia perunoita ja toisen itsetyytyväisyys nitistää kasvitaudit ja voi sen irvistykseen varastastoida sadevettäkin..
alumni (nimimerkki)
Kursailu on Tervolta hyvä havainto. Vanhanen ilmoitti aikanaan, ettei halua. Valittiin, vaikken ole varma, kuka halusi. Monesta muusta Vanhanen eroaa siinä, että ilmoitti itse, ettei halua jatkaa. Ei välttämättä halua erota, muttei halua jatkaa. Eikä kenttä ulvoa kaduilla, anteeksi, raiteilla, jatkoa. Tatu Vanhanen, ihmisanalyysin tietäjä, ei voi sanoa, että pojasta polvi paranee. Kuka kuvittelee, että puheenjohtaja Väyrynen tai puheenjohtaja Pekkarinen ilmoittaa, ettei halua enää jatkaa? Tervon perustelut Pekkarisen valinnalle ovat loogiset sekä maalaisliiton että kehän ulkopuolisten kannalta. Piruilu on eri asia kuin piru. Olisipa hupaa, jos Uutisvuodossa toisen joukkueen statistina olisi Pekkarinen ja toisen Väyrynen.
Kippari (nimimerkki)
Paula Lehtomäki on kepuleiden seuraava puheenjohtaja. Näin ennustan.
quantum (nimimerkki)
Hyvä Tervo, terävä analyysi. Valintasi osuu oikeaan henkilöön.Ei ole siltarumpupoliitikkoa, joka terhakan Pekkarisen voittaisi. Ja nippelitiedoissaan Pekkarinen on ylitse muiden. Keskustan kasvot uusiutuvat kunnolla. Seitsemän päivää vaihtuu Verkkoapilaan ja Keskisuomalaiseen. Peräkamarin poikamiehilläkin on helpompaa vaaliuurnilla. Ei tarvitse miettiä mitä puolueen ehdokasta äänestää, kun on tarjolla nopeakäänteisen ikinuoren Pekkarisen johtaman keskustan peräkylän tiehankkeita ymmärtäviä ehdokkaita.
kafa (nimimerkki)
Tervoa haukutaan siitä, että se tekee Kepusta vitsin. Jari T. on kykenevä mies, mutta kyllä se on Kepu itse, joka sen vitsin väänsi. Jos Tervo olisi oikeasti kepuvastainen, ehdottaisi hän puheenjohtajaksi Väyrystä. Silloin ei tarvitsisi todellakaan pelätä, että Kepusta tulisi enää maan suurin puolue. Toki Pekkarinenkin ajaa samaa asiaa...
raiwo (nimimerkki)
"rehellinen kepu", sen ihmeen jos näkisin elinaikanani...
Vieras (nimimerkki)
Kun olet niin asioista perillä valaiseppa muutamalla esimerkillä
Vieras (nimimerkki)
Tervo ei varmaankaan ole mikään älykkö, mutta pitäisi tyhmemmänkin tajuta ettei haukkumalla jotain puoluetta tai sitä äänestäneitä ihmisiä saada muuttamaan näiden mielipiteitä. Päin vastoin. Sitä innokkaammin he menevät äänestämään seuraavissa vaaleissa omaa puoluettaan. Ihan vaan piruillaakseen vaikkapa Tervolle.
Vieras (nimimerkki)
Vihdoinkin Suomessa harjoitetaan politiikkaa muutenkin kuin hautajaisilmeellä! Ja mieluummin tätä lukee kuin hasardin valitustekstiä. Kannatan Tervoa presidentiksi - tällä tyylillä uudenvuoden puheita jaksaisi jopa kuunnella.
Partalainen (nimimerkki)
Ja yhä enempi sekoaa. Kun keskenkasvuiset kuutoset vaativat, joku viikko sitten johdon nuorennusta, niin lopputulema voi olla juuri päinvastainen. Hienoa poliittista satiiria, joka ei loukkaa ketään Tervolta verrattuna Hazardin eiliseen kolumniin iltalehdessä.
Vieras (nimimerkki)
Älkää nyt heti pissatko housuihinne, jos Jari Tervo puhuu kepusta kerrankin nätisti. Älkää olko yksinkertaisia!!! Rikas katajanokkalainen vähät välittää teistä, kunhan nyt kerää kirjoitusfyrkat sieltä sun täältä. Minusta jokapaikanhöylä Tervoa ei tarvittaisi täällä. Hänellä on jo tarpeeksi ilmaisukanavia.
h.j.j (nimimerkki)
Tevo on taas elementissään jos Keskustasta on kysymys, tietysti kysenen puolue on ongelmisaaan ehdoton 1. Eli Tervo suomentaa se että puolue on hajaantumassa city keskustaa ja maasetu keskustaa. Vaikka city kekusta on saanut siipensä usesissa vaalessa peräkkäin, niin eiköhän kyseisen puolueen kannattaisi palata juurillee.
Vieras (nimimerkki)
Näin se on nähtävä. Onneksi on Tervo, joka satiirisella tavalla kertoo sen, noista kepulaisista politiikoista,(jota osittain voisi yleistää poliittisessa kentässä muuallekin), että näinhän on. Pekkarinen on kuin pihakoira talon nurkkauksessa liian lyhyessä narussa. Haukku kuuluu, ja kauas, mutta vastausta on joutunut odottamaan. Mutta nyt on kepulaiseen ilmakehän atmosfääriin syntynyt hiljaisuus, jossa luodaan kepulaisen näiköistä johtoa. Vanhasen korvaaminen on tullut Pekkarisen haukkuun vastatakseen, muille pysrkijöille kynnyskysymykseksi. Väyrynen on jo ilmoittanut olevansa vanha kuulemaan ja hänen on löydettävä apua, jotta kylillä saataisiin käheäksi muuntuneen pihavahdin ääni kuulumaan. Nuorilta vahdeilta kysytään kykyä pysyä pyrkimyksissän vahhojen kylän haukkutiedottajien kurssissa.
Fasse (nimimerkki)
Kuinka puolue, joka pettää aina, voisi olla edes itselleen niin rehellinen, että valitsisi puheenjohtajakseen Pekkarisen?
MerjaH (nimimerkki)
että Tervo vain v:ttuilee kepulaisille esittäessään taulukauppiasta puheenjohtajaksi. Mitähän niistä Pekkarisen palaneista papereista olisikaan löytynyt. Vai mitensoli, vai taulujako noli. Minä uskon, että jos Väyrynen on jotain väyrystellyt, hän on toiminut niin ovelasti, ettei niistä hevoskaupoista tule jälkipuheita. Eihän hän edes pelkää Stasi-listojen avaamista. Meidän Paavolla on puhtaat paperit *pyrsk*. Neuvokkuushan on jo verenperintöä. Jo Kymmenen virran maassa lausutaan peräpohjalaisten/ pohjoispohjalaisten luonteenpiirteet: voiman ja VILPPAUDEN kotimaa, tätä kannat kaksoisleimaa... " ...vilppaus tarkoittaa vilkkautta ja neuvokkuutta, pyyntiväestön ominaisuutta." http://www.kirjastovirma.net/kulttuuri-identiteetti/17
Vieras (nimimerkki)
Mielestäni Tervolla on jokin omituinen kepuneuroosi tai sitten hän laskelmoi koko identiteettinsä ja menestyksensä kepun varaan. Tökeröt keskustalaisia halventavat kirjat myyvät kait etelässä hyvin. Telkkarin uutisvuotokin perustuu hyvin pitkälle kepu sitä, kepu tätä höpötykselle. Jopa ohjelmassa vierailevatkin turvautuvat aina johonkin kökköön kepuvitsiin, koska he tietävät että anti-keskustalainen studioyleisö räjähtää kuin vähämieliset nauruun heti kun kuulevat taikasanan kepu, kuten aikoinaan Pavlovin koirat alkoivat kuolaamaan kun ruokakello kilahti.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Hän lienee jossain rauhanyhdistyksessä Rovaniemellä kasvanut kepu, joka tietää, miten piruillaan ja on oppinut etelässä luonnenäyttelemään empatiakatoista leskisläistä demaria.
duunarix (nimimerkki)
Kepu-uskovaisia ihmetyttää, miksi muut eivät Kepusta tykkää. Erittäin suuri osa kansasta ihmettelee, miten jotkut voivat suhtautua poliittiseen liikkeeseen uskonnon kaltaisella hartaudella. Itse maalaispoikana , en maanviljelijän poikana, muistan sen maalaisliittolaisen ylenkatseen, jolla duunareihin ja heidän lapsiinsa suhtauduttiin isäntämiesten taholta. Eräät olivat vahvasti sitä mieltä, ettei duunarin kakaroita kannata kouluttaa, duunareita niistä pitää tulla. Toisekseen maajusiin vanhin poika jäi pitämään yilaa, ja muista piti tulla virkamiehiä (tai -naisia). Koulutettu duunarin kakara olisi voinut viedä virkapaikan kepulapselta. Kaiken kaikkiaan, en ole puolueuskollinen, olen äänestänyt montaakin puoluetta, mutta kepua en äänestä koskaan. Ymmärrän täysin Tervon tarkoituksen, Pekkarisessa henkilöityy Kepun sisin olemus.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Ymmärrät väärin. Lasse Lehtisen, Jari Tervon, Aarno Laitisen ja Tony Halmeen tehtävänä on vedota Jumalan ja sosialidemokraattisen hyvinvointiyhteiskunnan entisiin sosialidemokraatteihin, jotka vain Perussuomalaiset voivat pelastaa Jussi Halla-ahon ja Tony Halmeen kaltaisin menetelmin. Kun tätä herätystyötä eli äänestysprosentin nostoa tehdään niin kuin SDP ja SAK ovat halunneet, alkaa aina hirvittävä antifasistinen rääkyminen fasismista. Tervon tarkoituksena ei ole kuitenkaan suojella SDP:n virkakiintiötä ja hallitusasemaa, siis hallitukseen palkaamista, vaan hän on aivan vain kaupallinen kynäilijä, joka filantrooppisesta rakentaa brändiä myös Uudessa Suomessa muulle tuotannolleen. Taberman voi ruotsalaisuuttaa olla saivan samanlainen sosialidemokraatti kuin Jörn Donnerkin heiluttuaan SKDL:n js Svenska folkpartietin välillä ja halveksuessaan tutusti ja turvallisesti pääkaupunkiseudun öykkärityyliin maaseudun ihmisiä, maan hiljaisia. Sen sijaan Rovaniemellä syntynyt Tervo on vain pienellä todennäköisyydellä muu kuin maalaisliittolainen tai korpikommunisti. Keskustavihamielisyydellä, siis ihmisvihalla ja kansanryhmää vastaan kiihottamisella kunnostautuvat mm. Kauppalehteen tai Alma Mediaan päässet maanviljelijän tyttäret, joiden täytyy todistaa urbaani kokoomuslaisuutensa jotenkin ja 1950-luvulla juuttuneet leskisläiset kaunademarit, joita myös Iltalehdessä kolumnoi. Jotkut keskustalaiset saavat samanlaisia kohtauksia kuin jotkut juutalaiset, jotka saavat antisemitistisen herätyksen. Mieleen tulee kaksi arjalaista valtionpäämiestä Saksasta ja ....:sta.
Seppo jo syntymästään (nimimerkki)
...eikös siinä sanonnassakin sanota, että Mauri on työnsä tehnyt, Mauri saa mennä. Pate on ansainnut kovasta yrittämisestä yhden 6-vuotisjakson.
Partiohavyton (nimimerkki)
Kimmo Tiilikainen odottaa vielä Keskustapuolueen johdon puhdistumista. Kimmo Tiilikainen näkee omien vaikutusmahdollisuuksiensa paranevan, kun hän ei ole sidottu puheenjohtajakilpaan. Kimmo Tiilikainen: "Keskusta tarvitsee merkittävää uudistamista johtohenkilöiden osalta." Paula Lehtomäki on "ensi kesän ennakkosuosikki", jos lähtee kilpaan mukaan. Onneksi siis Keskustapuolue alkaa nuorentua kohti osoitettua päämäärää.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Paljon pitää vetta vielä virrata Vantaankoskessa, ennen kuin aika on kypsä. Maailma ei ole vielä valmis vastaanottamaan Tiilikaista Keskustan puheenjohtajaksi. Hannu Laukkanen on toistaiseksi vielä hangilla.
pekkatoivonen (nimimerkki)
Olli Rehnin jälki-ilmoittautuminen puheenjohtajapeliin parin viikon sisällä lopettaa turhat pohdinnat Keskustan seuraavasta puheenjohtajasta. Kansalle jää aikaa tehdä jotain järkevää ja kasvattavaa kuten lukea Tervon opettavaiset kirjat.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Liisa Jaakonsaari liihottelee jo nyt sosialidemokraattista solidaarisuuttaan vielä toistaiseksi elävän Olli Rehnin haaskalla. Luulen, että Tuulikki Ukkolan kannattaisi ottaa yhteyttä jo nyt Jaakonsaareen, jotta "tyttöjen kesken" voidaan kirjoittaa todellinen Oodi ilolle, kun Olli Rehn jää kiinni pätemättömyydestään ja tehtävään nimitetään vaikka bulgaari.
Jeppe (nimimerkki)
Jos kepuleista pitää valita pääministeri, niin Uuspaavalniemi on ainoa ajan tasalla oleva. Ei vain ole kepu-mafian jäsen, joten todellista toivoa ei ole.
joukoakoskinen (nimimerkki)
Sieltä Kaapelitehtaalta. Arvojohtajuutta kehiin.
Fasse (nimimerkki)
lauloi joku talkkari jo Ahon pääministeriaikoina. Kyllä se on Pekka SIIKALA!
Vieras (nimimerkki)
Hienoa, että brezhneviläisesti Jari Tervon mielipiteet ovat oikeita ja muiden pelkkää koirien karavaaneille osoittamaa kunnioitusta. Jari Tervo ja muut kolumnistit kulkevat ja koirat ovat työttöminä, feminismiuskossa, veronmaksajina ja ilman WSOY:n kustannussopimusta. Jälkimmäistä ilman ei voi olla muiden yläpuolella.
JanneGPirinen (nimimerkki)
Pekkarisen tiedän, mut kuka tää Jari Tervo on?
salakankee (nimimerkki)
varttuneemmilla ukkeleilla on aikaa hoidella politiikkaa. Kai se perhe merkitsee jotakin keskustaa äänestävillekin - onhan heissä paljon suuriperheisiä lahkolaisia
poterotero (nimimerkki)
Pekkarisen, kuten ei Vanhasenkaan, henki ei taatusti haise viinalle. Tosin Pekkarisen pituus huomioiden jalkahielle se voi haista. Kuten Tervo mainitsikin, Shakespearea on luettu ja puheenjohtajan tehtävää aprikoidessa kysymys "Tupee or not tupee - tät is tö köstiön" nousee usein Kepun pelastaja-Maurin huulile - onhan Mauri opiskellut Alkio-akatemiassa enklantia Ahti Karjalaisen johdolla 70-luvun kuumina vuosina.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Olisiko jotain vielä limbompaa? Jos Tervo olisi itselleen rehellinen, jatkaisiko hän kolumnointia?
Vieras Oulusta (nimimerkki)
Tervo jatkaa Koljattia. Hyvä naurut sain täällä Kepu- ja lestulandian pääkaupungissa.
NoddyShoulder (nimimerkki)
Tervo on oikeassa siinä, että nyt olisi Maurin, Maukan aika. Ei siellä kovin paljon muitakaan ole. Naisehdokkaista ei nyt ole tähän pestiin, sori vaan. Mauri olisi yhden kauden puheenjohtaja. Joku voisi kertoa, miksi Paula Lehtomäki olisi ylivoimainen ehdokas kepun johtoon. Karaokella vai kuhmolaisuuvellako mentäisiin? Kepun äijänkäärät tarvitsevat nyt rotia puolueeseen, ei siihen nuorehkon naisen voima riitä. Kone pitää potkia liikkeelle, ja siksihän Vanhanen lähti suosiolla, koska puoluekone ei ollut hänen hallussaan. Lähti kunniakkaasti. "Tuommosta sityrötvää tässä pitkään katota."
hoikkapoika (nimimerkki)
Rampa hallitus jatkanee vaaleihin asti ja kokoomus määrää tahdin mitä lauletaan.Vaalien jälkeen alkaa kansan kyykytys.Jolloin neljä katovuotta,vie kansan varat.Tämä kansa ei ymmärrä,eikä osaa äänestää omaa etuaan.Kepu tarvitsee nuorekkaan valtiomiehen johtajakseen,jolla on kokemusta hallinnosta 50 vuosikymmeneltä.
juike (nimimerkki)
Kaikkein vähiten vahinkoa kepulit tuottaisivat koko suomelle jos Paavo ottaisi ohjat.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Kun kerran uutiskevät on ahdistelijamiesten edesottamusten raportoinnin sijasta pääasiassa pelkkää kepuasiaa niin toivoisi, että jonkinlasta diversiteettiä saataisiin uutiselämään. 1. Koska SDP hukkuu Suomen Keskutan puheenjohtajavaalitöhnän alle, on sen välttämätöntä ylläpitää Yleisradion toveritoimittajien voimin yllä Kalteri-Kaikkosen aka. Kanki-Kaikkosen asiaa Nuorisosäätiöön liittyen. Tämä maantapaan kuuluvan puolue- ja säätiörahoituksen vatvominen ei kuitenkaan kiinnosta, jolloin 2. iltapäivälehtien kiihko urheiluselostaa Keskustan puheenjohtajavaali voittaa edellisen vaalirahoitusian vatvomisen Keskustan roistomaisuuden ja SPD:n epäsuoran hyveellisyyden ylläpitämiseksi. Kun enemmistöparlamentarismiin kuuluu myös oppositio niin miten aiotaan kesään mennessä pitää SDP mukana uutisvirrassa? Onko niin, etteivät SDP:n esille tuomisessa riitä enää Urpilaisen verkkosukat Iltalehdessä tai fetisistinen sairaanhoitajaleikki Suomen Kuvalehdessä hypnoottisella kateella injektioruisku kädessä vai pitääkö ottaa kovemmat otteet? Urpilainen laihdutuskuurille ja Tanja Karpelan ja vähän Eevankin asussa uudelle kierrokselle bulevardilehdistöön? Pitäisikö Eero Heinäluoman viuhahtaa Hakaniemestä Havis Amandalle, jotta tulisi uutisnäkyvyttä? Olisi asiallista, mikäli SDP:n asiallinen pohdinta otettaisiin julkisuuteen, mikä onnistuisi uskottavammpin käyttämättä kaupalliselta vaikuttavia palkkasotureita, ja kiinnittämällä Aimo Massisen tapaisia aitodemareita kommentoimaan opposition tapahtumista myös Uuteen Suomeen. Uusi Suomi tarvitsee virallisen sosialidemokraatin niin kuin Ketosten kotidemari, Aimo Massinen, on.
jussi vaarala (nimimerkki)
vualeja ennenaekojaan
Esko Lotinanpelto (nimimerkki)
Kokoomus valitsee lunnollisesti seuraavaan hallitukseen mukaan Suomen Keskustan. Kansallinen Kokoomus ja Suomen Keskusta ovat yhdessä nykyisen hallituksen aikana koko ajan korjanneet demareiden virheitä. Hallitus toimii paljon köyhyyden poistamiseksi. Demarit ovat siitä nyt niin vihaisia, että vain huutavat ja parjaavat. Hyvinvointia tulee puolustaa koko maailman laajuisesti. Köyhyys tulee hävittää maailmasta. Suomen Keskusta ja Kansallinen Kokoomus rakentavat vaurasta ja sosiaalisesti oikeudenmukaista Suomea yhdessä. Demari Ylen katsoo suomalaisia. Demarit tekevät jatkuvasti leipäjonoista itselleen viihdettä.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Eikä hallitus ole kaikessa oikeassa, koska tulopoliitikot jarruttavat.
Vieras (nimimerkki)
Kun toi Sarvenpääkin sai enemmän kommentteja vaikka sä luulit olevasi Suomen ykkösälykkö?
Kaija Kuopila (nimimerkki)
Jos demarit olisivat rehellisiä itselleen, valitsivat Jari Tervon fraasejaan hokemaan.
Alavari (nimimerkki)
Kun faktat ja fiktiot sekoitetaan journalismin nimissä, luodaan vinoa puoluekuvaa, tarkoituksella. Tähän "toimittajapuolueeseen" kuuluu maakuntalehtien päätoimittajia Hesarin lisäksi. Taustalla elävät vuosikymmenten asennetraumat, joihin ei kajota: itsetutkistelu edes joskus on aiheellista. Median norsunluiset tornit huojukoot!
Oscari (nimimerkki)
Taitaa muuten Tervo olla taas oikeassa kuten oli demarien puheenjohtajakysymyksessäkin!
Akkre (nimimerkki)
Kyllä on ikä- ym. rasistisia kommentteja , samoin avaus. Nämäkö kommentoijat ja Tervo pitävät itseään edistyksellisinä ja nykyaikaisina? Kommenttaatorit elävät vielä henkisesti Volgan mutkilla ja tarkastelevat maailmaa jurtan raosta. Hyi tuolla näkyy ihmisiä, ne varmaan maalaisia, mitä ne täällä tekee ajetaaan ne pois ja tätä rataa... Tervo väittää, että Keskusta (huom.oikea kirjoitustapa)on Suomen konservatiivisin puolue. Mihin unohdit oman puolueesi Sosiaalidemokraatit? Olihan puolueellasi tosi hyvä avaus kun Urpilainen syytti hallitusta lentoaseman laukkuvuorista. Ei puolueesi tosin tarvitse uudistua, koska se saa veronmaksajien rahoilla vuodesta toiseen tehdä vaalityötä. Ja mukaälymystön kellokkaat parjaavat maalaisia ja kepua korruptoituneessa mediassa. Suomessa ei ole enää vuosikymmeniin ollut riippumatonta tiedonvälitystä. Vaalien alla tahti kiihtyy. Vasemmistopuolueet käyvät amerikkalaistyylistä konservatiivien parjausvaalikampanjaa. Ja siihen vedätykseen lankeavat useimmat etelän asukkaat. Keskusta on pitänyt kiinni periaatteesta, että toisten puolueiden ehdokkaita ei parjata. Nykyaikana parjaamisesta on tehty viihdettä ja businesta, sillä saralla Tervokin kunnostautuu.
totuuden torvi (nimimerkki)
kepun puheenjohtajaksi.Siinä olisi aidon Kepulin näköinen ja oloinen esikuva.
simomakela (nimimerkki)
Joku pahanlaatuinen kepu-neuroosi Tervolla on.
Akkre (nimimerkki)
Onpahan kommentit. Kommentoijat syyllistyvät itse siihen , mistä syyttävät keskustalaisia. Näin pienisieluista jurtan raosta tiirailijoita en ole kuunaan tavannut. Kommentoijien henkinen koti on edelleen Volgan latvoilla. Tervo syyttää Keskustaa siltarumpupolitikoinnista. Millaisen määreen Tervo antaisi esim. Helsinki-Turku moottoritien liito-orava rummuille. Ne maksoivat rakennusvaiheessa yli 300 miljoonaa ja niiden ylläpito vaatii jatkuvan yhteiskunnan rahoituksen. Tervo nimittää Keskustaa Suomen vanhoillisimmaksi puolueeksi, mutta unohtaa omansa Sosiaalidemokraattisen puolueen. Vai mitä pitäisi ajatella puolueesta , jonka toiminta rahoitetaan yrittäjien maksamilla ammattiyhdistyksien jäsenmaksuilla. Vai kuvitteleeko joku, että ay-jäsenmaksuja maksavat palkansaajat? Tai mitä pitäisi ajatella puolueen politiikasta, jossa syytetään hallitusta lentoaseman laukkusumasta? Puolueelta puuttuu katu-uskottavuus. Sillä ei ole edes pahaisimman kinttupolunkaan uskottavuutta. Tervon mukaan kursailuun johtotehtävistä syyllistyvät vain kepulaiset. Mitä sanoikaan Niinistö? Tervon demarien Lipponen kylläkin halusi Euroopan presidentiksi, sen hän ja taustat reilusti tunnustivat. Ei voi parhaalla tahdollakaan sanoa, että valituksi tuleminen oli hiinä ja hiinä. Vaalikampanjoinnissa Keskusta on ainoa rehellinen puolue. Se ei sorru vastustajien parjaamiseen kuten varsinkin vasemmistolaiset. Yhdysvalloissa konservatiivit käyttävät juuri tällaista vastapuolen mustamaalaus politikointia vaaleissa.
Murtokorpi (nimimerkki)
Keskustan edesottamuksilla on monen tervolaisen toimittajan mukava irvailla. Pekkariselle kaikki kunnia mutta kepun johtajataistosta tulee kahden ex. puheenjohtajan, Jäättenmäen ja Väyrysen kaksintaistelu.
ollisaarinen (nimimerkki)
suoraan järjestelemästä.
SaS 99 (nimimerkki)
Lopeta jo paskan puhuminen Kepusta. Kepulaiset on niin "kepulaisia" et ne luulee et sä fanitat niitä. Kun et kahteen kuukauteen puhu / kirjoita mitään kepulaisista ne huolestuu kuoliaaksi (toivottavasti puolue kuolee, se olisi pelastus Suomen politiikalle) ja ottaa suhun yhteyttä. Silloin voit myydä parilla tonnilla konsultiopalvelut niille ja kertoa miksi kannataisi vetäytyä kokonaan pois politiikasta.
Vieras (nimimerkki)
Pekkarisessa ei ole muuta vikaa kuin se naurettava peruukin ruhka. Miten sitä voisikaan luottaa politiikkoon jolla ei ole edes sen vertaa poliittista suoruutta ja selkärankaa että tohtisi olla oma itsensä. Kuinka luottaa ihmiseen joka ei ole sinut edes oman itsensä, oman identiteettinsä kanssa? Mikä se semmonen mies on joka häpeillen piilottelee omaa itseään, mies pakoilee todellisuutta. Varsinainen poliittinen kameleontti. Matti Vanhanen sen sijaan on hyvä jäbä! Syvä kollektiivinen anteeksipyyntö hänelle kaikesta siitä sonnasta ja selkäänpuukotuksesta jota hän meidän kiittämättömien mulkkujen toimesta selkäänsä sai.
Vieras Sahanperältä ei (nimimerkki)
Kuten kepun tölvijä hyvin tietää ei sahanperän kommunistit ole koskaan valinneet kepun puheenjohtajaa ja eivät sitä tule tehtaankadunkaan voimin nytkään tekemään. Hölmöä kun mies uskoo voivansa vaikuttaa johonkin. Ei historiaa voi väärentää vaikka luulisi olevansa millainen kommarinpoika tahansa. Keskusta porskuttaa ja menestyy.
Vieras (nimimerkki)
Jos peili on rehellinen, se heijastaa lumikin, ei pekkarista.
juhamattisilvennoinen (nimimerkki)
Kepun johtoon Väyrynen, kuten ilmeisesti kulisseissa on pelattu. Nyt tarvitaan puolueen johtoon raskaan sarjan osaajaa, eikä paavoa kokeneempaa, löydy. Kaikki muut oppipoikia, myös Pekkarinen suhteessa Väyryseen. Tosi on!
Vieras Erkka (nimimerkki)
Pekkarinen on sanavalmiina ja lausuntojen antamisen automaattina varteenotettava ehdokas seuraavaksi keskustan puheenjohtajaksi,pääministeri ainestakin hänesssä on ,usein hän mm eduskunnan kyselytunnilla "täydentää" annettuja vastauksia.paineen sieto kyvyt kestävät Tervon tapaiset kommentit,kyllä Jari tietää hän on kasvanut Kepun voima alueella.Kahdesta Kepun vanhemman polven valtiomiehestä kannatan Pekkarista Sillat ja tiet ovat keskisuomessa kunnossa Maurin aloitteista. Erkka.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Seuraavan pääministerin, Mauri Pekkarisen (Mauri Pekkarisen), ja Sauli Niinistön (Bob Helsingin) välinen yhteistyö on saumatonta. Siinä, missä työväenpresidentti Sauli Niinistö (Bob Helsingin toimiessa pääideologi Mihail Suslovina) on jo julistanut, että vastakkainasettelun aika on ohitse, on ainoa sopiva toimeenpanija tälle politiikalle pääministerinä Mauri "Sillanrakentaja" Pekkarinen. On törkeä, toistuva ja jatkettu sekä totuuden vastainen väite se, että Mauri "Sillanrakentaja" Pekkarinen olisi polttanut siltoja missään. Mauri Sillanrakentaja ei tuhoa siltoja, vaan rakennuttaa siltoja. Ainoa keino siirtyä haloslaisesta vastakkainasettelun maailmasta niinistöläiseen vastakkainasettelun jälkeiseen aikaan on valita Suomen Keskusta rp:n puheenjohtajaksi ja sitten Suomen pääministeriksi Mauri Sillanrakentaja. Maailma ei ole aivan vielä valmis tuhottavaksi eikä täydellinen. Niin paljon on remonttimiehillä vielä työtä, että Mauri Sillanrakentaja tarvitaan.
Gösta (nimimerkki)
Mäkihyppääjien termiä käyttääkseni Eduskuntatutkimuksen Keskuksen (EK) mediatutkija Henna Virkkusella olisi tähän paikkaan tuhannen taalan tilaisuus leiskauttaa kevään -03 rikospaikalle, koska jo silloin oltiin siirtymässä nykyiseen median pidäkkeettömään terrorivaltaan, eli kuten Hazard kirjoittaa: ” Halme oli populistinen poliitikko, siis vallankäyttäjä, jota on oikeus arvostella erittäin kovinkin sanankääntein”. Jos EK:n syntytaustoja availtaisiin, saattaisi sieltä löytyä myös Arkadianmäelle pystytetyn häpeäpaalun syntysanat. Runoileva psykiatri on mutten palannut iltapäivälehtien palstoille.
totuuden torvi (nimimerkki)
"mikäli Kepu olisi itselleen rehellinen". Minua nauratti tuo lause niin että aamukahvit olivat juuttua kurkkuun. Kansan tajuntaan juurtuneessa "totuudessa" Kepu juonii ja pettää aina.Kuinka tällainen liike voisi olla edes itselleen rehellinen. Tervo sivaltaa mielestäni Kepua ja Pekkarista niin että tupee on heilahtaa paikaltaan. Väyrynen tai Lehtomäki ovat mielestäni ne, jotka sen todellisen taistelun käyvät.Kilpailijoiden kannalta olisi parasta jos politrukki Korhonen tulisi valittua.
tapio_o_neva (nimimerkki)
Mikäli Tervo olisi itselleen rehellinen, voisiko hän enää jatkaa kolumnointia asioista, joista hänellä on vain ohut aavistus?
pikeviitanen (nimimerkki)
Koljatin luettuani en voinut enää katsella tv-úutisia ilman pelkoa siitä, että Vanhanen menettää täysin limulasinsa hallinnan ja toteuttaa Tervon ilmestyksenomaisen näyn. Hänen eroilmoituksensa oli suuri helpotus. Nyt alkaa huolestuttaa, mitä Kepuliinit keksivätkään Vanhasen tilalle. Argggggh!
dilindarkastaja (nimimerkki)
Markku Kauppisen elämäntilanne on nyt siinä vaiheessa, että hän olisi oiva veto kepun puheenjohtajaksi. Kokenut ja saunonut keskisuomalainen.
K.K (nimimerkki)
Jos Jari Tervo olisi rehellinen itselleen, hän vilkaisi peiliin ja miettisi, millá ihmeen kepulikonsteillä hänen koko ajan huononevia kirjojaan enää edes myydään. Arvaisinko mm kirjastotuet ja piilopuoluetuet "oikeiden päättäjien oikeille kirjailijoille"
tapio_o_neva (nimimerkki)
Tervo kuuluu hengenviljelyn MTK:hon ja kirjavuori pakkomyydään kirjastokorvauksina. Tappiot maksetaan WSOY:n ja Otavan oppikirjakartellista opiskelijoiden vanhemmilla tai Suomen kunnilla. Tervo on yksi hengenviljelyn tukiaismies.
Vieras (nimimerkki)
Keskustan johtajuus on kriisissä. Nyt keskikentällä on niin paljon pelitilaa, että Timo Soini voisi liittyä Keskustaan ja tulla valituksi sekä puheenjohtajaksi että pääministeriksi.
tapio_o_neva (nimimerkki)

Toimituksen poiminnat