Jari Tervo

Heinäluomalla kovaa työntöä SAK:hon

Demarit kärsivät keväällä raskaan vaalitappion, jota seurasi melankolinen oppositio. Puheenjohtaja Eero Heinäluomasta, 52, tuli riippa puolueelleen. Sitä demarikellokkaitten on vaikea myöntää ääneen. Siksi he vaativat politiikan uudistamista silloin, kun he tarkoittavat puoluejohdon vaihtamista.

Heinäluomalle on nyt keksitty tarpeeksi arvokas loppusijoituspaikka. Se on hänen entinen työnantajansa Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö, SAK.

Heinäluomasta tulisi demaripuolueen remonttimiesten suunnitelmissa SAK:n uusi puheenjohtaja eläkkeelle siirtyvän Lauri Ihalaisen tilalle. Ihalainen, 60, istuu viimeistä kauttaan puheenjohtajana eikä hänen ole tarkoitus heiluttaa nuijaa seuraavaan edustajakokoukseen saakka.

SAK:n lobbarina vuosikaudet ennen puheenjohtajuutta juonitellut Heinäluoma palaisi tuttuun taloon eivätkä liittopuheenjohtajatkaan voisi valittaa. Entinen valtiovarainministeri olisi miljoonaliiton puheenjohtajana korkeaa tasoa. Entinen valtiovarainministeri on jotain ihan muuta kuin entinen ylioppilas.

Heinäluoman paluuhalujen kiihkeyttä ei kuitenkaan tiedetä. Se tiedetään, että SAK:ssa on Lauri Lylyn lisäksi muutamia, jotka mielestään kykenisivät hyvin johtamaan järjestöä.

Remonttisuunnitelmassa Heinäluoma luopuisi puolueen johdosta ensi kesän puoluekokouksessa, mutta Erkki Tuomioja ei seuraa häntä. Tuomiojan kohtalo on kova. Hän on ylivoimaisen pätevä kaikkiin puolueen tehtäviin, muttei koskaan siihen juuri auki olevaan. Miten äänestäjille myydään tuoretta demaripuoluetta harmaalla EI-EEC-Erkillä? Ei mitenkään.

Puolue kaipaa naisen kättä. Käden päästä ei remonttimiesten mielestä löydy Tarja Filatovia eikä Heli Paasiota eikä edes Uudenmaan vaalipiirin ääniharavaa Maria Guzenina-Richardsonia. Yksi heistä ei ole vielä kypsä, yksi on jo ylikypsä ja yksi puhuu liian nopeasti.

Remonttimiesten tarkoituksena on paitsi sukupuolen- myös sukupolvenvaihdos puolueen huipulla. Puolueen ykköspaikalle on säästetty Vaasan vaalipiirin toisen kauden kansanedustajaa Jutta Urpilaista.

32-vuotias kasvatustieteiden maisteri Urpilainen on saanut opetella suurelta julkisuudelta piilossa käytännön politiikkaa. Hän toimii nykyeduskunnassa valtiovarain- ja sivistysvaliokunnan jäsenenä.
Urpilainen hallitsee asiat, mutta hän osaa myös esiintyä eikä hän säikäytä mieskatsojia ilmestyessään televisioon. Hänen isänsä, valtiopäiväneuvos Kari Urpilainen toimi sdp:n kansanedustajana neljä kautta. Kun isä lopetti eduskunnassa, tytär aloitti.

Kun Heinäluomaa lempeästi ohjataan puolueelle vähemmän vahinkoa aiheuttavaan tehtävään, samalla halutaan syrjäyttää nykyinen puoluesihteeri Maarit Feldt-Ranta. Puoluesihteeriä on moitittu siitä, että kun hänellä on lämmin edustajanpaikka Arkadianmäellä, hän ei viitsi kiertää kentällä, kuten puoluesihteerin kuuluu.
Hyvityksenä SAK:lle puoluesihteerin tehtävään on jo katsottu alta kolmekymppinen miessihteeri keskusjärjestön riveistä.

Remonttimiesten kaavailema leikkaus on raju. Tulevan johtokaksikon yhteisikä olisi alle kuudenkymmenen. He saisivat vuoden 2011 eduskuntavaaleissa kokoomuksen dynaamisen duon Katainen-Tujunen näyttämään keski-ikäiseltä.

Suunnitelma sosiaalidemokraattisen puolueen johdon täysremontiksi on saanut kannatusta kaikilta niiltä, joille se on puolueen sisällä esitelty. Nyt mietitään, miten se saadaan kaupattua puheenjohtaja Eero Heinäluomalle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

siviilitarkkailija (nimimerkki)
Minusta tuntuu että kirjailija on sekaisin kuin professori ylikangas. Mutta sitä on liikkeellä.
IlmariKyosti (nimimerkki)
Jari, tunnustan että tykkään tyylistäsi ja nopeista oivalluksistasi Uutisvuoto ohjelmasta. Siis "fanitan" ! Mitä taas tulee Heinäluomaan tarkastelen häntä pitkän työuran tehneen perspektiivistä. Hänen tyylinsä ja uhoamisensa on joltain halpakurssilta opittua uhoamista. Suorastaan säälittävää. Toivottavasti Tervo on oikeassa ja Eero pistetään sinne SAK kaappiin, josta ilmestyikin saattamaan sossut nykyiseen alenustilaansa. Oppivathan siellä hieman nöyryyttä ja asennetta, kuinka asioita olisi pitänyt hoitaa 12 vuoden aikana !
KKK (nimimerkki)
Vihdoinkin Journalisti joka ei pelkää siltojen palamista! Loistava juttu, uskollinen lukija syntyi kertalaakista yli puoluerajojen!
tapio_o_neva (nimimerkki)
Tuota kommenttia ei olisi voinut saada viikko sitten, kun "uskottiin" Heinäluoman jatkavan. Maassa kieriskeleviä on helppo potkiskella. Tuomiojakin osoittaa enemmän arvostusta.
Matteus (nimimerkki)
Mahtaako puoluekokousedustajille kelvata Jarin kuvaama remonttimiesten malli? Ilmeisesti, koska uskolliset "puolueuskovaiset" yleensä noudattavat johtajiensa viittaamia linjoja. Alueelliset, sukupuoli- ja ammattiliittokohtaiset syyt tuonevat alussa vaihtoetoisiakin henkilöitä, mutta enemmistöön jää lopulta remonttimiesten ehdokkaat. Nuoret ehdokkaat tuovat puolueen riveihin uusia nuoria äänestäjiä ja jonkin verran uusia jäseniäkin. Valituiksi tultuaan he osoittavat väistämättä kokemattomuutensa, Äänestäjien kannatusta haetaan ylimitoitetuilla vaalilupauksilla, joita käytännössä ei voida toteuttaa.
heikkirönkkö (nimimerkki)
Jos sdp löytää sopivamman pj:n, se tuskin miettii nykyisen sijoituspaikkaa sen enempää kuin kokoomus pohti Ville Itälän tulevaisuutta.
Vpsilvan (nimimerkki)
Demareilla oli nyt myös hyvä paikka uusia ohjelmansa ja vaikkapa ajaa kansalaisvapauksia mitä nykyinen porvarihallitus ei tee, porvarit vain laativat erilaisia kieltoja. Myös etäisyys kaikenmaaiman korporaatioihin tekisi hyvää, ei pelkästään SAK:hon vaan esim. tekijänoikeuskorporaatioihin.
Mummo (nimimerkki)
Tervon naamalla ei ole varaa arvioida muiden ulkonäköä! Eiköhän naispoliitikkoja pidä arvioida tekojen kautta kuten miespoliitikkojakin.
Risto Markus (nimimerkki)
Empä usko, että Tervo puhui ulkonäöstä sinänsä vaan karismasta. Poliitikko, mies tai nainen, tarvitsee karismaa, jota on tai ei ole, eikä sille seikalle voi mitään. Esiintymistaitojahan voi hankkia vaikka kursseilla. Hieman huono viittaus Tervon muuten hyvässä blogissa oli tämä: ".... eikä hän säikäytä mieskatsojia ilmestyessään televisioon." Olisi sen "mies-" etuliitteen voinnut jättää pois. Kyllähän kaikki katsojat katsovat ja kuuntelevat mieluummin hyvin esiintyviä karismaattisia henkilöitä. Viittaus Tervon naamaan oli juuri sitä mistä kirjoittaja syytti Tervoa.
antti (nimimerkki)
Entinen suurin puolueemme on ollut viime vaalien jälkeen katatonisessa tilassa. Iloisempaa ilmettä haettiin Heinäluoman ja Kalliomäen yhteisin voimin ;) Kun palstoilla alkaa näkyä tällaisia puolueen kannalta toimivia heittoja, alkavat ne toteuttaa itseään.
ahm (nimimerkki)
Hyvä idea, tuo Jutta Urpilainen, jotta keskipohjalaiset jatkavat johdossa. Sellainen tanttamainen naispää on kiva nähdä median valokeilassa pitkien heinämiesten ja sporttisten, sliipattujen ja sulavasuisten nuorten miesten jälkeen. Asiasisältöihinhän tämä tuskin vaikuttaa mitenkään.
aarnojohannes (nimimerkki)
No, sehän johtuu siitä, että puolueen remonttimiehet kertovat kokoomusta matkivat uudistuksensa ensin kirjailija Kari Tervolle, joka on pitkän uransa aikana oppinut välttämään tietonsa koleegansa Bruce Chatwinin tavoin: "ne ovat enempi totta kuin totuus".
terkyl (nimimerkki)
Ketä nämä remonttimiehet ovat? Jutussa tunnutaan tarkkaan tietävän/annetaan ymmärtää, että kuka, mitä ja kenestä. Tällaisen tyylin käyttö on toki helppoa ja asia saadaan liukkaaksi kuin märkä saippua, mutta muistuttaa liiaksi aarnolaitinen- funclubin tyyliä. Toivottavasti tämä uusi Uusi Suomi ei lankea tähän ikuiseen vuorovaikutteis-median ongelmaan, että sisältö jää usein Seiska- tasolle. Kaipaan, että toimittajat käyttäisivät ammattitaitoansa ja tekisivät työnsä kunnolla - myös vaikka kyseessä on blogi-kirjoittelu. Senhän Jari Tervokin halutessaan taitaa.
oksanenjuha (nimimerkki)
Eri kommenttipalstoilla esitettyjen näkemysten mukaan kirjoittamanne uutinen SDP:n tilanteesta on kyllä noteerattu. Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. Mielenkiintoista uutisointia ja taatusti nykyisistä valtamedioista poikkeavaa. Silti kaipaisin myös itse monien muiden ohella jotain konkreettisempaa tietoa siitä, keitä nämä "remonttimiehet" oikein ovat?
Heikki Blåfield (nimimerkki)
Johan kaikki tiedotusvälineet toitottivat pitkin syksyä kuinka demarit tekevät tätä työtä, tutkimusta ym. miten puolue voisi nousta suosta... muuttumatta silti mihinkään. Terkyl-kirjoittajan mielestäkö ei kukaan sdp:n sisällä ole miettimässä remonttia? Meidän taatusti sdp:n ulkopuolisten mielestä vähän isompi remontti ja suunnanvaihto olisi ollut tarpeen jo vähintään puoli vuosisataa...
puutarhamies (nimimerkki)
Jari Tervo, oli ilo lukea poikkeavaa kirjoittamistasi puolulueesta ja henkilöstä, jonka puheet ja teot ovat jatkuvasti pahassa risririidassa. Tässä lienee suurin syy vaalitappioon, kun vielä Heinäluoma keulassa vaalien alla keskityttiin julistamaan vanhaa liturgiaa tavoitteista, joita vastaan demarit olivat toimineet myös edellisen vaalikauden. Mahtaako SAK:kaan haluta tällaista pelaavaa pikku virkamiestä johtotehtäviin?
janski (nimimerkki)
SAK:laisten järjestöjen on Eero otettava omakseen. Jos tämä remonttiryhmä löytyy ay-liikkeen sisältä, niin sillä voi olla sanansa sanottavana. Ulkopuoliset tuskin saavat sellaista liikehdintää aikaiseksi. Pelkät naamojen vaihdot eivät hirvittävästi tuo uudistusta, jos rakenteita ei muuteta. Puolueen uudistuminen lähtee liikkeelle yhtä lailla rakenteellisesta uudistamisesta kuin aatteellisesta uudistamisesta. SDP on uusinut ohjelmiaan säännöllisesti, mutta rakenteisiin ei ole koskettu tai tajuttu koskea. Nyt näyttää ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin, että demaripuoluessa ollaan koskemassa rakenteisiin. Heinäluoma voi hyvinkin jatkaa puheenjohtajana, mikäli omaksuu/kykenee ajamaan konkreettiset uudistukset mm. puoluekokouksen osanottajamäärän kasvattamiseksi läpi. Puolueorganisaatio odottaa uudistusta - nyt puolueosastoissa jylläävät keski-iältään yli 60 eläkettä odottavat tai jo nauttivat. Uusia kasvoja puolue tarvitsee Urpilainen on yksi potentiaalisista haastajista puheenjohtajakisassa.
ajp (nimimerkki)
Jutta Urpilainen oli näin politiikkaa seuraavallekin uusi tuttavuus. Filatov tuntuu puskevan demareiden puheenjohtajan paikalle, ainakin julkinen näkyvyys on suuri.
rekasa (nimimerkki)
Heinäluoman siirtyminen SAK:on aloittaa sen alasajon.
Moo (nimimerkki)
Jari Tervo on oikeassa, demarit tarvitsevat uuden sukupolven nuoria sekä naisia kehiin. Heinäluoma ja Tuomioja ovat ammattitaidostaan ja kokemuksestaan huolimatta ammattiyhdistysjyrä ja fossiili, joita suuri äänestäjien joukko ei halua vaaleissa. Jari Tervolla on arviokyky ja tilannetaju asiassa, kuten monta kertaa telkkarissa tulee esiin.
AriHeikkinen (nimimerkki)
Jarilla on arviokykyä, muistelona 90-luvun puolelta. Olin tulossa Hesasta (en muista oliko sama reissu kun toisen arvostamani kolumnistin , Kuikan, kanssa oli virkistävää polemiikkia asioista joita niitäkän en muista -ilmeiseti suht yhdentekeviä kun emännän mielestä en ole vielä täysdementikko ja muistan selvästi etten ollut humalassa - ainakaan paljon). No, astuin Tampereen aseman vieressä olleeseen baarivainaaseen (siinä on nyt hotelli). Jari seisoi tiskin vieressä ja kääntyi haastavan näköisenä kohden, mittaili varpaitani peittävistä kulkuvälineistä naaman tasolle, tuhahti ja kääntyi taasen selin. Ymmärsin yskän niin ettei meikäläisen habitus olisi tarjonnut verbaalipuolella riittävää vastusta. Olen arviosta täysin samaa mieltä ja siten Moo:n arvio on todistetu oikeaksi. M.O.T
näkkäläjärvi (nimimerkki)
Mielikuva Uudesta ja Uljaasta Sdp:stä, jonka johdon keski-ikä on alle 60 v. on suo- rastaan vallankumouksellinen. Onko siis aihetta olettaa ja odottaa, että Wanha kaarti on tehtävänsä tehnyt ja val- lankumous näin lapsensa syönyt; lopullinen röyhtäys vain puuttuu. Keino 70-lukulaisten syrjäyttämiseen on olemassa, mutta onko sitä pakko käyttää? Nuorissa väitetään olevan tulevaisuus, miksi se ei pätisi myös tässä tapauksessa?
Servo (nimimerkki)
Aivan tässä sydän pakahtuu onnesta mykkyrälle kun valtakunnallinen huolenpito SDP:n puheenjohtajuudesta ja tulevaisuudesta putkahti taas esille. Onnentunnettani kuitenkin hämärtää pari seikkaa. Ensinnäkin, tämän älynväläyksen esittäjä ei kylläkään vakuuta ja toiseksi, Jutta Urpilaistahan sovitettiin puheenjohtajaksi keskustelupalstoilla jo kuukausia sitten. Mutta, meneehän tämä oivallisesti uuden aviisin avajaistarjouksena. Lykkyä tykö!
eino.pohjolainen (nimimerkki)
En tiedä onko Jari Tervo hyvä yhdistämään huumoria vakaviin aiheisiin, mutta mielestäni kuitenkin Suomen paras. Onko demarien murheen alho vakava aihe, onkin kokonaan toinen juttu. Jarin verbaalisesta ilotulitusta jatkossa janoava.
scnygren (nimimerkki)
Eikö olisi porvarien kannalta edullista että Heinäluoma pysyisi SDP:n johdossa.Se takaisi SDP:n alamäen seuraavissakin vaaleissa.Jatkuisi SAK:n mukainen öykkäröinti ja räksyttäminen.Sehän pitää vuoren varmasti äänestäjät poissa äänestämästä SDP:tä. Epäasiallista oppositiopolitiikkaa.
TaVi (nimimerkki)
Kiintoisaa tekstiä Tervolta. Urpilaisen nimi ei ole uusi näissä ympyröissä. Hänen nimeään on pyöritelty julkisuudessa ainakin Tölö Unga -porukan piireissä. Varmaan kannatusta löytyy muualtakin. Paljon kiintoisampi ja yllättävämpi sen sijaan on puoluesihteerispekulaatio. Tervon mukaan "Hyvityksenä SAK:lle puoluesihteerin tehtävään on jo katsottu alta kolmekymppinen miessihteeri keskusjärjestön riveistä." Jos tämän ottaa kirjamellisesti, niin keskusjärjestön riveistä löytyy tasan kaksi näihin raameihin mahtuvaa nimeä. Toinen on SAK:n ekonomisti ja toinen nuorisosihteeri. Fiksuja tyyppejä molemmat."Remonttimiesten" mielesssä näistä kahdesta kyseeseen tulee kai nuorisosihteeri, jolla nuoresta iästään huolimatta on jo Vantaan kunnallispolitiikassa ihan hyviä näyttäkä. Mutta se, että jommasta kummasta näistä kahdesta nuoresta miehestä voisi tulla puoluesihteeri ihan lähivuosiana, on kyllä täyttä fantasiaa. Jos vähänkin tuntee liikkeen harmaiden pelimiesten ja -naisten ajatuksia, niin voi päätellä. että pihalla ollaan. Puoluesihteeriys on niin kovan pelurin paikka, että sitä ei "räkänokille" anneta. Sitä paitsi pallille olisi varmasti paljon kovempia ja ansioituneempia ehdokkaita, että he pesisivät nuoren ehdokkaan mennen tullen. Puoluesihteerin paikka olisi "remonttimiesten" kaavailuissa hyvitys sille, että Heinäluomasta huudatettaisiin SAK:n puheenjohtaja. Varmaan olisikin. Mutta kelpaisiko tai riittäisikö hyvitys? Ja vielä tärkempää: onko SAK.n pelimiesten piirissä Heinäluomalla enää tilaan SAK:n pj:ksi. He (lähinnä teollisuusliittojen kärkihahmot) kun ovat ajaneet Lauri Lylyä puheenjohtajaksi jo pidemmän aikaa. Ei heidän päitään käännetä ihan niin helposti, ei ainakaan puoluesihteerihyvityksellä. Siinä rytäkässä kun kaatuisi moni muukin jo sovittu asia. Eli: "remonttimiehiä" ei voi ottaa täysin todesta. Joko heidän (tai hänen) puheensa on sumutusta tai sitten he ovat aika vakavasti pihalla. Veikkaan jälkimmäistä. Jutut kuullostavat lähinnä uransa myöhäisvaiheessa olevan pelimiehen säälittävältä viimeiseltä yritykseltä suuressa metsästyksessä, vaikka pelimerkit alkavat olla oikeasti jo aika vähissä.
Kahdet pelisäännöt (nimimerkki)
9.-10.6.2007 Sdp:n edustaja, siis oppositiopuolueen edustaja, osallistui hallituspuolueen puoluekokoukseen. Sdp:n edustaja piti lisäksi hallituspuolueen puoluekokouksessa juhlapuheen. Sdp:n edustajan puhuttua hallituspuolueen puoluekokouksessa hän sai myrskyisät suosionosoitukset kehuttuaan hallituspuolueen politiikkaa. Hallituspuolue palkitsi oppositiopuolue, sdp:n edustajan hallituspuolueen kunniamitalilla! (Lähde: Ko. hallituspuolueen äänenkannattaja) Kysymyksessä oli Svenska folkpartietin puoluekokous Vantaalla. Juhlapuhujana oli oppositiosta Paavo Lipponen. Mitali, jonka hän sai hallituspuolueelta on A.O.Freudenthal-mitali. A.O.Freudenthal puolesaan katsoi aikoinaan, että "turaanilaisiin" kansoihin kuuluvat suomenkieliset ovat alempirotuisia pohjiosgermaanisiin heimoihin kuuluviin verrattuna. Että kyllä remontille on tarvetta. Länsimainen parlamentarismi on vielä hakusassa Suomessa.
Matti Lehtonen (nimimerkki)
Katotaan kevväämällä sanoi Heinäluoma. Tarkoittaa suomeksi: Mikäli Ihalainen jatkaa keväällä sak:n puheenjohtajana, olen käytettävissä sossujen puheenjohtajaksi, muutoin Heinäluomasta tulee sak:n puheenjohtaja. ett sillei
Vapaaherra (nimimerkki)
Olen ehdottomasti samaa mieltä Jari Tervon kanssa. Heinäluoma ja hännystelevä puoluesihteeri esiintyvät tosi ylimielisesti ja ovat niin kaikkitietäviä. Eivät ihmiset ole niin tyhmiä, etteikö tuollainen käytös ärsyttäisi jopa hengenheimolaisia. Tosin meille toisinajattelijoille on eduksi jos nämä sankarit saavat jatkaa.
ptervonen (nimimerkki)
Kyllä ainakin puoluesihteerin vaihtaminen on. Lipponenhan tään nykyisen kai kaivoi taas jonkin edun saadakseen. Ruotsalaisethan hänen kauttaan yrittelevät ruotsinkielistää Suomea.
amico (nimimerkki)
Tervehdin kyllä tyydytyksellä ajatuksia Heinäluoman uudesta sivutyöstä (kansanedustajuus lienee sittenkin päätyä sikäli mikäli äänestäjiä kuullaan). Nykymaailma vatii tv:hen istuvan tyypin. Heinäluomassa ei valitettavasti ole minkäänlaista ytyä, ei ole eikä tule, koska hänen persoonaansa ei sellainen istu. Sisäsiisti mies, mutta aina tulee mieleen, kun Heinäluoma avaa suunsa, että mikähän ketunhäntä sillä on nyt kainalossa. On se niin läpileimattu sellaiseksi. Onhan toki Heinäluomalla parempi kielitaito kuin esim. Vanhasella, mutta kansa vaatii loppututkintoa, vaikkei huonolla peperilla ole mitään katetta. SDP:llä on tuhannen taalan paikka, mutta pelkään, ettei H:n ja F:n komennossa tästä hetkestä saada mitään irti. Se SUURI UUDISTUS tarvitaan. Hyvä Tervo! Puhuit asiaa ja niin lempeästi, että tippa oli tulla silmään!
joukoakoskinen (nimimerkki)
Tiistaina tk 2. päivä Heinäluoma nähtiin kirkon leipäjonossa Myllypurossa. Pari kuvaakin nappasin pikkudigillä. Miten muuten on kuvien kanssa, otetaanko tänne ja jos niin miten. Pitääkö tekninen laatu olla professional ? JoukoA
tapio_o_neva (nimimerkki)
Laita Heinäluoma-kuvasi Wikipedian kuvitukseksi. www.picasa.com :lla saat vaalennuksen ja terävöinnin maksutta.
klasu (nimimerkki)
J. Tervon paikka olisi Arkadianmäen puhujapöntössä. Seurattuani eduskunnan viimeisintä välikysymyskeskustelua olen ehdottomasti sillä kannalla, että Suomen kansa tarvitsee oikeamielisen kielenkannattimien haltijan tasapainottamaan päivänpolitiikan keskusteluja. Uutisvuoto ei oiken anna oikeutta Tervon kyvyille. Hänellä on kyky ajatella jo seuraavaa asiaa puhuessaan edellistä. Tervon verbaalista kykyä tarvittaisiin esim. sellaisiin keskusteluihin, joista Suomessa ei yksinkertaisesti saa puhua kuin vain tietyt henkilöt. Kieltämättä Tervolla on näkemystä ja hänen arvailuissaankin on ylensä ainakin puolet totta, vaikkakin hieman ironisesti sävytettynä. Olen kyllä samaa mieltä Tervon kanssa siitä, maamme valta-asemaa kantava vasemmistopuolueemme on vääjäämättä uudistuksien edessä, jotka koskevat puoluejohtoa. Suomen kansa voi kansainvälisessä vertailussa hyvin ja jopa viime vuosina vaurastunutkin. Lieneekö sosialistinen aatemaailma hiipumassa pikkuhiljaa ehtoopuolelle. Tunnustaako demariryhmä sen, että Suomen kansa on siirtynyt äänestäjien mukaan aavistuksen oikealle? Toisaalta on sitä kuluneella viikolla kokoomuspuolueellakin omituisia henkilökohtaisia kannanottoja. Vanhanen on ilmeisesti antanut jollekin naispoliitikolle jopa pakit.
malkka (nimimerkki)
Tervo, Tervo , Tervo. Odotin terävää, purevaa analyysiä SDP:n johtamiskriisin perussyistä. Mutta lähdit sitten kuitenkin Laitisen ja Ahdin linjoille, ja vain siksi, että on niin pirun hauskaa olla pirun hauska.Lopputulos on kyllä paikallisen magnitudin asteikollakin alle tärinätason, puhumattakaan journalismin perusarvoasteiskosta. "Puolue kaipaa naisen kättä" huh!
puutarhamies (nimimerkki)
Hyvä kirjoitus. Heinäluoma on mielestäni Suomen epäuskottavin näkyvä poliitikko.
jormahytonen (nimimerkki)
Jaahas. No. Saadaan ainakin samaa kommenttia takas mitä laitetaan edes. Hyvää tuntuu olevan. Jatkakaa samaa tahtiin niin pysytään lukijana! Tuntuu vain sille, että joku Heinäluoma haukkuu sitä samaa minkä taakseen jätti. Eikös hän ollut juuri se sama ministeri hiukkasen aikaa sitten, joka lupasi näitä samoja juttuja. En ole aivan varma. Korjatkaa? Tämä maa on kuin purjelaiva. Ensin mennään myötätuuleen, mutta kun pitäisi kääntyä, niin kukaan ei muista kuinka laiva saadaan käännettyä. Kaverin kanssa mentiin purjelaivalla ensin pitkin selkää, mutta ei ikinä päästy takaisin, kun ei tiedetty miten se laiva käännetään. Sama juttu näillä poliitikoilla. Kaikki on hyvin niin kauan aikaa kun kukaan ei astu omaan nilkkaan. Auts,,, kun sattuu. Mutta hyvin menee vaikka vastatuuleen. Pääasia että purjeet ovat ylhäällä ja osoittavat tuulen suuntaan = sama suunta kuin äänestäjät ennen oppositiota. Se vain on jännä juttu, että aina tämä laiva kääntyy joka vaaleissa eri suuntaan. T- Jorma
Jussi Lähde (nimimerkki)
Cotcha! Jumankekka, ensimmäinen ilta tätä uudenkarheaa journalismiä avaavaa remminsyrjää ja jo ensimmäinen salaliittoteoria! Jari "kyllä minunkin mielestäni Jutta on visuaalisesti pätevä" Tervo. Ei vaiskaan. Ensimmäiseksi, tekee hyvää kaiille demarirannan politrukeille että juuri heistä kirjoitetaan kahdessa ensimmäisessä ja visuaalisesti tärkeimmässä (lue: ylimmiksi taitetuissa) blogissa. En toistaa Relanderin blogissani olevia kommentteja, vaan jatkian siihen mihin en halua lopettaa. Kaikkien kaaderien kaatumisen syynä tulisi olla henkisen - ei fyysisen - iän aiheuttama pystyynkuolo. Ikiteinejä ei pitäisi milloinkaan heidän syntymäaikansa takia tuomita. Tästä syystä haluaisin nostaa blogipalstoilla paljon puhtun Urpiainen - Paasio parivaljankin johtoon troikan todellisen johtotähtitamma Liisa Jaakonsaaren. Liisa on radikaalimpi kuin demorkraattien Tiger Woods ja omaa enemmän todellisuudentaja kuin Norman Swarzkoprf - ja se on muuten iiskotin paljon. Jos Suomessa vallitsisi todellinen sukupuoltenvälinen tasa-arvo edellisen hallituksen ulkoministeri olisi jo tullut mainituksi tässä tekstissä - Heli ja Jutta. tiedätte hyvin ettette joudu kyseisestä asemasta kisaamaan.
Nikander (nimimerkki)
Tero Jarvo on nyt kyllä elementissään. Vanhana IS-Ässänä (kuten Herlinkään) hän ei varmaan olisi julkaissut tämmöistä spekulaa ilman pohjia. Olisi ollut isompi uutinen julkaista sen remonttiryhmän kokoonpano, tuota arvelua nimittäin huhuillaan koko ajan kentillä ilman sen kummempaa lähdetietoa. Ovelaa oli myös laatia uutinen tästä blogista, jossa viitattiin lähteenä Tervon blogiin. Tässähän ruppee hummeeti kohta sassaroimaan. Poijjat!
Jumola (nimimerkki)
Ei onnistu konservatiiviselta kaavoihinsa kangistuneelta SDP:ltä noin radikaali johtajaremontti, vaan nykyiset saavat jatkokauden. Se merkitsee puolueen alamäen jatkumista, mikä tekee tälle maalle todella hyvää!
arnolderno (nimimerkki)
Ensinnäkin en kuulu mihinkään puolueeseen, SDP suomessa on merkittävä puolue joka ikäänkuin tasoittaa "ronsyjä" niin oikealta kuin vasemmaltakin vaikka sitä kutsutaankin vasemmistopuolueeksi. Näkisin että SDP puolueen on hetimiten siirrettävä Heinäluoma syrjään ja haettava uskottava ja vahva johtaja, ei välttämättä iso, mutta vahva. Muussa tapauksessa puolueella tulee olemaan vaikeaa, eli jos menestystä ei tule niin johtoa on vaihdettava ei jäsenistöä.
soikti (nimimerkki)
Olen eri mieltä Tervon kanssa siitä, että Guzenina olisi liian nopeapuheinen tai raaka demarijohtoon. Molemmat voidaan korjata, vaaleihin on vielä pitkä aika. Onneksi demarit pettävät ja puukottavat toisiaan niin pahasti, etteivät he tätä pysty käytännössä toteuttamaan.
icicle (nimimerkki)
Ei voisi vähempää kiinnostaa kuka demareita vetää ja sisältöä sen kummemmin kommentoimatta, mutta tasan ensimmäinen 'blogitorttu', jonka luin alusta ihan loppuun asti. Se voinee tarkoittaa kahta asiaa: Joko minulla oli huono päivä tai tällä Herra Tervolla hyvä. Se, että oliko tää uutinen ? Tyhmänä jäin sitä pähkäilemään... Hyvä näin.
Lintumies (nimimerkki)
Erkki Tuomioja on blogissaan ilmoittanut kantanaan, että SDP:n johto on vaihdettava ensi kesän puoluekokouksessa. Siinä oli Heinäluomalle viestiä kerrakseen. Erkin blogi oli selvä viesti demareiden kentälle, joka alkaa nyt kiehua. Ettei vain kävisi niin, että tuhkasta nousee kuninkaaksi Erkki itse! Demarit kaipaavat johtoonsa selkeää aatepoliitikkoa eikäs ellaista etsitä oikeistodemareiden joukosta.
jouko ojamäki (nimimerkki)
Kiitos Tervolle asiallisesta kommentoinnista. Valitettavasti Demari ei julkaissut tätä. Olen samaa mieltä kyseisen henkilön julkisesta hahmosta. Minkälainen keulakuva ja lipunmyyjä hän on puolueelleen? Haluaisitko sinä ostaa Eerolta lipun puoluekokousta kuuntelemaan? Minä en haluaisi eikä vaalitulosten perusteella moni muukaan. Kaikki tämä aiemmasta äänestyskäyttäytymisestä ja arvoista huolimatta. Karismaattista puhujaa kuuntelee mielellään, vaikka olisi puhujan kanssa eri mieltäkin. Eero taas on parhaimmillaan selittämässä mikä meni vaaleissa pieleen ja sekään ei suju. Mitä tuollaisella puolueen keulakuvalla tekee? Puolue ei pysy kannatuslukujen keulassa ja kuvakaan ei ole kehuttava. Eeron on aika vaihtaa työtä. Ehdotan paikkaa vakuutusyhtiön vahingonkorvauskäsittelijänä. Siellä kaivataan Eeron parhaita puolia. Sitä, että selittää vahingon parhain päin ja että oma nimi ei jää mieleen.
tapio_o_neva (nimimerkki)
"Entinen valtiovarainministeri on jotain ihan muuta kuin entinen ylioppilas." => Kirjailija on jotain ihan muuta kuin entinen filosofian ylioppilas? On jotenkin mennyt ohi. Onko Eero Heinäluoma vuosikymmeniä sitten luntannut ylioppilaskirjoituksissa ja onkon hänen ylioppilasarvonsa peruutettu? Ylioppistutkintolautakunta ei ole ilmeisesti mitätöinyt oppiarvoa Käpylän iltaylioppilaaltakaan.
EdisPearl (nimimerkki)
"En tiedä onko Jari Tervo hyvä yhdistämään huumoria vakaviin aiheisiin, mutta mielestäni kuitenkin Suomen paras. Onko demarien murheen alho vakava aihe, onkin kokonaan toinen juttu. Jarin verbaalisesta ilotulitusta jatkossa janoava." Tämän poimin jostain kommentista. Minä tiedän, että juuri Jari Tervo todella on hyvä, suorastaan käsittämättömän lahjakas nimenomaan yhdistämään huumoria vakaviin aiheisiin. Ja hän on kyllä ko. lajissa Suomen paras! (Ainakin Uutisvuodossa...:) On todella ilo katsella Uutisvuotoa mm. juuri Jarin nerokkaiden ja ajankohtaisten puheenvuorojen vuoksi. Ovat toki muutkin ohjelman kipparit, vakiojäsenet ja vieraat todella ihania ja fiksuja ja kirvoittavat ainakin minulta useat naurut sen heille suodun puolituntisen aikana. Taisinpa nyt missata jutun varsinaisen aiheen, mutta oli todella mukavaa saada antaa Jarille kannustusta ja ihailua ihan näin suoraan. Olet Jari kerrassaan mahtava, kiitos sinulle kaikista todella viihdyttävistä Uutisvuoto-jaksoista! Typeränä moukkana on pakko tunnustaa, etten vielä ole lukenut yhtään kirjaasi, sen puutteen tulen kyllä korjaamaan hyvin nopeastikin. Sen sijaan blogejasi olen seurannut tarkasti ja niitä fanittaen jo pitkään ja ymmärtänyt jo ajat sitten, millainen nero olet omalla alallasi. Kuten myös aika monilla varsinaisen työsi ulkopuolella olevilla aloilla. Sinulla on sitä; breiniä, mieletöntä huumorintajua, tilannekomiikan tajua, kirjoittamisen lahja jne. Niin, ja aikamoisen hyvä pokkanaama myös...:) Suuri kiitos siis sinulle lauantai-iltojeni kohokohdan, Uutisvuodon johdosta! Älä vaan lähde sieltä pois! Mukavaa, fiksua ja aurinkoista kesää toivottaen, -EP-

Toimituksen poiminnat